Snel het volk van de macht beroven

Screenshot_50

Ontzetting bij Barroso

De verkiezingen in Italië zouden gevolgen kunnen hebben voor de democratie in Europa.

Niet alleen vanuit het oogpunt van de Duitse media hebben de Italianen fout gestemd. Maar zien de zuiderlingen het nu echt helemaal verkeerd?

De ontzetting is groot: met Beppe Grillo en Silvio Berlusconi zouden de Italianen het “populisme, het geschreeuw en de leugen” hebben gekozen, schimpt de “Süddeutsche Zeitung”. De buren zouden de “realiteit ontkend” hebben. De “Frankfurter Allgemeine Zeitung” neemt geschokt notitie van het feit dat de Romeinen zich “vol verachting van de volledige politieke klasse van het land hebben afgekeerd.”

En waarom? Omdat, zoals “Der Spiegel” ongelovig en vol neerbuigendheid over de aanhangers van Beppe Grillo schrijft, “ze geloven dat politiek en banken, justitie en ondernemingen, de burgemeesters en de pers, kortom het hele establishment aan het samenzweren is: tegen het volk, de kleine man, de jongeren.”

Intussen bestaan er voor deze verdenking ook in Duitsland in ieder geval aanknopingspunten. Terwijl er bij het volk vanaf het begin grote voorbehouden tegen het europroject heersten, vonden deze bedenkingen nog in de politiek noch in de grote media een gepast gehoor. De Duitse rechters van het constitutionele hof hebben tot nu toe uiteindelijk hun fiat gegeven aan alle rechtsbreuken. De spaarders en belastingbetalers moeten bloeden om de financiële industrie te redden voor de gevolgen van zijn zelfgemaakte fouten, ja, om te garanderen dat het miljardencircus onverminderd kan doorgaan. Dat een volk, misschien niet als eerste de goedgelovige Duitsers, maar eerder de traditioneel staatskritische Italianen, op het idee zou kunnen komen overgeleverd te zijn aan een complot, is eigenlijk niet verrassend.

De regering van Mario Monti, de voormalige bankier van Goldman-Sachs, was de poging om een natie een kabinet van technocraten voor te zetten dat doet wat de financiële industrie en de EU-leiding verlangen. Het zou een model hebben kunnen worden. Eentje, waarvoor iedereen bang moet zijn die iets op heeft met democratie. Dit model werd door de Italianen ten val gebracht.

Wie er echter nu al opgelucht over praat dat de mars naar het schijndemocratische eurocentralisme, naar de heerschappij van de Brusselse lobbyisten, bankiers en technocraten gestopt zou zijn, zou wel eens te vroeg kunnen juichen. “Nu pas goed!” was tot nu toe altijd het antwoord van het euro-establishment op verzet uit een volk. Normaal gesproken liet men net zolang stemmen tot het volk gehoorzaamde.

De leer van het euro-establishment uit de Italiaanse catastrofe zal zijn om de nationale parlementen nu des te sneller en grondiger van hun macht te beroven, opdat “foute beslissingen” van naties die op “populisten” stemmen zo mogelijk nauwelijks nog invloed op de gang van zaken hebben. De vraag zal zijn of politiek en financiële industrie hiermee wegkomen. Dat hangt er van af of de volkeren zich hun beroving van de macht zullen laten welgevallen.

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/schnell-das-volk-entmachten.html

Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, democratie, Elite, EU, Eurocrisis, Europa, Europeanisering, EUSSR, Italië, Justitie, mainstream-media, nieuw fascisme, Overheid, politici, Socialisten. Bookmark de permalink .

29 reacties op Snel het volk van de macht beroven

 1. bobzelf zegt:

  zou een bom naar binnen pletteren in dat gedrocht Brussel niet gewoon de snelste en makkelijkste oplossing zijn, dan wel worden ??
  wel eerst effe de Ukip waarschuwen dat die thuisblijven met Nigel ,
  Maar wel zorgen dat die volgevreten vvder van Baalen er wel is natuurlijk !!
  beloof die volgescheten kop maar 2x de dagvergoeding en dat hij daarna gelijk naar huis
  mag ,!!
  Daar zoekt hij niks achter , want dat doet hij toch al zeer regelmatig !!

  Like

 2. Turul zegt:

  de Duitse pers is naast de Zweedse één van de meest linkse in Europa, dus die reacties verbazen met niet echt.

  Ik wacht nu op de “figuurlijke bom” die af gaat in heel Europa en een einde komt aand de EU die onze ondergang bewerkt op meerdere terreinen…

  Like

 3. Ik denk dat hier een grote kern van waaheid in schuilt. En hoe doe je dat, “das Volk entmachten?” Ten eerste, je zorgt voor een veiligheids-garde van massa’s ambtenaren en een tandeloos Europees Parlement, misschien ook nog wat opoerpolitie erbij en je betaalt ze in Brussel dermate vorstelijk dat zij precies weten waar de loyaliteiten liggen. Zo heb je als dictatuur (vergelijk Argentinie, DDR enz.) een prachtige veiligheidsgordel. Ten tweede bespeel je de landelijke parlementen dusdanig (belonen en dreigen) , dat ze voor je kruipen. De Kunduz-coalitie van april 2012 toont als aansprekend voorbeeld dat deze methode Juncker feilloos werkt. Zolang de meerderheid in Nederland en Duitsland niet beseft dat de euro en eu ons in een dictatatuur rommelen, een operette-dicatuur, dat dan weer wel, zolang zal dit nog wel even doogaan zo.

  Like

 4. Gt zegt:

  Wereldwijd zijn er dictaturen omver geworpen, en er is een monster voor terug gekomen, je ziet wat het ons brengt. Maar vroeg of laat gaat het fout in Brussel en…..vluchten kan niet meer het zal toelaat zijn.

  Like

 5. benny zegt:

  “De verkiezingen in Italië zouden gevolgen kunnen hebben voor de democratie in Europa”,de woorden democratie en europa in dezelfde zin?????

  Like

 6. Jean zegt:

  Kijk naar het gezicht van Barbarosso, hij ziet de uitslag verschijnen van de Italiaanse verkiezingen en denkt hardop ‘mijn postje mijn postje dat zit straks onder een korstje’.
  Hij heeft nog steeds niet begrepen dat hij en zijn kompanen verantwoordelijk zijn van de erbarmelijke toestand in Europa, hij gaat liever met vanRAMPuy en die Duitser miljarden uitdelen in Turkije, Marocco en nog wat van die levensgevaarlijke achterlijke landen, hij is blijkbaar bang dat hij straks terug moet gaan naar Portugal!!! Zou hij iets te verbergen hebben?
  Barbarosso, vanRAMPuy, Shultz & co, Bye Bye, hopelijk zien we jullie NOOIT nog ergens terug want wij walgen van dictatuur.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Potverdomme sodedju, de zogenaamde ‘ democraten”, in Brussel, met hun meeheulende pers, wensen zo spoedig mogelijk HUN DICTATUUR te vestigen, de RODE EUSSR republiek, waar partijbonzen als de klootzakken Barosso, Verhofstad, de Kampcommandant Schultz ten koste van 500 miljoen europeanen, hun walgelijke operette dictatuur kunnen vestigen. En gellof maar dat de kwallen RUTTE en SAMSAM daar volledig aan mee zullen werken!

  Like

  • Anneke zegt:

   Hé makker; maak je niet dik/druk. Niet goed voor de bloeddruk en gun die politieke psychoten de lol niet…!!! Heb zelf een heel sterk gevoel dat die totale EU-dictatuur een FLOP zal worden. “Men zal de kracht en de macht NIET bij elkaar geraapt kunnen krijgen. ” Voor macht moet je wel heel goed kunnen samenwerken en dat lukt ze maar niet, daar in Brussel. “Ze staan heerlijk voor schut….”

   Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  gellof = geloof in de voorlaatste zin.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @GijsvanMeeteren 17.19.uur. Inderdaad, U heeft gelijk. En om ons eronder te krijgen, hebben de EU FASCISTEN/COMMUNISTEN een SS politie weer opgericht, het EUROGENDFOR, deze verraders zullen ze zover indoctrineren dat ze op EIGEN VOLK ZULLEN GAAN SCHIETEN!

  Like

  • Anneke zegt:

   Goed bericht bij Xandernieuws: – Nwe. Duitse Anti-EU partij wil Euro en ESM afschaffen – “Overal komt er (stap voor stap) VERZET….vandaar die blufpraat …snel het volk van de macht beroven”. Ze doen ’t in de broek…geloof me maar !!!

   Like

 10. Rick zegt:

  [citaat]De vraag zal zijn of politiek en financiële industrie hiermee wegkomen. Dat hangt er van af of de volkeren zich hun beroving van de macht zullen laten welgevallen.[einde citaat]
  Ja de “volkeren” zullen zich dít en nóg véél meer laten welgevallen. Sterker nog; zij zullen dit, al dan niet bewust, blijven faciliteren. Voor de NL’er geld in ieder geval maar één stemadvies: welke partij lijkt, op het moment van stemmen, het meest gunstig voor MIJN portemonnee. De rest kan lekker stikken. In Noord-Europa beschikt men niet over voldoende “kloten” om daadwerkelijk iets te doen. Héél misschien als de situatie in Griekenland, Italië, Spanje en Portugal gierend uit het jat loopt; dat het vonkje hier ook in de pan vliegt. Maar…Eérst zien, dan pas geloven. Soit

  Like

  • Ben zegt:

   @ Rick,
   Laten we ons over de Noordeuropeanen maar geen enkele illusie maken, die komen nog niet uit hun stoel als het water ze tot a/d lippen staat. Men doet hier nu eenmaal niets liever dan geloven dat het goed komt. En die onbenulligheid zal ons de kop kosten.
   De toestand hier is niet te vergelijken met die in Iran, of andere midden oosten landen, maar zij gaan daar wel de straat op, met gevaar voor hun leven. Wij laten ons hier dagelijks door de cultuurverrijkers koeoneren, en er gebeurt helemaal niets.Sommigen reageren door te zeggen, : HET MOET NIET GEKKER WORDEN. Dat lezen we al minstens 12 jaar. Maar het wordt elke dag gekker.

   Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Rick 18.55. uur. De nederlander komt pas in actie, als ” het brood en spelen”, voor hem afgelopen zijn, niet eerder! Als het vreten niet meer gekocht kan worden, dan…ja dan pas!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Tom Hendrix om 19:06

   Heel juist gezegd! “brood en spelen”!
   Het volk is zo oerstom dat je er als weldenkend mens woedend en moedeloos door wordt!
   De LEUGENAARS IN DEN HAAG weten donders goed dat ze helemáál niet aan het ‘bezuinigen’ zijn, maar bezig zijn met het uitbenen van de belastingbetaler.
   Het interesseert die leugenaars niets dat wij zorgen hebben. Ze zijn uit op een luizenbaantje met allerlei meer dan riante baantjes voor zichzelf.
   Intussen wordt het dociele klootjesvolk zoetgehouden met o.a. die potsierlijke ‘kroning’ van pleeboy Willem-A. (ook wel bekend van het zgn. ‘wc-pot werpen’).
   Tjonge jonge, wat een feest, bwaèeeh!
   De burger wordt aan alle kanten genaaid. Enkele dagen geleden viel daarvan weer een bewijs in de brievenbus. De WOZ-waarde van mijn woning is verlaagd maar de belasting die ik erover moet betalen, is hoger dan vorig jaar.

   Moet je die kop van die Barroso zien; de stiekemerd is kennelijk bang voor z’n hachje!

   Like

   • Rick zegt:

    @Tistochwat: Gaarne een beetje meer respect voor “onze” Prins Pils. Die naam belooft in ieder geval al weer een hoop goeds voor het “feest” ;<))

    Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Voor de liefhebbers is hier Maoïst Barroso nog een keer:

  Like

  • Anneke zegt:

   Een VERHEUGEND bericht…via Nigel Farage !!! “De EU staat op springen; geloof maar wat een PANIEK er NU in Brussel aan het overheersen is”…’Lig in een spontane deuk’ !!! Wat worden we al millennia geregeerd door PSYCHO-gekken!!! En wàt is de mensheid toch HARDLEERS gebleven, misschien dat ‘men’ NU iets heeft geleerd; de afgelopen dertig-jaar ???/!!! “De tijd zal het leren….; over een jaar weten ‘we’ al heel wat meer…”

   Like

 13. koddebeier zegt:

  Links is een kwaadaardig gezwel !!!

  Like

 14. Martien Pennings zegt:

  Ze zullen doorgaan tot geweld onvermijdelijk wordt.

  Like

 15. Pingback: De Verkiezingen in Italië | De Vrije Chroniqueurs

 16. Pingback: Snel het volk van de macht beroven | Nageltjes

 17. louis-portugal zegt:

  Ik kan me wel voorstellen dat die Barroso ontzet is.
  Ik las ergens dat de ECB aan Italie 100 miljard onderhands geleend heeft en dan die verkiezingsuitslag.

  Like

 18. Victor Van Vosselaer zegt:

  @ Beste dgeneree, en Bobzelf,
  En wat heeft die arme Philip Claeys jullie eigenlijk misdaan opdat hij ook niet verwittigd zou mogen worden ?
  Ter verduidelijking: Philip Claeys is de énige oveblijvende mandaathouder van het Vlaams Belang (nadat twee kl***zakken afgehaakt hebben ZONDER hun mandaat terug aan de partij te geven.)
  Die twee verraders waren Frank Vanhecke & Koen Dillen.

  Like

 19. bobzelf zegt:

  Beste Victor ,
  Sorry , maar het ging om het principe , dus het gedrocht brussel en die hele kloten EU
  natuurlijk, zijn er een paar meer mensen in brussel die deugen !!
  Dus o.a. Philip , maar het ging om het zooitje graaiers, zakkenvullers , corrupte idioten , en je neemt me toch niet kwalijk , dat ik die lul van VERHOFFSTAD NIET
  WAARSCHUW ???
  WHAHAHA, WAT EEN DROPLUL , DIE MAN

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s