Nee Diederik, een raadgevend referendum is niet goed genoeg

Screenshot_14

Een ráádgevend referendum? Veel te slap en neerbuigend naar de kiezer.

Diederik Samsom zegt vandaag in de NRC dat, de volgende keer dat er een Europese Verdragswijziging plaatsvindt, hij een “raadgevend referendum” wil. Door een verdragswijzing aan de Nederlandse bevolking voor te leggen wordt volgens Samsom het democratisch mandaat van de Europese Unie versterkt.

Samsom: “Misschien voelen mensen dan eindelijk niet meer alsof ze met hun rug tegen de muur staan, maar een keuze hebben”.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, EUSSR, Nederland, Socialisten. Bookmark de permalink .

17 reacties op Nee Diederik, een raadgevend referendum is niet goed genoeg

 1. bobzelf zegt:

  Ja, Ja, die graftak , die denkt dat de nederlanders echt geschift , zijn , 300.000 stemmen
  ophalen , met NEE , NEE, nee , en omdat het raadgevend !!!! is en niet bindend !!!
  pleur je het gelijk in de vuilnisbak, dan wel veeg je er gewoon je reet mee af ,
  EN GA JE VERDER MET DE BURGER , ZEG MAAR HET STEMVEE , UITKLEDEN MET PINOKKIO , EN NOEMT HET BEZUINIGEN !!
  VAL TOCH GEWOON DOOD , KLOOTZAK !!! met die hele russische BENDE van je !

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Citaat: Samsom: “Misschien voelen mensen dan eindelijk niet meer alsof ze met hun rug tegen de muur staan, maar een keuze hebben”. en dat hij een “raadgevend referendum” wil.

  hahahahahahah ja ja wat een keuze…………………………typisch staaltje volksverlakkerij maar dat zijn we inmiddels wel gewend……………

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad VOLKSVERLAKKERIJ! Alleen een BINDEND REFERENDUM zou naar mijn mening RECHT doen aan de BURGERS van ons land, die verdorie HET HELE CIRCUS EUSSR moeten betalen!

  Like

 4. Deze man is een volslagen Idioot! Het volk is met dit zogenaamde raadgevend referendum, waar het grootste deel tegen de Euro en de EU was, al eens grandioos de boot in gegaan en nu denkt hij dit nogmaals te kunnen proberen…
  Samsom: “Als je Verstand, Domheid en Blindheid uit elkaar kon houden, zou dat heel wat kortzichtige zienswijzen schelen!”

  Like

 5. Hij heeft zeker nog nooit gehoord van die ezel die niet 2 x over dezelfde steen struikelt!

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  De Nederlandse kiezer heeft zich op woensdag 1 juni 2005 uitgesproken over de Europese Grondwet via een referendum. “Bent U voor of tegen instemming door Nederland met het verdrag tot vaststelling van een grondwet voor Europa?” Een ruime meerderheid van 61,5 procent sprak zich uit tegen de Europese Grondwet, terwijl 38,5 procent voor stemde. De opkomst bedroeg 63,3 procent. Eerder werden al wel lokale referenda gehouden en in 1797 (tijdens de Bataafse Republiek) was er een landelijk referendum, dat over ook over een grondwet ging en werd verworpen en leidde tot een staatsgreep. Een vervolgreferendum werd door het Kabinet-Balkenende IV tegengehouden in september 2007.
  In Nederland was het eveneens een raadgevend referendum. Dat houdt in dat de bevolking alleen een advies kan geven. Het is vervolgens echter aan de Tweede Kamer en Eerste Kamer om de uiteindelijke beslissing te nemen over het al dan niet accepteren van de ontwerptekst voor het verdrag.
  Wij hebben kunnen zien wat de onbetrouwbare politici er van hebben gebakken, van het referendum van hierboven, wat voor een politieke signatuur zij ook hebben de partij-ideologie gaat voor en ondanks dat zij een verschillende partij-ideologie hebben houden zij sinds 1848 toen de parlementaire democratie, de LIBERAAL Johan Rudolph Thorbecke wordt gezien als de grondlegger van de Grondwet van 1848. Hij was voorzitter van de commissie die de grondwet ontwierp.

  http://www.historischnieuwsblad.nl/thema/Parlementaire-democratie/index.html

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Houden zij sinds 1848 het Nederlandse volk in gijzeling door dat de politieke partijen elkaar de hand boven het politieke hoofd houden, een steeds repeterend proces waarbij de politiek alléén voordeel heeft, Geert Wilders doorkruist hun plannen, en dat is de enigste reden voor de politieke elite om Wilders te demoniseren en op een zijspoor proberen te zetten met alle middelen en maatregelen, herinner Pim Fortuyn?

   Like

 7. Dit is dus de reden dat wij weer het BINDEND referendum moeten invoeren (dat door onze dictators uit onze wetgeving is geschrapt)! Dat dit schending is van democratie en mensenrechten, interesseert hun geen malle moer!
  Teken met z’n allen dus: http://www.burgerforumeu.nl/

  Like

 8. Jan zegt:

  Dezelfde lamlendige houding als Balkenende en Bos met hun ‘100 dagen het land in’. Zogenaamd ‘luisteren naar de mensen’. En dan te bedenken dat dit weer tientallen miljoenen belastinggeld kost. Weerzinwekkend volk, die PvdA-fascisten.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Jan dat “Zogenaamd ‘luisteren naar de mensen” had alleen een functie, om hun electoraat te vriend te houden, de parlementaire democratie heeft een groot manco: Het legt haar oor niet te luister wat leeft onder het volk. De meeste mensen hebben een over waardering voor de politiek.

   Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  Ik doe niet aan twitter, maar kan iemand naar Samsom twitteren dat zijn idee je reinste misleiding en desinformatie is? Dat we ‘m goed doorhebben?

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 23.05. uur op 2/3. Gelijk heb je Gerrit, maar of SAMSOM/SAMSAM zich daar iets gelegen aan laat liggen, is nog maar de vraag!

  Like

 11. Jan zegt:

  Gisteren las ik op teletekst dat deze fascist (lid van de terreurorganisatie Greenpeace en van een marxistische/socialistische partij) het volgende over ‘Israël’ had gezegd: “Israël’ (hij bedoelt Joden) moeten zich meer inzetten voor vrede met de Palestijnen Israël is verantwoordelijk voor de onderhandelingen maar daarvan zie ik zeer weinig. ‘Het land’ maakt een oplossing fysiek onmogelijk door de bouw van nederzettingen in Palestijnse gebieden.”

  Like

  • max zegt:

   Ja klopt Jan.

   Het laat weer zien hoe hij met halve en verdraaide informatie komt.
   Of:
   Samson weet niks van de geschiedenis van Israël en het Midden Oosten en kent niet de Oslo akkoorden en de voortvloeisels daar uit: “Het Clinton vredes-compromis van 2000/2001 bepaalde al dat het gebied E1 en de naastgelegen voorstad Maale Adomiem bij Israël zou blijven” http://likud.nl/2012/12/zeven-feiten-over-oost-jeruzalem/

   Of:
   Samson wil het niet weten omdat dat hij dan zijn denkbeelden moet bijstellen. Samson blijft liever bij zijn denkbeelden, daarvoor zal hij koeien van waarheden blijven negeren.

   Like

 12. peterselie1 zegt:

  Ben opgegroeid in Zaandam, een zogenaamde rode -gemeente, in retrospect klopt dit heel aardig, op de openbare lagere school die toen nog zo genoemd werd, bestond het onderwijzend personeel bijna uitsluitend uit linkse juffen en twee “meesters” een hoofdmeester en een leeraar en een concierge dit was het testosteron peleton. De linkse juffen die ronduit communistische sympathieën hadden, trokken de meisjes in onze klassen ronduit voor, zij genoten volop van de aandacht die deze juffen hen schonken, kon ook goed merken dat zij met de jongens weinig geduld hadden, vragen werden wel maar kort en bondig beantwoord. Heb deze belangrijke periode in mijn leven een selectieve negatief gevoel ontwikkeld tegen alles wat rood is en was. Een voorbeeld wil ik u niet onthouden, mijn vader die bijna twee jaar geleden gestorven is, heeft de laatste 8 maanden van zijn leven in een verpleeghuis doorgebracht, waar op de werkvloer duidelijk de nivellatie zich voordeed, wegens wonden aan zijn voeten “diabetes type 2” moest hij verband-pantoffels dragen, dus gelijk 2 paar van die dure dingen gekocht, zijn naam er in aangebracht, maar wat schepte mijn verbazing dat zijn pantoffels na een poosje werden omgeruild met te een oude en versleten exemplaren van andere bewoners, zo gelijk zijn rollator een splinter nieuwe werd ook genivelleer met een oud gammel exemplaar. Nu ben ik mondig genoeg om dat linkse zooitje van repliek te bedienen maar dat heb ik achterwege gelaten, simpel om het feit dat zij deze kritiek van mijn kant natuurlijk op mijn vader zouden bot vieren, geloof mij maar er gebeuren vreemde en ongewenste dingen in deze verpleeghuizen, de meeste burgers hebben er geen notie van wat voor een ellende daar plaats vind. Men kan tegenwoordig goed merken dat het feminisme een zeer grote rol speelt in onze maatschappij, meestal wordt alles met een oestrogeen sausje overgoten zo ook de politiek onze volbloed nivelleerders van het eerste uur domineren ook de feministische politiek. Fuckups die bij voorbeeld de “Rooie Vrouwen in de PvdA” gemaakt hebben zijn legio, om een paar te noemen: d’Ancona, de boer, Netelenbos, Herfkens, ter Horst, Vogelaar, Dijksma, ect, ect. Maar waar deze rooie vrouwen zich niet de vingers aan branden dat zij allen, maar dan ook geen één het door hun op een hoger voetstuk geplaatste feminisme kritiek te uiten, en op durft te nemen voor de Islamitische vrouwen die gekenmerkt doormiddel van het hoofddoekje een oppressief bestaan lijden. Schijnbaar is het feminisme selectief bedoeld voor deze rooie, hautaine tantes.

  Like

 13. WE ZIJN ER BIJNA! Nog maar 1500 stemmen nodig en we hebben een Bindend referendum!
  http://www.burgerforumeu.nl/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s