PLANET EUSSR

euvlag64 procent van de Nederlandse bevolking wil een referendum over hoeveel meer de Europese Unie mag beslissen voor ons land. Dat bleek zondag uit een onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van Burgerforum EU. Bijna alle ondervraagde kiezers van de eurosceptische PVV (99 procent) en SP (85 procent) waren positief over het referendumvoorstel. Opvallend genoeg willen ook veel kiezers van de VVD (64 procent) en 50Plus (82 procent) graag zo’n referendum.

View original post 144 woorden meer

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op

 1. bobzelf zegt:

  Dus zijn de nederlanders gewoon nog steeds van plan net als in 2005 , om het zinkende schip , dan wel het gedrocht brussel te verlaten !!!
  En kan dus die Harry Potter , die man van eerst het zuur en dan het ZOUTZUUR nu dus gewoon opgepakt worden wegens LANDVERRAAD en als liegende M.P .tegen 16.000.000 nederlanders !!!
  Of laat u deze man , die ons dus miljarden gekost heeft , hiermee gewoon wegkomen ?
  En steek dan gelijk die lachende droplul van Gerrit , ik steel als de raven ook maar gelijk in brand , dan hebben we de 2 grootste bedriegers en rovers wel alvast gehad !!

  Like

 2. Pieter Nokkio zegt:

  De 36 procent die het niet wil, bestaat uit bankiers, politici en D66-aanhangers (netjes niks).

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Referendum !!!!! NU !!! Weg met de dictators in Nederland en Brussel !

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik krijg koppijn als ik bedenk dat veel SPers ook weg wil van de EU. mijn vraag is waar willen ze naar toe?Naar Noord Korea of gewoon naar China?maar dan van Mao?

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Als tegenstander van te veel macht bij de Europese Commissie en de Raad voor Europa zou ik denk ik ook wel passen bij die 64%. Toch wil ik wat afdingen op de gegevens van deze enquete. Met een aantal deelnemers van 2000 kan gesproken worden van (enige) representativiteit. Dat wil zeggen voor wat betreft de vraag of men een referendum wil. Ik heb ernstige bedenkingen bij de verdeling door de enqueteur van de deelnemers over de politieke partijen. Het is een bekend feit dat slechts ongeveer 2% van de kiesgerechtigden lid is van een politieke partij. Het lijkt mij meer dan waarschijnlijk dat deze verhouding ook terug te vinden zal zijn bij de geënqueteerden. In dat geval is er voor wat betreft de politieke achtergrond geen sprake van representativiteit.
  Ik zou graag zien dat 64% van de bevolking eens echt kleur zou willen bekennen en lid zou worden van een politieke partij in plaats van te parasiteren op de kosten die andere kiezers voor hen maken.
  Churchill heeft gezegd dat de politieke, parlementaire vertegenwoordiging de minst slechte vorm van zelfbestuur voor een bevolking is. Vermoedelijk zal een grote meerderheid van de bevolking het daar mee eens zijn. Waarom brengt men dat dan niet in de praktijk door er actief aan deel te nemen. Het eens in de xjaar een gang naar de stembus is wel een beetje magertjes en als zelfs dat achterwege wordt gelaten heeft men nauwelijks recht om deel te nemen aan welke meningsvorming dan ook.
  Kom, kritisch Nederland, doe er eens wat aan en wordt lid van een Politieke Partij en bevecht daar de meningsvorming van die partij. En is er geen partij te vinden die bij uw (exclusieve) mening past, wel, richt er dan een op,

  Like

 6. Jade zegt:

  Het gaat de goede kant op, 36,229 signatures…
  Voor eventuele nieuwe gasten op de site,
  hier nogmaals de link: https://www.burgerforum-eu.nl/

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Rooie Sammie wil zogenaamd ook een referendum:

  http://www.elsevier.nl/Europese-Unie/nieuws/2013/3/PvdA-leider-Samsom-pleit-voor-referendum-over-Europa-1188987W/

  “Nico Omen10:30

  Wat een doorzichtige poging van Samsom om verloren rode zieltjes terug te winnen. Je moet wel heel naief zijn om daar in te trappen.
  Het opzetje van deze ex-Greenpeace-activist is glashelder:
  1) met de kreet ‘referendum’ de indruk wekken dat de burgers ook een duit in het zakje kunnen doen
  2) als de uitslag in zijn rode straatje past die dan omarmen, zo niet dan glashard stellen dat het maar een ‘raadgevend referendum’ was, en vervolgens zijn rode derrière er aan afvegen.”

  Like

 8. WE ZIJN ER BIJNA! Nog maar 1500 stemmen nodig en we hebben een Bindend referendum!
  http://www.burgerforumeu.nl/

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @realpredictor 14.47. uur. Een bindend referendum, nou beste realpredictor, dat gaat hem niet worden, daar zorgen de “veilingmeester PEGGOLD”, lachebek RUTTE, en de ROOIE SAMZWAM wel voor. Ja, een raadgevend, misschien wel, kunnen ze dat naderhand in de papierversnipperaar flikkeren. Mark my words!

  Like

 10. willemientje zegt:

  Met die 40.000 stemmen kan het op de agenda van de tweede kamer worden gezet, er moet worden doorgegaan tot de 300.000 die er nodig zijn om een raadgevend referendum af te dwingen,als de wet door de eerste kamer komt, bindend referendum kan alleen door een grondswetwijziging
  Maar gewoon iedereen blijvenn oproepen om te tekenen, dan liggen de handtekeningen alvast klaar

  Like

 11. Piet Klont zegt:

  Handtekeningen….
  Ik zou ze het liefst mijn linkerhand laten voelen, dan zijn ze voor het leven getekend.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @Willemientje 20.29.uur, op 4/3. Ik heb de laatste 2 jaren elke petitie getekend die gericht was tegen de EUSSR, het ESM verdrag, en het weggeven van onze souvereiniteit. Ik HOOP dat het wat mag uithalen Willemientje!

  Like

 13. friki zegt:

  En dan geen “raadgevend referendum”, maar een” bindend “referendum.!

  Like

 14. nog 170 stemmen te gaan dan is het BINDEND REFERENDUM een feit!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Was dat maar waar…
   Ze gaan er nu even naar kijken en vervolgens zeggen ze dat ze er naar hebben gekeken en gebruiken ze onze handtekeningen als toiletpapier…
   Zelfs als we 300.000 handtekeningen zouden hebben, hebben we nog geen zekerheid dat de rooie landverraders ons leven veraangenamen.

   http://www.parlement.com/id/vh8lnhrsk1yn/referendum

   Mijn hoop is nog steeds gevestigd op de actie van Geert Wilders.
   En nu maar hopen dat Geert vele miljoenen wakker zal schudden…
   Het positieve is dat er in elk geval opschudding is m.b.t. die vervloekte eu!

   Like

 15. Jade zegt:

  Gefeliciteerd allemaal !!!
  De 40.000 stemmen zijn binnen, en het gaat nog door…

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  Aan allen, het moet wel EEN BINDEND REFERENDUM worden beste mensen, anders NAAIEN ze ons net zoals in 2005, met glupo BAKELLENDE!.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s