Duitse minister dreigt met veto tegen Akkoord van Schengen

Screenshot_56

De Duitse Minister van Binnenlandse Zaken Friedrich maakt zich zorgen over de komst van economische vluchtelingen. Hij wil de geplande Schengen-toetreding van Bulgarije en Roemenië verhinderen – desnoods met een veto.

De Duitse Minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich (CSU) wil desnoods met een veto de Schengen-toetreding van Bulgarije en Roemenië verhinderen. De Europese Ministers van Binnenlandse Zaken willen aanstaande donderdag beslissen over de al meerdere malen uitgestelde opname van de beide landen in het Schengen-gebied, wat het wegvallen van grenscontroles tot gevolg zou hebben.

“Als Roemenië en Bulgarije staan op een stemming, zal dit initiatief op het Duitse veto stuiten”, zei Friedrich tegen “Der Spiegel”. Ook in andere EU-lidstaten bestaan sterke bedenkingen tegen de opname – vanwege de corruptie en een gebrek aan staatkundigheid in beide landen. Intussen is volgens Friedrich ook de overweging van tafel om alleen de binnenkomst via lucht- en zeehavens toe te staan.

Angst voor economische vluchtelingen

Opnieuw kondigde Friedrich nog meer stappen aan tegen de zogenaamde armoede-immigratie uit Bulgarije en Roemenië. Weliswaar zouden de EU-regels aangaande het recht op vrije vestiging het mogelijk maken dat iedere EU-burger in het land zou kunnen verblijven waar hij zou studeren of werken. “Wie echter alleen maar komt voor een sociale uitkering en het recht op vrije vestiging misbruikt, moet hier effectief vanaf gehouden worden”, zei de CSU-politicus.

Er zou een terugkeerverbod mogelijk zijn voor al diegenen die al een keer naar hun land van herkomst teruggestuurd werden. “Daarvoor wil ik me in Brussel inzetten. Het kan toch niet zo zijn dat er op een gegeven moment mensen uit heel Europa op weg gaan onder het motto: in Duitsland krijg je de hoogste sociale uitkeringen”, zei Friedrich.

Screenshot_57

De Duitse Minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Driedrich

Bron:

http://www.focus.de/politik/deutschland/schengen-beitritt-von-rumaenien-und-bulgarien-friedrich-droht-mit-veto-gegen-schengen-abkommen_aid_931568.html

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Brussel, Bulgarije, Duitsland, EU, Graaien, Immigratie, Roemenië. Bookmark de permalink .

11 reacties op Duitse minister dreigt met veto tegen Akkoord van Schengen

 1. marijke zegt:

  Goed zo.Yes het begint overal goed te rommelen.

  Like

 2. Jean zegt:

  Gelukkig gaan steeds meer ogen open, helaas te laat, maar als ze maar open gaan en hééééééééél snel terug grenscontrole invoeren tussen elk land in Europa want het kan niet zijn dat iemand uit een Oostblokland komt dat die hier sowieso ‘moet’ opgevangen worden en dan hebben we het nog niet over mensen van buiten Europa, mensen die hier geweld, barbaars geweld importeren.
  Wie hier niet nodig is, wie hier niet bijdraagt aan de welvaart, wie hier enkel maar geweld brengt of predikt, wie hier illegaal is of met een strafblad op zijn palmares rondloopt die MOETEN hier weg, punt.
  Met Europa is het nooit zo slecht geweest als vanaf het moment dat die bende in Brussel er zich is gaan mee bemoeien, zelden zoveel ellende gezien, zelden zoveel werklozen gezien, zelden zoveel parasitisme en zelden zoveel klaplopers gezien.
  Hoogdringend tijd daar een punt achter te zetten en terug elk land als Onafhankelijk land te respecteren.
  Zet die klaplopers liggend in die EU barak asap op een trein richting homeland want ze hebben er een puinhoop van gemaakt voor de Europeanen uitgezonderd voor zichzelf, hun bankrekeningen zijn dik gespekt, laten we ze voor een rechtbank slepen en opdraaien voor de veroorzaakte chaos én kosten.

  Like

 3. benny zegt:

  de revolutie van het gezond verstand komt stilletjes op gang,EINDELIJK!

  Like

 4. Makropoelos zegt:

  Jaen,

  U schrijft met Europa is het nog nooit zo slecht geweest als van de bende in Brussel er zich is mee gaan bemoeien..

  Dat is heel bewust op sluipwegen over ons uitgestort, met de uiteindelijke bedoeling om 500 miljoen Europeanen onder te brengen in een dictatuur.
  Wie zitten hier achter? Dat is de Bilderberg Groep en deze is opgezet door Bernhard.een man met een nazi verleden. Wat de nazi`s niet gelukt is en wat 51 miljoen mensenlevens heeft gekost om dat te stoppen, gaat, als we niet oppassen de Bilderberg Groep lukken. Check de lijst van deelnemers en U vindt ze overal terug op belangrijke posities in de EU.en de rest van de wereld.

  Wakker worden Burgers, voor het te laat is. SAMEN ZIJN WE STERK.

  Like

 5. Avidia zegt:

  Als dit toch doorgaat moeten we belastingen weigeren te betalen, als we dat massaal doen moeten ze wel gaan nadenken waar ze mee bezig zijn, ik begin in ieder geval!!!! Ik ben niet van plan om te werken voor al die gelukzoekers.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Laten we idd. hopen dat het een begin is van gezond verstand.

  Like

 7. Martien Pennings zegt:

  Nu zijn we dus al blij dat de misdadigers in Brussel en hun handlangers in de nationale politiek langzaam wakker worden.
  En waar blijft een dergelijk geluid vanuit Nederland?
  En waar blijft de straf voor de onmetelijke schade die ze aangericht hebben?
  Het leed dat ze veroorzaakt hebben?
  Tien jaar dwangarbeid!

  Like

 8. Martien Pennings zegt:

  Ik moet de laatste tijd toch wel steeds vaker GeenStijl aanbevelen.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/bam_64_van_nl_voor_referendum.html
  Over een peiling van Maurice de Hond inzake de referendum-wil van het Nederlandse volk.
  Mooi zinnetje uit dit bericht:
  “Voorheen referendumpartij Despoten66 is -uiteraard- tegen.”

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Eens met bovenstaande reacties. Nog 1 opmerking mijnerzijds, deze is van dacht ik de econoom Milton Friedman: ” Het behoud van een sociale verzorgingsstaat, terwijl men tegelijk immigratie toelaat is ONMOGELIJK”.

  Like

 10. MB zegt:

  Wat een lafaard die Duitser. Jarenlang niet westerse immigranten toestaan in Duitsland, maar alles er aan doen om zijn Europese broeders te weigeren

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s