Dit antiwesterse Turkije hoort niet in de EU

Screenshot_26

Antiwesters ressentiment is in Turkije normaal. De nieuwste antiwesterse fauxpas van minister-president Erdoğan gaat echter te ver. Het Westen mag zijn dubbelspel niet langer accepteren.

Tot nu toe heeft het Westen de regelmatige anti-Israëlische en vaak ook antiwesterse uitvallen van de Turkse minister-president Recep Tayyip Erdoğan zoveel mogelijk geprobeerd te negeren. Vrij naar het motto: zo is hij gewoon, de Oriëntaal. Die moet vaak een beetje opscheppen.

Vooral Europa heeft zich in deze zaak gedragen als kinderen die denken dat als ze maar niet goed kijken naar zo´n zaak deze misschien niet bestaat. Iedereen doet nog steeds alsof het NAVO-lid Turkije nog steeds een integraal bestanddeel van het Westen zou zijn. Daarbij heeft het zichzelf al lang ver van het Westen verwijderd.

Al vele jaren bestaat er in de Turkse samenleving een sterk antiwesters ressentiment. Zo schrijft bijvoorbeeld de Turkse politicologe Ersin Kalaycioğlu dat Turkije een schoolvoorbeeld zou zijn van de “cultural turn”, die Samuel Huntington in zijn “Clash of Civilizations” heeft voorspeld.

“Een resocialisatie van het Turkse publiek heeft een nieuwe mentaliteit gecreëerd, die de nadruk legt op de religieuze identiteit door te definiëren wie Turks burger is en een wereldbeschouwing bevordert die door het prisma van het religieuze conflict kijkt”, zegt Kalaycioğlu.

Screenshot_28

Hamas-leider Khaled Meshaal en Erdogan

Erdoğans dubbelspel

Tot deze mentaliteit zou het idee behoren dat moslims overal ter wereld onrecht zou worden aan gedaan door het Westen. “Grote delen van de Turkse bevolking schijnen in een bijna middeleeuws wereldbeeld te geloven”, aldus Kalaycioğlu, “waarin moslims, christenen en Joden met elkaar in oorlog zijn. Ze geloven dat ze de islam tegen de aanvallen van de christelijke missionarissen en hun joodse geallieerden in het Midden-Oosten en thuis moeten verdedigen.” Dat zijn de gevoelens waarop Erdoğan inspeelt en die hij met zijn islamitische identiteitspolitiek nog versterkt.

Het is nu de hoogste tijd om te laten zien dat het Westen niet meer meedoet aan Erdoğans dubbelspel. Men kan zich niet enerzijds door westerse Patriot-raketten tegen Syrië laten beschermen en anderzijds met antisemitische geluiden meedoen met de meest radicaalislamitische elementen van de Arabische wereld, zoals Erdoğan nu weer gedaan heeft toen hij de joodse nationale beweging – het Zionisme – op gelijke hoogte plaatste met de massamoordende ideologie van het fascisme.

Daarbij heeft de joodse nationale beweging – bij alle fouten die men haar net zoals alle nationale bewegingen in de historie kan verwijten – zelfs niet eens in beginsel verwoestingen aangericht zoals het Turkse nationalisme. Diens staatsvertegenwoordigers weigeren immers tot op de dag van vandaag de volkerenmoord op de Armeniërs toe te geven of zich er zelfs voor te verontschuldigen. Erdoğan zou er dus voor moeten oppassen anderen de les te willen lezen.

Haatparolen en blokkadepolitiek – niet met Europa

De nieuwe Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft nu heel duidelijk gemaakt dat Erdoğans haatparolen de relatie tot het Westen bedreigen. Waarom kunnen Europese officials ook niet eens een keer zulke duidelijke woorden laten horen? Bijvoorbeeld over het feit dat Turkije nog steeds de radicaalislamitische terreurorganisatie Hamas ondersteunt, die ieder vredesakkoord met Israël en diens erkenning botweg van de hand wijst.

Eén ding moet iedereen echter heel duidelijk zijn: dit Turkije heeft in Europa niets te zoeken. Het is erg genoeg dat Ankara al jarenlang de NAVO verlamt met een blokkadepolitiek. Het kan niet in het belang van het Westen zijn om het voor een antiwesters handelend Turkije ook nog mogelijk te maken als lid van de EU vetomacht over deze Brusselse instellingen te verkrijgen.

Het Westen moet Erdoğan duidelijk maken dat hij voor zijn tegenstrijdige politiek een prijs moet betalen. Anders zal hij alleen maar radicaler worden.

Screenshot_25

Bron:

http://www.welt.de/debatte/kommentare/article114058179/Diese-antiwestliche-Tuerkei-gehoert-nicht-in-die-EU.html

Auteur: Clemens Wergin

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europa, Islam, Islamisering, Israël, Joden, NAVO, Turkije, Westen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Dit antiwesterse Turkije hoort niet in de EU

 1. Peter Klaasing zegt:

  Men moet maar beginnen met het terughalen van die patriotraketten. Goed voor de bezuinigingen. nietwaar Mr Rutte?

  Like

 2. Ad de Koning zegt:

  Dat de regeringsleiders zich zo voor de gek laten houden. Alleen al de reacties over Turkije van gewone mensen op dit forum die het het beter zien dan onze leiders. Dat is evenzo met de Iraanse kernbom aspiraties. Nu gaan ze weer in gesprek met Iran want er is een kleine vooruitgang geboekt in de onderhandelingen. Hoe dwaas kun je zijn. Het is voor iedereen al jaren duidelijk wat Iran van plan is, maar onze regeringsleiders laten zich voor de gek houden of het kan ze niet schelen.

  Like

 3. Scarlatti Bombatti zegt:

  Ik wàs al zo verschrikkelijk BOOS dàt er notabene patriotraketten werden ‘uitgeleend’ mèt notabene Nederlandse manschappen! Zijn die lui zelf nou zo àchterlijk en blind? Lezen of horen die niets over islamisering?? Wanneer worden al die dhimmie overheidsfiguren van hun pluche gerukt en standrechtelijk gefusilleerd?!

  Like

 4. Marcel zegt:

  Antiwesters ressentiment is in Turkije normaal.

  En dat is niet alleen een waarheid als een koe, het is tevens een halve waarheid, of een understatement hoe noem je dat ?
  De Turkse gemeenschappen in het westen zijn niet meer te miskennen. Het ressentiment leeft daar net zo hard hoor dat is echt niet beperkt tot de inboorlingen oostelijk van de Bosporus.

  En patriots terughalen Peter ? dat gaat toch nooit gebeuren. Mark Rutte was al fout in Libië. Hij wist het toen al, en had nog anders kunnen kiezen. Hij heeft toen zijn keuze gemaakt. Nu kan hij niet meer terug. Het maakt nu niet meer uit hoeveel bewijs er nog komt dat hij onze vijanden helpt met militaire middelen, hij zal er mee door gaan. Tot het einde.

  En Ad,
  onze regeringsleiders laten zich niet voor de gek houden. Ik kon tot voor kort ook de waarheid niet onder ogen zien. De waarheid is dat zij zich niet voor de gek laten houden, dat bent u. Zij weten heel goed waar zij mee bezig zijn, en zij zijn beslist niet bezig met het verbeteren van uw lot, dat houden zij u slechts voor.
  Erg vervelend en ronduit ondraaglijk is de gedachte dat ze heel bewust en gericht bezig zijn om u in schuldslavernij te onderwerpen en daarbij denken dat ‘de islam’ hen tot instrument kan dienen dat zij wel even zullen geen beheersen.

  Diederik Samsom als Kalief in plaats van de kalief zeg maar.
  En het lukt ze aardig.
  Gelukkig zijn er steeds meer meer mensen als Scarlatti Bombatti
  zelf stond ik helemaal niet meer van die ontwikkeling te kijken, het ligt voor mij in de lijn der verwachting.

  Wat denkt u, mijnheer Bombatti,
  gaan we Iran van de bom afhouden met ons wapentuig en allesoverheersende democratingsdrang,
  of niet ?

  Like

 5. Marcel zegt:

  dat zij wel even zullen geen beheersen
  moet natuurlijk zijn :
  die zij wel even zullen gaan beheersen
  zijn.

  De wannabee Kalief in plaats van de kalief :

  Like

 6. Makropoelos zegt:

  Sinds de inquisitie niet meer haalbaar was in de katholieke kerk is het met het christendom rapide achteruit gegaan. En wat zie je nu gebeuren, men ziet het wel zitten bij christen-linken om aan te leunen bij de islam die noG alles hebben wat zij in hun kerk af hebben moeten zweren. Zie Merkel Bilderberg die opelijk bezig is om Turkye te omarmen. Es ist zum kotzen!!!
  Wie er chaos sticht maakt niet uit, het mag gerust Brussel samen met de islam zijn, alles is goed voor de Bilderbergers.
  Zie hoe Obama lekker bezig is, de islam druipt er van af. Het zijn de instructies van de Bilderberg Groep waar hij naar moet luisteren.
  Past de USA toch goed! In Europa 500 miljoen loonslafen creeren, die voor een appel en een ei voor hun gaan produceren. En zei kunnen China schaakmat zetten door geen orders meer te plaatsen. Pas nog gelezen dat de USA een open handels verkeer met de EU op prijs zou stellen.
  De EU heeft dan door hun goedkope werkkrachten ook minder van China nodig en de USA lacht in zijn vuistje. De geldpersen kunnen het wat rustiger aan doen en Rockenfeller, Rothschild en Goldman Sachs vullen hun zakken weer.
  Er is maar 1 probleem! In Europa komen steeds meer mensen tot bezinning en die gaAn die Brusselse Bilderberg kliek er uit gooien.
  VOORUIT BURGERS WE LATEN ONS NIET IN EEN DICTATUUR ONDERBRENGEN. DE BILDERBERGERS WILLEN AFMAKEN WAT HITLER NIET GELUKT IS EN WAT 51 MILJOEN MENSENLEVENS HEEFT GEKOST OM DIE WAANZINNGE TE STOPPEN. BERNHARD MET ZIJN NAZI VERLEDEN, HEEFT HET DAN IN 1954 MET DE OPRICHTING VAN DE BILDERBERG GROEP, NOG WEER EENS OP GANG GEBRACHT.

  Like

 7. Makropoelos zegt:

  Correctie; 500 miljoen loonslaven.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Ze horen niet alleen niet in de EU, maar ze horen ook helemaal niet in Europa te zijn; ze moeten terug waar ze vandaan komen terug naar Turkmenistan, in Centraal Asie.En geef Anatolie terug aan de Christenen.(Armeniers , Asyriers en de Grieken.)

  Like

 9. luckybee zegt:

  Hun uiterlijk door odalisken te veranderen heeft zo te zien niets geholpen, ze blijven de vijanden van Allah.Ten minste volgens de a Hadith.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Eens met de prima reacties. Een enkele opmerking mijnerzijds, @ Marcel 23.23. uur, U heeft volkomen gelijk wat Rutte betreft, totaal geen karakter, maar een schoothondje in de -kwestie Libië, van OBAMADRAMA<CAMERON en SARKOZY!

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21347242/___Turken_zitten_Duitsers_dwars___.html
  Als ze daarmee doorgaan moeten ze ook maar uit de Navo getrapt worden.

  Like

 12. Jan zegt:

  Sieg der Demokratie in der Türkei
  Zum Wahlergebnis in der Türkei erklärt Claudia Roth, Bundesvorsitzende von Bündnis 90/Die Grünen:
  „Wir gratulieren dem türkischen Ministerpräsidenten und seiner Partei zu diesem großen Wahlerfolg. Das ist ein klarer Sieg der Vernunft und der Demokratie in der Türkei.
  http://www.claudia-roth.de/presse/pressemitteilungen/pressemitteilungen-2007/?no_cache=1&expand=55866&displayNon=1&cHash=3ca98ede392f111d40095872cd9e9ee0

  Aldus sprak de Groene Khmer

  Like

 13. Jan zegt:

  En aangezien Merkel een totale sok is, een marxistische zool weet Özkan wel raad. Gewoon de staat overnemen

  Mevrouw Özkan, wanneer wordt een mohammedienne kanselier?
  http://www.welt.de/politik/deutschland/article7301733/Frau-Oezkan-wann-wird-eine-Muslimin-Kanzlerin.html

  Like

 14. Jan zegt:

  Wie is Aygül Özkan?
  Verbod op symbolen of uitingen die met het Christendom hebben te maken en ontzien van kritiek op de islam. Alles verpakt in een zogenaamd ‘Media Charter’ die ook nu weer, zogenaamd ‘intercultureel’ is en de integratie bevorderd, wat neer dient te komen op aanpassing van de Duitsers aan de Turken en de islam, dus sharia. Bereikt kan dit worden door ‘cultureel gevoelige taal’ te bezigen, ofwel, bek houden.
  http://www.pi-news.org/2010/07/its-islam-stupid/

  Like

 15. LW zegt:

  Al officieel melding gemaakt van het feit , Duitse en Nederlandse millitairen bij patriots stelselmatig door Turken getreiterd worden.?

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  Zit je te SLAPEN, LW..?????
  Zie 3-3, 08:37..!!!!

  Like

 17. Jan zegt:

  “Diese Menschen mit ihrer vielfältigen Kultur, ihrer Herzlichkeit und ihrer Lebensfreude sind eine Bereicherung für uns alle!”

  Turkije maart 2013

  Like

 18. Kemalist zegt:

  Zoals veel Hollanders zien jullie zie vliegen.. Door de frustratie hebben jullie denk ik een schock op gelopen. Turkije is de achter tuin van USA en met Premier Erdogan kan USA zijn docterine Groot midden oosten project een leven geven. Erdogan zegt zelf en geeft toe dat hij de 2e voorzitter is van de GMOP project. De publicatie van Samuel Huntington en is ook één van de mensen die de USA buitenlandse politiekebeleid richting- en vormgeven. Men wil juist een fundamentalistisch Turkije met een idiioot aan de macht. EU heeft na 1971 nooit de intentie gehad om Turkije tot EU toe te laten treden. EU is vergeten dat Turkije één van de oprichters van de EU is.. aartsvijanden van de EU zoals de landen achter de ijzeren gordijn zijn al toe getreden. Dit laat zien dat mijn argumenten gegrond zijn.
  De beschuldigingen of aantijgen van Huntington berust op imperialistische beleid en gedachtegang. De kemalism is een obstakel zoals hij zegt want de GMOP project wordt hierdoor belemmert. De Turken moeten geislamiseert worden, terug naar zijn roots zoals Hungtington het zegt; Alle islamitische landen onder leiding van de verdeeld Turkije brengen in dienst van USA. want zegt huntington vervolgens “andere landen hebben de kennis en de capaciteiten niet om te heersen over deze GMO en turken gezien hun verleden hebben wel de capaciteiten”
  Het laatste verdrag die EU aan Premier Erdogan laat duidelijk zien dat men Turkije nooit toelaat.
  Opvang van de vluchtelingen ui de EU zal opgevangen door Turkije. Hierdoor wordt Turkije open vluchtelingen kamp van de EU.. Jullie zitten te klagen over Erdogan die op een hete plaat danst op de deuntje die EU speelt; Beren in Bulgarije en Turkije leren dansen op een hete plaat!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s