Turkenoorlogen worden geschrapt

Screenshot_16

De Turken voor Wenen in 1683

Ouders van een Weense basisschool zijn verontwaardigd. Ze vrezen geschiedvervalsing.

Het rekening houden met immigranten komt steeds meer in bloei. Zo wordt op een Weense basisschool leerkrachten al geadviseerd om in de zaakvakken de Turkenoorlogen gewoon weg te laten. Men vreest conflicten onder de leerlingen, die hoofdzakelijk afkomstig zijn uit gezinnen van immigranten. De ouders zijn verontwaardigd.

“Ik dacht dat ik het niet goed verstaan had toen een leerkracht me toevertrouwde dat de directeur haar ertoe opriep om in het vervolg de Turken oorlogen niet meer te noemen. Ze staan op het lesrooster voor groep 5”, zegt een moeder die lid is van de oudervereniging van school. Het grootste deel van de kinderen op de basisschool in het 23e district van Wenen is afkomstig uit sociale woningbouw, die met immigranten werd gevuld. “Als de leerkrachten niet meewerken, dreigt er overplaatsing voor hen”, aldus de moeder. Ondersteuning komt natuurgetrouw van de FPÖ.

“We horen dit voor het eerst. Men moet zich aan het lesrooster houden”, wordt er door de afdeling onderwijs van de stad Wenen gezegd.

Eerst gooien ze Sint Nicolaas uit de Weense kleuterscholen, toen werd het varkensvlees van de menu´s van de kinderen gehaald en nu moeten de Turkse overvallen van het lesrooster worden geschrapt. Ter bescherming van de immigrantengezinnen deinst men zelfs niet terug voor geschiedvervalsing. Of er ook iemand is die wel eens aan de gevoelens van de Weense bevolking heeft gedacht?

http://www.zukunftskinder.org/wp-content/uploads/2013/02/tuerkenkriege.jpg

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=38829

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Censuur, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Islamisering, Moslims, Oostenrijk, Turken. Bookmark de permalink .

5 reacties op Turkenoorlogen worden geschrapt

 1. Marc Bouwman zegt:

  Een onderschatting van het huidige Turkse imperialisme. Dat is het.

  Like

 2. Turul zegt:

  ik begrijp gewoon niet dat dit maar door gaat, het is net of wij in de twilight zone zijn beland met zijn allen…

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Godvergeten de RODE SCHOFTEN in Oostenrijk die dit afdwingen. Met de dag krijg ik meer een hekel aan al dat ROOD GEBROED! Potverdomme, Wenen dat dankzij de koning van Polen, Jan Sobieski, het beleg van Wenen wist af te slaan. Gaan sodedju, de RODEN in heel europa ons nu ook dwingen, om de slag bij Poitiers, tegen de muzelmannen, in het vergeetboek te zetten?
  Rood ga eens dood!

  Like

 4. Seculiere zegt:

  Ik zou blij geweest zijn mocht ik Turkse geschiedenis lessen gekregen hebben,zelfs vereerd dus ik versta niet waarom ze het afschaffen?
  Tja ze hebben vaak foute zaken uitgevoerd die Ottomanen maar de spanjaarden,Fransen,Amerikanen,Italianen,Grieken,Duitsers,Zelf de Nederlander heeft een pracht van een geschiedenis maar tergelijk even bloederig dusja al die groepen waren geen haar beter.

  Enja ga ik dit nog in mijn leven meemaken?
  http://www.standaard.be/krant/tekst/index.aspx?oDay=28&oMonth=2&oYear=2013&articleid=DMF20130227_00486188

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s