Grieks financieel toezicht gunt zichzelf topsalarissen van hulpgelden

Screenshot_8

De managers van het Griekse financiële stabiliseringsfonds “redden” in opdracht van de trojka de banken van het land. Voor hun jaarlijkse salarissen van gemiddeld € 100.000,- moet de Griekse belastingbetaler echter opdraaien.

De jaarsalarissen van de acht managers van het financiële stabiliseringsfonds (FSF) voor Griekenland bedragen samen € 785.000,-, bericht Keep Talking Greece onder verwijzing naar een mededeling van de Griekse regering. Dat is ongeveer € 100.000,- jaarsalaris per manager, die door de belastingbetaler betaald moeten worden, exclusief eventuele bonussen. De Griekse staat op zijn beurt wordt voor een – ook al is het gering – deel van de miljardenhulp gesteund. 80% van de gelden gaat sowieso naar de banken, grotendeels aan de Europese instellingen ter aflossing van de schulden. Zoals het voorbeeld van het financieel toezicht aantoont, profiteren zelfs van de relatief kleine som geld die in het land blijft opnieuw instellingen die gefinancierd moeten worden om Griekenland te controleren.

Het Griekse FSF werd door de Griekse regering en de trojka van EU, ECB en IMF in het leven geroepen. Het fonds werd door het IMF en de eurozone in het kader van de “Griekenland-redding” met een kapitaal van 10 miljard uitgerust. Met het geld organiseert zij het opnieuw van kapitaal voorzien van volkomen geruïneerde Griekse banken. Op deze manier dient de stabiliteit van het Griekse bankensysteem gegarandeerd te worden, zei de Europese Commissie.

Onder de managers bevinden zich naast zes Grieken ook de Nederlander Paul Koster en Sarkozy-vertrouweling Pierre Mariani. De onofficiële reden van het fonds zou er blijkbaar in bestaan om uitgerangeerde politieke grootheden te alimenteren, zegt Keep Talking Greece.

De beslissing over de prachtige managersalarissen draagt de handtekening van de Griekse Minister van Financiën Yiannis Stournaras, die in Griekenland anders bekend staat om zijn harde bezuinigingen. De managers van het FSF zijn voor de periode van 1 februari 2013 tot 30 juni 2017 aangesteld en kosten de Griekse belastingbetaler zodoende meer dan 3 miljoen euro.

De Europese Commissie verwacht dat het tekort van Griekenland op grond van de aanhoudende recessie dit jaar ver boven de 4% ligt. Kortingen op de begroting en belastingverhogingen hebben niets uitgehaald. De werkloosheid heeft een recordhoogte bereikt, vooral de jonge mensen leven in armoede. Onlangs is zelfs de tuberculose teruggekeerd (meer hier). Waarnemers verwachten in Griekenland de escalatie van sociale spanningen en bloedige onlusten (meer hier).

Screenshot_9

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/02/27/griechische-finanzaufsicht-genehmigt-sich-top-gehaelter-aus-hilfsgeldern/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, EU, Eurocrisis, EUSSR, Graaien, Griekenland. Bookmark de permalink .

7 reacties op Grieks financieel toezicht gunt zichzelf topsalarissen van hulpgelden

 1. Jade zegt:

  Eigenlijk moet je hier blij om zijn. Hoe corrupter hoe beter…
  Stel dat ze de bevolking zouden voorzien van voedsel, en bijstand.
  Dan zouden we tot in de eeuwigheid blijven betalen.
  De hele dag nieuws over hongerige grieken, speciale gironummers voor athene…
  Misschien zien we nu eindelijk het licht, en gaat nu de geldkraan definitief dicht.

  Like

 2. Jade, je begrijpt hiervan, zoals overigens de meeste kuddedieren, geen malle moer van! De Griekse bevolking is, net zoals wij overigens, de grote slachtoffers van een bloedzuiger-systeem om de kapitalisten/multinationals NOG meer te spekken! Al vanaf het begin (en nu weer aantoonbaar) is altijd al duidelijk geweest dat dit criminele systeem onder het mom van “arme landen (bevolkingen) te redden” een gigantisch rookgordijn is om juist alle bevolkingen kaal te plukken! Wake up!

  Like

 3. Jan zegt:

  Opvallend, zowel in de VS onder Obama (Krugman is adept van Keynes) als in Brussel door de politici (wat heet) (allen Keynes-aanhangers) gebeurt hetzelfde als in de VS onder Hoover en Roosevelt tijdens de crisis van 1929. Die verergerde en werd door hun stupide politiek verlengd tot ver na de Tweede Wereldoorlog: belastingverhogingen, de Fed die banken geld ging lenen hoewel zij failliet waren, lage rente, hoge salarissen, verbod op ontslag, onzinnige arbeidsprojecten enz. Ook de depressie van 1929 begon het een huizencrisis vier jaar er voor.

  Did Hoover Really Slash Spending?
  http://mises.org/daily/4350

  Like

 4. toetssteen zegt:

  Leve de Sovjet, van je hieperdepiep….
  Zucht en hoe vertel je zoiets ooit aan je kleinkinderen?

  Like

  • dwz zegt:

   Alles berust op het in stand houden van het economische EU model.
   Als de bevolking echter steeds armer wordt en te veel moet inleveren(zoals ook haar vrijheid en betrokkenheid)dan verliest ze het aller belangrijkste nl vertrouwen in de economie.Zijn mensen arm maar hebben ze vertrouwen in hun land,dan komt het uiteindelijk goed.Er moet een drive aanwezig zijn.De EU is daarom gedoemd tot mislukken.

   Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Ja,ja beste reageerders, de graaiers zorgen goed voor zichzelf! En de gewone griek ziet geen ene euro van al deze geldstromen, maar wordt uitgeperst als een rijpe sinaasappel. Wat hier door MARX RUTTE en zijn FAALKABINET ook in de praktijk word gebracht! We gaan naar de afgrond, oké dan wel niet alleen, maar met 500 miljoen medeburgers in heel europa, buiten de GRAAIERS, de BILDERBERGERS, en de EUSSR BONZEN uiteraard!

  Like

 6. Tom klopt! Onze regeringen zijn de vetbetaalde LOOPJONGENS van de EU-dictators!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s