Jihad tegen christenen in Tanzania: “De radicale islamieten hebben ons in het vizier”

Screenshot_41

“We zullen kerken en huizen afbranden. Bereid jullie met Pasen op het ergste voor.”Met deze radicaalislamitische oorlogsverklaring worden niet de christenen van Nigeria, Pakistan of Irak bedreigd, maar de christenen van Tanzania. Het Oost-Afrikaanse land aan de Indische Oceaan met de sneeuwvelden van de Kilimanjaro en de stranden van Zanzibar wordt sinds enkele dagen door de radicaalislamitische groepering Uamsho (Ontwaken) in spanning gehouden. De radicale islamieten versturen dreigboodschappen per sms aan katholieke priesters, waarin ze de verantwoordelijkheid opeisen voor de moord op de katholieke priester Evarist Mushi.

Pater Evarist Mushi als “ongelovige” op Zanzibar terechtgesteld

Op 17 februari werd pater Evarist Mushi als “ongelovige” op het eiland Zanzibar terechtgesteld. De radicale islamieten delen in hun sms’jes mee: “We bedanken onze in Somalië opgeleide jeugd, die een ongelovige heeft gedood. Vele anderen zullen sterven.” Voor 07.00 uur ´s morgens parkeerde de priester zijn auto voor de aan de heilige Jozef gewijde parochiekerk waar hij de zondagsmis wilde opdragen. Op dat moment openden mannen vanaf een motor het vuur op hem. Twee dagen later werd, op datzelfde Zanzibar, de zich in aanbouw bevindende protestantse kerk in brand gestoken.

Het gaat niet om op zichzelf staande gevallen, zoals de Tanzaniaanse regering beweert. Deze is vanwege de geweldsuitbraken verontrust en probeert de gebeurtenissen te bagatelliseren. De aanslagen zijn slecht voor het toerisme, een van de belangrijkste bronnen van inkomsten van het land. Volgens de officiële versie zou het gaan om normale criminele gevallen, die niets met religie te maken zouden hebben.

Met Kerstmis priester door aanslag levensgevaarlijk gewond

Met Kerstmis schoot een commando, eveneens vanaf motoren, op de katholieke priester pater Ambrose Mkenda, die de aanslag zwaargewond overleefde. In oktober vorig jaar gingen meerdere kerken in vlammen op. Het vuur was aangestoken door opgestookte radicaalislamitische mensenmenigtes. Uitgangspunt was de onbewezen bewering, die zich razendsnel verspreidde, dat een christelijk kind een koran had ontheiligd.

Screenshot_40

Binnen enkele uren stonden er alleen al in de hoofdstad Dar es Salaam drie kerken in brand en een vierde werd verwoest. In veel moskeeën in het land werd de leuze verkondigd: “De christelijke kerken worden vernietigd totdat er geen eentje meer in Tanzania staat.” Al in mei 2012 waren er in Zanzibar drie kerken door honderden moslims met de kreet “Allahu Akbar” verwoest.

“Dee radicale islamieten hebben ons in het vizier” – bisschop Shao over de situatie op Zanzibar

De katholieke bisschop van Zanzibar, monseigneur Augustin Shao twijfelt er niet aan: “De radicale islamieten hebben ons in het vizier”, zoals hij onlangs tegenover Kerk in Nood verklaarde. Bijzonder ernstig is de situatie op het eiland Zanzibar, dat tot 99% door moslims wordt bewoond. In heel Tanzania vormen de moslims 30% van de bevolking. In Zanzibar stond het grootste deel van de 25 kerken die de afgelopen jaren werden verwoest. Het eiland is ook het centrum van de radicaalislamitische Uamsho-beweging, die strijdt voor een onafhankelijke staat Zanzibar. Ze wordt voor het grootste deel van de sinds 2001, het jaar waarin ze werd opgericht, gepleegde terreuraanslagen in Tanzania verantwoordelijk gehouden.

De radicale islamieten gebruiken in hun propaganda o.a dat ze door staatspresident Jakaya Kikwete zouden zijn bedrogen. Tijdens de presidentschapverkiezingen in 2010 zou hij de moslims beloofd hebben de grondwet van het Oost-Afrikaanse land te veranderen en delen van de sharia in te voeren. De situatie spitst zich steeds meer toe. Werden in het begin nog kerken op het platteland aangevallen, terwijl de steden relatief veilig waren, intussen worden de aanvallen midden in de hoofdstad uitgevoerd. Op Zanzibar worden de christenen blootgesteld aan zware bedreigingen en intimidaties. Veel christelijke gezinnen vertrekken naar het vasteland in de hoop veiliger te kunnen leven.

Screenshot_42

Bron:

http://www.katholisches.info/2013/03/02/wir-befinden-uns-im-visier-der-islamisten-dschihad-gegen-christen-in-tansania/

Auteur: Giuseppe Nardi

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, Moslims, Tanzania. Bookmark de permalink .

13 reacties op Jihad tegen christenen in Tanzania: “De radicale islamieten hebben ons in het vizier”

 1. Martien Pennings zegt:

  En geen kik op het NOS-journaal.

  Like

  • max zegt:

   Nee natuurlijk niet, er waren geen Joden bij. Zo dat was even een sarcastische opmerking.

   Er is dan ook geen socialistische dictatuur, communistisch, nationaal socialistisch, die geen christen heeft vervolgd. De sociaaldemocraten zullen deze vervolgingen gepleegd door de socialisten en de islam altijd verzwijgen en willen verbloemen en bagatelliseren.

   Het is net als met de islam, als ze door een groot deel van de bevolking gesteund worden, valt het democratisch masker. We hebben het eerder gezien zo’n 70 jaar terug….

   Like

   • oogenhand zegt:

    En hoe herkennen de radicale moslims de Christenen? Ik bedoel, in West-Europa gaan moslims er vanuit dat Turken, Marokkanen en dergelijke moslim zijn tenzij het tegendeel duidelijk is bewezen. Moslims gaan er vanuit dat Nederlanders geen moslim zijn tenzij het tegendeel duidelijk is bewezen.
    Dit is belangrijker dan wat dan ook. Het islamitisch privilege van Turkse en Marokkaanse mannen. HIER STAAT OF VALT DE BEWEGING TEGEN ISLAMISERING.

    Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Het is niet de vraag OF wij gevaar te duchten hebben maar WANNEER wij aan de beurt zijn?
  Er wacht een groot karwei. De schoonmaak van ons deel van de wereld, West-Europa en meer speciaal Nederland is geen sinecure. Daar moet niet te lang mee gewacht worden.
  De leiding van die operatie zal natuurlijk in handen liggen van ONZE leider; Geert.
  Hoewel hij in het geheel geen revolutionaire taal gebruikt is het duidelijk dat het niet aangaat om te wachten op een democratische oplossing. Er zal aan gewerkt moeten worden om de macht van de besluiteloze, onverstandige bestuurders te breken en voor onze veiligheid aan de slag te gaan.
  De oprukkende vijand moet gestopt worden voor het te laat is.

  Like

 3. s breget zegt:

  Ja, tot zover hebben de westerse geldschieters het oorlogsgeweld al laten komen en ons allen in deze gruwel mee getrokken .

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Wat onze linkse druiloor Media angstvallig geheim houd, dhimmie vuilnis is het en smerige LANDVERRADERS !!

  Like

 5. friki zegt:

  En natuurlijk niets van dit tragische gebeuren op het Nos of andere media gemeld. Hoe kunnen journalisten nog rustig slapen wanneer deze gruwelijkheden voor hun ogen plaatsvinden en zij daarover zwijgen?

  Like

 6. Marc Bouwman zegt:

  Ik ben niet zo’n organisator, maar meerdere malen heb ik gepleit voor een alternatief televisie-station dat wel zulke berichten verslaat. Zoiets als de International Dispatch, maar dan op tv. Een nationale krant zou ook een optie zijn.

  Graag zou ik ideeën horen die tot zulke alternatieve media kunnen leiden.

  Like

 7. luckybee zegt:

  En onze Christelijke partijen?ontvangen de vreemdelingen als je naasten, ook als ze moslims zijn? en beroepen zich op de Barmhartige Samaritaan, waar geen enkele vreemdeling door Jezus Christus wordt genoemd.Dat noem ik de zelfs eutanasie, van deze dames en heren.Zelf moord is een zonde dames en heren Christenen van de CU en SGP.

  Like

  • oogenhand zegt:

   Langzame zelfmoord door zelfopoffering is in het Christendom een plicht. Alleen snelle zelfmoord door een spuitje, een stuk touw, of je polsen open te snijden is verboden. Net zo als in de islam zelfmoord op eens wèl mag als je anderen de dood in sleept, zo mag in het Christendom zelfmoord op eens wèl als je je vijanden helpt.
   Alhoewel Christendom en islam in bepaalde opzichten tegenpolen zijn, houden ze elkaar stelselmatig de hand boven het hoofd. Het zijn in bepaald opzicht vrouwtje en mannetje.

   Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Eens met voorgaande reacties. En inderdaad, zoals Hr. Pennings zegt, geen WOORD of AANDACHT door het STAATSJOURNAAL DE ROOIE PAPEGAAI. Islam en Links zijn elkaars matties!

  Like

 9. Avidia zegt:

  Ik haat links, ze hebben sluiers voor hun gezicht, daardoor hebben ze geen vergezicht, ik weet er alles van in mijn zakelijke leven, het zijn ongedierte die onderhuids kruipen, hun wil willen opleggen, nou mooi niet, niet bij mij, als rechtse onderneemster neem ik mijn RECHT, zo, dat zal ze leren.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Avidia 03.58. uur. Ook ik heb de pest in over links. Het probleem heb ik echter, dat de valkuil voor mij, en eventueel anderen kan zijn, dat we het op personen gaan betrekken. Ik zit daar vaak dubbel mee hoor. Wat wel zo is, is dat de ISLAM en LINKS AFKEURENSWAARDIGE IDEOLOGIEËN zijn, naar mijn mening!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s