Italiaanse nieuwe politieke ster heeft anti-Israëlische en antisemitische geschiedenis

Screenshot_35

Beppe Grillo

De Italiaanse verkiezingen zijn voorbij en Beppe Grillo’s “Movimento5S” behaalde meeste stemmen. Hiermee werd ze de grootste partij in het land. Maar de politieke opkomst van de komiek is niet goed voor iedereen, zeker niet voor Israël. Grillo is een theoretische complotdenker en een provocateur die over Israël’s rol in Gaza in 2009 het volgende zei: “De moordenaar van kinderen is een sluipmoordenaar die voor het gerecht moet voor misdaden tegen de menselijkheid”.

Volgens een artikel op de website in het Israëlisch Nationaal Nieuws, geschreven door  journalist Giulio Meotti, heeft  Grillo een geschiedenis van het plegen van  “retorische brandstichting” naar Israël en de Joden.

In het verleden zei hij: “Alles wat we van Europa weten over Israël en Palestina is gefilterd door een internationale  agentschap genaamd MEMRI. En achter MEMRI zit een voormalig Mossad agent. Ik heb de bewijzen; Ken Livingstone,voormalig burgemeester van Londen, heeft de Arabische teksten met een onafhankelijke vertaler vertaald en een totaal andere realiteit ontdekt “. Volgens Meotti heeft Grillo  speciaal gezinspeeld op een “Joodse samenzwering”  en de behoefte om alle informatie over het Midden-Oosten te “checken”.

De lijst van beledigingen gaat door. Tijdens een van zijn shows verklaarde Grillo: “Er is een gezegde, dat waar Attila dwars doorheen gaat er geen gras meer groeit. Wij kunnen zeggen, dat waar Israël voorbijkomt geen Palestijn meer groeit”.

Volgens  Meotti is de voorzitter van de synagoge van Milaan, Davide Romano, ver gegaan door recentelijk te zeggen dat “Grillo een probleem heeft met de Joden”.

Grillo’s facebook-pagina en website zitten vol met anti-Joodse aanvallen door Grillo’s lezers, fans en supporters: “Israël is gelijk aan Nazi Duitsland”, “Ik hoop dat iemand alle middelen gebruikt om deze moordenaarsstaat te stoppen”, “De Joden zijn Gods vervloekte volk”, “Zyclon B voor jullie, vrede en gerechtigheid voor Palestina”, “De Israëlische leiders zijn monsters” , “Hamas is veel beter dan alle Zionistische regeringen”.

Wanneer Grillo geen beledigingen spuit richting Israël en de Joden verdedigt hij diegenen die dat doen. Hij zegt over Mel Gibson: “Israël is bang en haar gedrag is onverantwoordelijk. Ik heb het gezegd en ben niet dronken maar bang voor mijn kinderen. Israël staat achter de V.S. en de V.S. achter Israël, wat is de oorzaak en wat het gevolg?”.

Grillo zegt over Mahmoud Ahmadinejad dat zijn Iraanse schoonvader aan hem had uitgelegd dat “de vertalingen niet accuraat waren…”, refererend aan de constante roep door Ahmadinejad tot de vernietiging van Israël.

Over het algemeen is Grillo een verdediger van het Iraanse regime door te zeggen dat hetgeen door de Westerse media omschreven wordt niet juist is: “Zij die ontsnappen zijn ertegen. Maar zij die blijven hebben niet dezelfde zorgen als zij die in het  buitenland zijn. De economie daar is oké, mensen werken. Het lijkt op Zuid-Amerika: voorheen was het veel erger. Ik heb een neef die snelwegen bouwt in Iran”.

Grillo refereerde aan de “Holocaust industrie” en Meotti concludeert dat Grillo in zijn TV shows primitieve haat toont voor de waarden van Israël en het Westen.

Bron:

http://www.algemeiner.com/2013/02/28/italys-new-political-star-has-anti-israel-and-anti-semitic-history/

Auteur: Zach Pontz

Vertaald uit het Engels door:

Jowitteroos (bewerkt door E.J. Bron)

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Israël, Italië, Joden. Bookmark de permalink .

12 reacties op Italiaanse nieuwe politieke ster heeft anti-Israëlische en antisemitische geschiedenis

 1. SHiiiet!! DAT wist ik niet! GEEEN Beppo dus! Godskolere!!! ohhh wat zijn er toch veel verdorven en bedorven en slèchte mensen op de wereld god o god o god… ik moet gelijk aan die weerzinwekkende paul vdr leeuw en die enge youp vt hek denke nu! t Doodknuppelen niet waard! HOP! Ook op mijn verlanglijstje van mijn droom voor een beter Vaderland!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Helaas, deze Grillo is dus ook al niet te vertrouwen. Nu ja, het enige goede van deze “pasta-pipo”, is dat hij de EUSSR zetbazen hoofdpijn bezorgt. Maar zijn anti Israel en antisemitisme is zeer afkeurenswaardig.

  Like

 3. Jan zegt:

  In 1986 noemde Grillo de 94-jarige Joodse Rita Levi-Montalcini, nobelprijswinnares voor medicijnen, een bejaarde hoer.
  Hij is bevriend met Maurizio Blondet die de site Effedieffe.com (1) onder beheer heeft, dé site voor antisemieten en voor hen die in Joodse samenzweringen geloven.

  In een interview op 24 juni 2012 met Menachem Gantz, correspondent voor de Israëlische krant Yediot Ahronot, zei Grillo: “Alles wat we leren in relatie tot Israël en de Arabisch-islamitische wereld wordt gefilterd door het vertaalbureau “MEMRI” onder leiding van een voormalig Mossad agent die de woorden van de Arabieren manipuleert en verdraait ten behoeve van Israëlische propaganda.

  Een favoriet doelwit van Beppe Grillo en zijn beweging is de Joodse schrijver, journalist en tv-presentator, Gad Lerner die regelmatig aangevallen wordt met klassieke antisemitische stereotypen. Grillo op zijn weblog “Ik zou niet iemand vertrouwen met zo’n neus” of “Ik zou een goede wandeling naar Gaza maken met zo’n joodse keppeltje op het hoofd” of “Hitler was zeker een gekke zieke, maar zijn idee om de Joden te elimineren was om hun financiële dictatuur te elimineren. ”
  http://www.lemondejuif.info/beppe-grillo-le-dieudonne-italien-aux-portes-du-pouvoir/#.USyRlqcSQyE.twitter

  Grillo, die een eigen weblog (2) heeft publiceert als het even kan antisemitische berichten van anderen. Hij nam het ook op voor Mel Gibson die bekend staat om zijn ranzige uitspraken over Joden.

  1. http://www.effedieffe.com/index.php?option=com_content&view=article&id=6078:the-myth-of-israels-strategic-genius&catid=35:worldwide&Itemid=152
  http://www.effedieffe.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6108&Itemid=152

  Ter nagedachtenis van de handlangers van Hamas: Rachel Corrie en Vittorio Arrigon
  2. http://www.beppegrillo.it/en/2012/03/in_memory_of_rachel_corrie.html
  http://www.beppegrillo.it/en/2011/04/in_memory_of_vittorio_arrigon.html
  http://www.beppegrillo.it/eng/2006/07/herod_2006.html

  Like

 4. Mensen alleen al het idee om Martien Pennings, Roelf-Jan Wentholt en andere echte deskundigen als Talyah en Ya’akov Siepman in 2013 een documentaire van zeg 2 uur te laten maken om alle leugens en anti-zionisten/semieten nationwide te ontmaskeren, alleen dat al is toch meer dan voldoende reden om mee te helpen ons in het bestel te krijgen?

  Like

 5. Paardestaart zegt:

  Nou ja, da’s anders niet zo verbazingwekkend hoor..Die vent is anti-overheid èn van na de oorlog, dus als ‘ie tegen het estabishment is dan valt ‘ie vernmoedelijk uit de linkerhoek.
  Nou, en daar is men al héel lang antijoods, én anti-Israel.
  Geen nieuws, had je kunnen weten. Kijk maar naar Occupy: anti-zionisten, banken zijn kapitalistisch want joods, dus mag je praten over een joodse lobby en oproepen het kapitalisme te vernietigen.
  Denk jij ook hè, zeker? 😀

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Pon 19.22. uur. Succes ermee Ronald, ik heb vandaag overgemaakt. Do the good job!

  Like

 7. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Weer zo een dwaas die denkt de wereld te snappen.

  Like

 8. @ Tom Hendrix

  Bedankt! Geloof me, we doen ons best.

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  Het smerige linkse gif verspreidt zich met de dag verder door de Mainstream Media, de linkse doctrine veroorzaakt verwarring onder de nieuws gebruikers, op veel internet blogs is het bijna “Normaal” geworden om openlijk Israël en haar inwoners af te zeiken, deze bloggers worden niet in tot tegenstelling tot de Islam- kritische bloggers niet gerecenceerd of weggejorist.

  Voor Israël bestaat er geen vrede: de joodse staat is in strijd met de sharia. Op ‘islamitische grond’ mag geen niet-islamitische staat worden gevestigd.
  Daarom moet Israël over voldoende militaire capaciteit beschikken om zich te allen tijde te kunnen verdedigen. Bovendien dwingt de gewelddadige realiteit van het Midden-Oosten de Israëlische regering om – gelet op de kleine omvang van Israël – een neutrale veiligheidszone buiten de eigen landsgrenzen op te richten.

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2013/3/Omringd-door-een-waanzinnige-massa-heeft-Israel-niets-aan-het-internationaal-recht-1188102W/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s