Talhaoui wil strengere aanpak van islamofobie

Screenshot_31

Fauzaya Talhaoui

De minister van Justitie moet ieder jaar een rapport voorleggen over de strijd tegen islamofobie. En de procureurs-generaal moeten van de strijd tegen discriminatie op basis van geloof een prioriteit maken. De strijd tegen de islamofobie moet overal worden opgevoerd. Dat willen de socialisten, de MR en de groenen. Ze dienden op initiatief van de Antwerpse senator Fauzaya Talhaoui en Bert Anciaux, beiden sp.a, een voorstel in die zin in. Het wordt straks door de Senaat in overweging genomen.

“Vooral op het internet worden de aanvallen op de islam almaar talrijker en ruwer” zo betogen de indieners. Ze wensen zich uitdrukkelijk te distantiëren van het “islamisme”, dat de islam als een politieke ideologie ziet die de ongelijkheid tussen man en vrouw en de sharia wil invoeren. “De meeste moslims willen dat hier niet, ze aanvaarden ons democratisch systeem”, zo luidt het. De indieners willen ook niet dat iedere kritiek op de islam wordt gefnuikt, ze pleiten voor een correct beeld van de islam. Ze willen dat islamofobie behandeld wordt zoals antisemitisme.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", België, Islamisering. Bookmark de permalink .

38 reacties op Talhaoui wil strengere aanpak van islamofobie

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ze willen dat islamfobie wordt behandeld zoals antisemitisme, einde citaat. Nou, vallen mij de schoenen uit, zo’n grote LEUGEN in een zin, van deze 2 RODE WEGKIJKERS! Het was MO himself, die de MUZELMANNEN opdroeg en opdraagt de Joden uit te moorden. Verdorie, de linkse 5e colonne in europa moet wel radeloos zijn, om zo tekeer te gaan.

  Like

 2. Trucker zegt:

  Euh ik ben ziek…de diagnose, volgens linkse groene multikullers is de inheemse ziekte : i s l a m o f o b i e .
  Patienten met dit ziektebeeld zijn enkel Rechtse Vrije Westerse mannen en vrouwen, remedie is : A P A R T H E I D.
  Het geneesmiddel (apartheid) wordt enkel verstrekt door Rechtse politiekers zoals Geert Wilders, Filip Dewinter en de partijen die een Vrije Westerse Wereld voorstaan waar Joden niet gediscrimineerd worden door islamieten noch links olksverraderstuig die aangevoerd worden door greta duisenb… of bommel en andere verwerpelijke soorten die helaas onze planeet bevolken.
  Waar Vrije Westerlingen op een vliegtuig/bus/trein/tram/straat/winkel of waar dan ook kunnen rondstruinen zonder gehinderd te worden door rondlopenden tenten of haatbaarden.
  Het geneesmiddel ‘apartheid’ is simpel en de eenvoud zelve : men laat alle islamieten een inburgeringsproef doen slagen ze mogen ze in een reservaat verblijven, falen betekend uitzetting naar hun prachtlanden.
  De proef is in Vlaanderen een lekker stukje spek en varkensworstje verorberen en in Nederland moeten jullei het maar zelf zien op te lossen.

  Like

 3. Martien Pennings zegt:

  Ik citeer even de sleutelpassage:

  “Islamofobie is voor hen ‘ongegronde vijandigheid tegenover de islam’. Ze sommen acht criteria op om islamofobie te herkennen. Bv. de islam zien als een statisch gesloten blok, dat niet in staat is om zich aan te passen; of als inferieur aan het Westen, als barbaars, irrationeel, primitief en seksistisch; of de islam definiëren als gewelddadig, bedreigend, steun verlenend aan terrorisme, actief betrokken in een “botsing der beschavingen”; of de islam zien als een politieke ideologie, die politiek en militair de baas wil spelen. Wie een aantal van deze visies aanhangt, is volgens de indieners islamofoob.”

  Nou ben ik iemand die AL deze visies aanhangt en nog een paar meer, bijvoorbeeld mijn grondstelling dat de islam ALLE kenmerken van het Hitlerisme heeft.
  En dit half gare trutje wil voor mij dus “strakke afkeuring en gerechtelijke vervolging” en dat “de parketten ( . . .) bij voorrang aandacht schenken aan de vervolging van dit misdrijf”.
  Jammer dat het goedlachse randdebieltje geen Nederlandse is.
  Wat zou ik het toch ongelooflijk toejuichen als ik toch eens voor de rechter gesleept zou worden!
  Want dan ontkomen zelfs de mainstream-media niet meer aan de inhoudelijke discussie.
  Ik zou echt niet, zoals Moskoufiets en Wilders, over formalismen gaan ouwehoeren en bijvoorbeeld de competentie van de rechtbank aanvechten.
  Ik zou voor de inhoudelijke beschuldigingen gaan!
  Oi-oi-oi-oi-oi!
  En dan uitpakken!

  Like

 4. baksteen zegt:

  Ondertussen vertrekken de Joden uit Europa weg, staan de hoofdstroom media bol van de desinformatie mbt over Israel en zien we dagelijks welk effect dat heeft op de meningsvorming. Lijkt me een leuk begin om daar iets aan te doen en uit te leggen waar dat vandaan komt.
  Oh, dat bedoelt deze mevrouw niet?

  Like

 5. Petrossa zegt:

  Weer eentje die het verschil niet ziet tussen reele angst en phobie. Zodra de joden over de hele wereld mensen hun kop beginnen af te zagen met een broodmes wordt ik ook bang voor joden.

  Like

 6. Robbert zegt:

  Laat die figuren van de socialistische partij anders eerst maar eens schoon schip maken met de positieve discriminatie en dan praten we wel weer verder. Dat de meeste graslims ons democratische systeem aanvaarden is helemaal lachwekkend!!

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Feit: de islam kan pertinent NIET aangevallen worden. Marokkaans huppelkutje F.Talhaoui(je zou je tong breken) kletst niet alleen uit haar nek, ze bedrijft taqiyya en is ook goed ingevoerd in de ins en outs van HET PROJECT.
  Alle details te vinden op: http://tinyurl.com/aabztxd
  Waarom kan de islam niet aangevallen worden? Omdat die veroveringsideologie enkel bestaat in bijna 2 miljard zwaar geïndoctrineerde koppen, die niet zelden het aankijken NIET waard zijn!
  Bewijs: http://tnyurl.com/cd8jbdn
  Ergo: mensen van vlees en bloed of bv. landen kunnen aangevallen worden, maar de eeuwenoude, door geschifte kameelpiloten uitgevonden gedachtekronkel islam niet.
  Kwestie van logisch nadenken. Maar deze en komende generaties maken niet meer mee dat
  allahschreeuwers dat onder de knie krijgen.
  Die denken nog steeds dat ze met intimidatie en bruut geweld…
  http://tinyurl.com/a6tx2w4
  …. hun zin kunnen doordrijven.
  En ik durf te voorspellen dat een dergelijke TAKKE-mentaliteit niet wordt getolereerd.

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Link 2 was niet compleet, zag ik. Sorry.
  http://tinyurl.com/cd8jbdn

  Like

 9. DonnaDolce zegt:

  “Vooral op het internet worden de aanvallen op de islam almaar talrijker en ruwer” zo betogen de indieners.”
  Dit is toch niet zo heel raar he, uitgaande wat men allemaal niet flikt onder het mom: in naam van allah. Het is dan ook totaal niet van deze tijd, de westerse wereld wil niet 4000 jaar terug geworpen worden. We willen vooruit, dan lopen we niet meer in jurken en baarden tot de grond. Tijd dat deze mensen eens iets gaan doen aan onderwijs, omscholing of wat dan ook, alles om dat IQ eens wat te verhogen. Van werken is nog nooit iemand dood gegaan nl.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Ja hoor, we zijn weer thuis:islamofobie is een misdaad, in de GESCHIFTE beleving van de volgende islamoFASCIST.
  http://www.barenakedislam.com/2013/03/01/turkeys-islamist-pm-tayyip-erdogan-says-just-like-zionism-and-fascism-islamophobia-is-a-crime-against-humanity/
  Dat riep deze islamoFASCIST een tijdje geleden ook al in Duitsland.
  http://tinyurl.com/6hyhstp
  Onthouden: Turkije mag nooit maar dan ook HELEMAAL NOOIT lid worden van de EU.

  Like

 11. luckybee zegt:

  Dat krijg je als je overal moslim in dienst van de staat aanstellen.Onze parlement krioelen van ze ; onze steden worden door ze beheerst; denk aan Rotterdam.Dank zij de politiek van de PvdA.

  Like

 12. Ruud Beijer zegt:

  Ja beste mensen die achterlijke vertegenwoordigers blijven maar doorgaan om hun ideologie te promoten.Gelukkig begint de weerzin tegen dat woestijngeloof meer en meer toe te nemen.
  De beste oplossing voor dit alles is om op de PVV te blijven stemmen.Als we groot genoeg zijn dan bepalen wij de regels.Regel een;aanpassen of opsodemieteren.Regel twee een onmiddellijke ontmanteling van al die haatpaleizen[moskee-en]Was het maar zover ,maar ik blijf erin geloven.Leve de PVV,Leve Geert Wilders!

  Like

 13. Roni Thome zegt:

  Voor de Belgen komt nu het uur van de waarheid. Dankzij de wilde, snelle vermenigvuldiging plus en actieve hulp van linkse ‘vijfde colonne’, laat de Islam in België de tanden zien. De Marokkaanse senator, Fauzaya Talhaoui, en haar politiek-correcte linkse ‘matties’, beginnen de strijd tegen het basisrecht van de democratie: vrijheid van spreken en vrijheid van media. Let goed op haar stelling!. “De minister van Justitie moet ieder jaar een rapport voorleggen over de strijd tegen Islamofobie. De strijd tegen Islamofobie moet overal worden opgevoerd”. Het betekent dat niemand mag meer kritiek uiten tegen de Islam en de Moslims. Ook als deze groep mensen toont steeds meer vijandigheid tegenover het Dhimmieland, waarin ze wonen. De groep neemt steeds meer actief deel in terroristische activiteiten met de bedoeling zoveel mogelijk autochtonen om zeep te helpen; in de strijd om hegemonie in Europa. Recentelijk worden in de media vele berichten over jonge Moslims die naar Syrië vertrekken om daar de nodig militaire vaardigheden te krijgen. Doel: ze later in Europa te gebruiken. Fauzaya Talhaoui vindt het niet erg als Imams in de Moskeeën van Borgerhout (Antwerpen), Ganshoren, Dilbeek en Hoog Molenbeek (regio Brussel) preken opsteken tegen de staat der Belgen en voor actief jihad tegen ‘de ongelovigen’. Kennelijk heeft een Imam of een beweging zoals ‘Sharia4Belgie’ meer rechten dan een autochtone Vlaming of Waal. Hen zijn haatpraatjes á la Abu Imran (Sharia4Belgie) toegestaan. Als ‘Űbermenschen’ hebben Moslims altijd meer rechten dan de autochtone ‘ongelovige’ bevolking. Zie de volgende links:

  Fauzaya Talhaoui en haar linkse vrienden vinden dat ‘vooral op het internet worden de aanvallen op de islam almaar talrijker en ruwer. Zij pleiten voor een correct beeld van de islam. Vragen ze zich af welke correct beeld moet men hebben van een geloof dat bezig is kleine meisjes met genitale mutilatie te verminken? Vrouwen als derde rang burger te behandelen? Ideeën op na houdt van haat tegen anders denkenden? Een geloof dat moordenaars stuurt op een 70 jarige man (Lars Hedegaard) enkel en omdat hij van zijn recht voor vrij spraak gebruik maakt? Mevrouw Fauzaya wil dat Islamofobie behandeld wordt zoals antisemitisme. Sorry! Maar de vergelijking gaat hier niet op. Het Jodendom is een geloof die het geloof als een privé zaak van ieder mens ziet. De Islam, net als het Nazisme, is een ideologie die als doel heeft, ons van onze vrijheid en zelfs van het recht op leven te beroven.

  Like

 14. Jade zegt:

  Op dezelfde pagina van de gazet van Antwerpen staat bij autokanaal nog een link:
  http://www.autokanaal.be/nieuws/aid1313588/belgie-is-beloofde-land-waar-ik-kan-doppen-en-met-dikke-mercedes-rijden.aspx
  Wat een verrijking, die arabische cultuur..

  Like

 15. jowitteroos zegt:

  Tolereer geen intoleranten!

  Als mevrouwtje nou eens al die haatbaarden die op straten en stoepen en pleinen massaal biddend, haatteksten en antisemitische teksten spuien aanpakt …..maar nee………..mensen die daar kritiek op durven te uiten die zijn islamofoob………………tja

  Islam is Islam er is geen gematigdheid….. wel een spel hieromtrent totdat ze een seintje krijgen een volgende fase te betreden………………….deze mevrouw wordt ook gebruikt……………..

  Like

 16. Trucker zegt:

  Dit is een volksverrader pur sang : bert anciaux.
  Dit rechtoplopend links multikul lullend piepeltje was in een vorig leven een (zelfverklaarde) Vlaams Nationalist…let wel ik dicht hem toe “zelfverklaard”, nu is hij verworden tot wat de SPA in essentie voorstelt een partijtje die de belangen behartigd van de islamieten.
  Hij mag meedraaien met het greta duisenberg harry bommel tuig en de honderduizenden anderen die antisemiet tot in hun diepste vezels zijn en voor de haatbaarden de rode loper uitrollen en “en passant” schieten ze ook nog eens met scherp op de Katholieke kerk..
  Conclusie tuig van de richel.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Even voor de goede orde: de link MR in het artikel hierboven is een doodlopende weg. Op gva.be dezelfde link aanklikken geeft hetzelfde resultaat. Erdogan maakt zich onmogelijk in de USA, maar zijn ziekte bestaat al meer dan 1400 jaar en hij is niet de enige die ermee besmet is.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21344403/__Erdogan_schoffeert_VS__.html

  Like

 18. Het is niet de taak van de overheid om iemands denkbeelden te toetsen, zelfs niet als die volkomen irrationeel zijn. Pas als iemand geweld initieert tegen moslims of hen bedreigt, is er reden om op te treden. Antisemitisme is overigens ook niet verboden, zolang iemand geen geweld tegen Joden gebruikt of hen bedreigt. Van Agt loopt toch ook vrij rond?
  De argumenten van deze weldenkende zuiderbuur zijn gebaseerd op radicaal empirisme: elke boom (moslim) is anders, dus je kunt geen enkele uitspraak over het bos (de islam) doen. Religies zijn gematigd, naarmate de aanhangers een deel van hun geloof niet serieus nemen. Er zijn moslims die delen van de islam niet serieus nemen. Maar als zij met hun ideeën naar buiten treden, lopen ze gevaar tot afvalligen te worden bestempeld. Als onze weldenkende zuiderbuurvrouw het idee van de islam als monoliet wil bestrijden, moet ze zich sterk maken voor de vrijheid van meningsuiting en godsdienst van moslims en vooral ex-moslims, in plaats van het criminaliseren van foute denkbeelden over de islam. Opiniedelicten horen niet thuis in een rechtsstaat, vrijheid van meningsuiting en godsdienst wel. Met name ook voor geloofsverzakers en critici.

  Like

 19. koddebeier zegt:

  Laat die trol naar haar eigen land verkassen !!

  Like

 20. Joop Klepzeiker zegt:

  Speaking yesterday before a Vienna forum of the Alliance of Civilizations, a UN framework for West-Islam dialogue, Erdogan called Zionism, the movement founded in 1897 for Jewish self-determination, a “crime against humanity,” likening it with anti-Semitism, fascism, and Islamophobia. click here for Turkish news report.

  http://blog.unwatch.org/index.php/2013/02/28/turkeys-erdogan-calls-zionism-a-crime-against-humanity-at-un-conference/#more-3306

  http://atlasshrugs2000.typepad.com/.a/6a00d8341c60bf53ef0154369ce4fb970c-600wi

  Like

 21. Joop Klepzeiker zegt:

  Quotes of Erdogan’s Feb. 27, 2013 Speech to 5th UN Alliance of
  Civilization Global Forum, from Turkey’s Hurriyet Daily News:

  “In a similar fashion, I must state that rising racism in Europe is a serious problem for the Alliance of Civilizations Project,” Erdoğan said, adding that the “disrespectful” attitudes to Muslims in certain countries hurt consciences.

  “Aside from countries indifferent to Muslim countries, disrespectful attitudes toward Muslims living in certain countries continue to hurt consciences,” said Erdoğan.

  “We witness very frequently the alienation of the ‘other’ in various countries instead of efforts to understand the culture and beliefs of the ‘other,’” he said.

  “Just like Zionism, anti-Semitism and fascism, it becomes unavoidable that Islamophobia must be regarded as a crime against humanity,” Erdoğan said, slamming politicians who use communication tools to deepen the gap between cultures.

  “Certain politicians’ defamation of a religion or a sect by mass communication tools only makes pre-conceived notions bigger and deepens the gap,” Erdoğan said.

  Like

 22. Joop Klepzeiker zegt:

  De islamo fascisten aan het werk

  Like

 23. Tom Hendrix zegt:

  @Roni Thomé 11.36. uur. Inderdaad Roni, Joden, hindoes, boedhisten, humanisten zijn in tegenstelling tot muzelmannen door de bank genomen vreedzame mensen, waar NIEMAND OVERLAST van heeft. Daar tegenover is de ISLAM zoals @ G. Deckzeijl aangeeft-en terecht- het meest weerzinwekkende wat er bestaat in deze wereld. De islam is de KANKER van deze WERELD, en in samengaan met SOCIALISTEN/COMMUNISTEN een vreselijke COCKTAIL!
  Deze islam heeft in 1400 jaar tijd meer dan 250 miljoen slachtoffers gemaakt, en dan komt zo een mafdoos ons vertellen dat we daar geen kritiek op mogen hebben, ik dacht het niet! Laat die huppelgeit s.v.p. opkrassen naar ARABIRIË!

  Like

 24. benny zegt:

  ik ben even islamofoob als een afro-amerikaan ku-klux-klanofoob is of als een jood naziofoob is!

  Like

 25. Jan zegt:

  Fauzaya Talhaoui cum suis zijn khomeiniïsten omdat het Khomeini was die het begrip ‘islamofobie’ introduceerde om de oppositie de mond te snoeren en uit te schakelen. Niet verwonderlijk dat politiek links volgelingen zijn. Zij hebben een eeuwige afspraak met De Dood.

  In 1989, the Ayatollah Khomeini, the ruler of the Islamic Republic of Iran, issued a fatwa calling on all Muslims worldwide to murder the novelist Salman Rushdie for insulting the Muslim prophet Muhammad and Islam. Rushdie’s crime? Blasphemy or Islamophobia. …. And now the inventors of the concept of “Islamophobia” are more intent than ever to destroy the freedom of speech and end all examination of jihadist motives and goals — hoping thereby to end all resistance to jihad.
  http://tinyurl.com/car6n76

  Like

 26. daiyu-ninja zegt:

  Degenen die aan islamfobie leiden zijn diegenen,die uit angst voor geweld/wraak moslims hun zin geven.

  Like

 27. Tom Hendrix zegt:

  @Heleen 18.41. uur. Deze MISLEIDING der vuile RODEN ken ik maar al te goed. Net als de MUZELMANNEN heeft LINKS geleerd van LENIN om te liegen en te bedriegen, alles om resultaat te behalen.
  De RODEN en de MUZELMANNEN maken van SLACHTOFFERS= DADERS en van DADERS=SLACHTOFFERS.
  Beide groeperingen zijn walgelijk!

  Like

 28. oogenhand zegt:

  Fauzaya Talhaoui is een aantrekkelijke vrouw. Maar zolang moslims het Christendom als superieur zien aan het Atheisme moeten moslims het goede voorbeeld geven en onderdrukte minderheden respecteren.
  Overigens, pas als de gematigde moslims de extreme moslims met wortel en tak uitroeien, kan er gesproken worden over een verbod op islamofobie.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Vind je haar inderdaad een aantrekkelijke vrouw?
   Dan vermoed ik dat je in Arnon Grunberg ook een Adonis ziet.
   Verder stoor ik me vooral aan haar pedante lachje: “Kijk mij eens moedig en slim zijn!”

   Like

   • oogenhand zegt:

    Arnon Grunberg heeft gisteren in de Volkskrant islamkritiek in vergeleken met de onderdrukking in Argentinië in de tijd van Zorreguieta.

    Like

 29. oogenhand zegt:

  Deze vrouw heeft niet door dat omdat de Holocaust uniek is, ook Jodenhaat (Anti-Semitisme) uniek is. Islamofobie kan nooit gelijk staan aan Anti-Semitisme. De Holocaust is en blijft uniek. Als er gevaar zou bestaan dat anderhalf miljard moslims worden uitgeroeid, zou “islamofobie” erger zijn dan Anti-Semitisme. Dat is natuurlijk een onmogelijkheid.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Belangrijker dan de uniciteit van de Holocaust benadrukken lijkt me de vaststelling dat antisemitisme haat-plus-massamoord-wil betekent jegens het Relatief Goede (de Joods-Christelijk-Verlichte traditie) en islamofobie haat tegen een Absoluut Kwaad (de islam).

   Het diep krankzinnig-perverse van de islamofobie-antisemitisme-gelijkstellers is dat de islam nu juist intens antisemitisch is.
   Het is zó smerig dat je het nauwelijks in woorden gevat krijgt.

   Als je overigens iets uniek wilt verklaren, zou ik voor het antisemitisme-sec kiezen, niet voor de Holocaust, want in omvang vergelijkbare systematische moordpartijen zijn er genoeg geweest in de geschiedenis: Stalin, Mao, de islam in India.

   Like

 30. oogenhand zegt:

  Joden worden niet van eerwraak en vrouwenbesnijdenis beschuldigd. Moslims wel. Als deze beschuldigingen vals zijn, dan zou “islamofobie” erger zijn dan Anti-Semitisme.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s