“Die Weiße Rose” naar huidige maatstaven rechts-radicaal

Screenshot_35

Zeventig jaar geleden werden de belangrijkste leden van “Die Weiße Rose” door de nazi´s vermoord. Sophie Scholl, haar broer Hans en Christoph Probst werden op 22 februari 1943 door de mensenslachter en sadist Roland Freisler vanwege landverraderlijke begunstiging van de vijand, voorbereiding tot hoogverraad en ondermijning van de weerbaarheid tot de dood door de guillotine veroordeeld en enkele uren later onthoofd. Hieraan was een showproces voorafgegaan, dat hoofdzakelijk ter afschrikking moest dienen. De doodvonnissen stonden al voor het proces vast.

De nazi´s hadden in “Die Weiße Rose” een vijand ontdekt die rigoureus uitgeroeid moest worden. Geheel volgens socialistische traditie. En toch, zo schijnt het, deden de leden van de verzetsbeweging in niets onder voor hun moordenaars. Tenminste naar huidige maatstaven.

Zo deinst men er nu niet voor terug om gelijksoortige verzetsbewegingen (die tegenwoordig echter vrijer en openlijker kunnen handelen) als rechts-radicaal en neonazistisch zwart te maken. Bijvoorbeeld de partij “Die Freiheit” of de burgerbeweging “Pax Europa”. Zij herhalen bijna dezelfde doelen en waarschuwingen als eens “Die Weiße Rose” zeventig jaar geleden. Het verschil bestaat er slechts in dat “Die Weiße Rose” sterker en aanvallender in haar patriottisme was dan huidige democratische bewegingen. En daar wringt de schoen.

Screenshot_37

Hans Scholl, Sophie Scholl en Christoph Probst, München, 24 juli 1942

“Die Weiße Rose” was geenszins een antinationale beweging. Ze was niet de superstar van de linksen. Veelmeer was ze een patriottisch-christelijke verzetsbeweging tegen dictatoriale, totalitaire en fascistische uitwassen. Sophie Scholl was een fervent aanhangster van een vrij en sterk Duitsland, ook al noemde ze zichzelf steeds en energiek apolitiek. Ze was destijds vrijwillig bij de BDM (Bund Deutscher Mädel)  gegaan, de tegenhanger van de Hitlerjugend, omdat ze in een zelfbewust Duitsland geloofde. Toen ze herkende welk misdadig regime ze steunde, keerde ze zich tegen het systeem, verloor echter nooit haar overtuiging het Duitse idee te dienen.

Maar ook Claus graaf Schenk von Stauffenberg was een apolitiek mens. En toch was voor hem het welzijn van Duitsland altijd het belangrijkste. Niet alleen, maar vooral daarom organiseerde hij het verzet en voerde hij de aanslag op Hitler uit. Ook hij zou naar de huidige maatstaven in de hoek van het neonazisme staan. Die ideologie, die hij bestreed.

Net zo goed zou “Die Weiße Rose” in de voormalige DDR het verzet hebben kunnen proberen en veroordeel kunnen worden. Net zoals tegenwoordig linkse extremisten marcheren tegen manifestaties van “Die Freiheit” en demonstreren, zo zou men “Die Weiße Rose” met precies die methoden veroordeeld hebben waar ze tegen vocht.

Screenshot_38

Dit is echter een omstandigheid die het Duitse publiek tot op de dag van vandaag liever niet wil accepteren. Een antifascistische verzetsbeweging kan en mag geen patriottistische en ook geen christelijke motieven hebben. Veelmeer dient ze zich aan te sluiten bij de daadwerkelijk fascistische en antidemocratische gelederen van die linkse bendes en bewegingen die tegenwoordig het vreselijke werk van de nazi´s voortzetten door de democratie te ondermijnen, anders denkenden te intimideren, te belasteren en lichamelijk aan te vallen. Als ze dit niet doet, wordt ook zij of nutteloos of vernietigd.

En zo staan ook deze zaterdag opnieuw leden van de partij “Die Freiheit” in München om de mensen te informeren en om de nodige handtekeningen tegen een gepland islamitisch centrum te verzamelen. En ook vandaag worden ze opnieuw met fascistische hordes geconfronteerd die hen proberen te belasteren en in een kwaad daglicht te stellen om hen uiteindelijk te vernietigen.

De herinnering aan Sophie Scholl, de herdenkingen die haar verzetsbeweging ten deel vielen, zijn zodoende overgeleverd aan huichelarij. Dat hebben die activisten die zeventig jaar geleden hun leven voor vrijheid, democratie en vooral voor deze natie lieten, niet verdiend.

Nee, dat hebben ze niet!

Screenshot_36

Bron:

http://www.zukunftskinder.org/?p=38946#more-38946

Auteur: RaSi

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", Communisme, Duitsland, Fascisme, landverraad, nationaalsocialisme, nazisme, nieuw fascisme, Socialisten. Bookmark de permalink .

17 reacties op “Die Weiße Rose” naar huidige maatstaven rechts-radicaal

 1. Roni Thome zegt:

  Als wij goed nadenken zitten de grootste moordenaars van de moderne geschiedenis (20ste eeuw) in de linkse hoek. Te beginnen bij de Bolsjewisten en later Stalin die niets anders deden dan miljoenen van mensen vermoorden. Dan krijgen wij de grote (Nationaal)Socialist Hitler met een score van 50 miljoen (en de rest) op zijn conto plus de meest wrede misdaden tegen de mensheid. Mao tse Tung was nr. 3 in de rij van Socialistische moorden: met tientallen miljoenen van moorden op zijn rekening. Pol Pott van de Rode Khmer met rond 2 miljoen moorden, Castro die niet vies was van het moorden van tegen staanders. Zijn mattie Che Guavara, de grote held van nieuw links en icoon van miljoenen rebellerende verwende westerse jongeren, vermoorde graag eigen hands mensen in de gevangenis van Havana. Zodra men op het nieuws de woorden: rebellen, Marxistische beweging en dergelijke hoort, kan men snel de stank van rottende kadavers ruiken. Er vallen heel snel onschuldige mensen ten prooi die graag vrij willen zijn.

  Like

 2. Jade zegt:

  Complimentos…
  Mvg Jade

  Like

 3. Louis H. Ruijtenbeek zegt:

  Breng ook in herinnering:
  Die rote Kapelle
  Kreisauer Kreis

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  Niets, niets is er meer dat door “Links” niet is geperverteerd.
  “Links” is een baantjesmachine, een graaiers-club, een netwerk van subsidie-gevers en- ontvangers, een nep-elite die in elk opzicht al 40 jaar lang in toenemende mate steeds foutere standpunten aanhangt: islam, Israël, Europa, klimaat.
  Ze hebben de politiek, de media en het onderwijs in handen.
  Via die kanalen hersenspoelen ze de bevolking, die hen dan ook iedere keer weer trouw aan de macht stemt.
  Het is één conglomeraat van rotzakken en idioten: VVD, CDA, PvdA, D66, Groen-Links.
  De SP heeft aardige kanten, maar ook de ergste antisemieten in de gelederen: Van Bommel, Meulenbelt.
  De CU is de enige met een enigszins realistische blik op de islam en een hart voor Israël.
  Dat conglomeraat van rotzakken en idioten ligt als een verstikkende deken, als een keiharde korst over een samenleving die wéét dat er iets mis is, maar die het niet kan definiëren omdat ze voortdurend gehersenspoeld wordt.
  Dat is Europawijd het geval.
  Die elite kán niet terug omdat ze hun macht , subsidies, baantjes en veelal uitzinnige salarissen niet gaan opgeven.
  En de grote psychologische factor: ze hebben 40 jaar lang op alle belangrijke punten steeds fouter wordende standpunten aangehangen.
  Ze kunnen niet meer terug zonder een enorm gezichtsverlies.
  De mens is liever schuldig dan beschaamd.
  En dus ramt onze quasi-elite door op álle ingeslagen dwaalwegen.
  Tot de Grote Kladderadatsch.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Helemaal met je eens Martien, lees ook het nieuwste stukje vergif van de hand van Samsom, deze onschuldig ogende wetenschapper (kernfysicus) heeft zijn minder renderende beroep ingeruild voor een populair- wetenschappelijk socialistische doctrine.

   “Samsom: Israël moet initiatief tonen

   Israël moet zich meer inzetten voor vrede met de Palestijnen. dat heeft partijleider Diederik Samsom (PvdA) bij een partijbijeenkomst gezegd, zo bericht de NOS. Als “bovenliggende partij” zouden de Israëliërs verantwoordelijk zijn voor hervatting van de vredesonderhandelingen. Maar daar laten ze volgens Samsom weinig van zien.

   Door de bouw van nederzettingen op Palestijns grondgebied wordt het zoeken naar een oplossing fysiek onmogelijk gemaakt, zo oordeelt Samsom. Hij sprak ook zijn verwachtingen uit voor de Arabische Lente: die zal nog lang duren. Samsom verwees naar Oost-Europa, waar sinds de val van het communisme nog steeds niet elk land volledig is gedemocratiseerd.”

   http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2013/03/samsom-isra%C3%ABl-moet-initiatief-tonen

   Like

   • oogenhand zegt:

    Diederik Samsom heeft goede standpunten inzake babyboomers en de verzorgingsstaat, die volgens hem op Europees niveau geregeld moet worden. Het is inderdaad waar dat hun foute ideeën een cluster vormen. Wie ze op een punt betwijfeld staat open voor andere politiek-incorrecte ideeën.
    Toch is het bijvooorbeeld mogelijk in global warming te geloven en de islam te haten. De overconsumptie en overbevolking in de Golfstaten, alsmede hun hardnekkige pogingen de wereld afhankelijk te houden van hun vervuilende olie maakt hen tot belangrijke veroorzakers van de klimaatcatastrofe.

    Like

 5. luckybee zegt:

  Ook toen werden de Witte rosen niet tot de linksen gerekend.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Ik ben nog steeds geroerd door de film. Wat een dappere mensen, waren dat! Iedere vrije burger, zou in navolging van Sofie en Hans Scholl en Christoph Probst, keihard “NEEN”, moeten zeggen tegen de LINKSE DICTATUUR EU en de overige LINKSE KLIEK. Ik hoor het Hfd. Commissaris Riessen nog zeggen: ” Deporteer de PVV stemmers”, en geheel LINKS stemde met deze woorden in!

  Like

  • koddebeier zegt:

   @Tom Dat komt omdat links één pot nat is: Socialisme,Nationaal Socialisme en facisme, wat algauw na de oorlog als extreem rechts werd bestempeld.
   Grote linkse moordenaars: Stalin, Hitler, Pol Pot, Mao en vele, vele andere brave linkse lieden.
   Let op!! Ook bij Pim Fortuyn kwam de kogel van links !!

   Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Laatste interview van Susanne Zeller-Hirzel: http://tinyurl.com/8766bq4
  Alleen door EENHEID krijgen we die veroveringsideologie* eronder!
  http://tinyurl.com/69tf4ee
  Dan nog dit: er waren veel meer kampen tussen 33-45 dan tot nu toe werd aangenomen.
  http://www.hln.be/hln/nl/961/Wetenschap/article/detail/1589430/2013/03/03/Holocaust-nog-omvangrijker-dan-gedacht-42-500-kampen-en-getto-s-in-plaats-van-7-000.dhtml
  *die ideologie is niet het probleem, de GELOVIGEN, daar gaat ’t om, zij zijn direct verantwoordelijk voor alle ellende in deze wereld.

  Like

 8. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Het is goed mogelijk dat na de moslims de andere Jodenhaters aan de beurt zijn, gezien de zelf-indentificering van de Counter-Jihad beweging.

  Like

 9. Michael, Shabbatsvierder zegt:

  Fijn dat er een vervolgartikel is gekomen na de film.
  Ik voel mij persoonlijk aangesproken nadat ik hem zag,..wellicht een “wake-up call “?

  Like

 10. marijke zegt:

  Heel mooi verwoord heer Pennings.Helemaal mee eens

  Like

 11. Michael, Shabbatsvierder zegt:

  Wiedergründung Weiße Rose .
  Der Weiße Rose opnieuw opgericht .

  Prachtig,..er zou in Nederland ook wat meer initiatief mogen zijn !
  Ook petje af voor die Freiheit !

  Hier onze Geert , hij houdt een toespraak in Bonn bij de BPE, ( Bürgerbewegung Pax Europa ).

  Like

 12. Avidia zegt:

  Wat is onze Wilders een fantastische man, in diverse talen kan hij zich uitlaten, hij is echt een profeet in onze strijd.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Wilders een man met VISIE een man met PRINCIPES!

  Like

 14. De Witte Roos was een Duitse verzetsgroep die je niet kunt vergelijken met de Rote Kapelle want die laatste was een communistische verzetsgroep. Hoewel zij tegen het nazisme en Hitler streden hielpen zij in het geheim diens medetiran Stalin die zich echter voor hun steun na WO II zo ondankbaar toonde als een hond! Zo was Cato Bontjes van Beek enigszins te vergelijken met Sophie Scholl daar de eerstgenoemde jongedame een half jaar later, net als Sophie, ter dood werd veroordeeld en onder de guillotine stierf! De rechter die Bontjes van Beek en diens medestanders ter dood veroordeelde was echter niet Roland Freisler (die dat wél deed met Sophie en haar vrienden) maar Manfred Roeder, een bloedrechter die in tegenstelling tot Freisler maar een klein aantal anti-nazi’s ter dood veroordeelde op een soortgelijke wijze! Roeder had dus best familie van Freisler geweest zijn al was deze (zoals in de bovengenoemde tekst staat géén echte mensenslachter omdat Freisler nooit iemand persoonlijk doodde in tegenstelling tot de ‘Vampier van Düsseldorf’, Peter Kürten, en die was wél een echte mensenslachter!). Zo had Freisler ooit een zekere Elfriede Scholz ter dood veroordeeld en haar vergeleken met Charlotte Corday, een linksgezind meisje dat tijdens de Franse Revolutie de rechtsextremistische Jakobijn Jean-Paul Marat had vermoord! Corday werd echter door de mensenslachter (?!) en sadist, Antoine-Quentin Fouquier-Tinville, ter dood veroordeeld en eveneens naar de guillotine gestuurd! Maximilien Robespierre, diens baas, was alleen géén Hitler maar Fouquier-Tinville wél een exacte (geestelijke) kopie van Freisler daar hij eveneens talloze tegenstanders van de Jakobijnen e.v.a. liet executeren! Nou is het alleen de vraag wat Wilders van een verzetsgroep als de Witte Roos had gevonden. Hij had het liefste gezien dat dezen hier vluchtschriften tegen de EU hadden uitgeworpen op straat en in deze tijd behielden ze dan wel hun hoofd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s