Spaanse gemeentes mogen geen boerka´s verbieden

Screenshot_15

Het Hoogste Gerechtshof in Madrid heeft het Spaanse gemeentes verboden om het dragen van islamitische volledige versluiering te verbieden.

Bovendien zouden Spaanse gemeentes en steden volgens de grondwet niet het recht hebben om wetten te aanvaarden die de vrijheid van godsdienst beperken. Eerst wezen regionale rechtbanken en het hoogste Catalaanse gerechtshof de klacht van de immigratievereniging Watani tegen het boerkaverbod af.

Met het vonnis maakte het hoogste Spaanse gerechtshof nu vooreerst een einde aan een jarenlange publieke discussie op landelijk niveau over het dragen van de islamitische boerka. Als eerste Spaanse gemeente verbood de Catalaanse stad Lleida het dragen van de boerka in openbare gebouwen en instellingen van de 136.000 inwoners tellende stad dichtbij de Franse grens.

De maatregel zou niet alleen de communicatie tussen Spanjaarden en immigranten gemakkelijker moeten maken, maar ook de identificatie van de desbetreffende personen. De partijen in de stadsraad rechtvaardigen hun beslissing er nog steeds mee radicaalislamitische tendensen in de kiem te smoren. In enkele gevallen werd het islamitische vrouwelijke immigranten met een boerka onder bedreiging van een boete van € 600,- zelfs verboden om gebruik te maken van de stadsbussen.

In het begin zou het boerkaverbod zelfs op straat gelden, wat echter vanwege juridische bedenkingen op het laatste moment geen meerderheid in de stadsraad kreeg. Lleida bezit met 20.000 moslims een van de grootste aantallen buitenlanders in Spanje. Andere Spaanse steden en gemeentes volgden het boerkaverbod in Lleida, wat leidde tot een politiek-maatschappelijke discussie over godsdienstvrijheid, burger- en vrouwenrechten.

Bron:

http://www.salzburg.com/nachrichten/welt/politik/sn/artikel/spaniens-gemeinden-duerfen-keine-burkas-verbieten-49458/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, Islamisering, Justitie, Spanje. Bookmark de permalink .

4 reacties op Spaanse gemeentes mogen geen boerka´s verbieden

 1. koddebeier zegt:

  Ook al Dhimmie rechters dus Spanje is ook al verloren !!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Overal is het LIKKEN,KNIELEN, en VERRADEN de norm geworden in Europa. De eigen bevolking wordt gewoon genegeerd, en de MO KNIELERS krijgen hun zin, overal. Kotspolitici en kotsrechters!

  Like

 3. luckybee zegt:

  Is Spanje weer islamistisch geworden?

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Waarom het hoogste gerechtshof in het Spaanse Madrid totaal van de ratten besnuffeld is!
  http://www.barenakedislam.com/2013/02/27/ban-muslims-not-burqas/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s