De Jodenhaat van het NOS-journaal en correspondente Monique van Hoogstraten nogmaals aangetoond

Screenshot_2

Monique van Hoogstraten midden in een hartstochtelijk pro-Palestijns betoog

(Door: Martien Pennings & Roelf-Jan Wentholt)

Prachtzin van Elder of Ziyon

Zoals altijd is de waarde van een Arabieren-leven nauw proportioneel aan de mate waarin diens dood kan worden toegeschreven aan de Joden.”

Inlijsten en niks meer aan doen.

Niet alléén bij het NON-journaal ligt de Jodenhaat voor het opscheppen. Van zo’n beetje alle westerse mainstream-media is de berichtgeving inzake Israël de laatste 40 jaar in toenemende mate antisemitisch, krankzinnig en kwaadaardig.  Je raakt eraan gewend, maar je mag niet ophouden er verbijsterd over te zijn en ertegen te protesteren.

Neem nu dat laatste gevalletje van de berichtgeving door het NON-journaal rond de dood van de Palestijnse terrorist Arafat Jaradad. Wat hoogstwaarschijnlijk een borst-trauma is door een reanimatie-poging werd door de westerse media opgeblazen tot marteling en moord. De geilheid van Monique van Hoogstraten van het NON-journaal was vooral opvallend:

“Verdriet, woede, trots: het is er vandaag allemaal in Zair bij de uitvaart van Arafat Jaradad.”

Anderzijds werd het feit dat Jaradad had behoord tot een terroristen-organisatie zo klein mogelijk gehouden. Het NON-journaal maakte er al helemaal geen melding van. Als Monique van Hoogstraten er kennis van droeg, heeft ze het bewust buiten de berichtgeving gelaten. Zo wordt het feit door Al-Jazeera liever niet prominent gebracht en ergens midden in een langer verslag verstopt: “Palestinians said Jaradat was a member of the al-Aqsa Martyrs Brigades, the armed wing of Palestinian President Mahmoud Abbas’s Fatah movement.” Ook door de BBC wordt het in een lang verhaal  in een bijzinnetje verborgen: “Militants from the Al-Aqsa Martyrs Brigades, to which Mr Jaradat belonged ( . . .).” Idem dito voor  Al Arabiya News  “The al-Aqsa Brigades, the armed wing of the Fatah national liberation movement, mourns with all pride its hero, the martyr of freedom, the prisoner Arafat Jaradat ( . . .).”

Screenshot_3Leden van de Al-Aqsa martelarenbrigade in diepe smart om het slagen van de Palestijnse terrorist Arafat Jaradad om inderdaad martelaar te worden. Zij zwoeren wraak op de Zionistische entiteit zodat er aan de smart en het martelaarschap toch vooral geen einde zal komen 

En zullen we samen met de onvolprezen Elder of Ziyon het geval Jaradad nog eens wat grondiger in proportie zetten?

Elder of Ziyon meldt dat Palestijnse Arabieren helemaal niet zo bezorgd zijn als er een paar “broeders” die tot een andere factie behoren in hun eigen gevangenissen overlijden. Volgens een pro-Palestijnse club als de ICHR stierven vijf Palestijnse Arabieren in gevangenschap in 2011. Maar zij werden gevangen gehouden door Hamas  – dus kan het niemand wat schelen. Tenminste nog twee gevangen stierven in 2012, maar dat was in een gevangenis van de Palestijnse Autoriteit,  dus andermaal: niemand kan het wat schelen. In zowel Gaza als op de “Westbank” martelen en mishandelen veiligheids-diensten ongestraft. In Gaza stierven vier gevangenen in gevangenschap, zo wordt in een uittreksel van het Amnesty-rapport van 2012 uitgelegd. We volgen nog steeds Elder of Ziyon:

“Gevangenen werden gemarteld en op andere wijze slecht behandeld, in het bijzonder door de instanties ‘Preventive Security’ en de Algemene Inlichtingendienst op de West Bank, en door de instantie Binnenlandse Veiligheid in Gaza. Al deze instellingen wordt het toegestaan gevangenen te mishandelen. De martelingen zouden bestaan hebben uit afranselen, aan de polsen of enkels ophangen en het dwingen tot staan of zitten gedurende lange tijd in pijnlijke houdingen, aldus de ICHR. De ICHR documenteerde 1.000  klachten van willekeurige arrestaties op de West Bank en meer dan 700 in Gaza. De ICHR zegt dat vele arrestaties door de Palestijnse Autoriteit werden uitgevoerd op het moment dat President Mahmoud Abbas de Verenigde Naties bezocht in September.”

En Elder of Ziyon besluit met deze gedenkwaardige woorden:

“Er waren geen onlusten toen mensen bewijsbaar werden doodgemarteld. Nee, we zien alleen rellen en protesten als een Palestijnse Arabieren sterft aan wat waarschijnlijk een hartaanval was, in Israëlische gevangenschap. Zoals altijd is de waarde van een Arabieren-leven nauw proportioneel aan de mate waarin diens dood kan worden toegeschreven aan de Joden.”

Screenshot_4

Palestijnse martelaar in opleiding

We zijn nog niet klaar met het in samenwerking met Elder of Ziyon in proportie zetten van die ene Palestijn,  gestorven tijdens een reanimatiepoging  in een Israëlische gevangenis. 

Hier komt namelijk de verbijsterende hypocrisie van het Verenigd Koninkrijk over de dood van Jaradad.  Al Ahram meldt:

“Het Verenigd Koninkrijk heeft zijn zorg uitgesproken over de dood van Arafat Jaradat die stierf in Israëlische gevangenschap, afgelopen zaterdag.”

En wat waren de woorden van de Engelse regering? Deze:

“Het is belangrijk dat de Israëlische autoriteiten een volledig onderzoek instellen naar de omstandigheden rond dit sterfgeval”, zo zei een woordvoerder van het Verenigd Koninkrijk aan Ahram Online. “Dit onderzoek moet ook de Palestijnse beschuldigingen van mishandeling van Jaradat omvatten”, zo voegde hij toe.

Maar misschien kan de Engelse regering beter eens gaan opletten wat er in de eigen gevangenissen gebeurt. En misschien kan de BBC – ronduit antisemitisch en beregeil op de islam – zijn aandacht van Israël beter verleggen naar twee velden: de massieve schendigen van de Mensenrechten in hun meeste geliefde cultuur en wat er allemaal in de Engelse gevangenissen gebeurt.

In totaal stierven 333 mensen de afgelopen elf jaar, tijdens arrestatie of na in bewaring te zijn genomen door de politie. Maar geen enkele politie-officier is met succes vervolgd, volgens een rapport dat in The Guardian van 3 december 2010 wordt besproken. 1433 mensen in Engeland en Wales kwamen om tijdens politie bewaring of na anderszins in aanraking te zijn gekomen met de politie, sinds 1990 ( . . .) 950 doden vielen in gevangenschap, 317 na een politie-achtervolging en 112 doden waren het gevolg van een auto-ongeluk tijdens een achtervolging. 54 doden vielen ten gevolge van politiekogels. Het hoogste aantal gevallen werd opgetekend in 2003 toen er 104 doden vielen. Veertien hiervan vielen onder de jurisdictie van de Metropolitan Police, een daarvan was een schietpartij. In 2011 stierven 23 mensen in politie-bewaring, zeven na een achtervolging, een in een ongeluk waar een politieauto bij betrokken was en twee in een schietpartij.

Elder of Ziyon peroreert aldus:

“Hou vooral in gedachten dat deze slachtoffers vielen toen ze nog niet in de gevangenis zaten en nog niet in staat van beschuldiging waren gesteld. In andere woorden, velen van hen bevonden zich in ‘administrative detention’. Ik roep op tot 1.433 volledige internationale onderzoeken naar de omstandigheden waaronder ieder van deze doden viel in het Verenigd Koninkrijk ( . . .).”

Tot zover Elder of Ziyon.

Wij willen hier nog aan toe voegen dat aan het eeuwige gezeik over die “administratieve detentie door Israël” ook eens een einde moet komen. Van Agt en kornuiten gebruiken deze term om de haverklap om aan te tonen dat mensen in Israël “zonder enige vorm van proces” gevangen zouden zitten. Wij kunnen u verklappen dat we “administratieve detentie” overal in de beschaafde wereld kennen: in de VS, in Engeland, in vele andere landen en ook in Nederland. Vele keurige en beschaafde landen passen opsluiting zonder proces toe, gewoonlijk om veiligheidsredenen en in verband met de bestrijding van terrorisme. Nederland past “administratieve detentie”  toe op illegaal hier verblijvende buitenlanders die in afwachting zijn van uitzetting.

Er zijn ook talloze landen in de wereld waar ‘administratieve detentie’ de meest gemakkelijke manier is om rechteloze burgers gevangen te zetten en eenmaal aldaar aangekomen lekker te martelen en te kwellen en desnoods al doende te vermoorden. In dit verband noemen we alle Arabische landen, Iran, Pakistan, “de Westbank”, Gaza . . . . en . . . . . . hola! . . . . ik kan dit veel korter zeggen: alle islamitische landen van de wereld.

Maar daar hoor je het NON-journaal niet over. Daar schuifelen ze liever kwijlend en slijmend achter reuzenslak in mensengedaante Beatrix aan om de roversnesten Oman, Qatar en Brunei te bewonderen. De hypocrisie is on-ver-draag-lijk.
_________________________

Door:

Martien Pennings & Roelf-Jan Wentholt

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Hypocrisie, Israël, Jodenhaat, mainstream-media, nieuw fascisme, Socialisten. Bookmark de permalink .

10 reacties op De Jodenhaat van het NOS-journaal en correspondente Monique van Hoogstraten nogmaals aangetoond

 1. mindRider zegt:

  Foto 2 van bovenstaande pagina doet volgend jaar vast mee bij World Press Foto en is verzekerd van de eerste prijs. Als de pallibieren zich zouden aanmelden als acteur (voel hun krokodillen-smart) of (metro) tunnel gravers zouden ze dik hun brood kunnen verdienen.

  Like

 2. Piet Klont zegt:

  “Het Verenigd Koninkrijk heeft zijn zorg uitgesproken over de dood van Arafat Jaradat die stierf in Israëlische gevangenschap, afgelopen zaterdag.”

  Het is juist die zogenaamde ‘uitgesproken zorg’ welke mij écht zorgen baart/

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Prima stuk Martien Pennings en Roelf-Jan Wentholt, met de dag erger ik mij meer en meer, op het LINKSE GAJES, in de politiek, in de media, bij de RODE NOS en aanverwante rode omroepen. Hun vuile leugenpraat gaat dag aaqn dag 24/7 door. Van deze AARTSLEUGENAARS zouden we zogenaamd recht hebben op VRIJHEID van MENINGSUITING, o ja, pvda klootzakken, alleen als het LINKSE MENINGEN zijn. Ieder ander geluid, wordt door de RODEN geweerd, beschimpt en verdacht gemaakt. Kots op de hele linkse en eu boevenbende incluis op MARX RUTTE!

  Like

 4. louis-portugal zegt:

  Ik begin idd. ook te wennen aan de telkens verdergaande anti Israel stemming.
  En ik erger me ook steeds meer eraan.
  Als ik zie hoe frontaalnaakt beweert dat Wilders gefileerd is in Australie plus enkele reacties is wel duidelijk hoe de vlag er in Nederland bijhangt.
  Ik heb het intervieuw met o’keefe gezien en die indruk heb ik, buiten het af en toe grijnsen van die vent, niet gehad.
  Ik had meer de indruk dat Wilders zich in het gastland zeer en misschien wel te netjes gedroeg.
  Ik zit me ook telkens af te vragen hoe we dat soort anti-israel tegemoet moeten treden.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Ik heb eerlijk gezegd niets er tegen als ze allemaal plotseling dood omvallen.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Luckybee 12.00. uur. En ik ook niet luckybee, ik ben klaar met dat gajes!

  Like

 7. Martien Pennings zegt:

  In een speech voor de VN heeft Erdogan op woensdag 27 februari Zionisme, antisemitisme en islamofobie op één hoop gegooid en het allemaal “misdaden tegen de menselijkheid” genoemd.
  Dat maakt dus de angst voor een ideologie die alle kenmerken van het nazisme heeft tot een “misdaad tegen de menselijkheid”.
  Ban Ki Moon zat achter hem en vertrok geen spier.
  Maar ja, dat kúnnen die Aziaten hè, strak kijken.
  http://www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=7595

  Like

 8. Pingback: De objectiviteit van de NOS, of wat daar nog van over is | E.J. Bron

 9. Pingback: NOS-journaal: islamofilie, Israëlhaat, incompetentie | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s