Jeugdwerkloosheid 25%: Parijs stopt met bezuinigingskoers

Screenshot_47

De werkloosheid in Frankrijk heeft de hoogste stand bereikt sinds 15 jaar. Dit jaar stopt het land daarom met de bezuinigingskoers. Pas in 2014 wil François Hollande weer bezuinigen op de staatsuitgaven. Desondanks zullen er dit jaar geen nieuwe banen ontstaan.

Het aantal werklozen in Frankrijk is in januari opnieuw de hoogte ingeschoten. In januari kwamen er nog eens 43.900 mensen zonder baan bij. Eén op de vier jongeren vindt geen baan. Wanneer de jeugdwerkloosheid in Frankrijk “25% bedraagt, is er kans op explosiegevaar en ik wil de nationale eenheid niet in gevaar brengen”, zei de Franse president François Hollande volgens een bericht van Reuters.

Daarom weigert Frankrijk om nog verder mee te doen aan het bezuinigingsplan van de EU (meer hier). “Het zou op dit moment fout zijn om maatregelen te nemen die de groei en de investeringen verder afremmen”, zei Hollande. Er zou al teveel gevergd zijn van de belastingbetalers. Pas in 2014 dient er weer bezuinigd te worden op de overheidsuitgaven. Hollande wil echter vasthouden aan het doel van een uitgebalanceerde begroting tot 2017.

Hoe hij dit doel precies wil bereiken, heeft hij niet gezegd. In totaal heeft de werkloosheid de hoogste stand sinds meer dan 15 jaar bereikt. Dat komt overeen met een stijging van 1,4%. In totaal zijn er op dit moment 3,17 miljoen mensen werkloos en dat cijfer ligt maar net onder de hoogste ooit gemeten waarde van 3,196 miljoen.

Het begrotingsdoel voor 2013 zal niet gehaald worden (meer hier). Bij een economische groei van bijna nul is het onwaarschijnlijk dat er dit jaar nog banen bij zouden komen, aldus Hollande (hier). Hollande moet hopen dat het afwijken van het bezuinigingsplan effect heeft. Anders resten er voor de regering van Hollande volgend jaar nog meer schulden.

Screenshot_49

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/02/27/jugendarbeitslosigkeit-25-prozent-paris-stoppt-sparkurs/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Eurocrisis, Frankrijk. Bookmark de permalink .

8 reacties op Jeugdwerkloosheid 25%: Parijs stopt met bezuinigingskoers

 1. Ben zegt:

  Het gaat werkelijk GRANDIOOS met Europa. Vooral voor de werkzoekenden is het zwaar pet, en dat vind ik op zijn minst intriest. Maar wat die Eurofielen betreft, kom ik haast niet meer bij van het lachen. Ze dachten, en denken nog steeds het zo goed te weten, maar inmiddels lijkt het op alle fronten grandioos mis te gaan.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  Dus hebben ze besloten allen nu EERST een nederlandse taal cursus te gaan doen ,
  om te weten te komen WAT HET VERSCHIL IS, tussen bezuinigen en lastenverzwaren !
  en daarna tot 2014 allemaal met hun kop in het zand te gaan staan , in de hoop dat er een wonder gebeurt , en de crisus vanzelf over zal waaien !!
  Het worden er wel erg veel , om eerdaags mee af te rekenen , zou ik zomaar denken .
  MET DIT ZOOITJE TRIEFEL , GAAT WE DUS DE OORLOG WEER NIET MEE WINNEN .
  DUS OPZOUTEN ,
  en laten we er nu zo snel mogelijk uitstappen !!!

  Like

 3. Linsky zegt:

  Waarom staat er het lijstje met laatste reacties niet meer?

  Like

 4. henk schroemges zegt:

  En die eurofielen in Nederland zijn toch oh zo braaf en willen nog steeds het braafste jongetje van de klas spelen. Hoeveel andere landen in de eurozone zitten nu nog steeds boven die idiote 3% norm. Ik denk, nagenoeg allemaal. Alleen in dit polderlandje blijft men de burger uitzuigen en uitkleden om maar aan die clowns-norm te kunnen en willen v oldoen.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  O wat geweldig toch met die “o zo fijne EU en de fop-munt Euro”, het is geweldig wat de eurofielen in 10 jaar tijd voor elkaar kregen, namelijk 500 miljoen burgers in europa die niet weten hoe ze straks hun eten en onderdak moeten betalen. Inderdaad wat @ bobzelf zegt om 16.43. uur, deze hele EU KLIEK zou maar het beste naar de maan geschoten kunnen worden, gaan ze daar maar gezellig eu-tje spelen met maanstenen of zoiets. Pleurt op, en neem de 2 faalhazen RUTTE en SAMSOM svp ook mee! Auf niemals wiedersehen, wat mij betreft!

  Like

 6. Jan zegt:

  En dus gaan de Fransen naar Duitsland:
  Erstes deutsch-französisches Büro für Arbeitsvermittlung eröffnet
  Bundesarbeitsministerin Ursula von der Leyen und ihr französischer Kollege Michel Sapin haben am Dienstag das erste deutsch-französische Büro für Arbeitsvermittlung eröffnet.
  http://www.welt.de/newsticker/news2/article113927133/Erstes-deutsch-franzoesisches-Buero-fuer-Arbeitsvermittlung-eroeffnet.html

  En over de parasieten uit Oost-Europa meent van der Leyden: “Die neue Qualität der Zuwanderung ist ein Glücksfall. Sie hilft unserem Land, macht es jünger, kreativer und internationaler.Die jungen Menschen, weil sie im Beruf durchstarten können, unsere Wirtschaft, weil Fachkräfte auf offene Stellen nachströmen. Im Idealfall wird der europäische Arbeitsmarkt zur Drehscheibe für Berufswissen und Wohlstand.”
  http://www.zukunftskinder.org/?p=38732

  Deutschland schafft sich ab

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Hij heeft enkele bezuiningingen van Sarkozy afgeschaft.
  Waar was hij eigenlijk mee begonnen??????
  Hij piept al genoeg met zij eurobonds en Duitsland moet meer solidariteit tonen om Frankrijk te helpen.
  We zien wel wanneer het hele EU gebouw in elkaar stort maar ik heb de indruk dat de apocalypse steeds sneller dichterbij komt..

  Like

 8. Pingback: Domino-effect: ook Nederland neemt afscheid van bezuinigingskoers | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s