Massa-arrestatie en marteling van christenen in Libië

Screenshot_58

(Door: Raymond Ibrahim)

Het nieuws van vorige week over de vier christelijke missionarissen in Libië, die in hechtenis zijn genomen en die mogelijk de doodstraf staat te wachten voor het ‘maken van bekeerlingen’ is blijkbaar het topje van de ijsberg. Gisteren hebben Arabische media gemeld dat meer dan 100 christelijke Kopten uit Egypte, die in Libië wonen en werken, onlangs werden gearresteerd in Benghazi – ook op beschuldiging van, of met het excuus dat zij ‘christelijke missionarissen’ zijn.

Een video, die blijkbaar gemaakt was door ondervragers van de Libische milities – van wie de meesten eruit zien als islamitische salafisten, met lange baarden en bijgewerkte snorren – verscheen gisteren op internet. De video laat een kamer vol met vastgehouden Kopten zien. Ze zitten voorover gebogen op de vloer – met al hun haar afgeschoren, en ze zien eruit als neerslachtige of ten dode opgeschreven gevangenen in een concentratiekamp. Volgens één bron zijn veel van deze Kopten gemarteld. Bij sommigen is het beroemde Koptische kruis, dat vaak op de pols van Kopten is getatoeëerd, er met zuur afgebrand.

Vervolgens zoomt de cameraman in op het materiaal dat hen in deze hachelijke situatie heeft gebracht: boven op een tafel blijken verschillende Bijbels, gebedenboeken en foto’s van Jezus, Maria en andere heiligen te zijn uitgespreid. De Libische ondervragers, van wie video-opnames worden gemaakt, klagen erover hoe deze christenen het durven te wagen om dergelijk materiaal Libië binnen te brengen en dat zij, hun ontvoerders, er zeker van zijn dat de Kopten dergelijk christelijk materiaal bij zich hadden om Libië te bekeren. Nu en dan worden uitroepen van “Allah Akbar!”vanuit de hele kamer gehoord.

Screenshot_59

Wat gebeurt er in Libië? Duiden deze berichten erop – het eerste bericht ging over vier buitenlandse missionarissen, waaronder een Amerikaan, nu gingen die berichten over meer dan 100 christenen uit het naburige Egypte – dat christelijke missionarissen onlangs hebben besloten om Libië in drommen te overspoelen? Of zijn deze aanhoudende berichten een indicatie dat het post-Gaddafi Libië gewoon intolerant is tegen elke aanwezigheid van christenen?

Met betrekking tot de vier buitenlandse missionarissen, over wie de Westerse media al eerder hadden bericht, is het moeilijk om te zeggen wie ze zijn en wat ze aan het doen waren, omdat ze in feite zijn opgeslokt door de gevangenissen van Benghazi, hun namen en identiteit zijn nog niet eens bekend gemaakt. Wat betreft de 100 Egyptische Kopten is het moeilijk te geloven dat ze bekeerlingen aan het maken waren. Christenen in Egypte wagen het niet om hun mede-islamitische burgers te bekeren, die spreken hetzelfde dialect en delen dezelfde Egyptische cultuur. Het is gevaarlijk om zoiets te doen. Is het dan redelijk om te denken dat zo’n 100 in het buitenland verblijvende Kopten besloten om moslims in Libië te bekeren – waar het  algemeen bekend is dat de jihadisten, die door Obama gesteund worden, regeren?

Screenshot_60

Zelfs de Koptische Kerk in Egypte heeft soortgelijke verklaringen afgelegd. De Koptische bisschop Pachomios beweert: “Dit is een zeer ernstig incident, waarbij Egyptische burgers werden gearresteerd enkel en alleen op verdenking [van het maken van bekeerlingen] en ze werden gemarteld tijdens hun gevangenhouding”.  De bisschop bevestigde dat deze gevangen genomen Egyptische christenen in Libië werkten en hij voegde eraan toe dat “het niet logisch is te denken dat maar liefst 100 Egyptische Kopten hadden besloten deel te nemen aan bekeringsactiviteiten in een ander land”. Andere Koptische activisten in Egypte twijfelden ook aan de beschuldiging van bekeringsijver. Naguib Gabriel, het hoofd van de in Cairo gevestigde Egyptische Unie voor de Mensenrechten, “uitte zijn ongenoegen over de rapporten. Ook hij gaf aan twijfels te hebben of ​​de Egyptenaren in kwestie in Libië bekeerlingen aan het maken waren”, terwijl hij er terecht op wees dat “zelfs als dit zo zou zijn, zij niet om die reden hadden moeten worden aangehouden”.

Bovendien wijst een recent artikel van ‘Christian Post’  op de inconsistentie in officiële verklaringen uit Libië, met  name hoe de hoeveelheid christelijk materiaal dat gevonden werd bij deze vermeende missionarissen erg wordt overdreven. Bijvoorbeeld, een christen die gearresteerd werd op beschuldiging van het in zijn bezit hebben van 30.000 Bijbels, werd later door de politie beschreven als iemand die 45.000 Bijbels bij zich zou hebben.

Het wordt duidelijk dat deze arrestaties steeds minder gaan over werkelijke evangelisatie van christenen onder moslims en meer over islamitische vijandigheid tegenover christenen. De westerse media, toen die verslag deden over de vier buitenlandse missionarissen, wezen erop dat de wet tegen ‘bekering’ dateert uit het Gaddafi tijdperk. Maar onder Gaddafi  heeft men niet gehoord van een dergelijke golf van arrestaties van vermeende missionarissen, net zoals men niet heeft gehoord van aanvallen op christelijke kerken in Libië, zoals de aanval die maar twee maanden geleden plaats vond, waardoor twee christenen werden gedood.

Hier is dus nog een aanwijzing van de werkelijke betekenis van de ‘Arabische lente’ en de steun op grote schaal van de regering Obama daaraan – haat en vijandigheid ten opzichte van de christenen.

Screenshot_61

Bron:

http://frontpagemag.com/2013/raymond-ibrahim/mass-arrest-and-torture-of-christians-in-libya/

Auteur: Raymond Ibrahim

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in christenhaat, Christenvervolging, Islam, Libië, Moslims. Bookmark de permalink .

26 reacties op Massa-arrestatie en marteling van christenen in Libië

 1. Pingback: BOINNK!!! | Wat mag het ‘westen’ toch trots zijn op hun verdrijving van Gadaffi!!!!!

 2. Tom Hendrix zegt:

  O jaq, VUILE GORE ROTSCHOFT OBAMA NOG BEDANKT, VOOR HET AAN DE MACHT BRENGEN VAN DE HAATBAARDEN IN LIBIË, EGYPTE, en nu ook dadelijk in Syrië. Vuile RENEGAAT dat je er bent, stik toch PLOERT!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  jaq is ja.

  Like

 4. Robbert zegt:

  Wreedzaam die islam of niet linksen en links – liberalen? Wat zeggen jullie? oh VREEDzaam. Geloven jullie het zelf of denken jullie als de islam nog meer macht krijgt dat jullie een soort van Opperdhimmi worden?????????

  Like

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Je vraagt je af waarom de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties niet in beweging komt????
  De EU, een organisatie van ‘beschaafde. geëmancipeerde (West-) Europese landen’ zou een krachtig protest kunnen laten horen.
  Nederland zou als signaal uit de EU en ook uit de VN kunnen stappen als er tegen deze misdaden tegen de menselijkheid, de rechten op vrijheid van godsdienst enz.enz. niet wordt opgetreden.
  De ambassadeur van Libye zou om te beginnen op het matje geroepen kunnen worden.
  Nu ja, wedden dat het akelig stil blijft en er helemaal niets gedaan wordt, zelfs als er een aantal van de Kopten wordt geëxecuteerd. Gedood op de vlucht of zoiets.

  Like

 6. Avidia zegt:

  Mijn Heeroom = een priester-oom is vermoord in Indonesië. Hij woonde daar al jaren, hij is dus een martelaar. Maar waar ik mij altijd over verbaasd heb, waarom gaan de priesters naar landen waar een ander geloof heerst, dat is toch vragen om moeilijkheden. Wij zijn uit ons doen omdat de Islam zich aan ons opdringt, is dat niet een beetje hetzelfde? Ik moet wel zeggen dat die Heeroom een zachtaardige man was, met veel gevoel voor humor, die bij tijd en wijlen naar Nederland kwam om geld op te halen voor zijn missie. Hij preekte dan in vele kerken en kreeg vaak de lach op zijn hand omdat hij zeer humoristisch kon preken, dat is het verschil met de Islam, die hebben totaal geen gevoel voor humor.
  Maar dat die missionarissen naar gebieden gaan waar het gevaarlijk is, is voor mij onbegrijpelijk.

  Like

 7. luckybee zegt:

  Dank je linksen voor de steun aan de Arabische lente.Stelletje hersensloze idioten.!!!!!.

  Like

 8. Martien Pennings zegt:

  Ach , het gaat over de islam, dus altijd on-topic.
  Mag ik dit item op GeenStijl aanbevelen?
  “BRIEF. Een Turkse school, goed voor de integratie?”
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/brief_is_een_turkse_school_goe.html

  De comments zijn ook erg goed.
  Ik pik er deze uit:

  “Het is goed voor Sterre en Madelief om in contact te komen met verschillende culturen.”
  Totdat Sterre zelfmoord pleegt vanwege het pesten en Madelief op haar 14e een hoofddoek wil.
  kapotte_stofzuiger | 03-03-13 | 17:36 | + 102 –

  Like

 9. Piet Klont zegt:

  Avidia om 03:13 schrijft:
  ‘Hij preekte dan in vele kerken en kreeg vaak de lach op zijn hand omdat hij zeer humoristisch kon preken, dat is het verschil met de Islam, die hebben totaal geen gevoel voor humor.’

  Hoe waar, wat je daar schrijft.
  Deze satanssekte is doordrenkt van zwartgalligheid en het verbaast mij dan ook telkens weer hoe zij zich staande weten te houden in het zonlicht van hun ‘zondige’ heimat, er zit geen spránkje optimisme in het alternatief dat zij deze wereld denken te moeten brengen, enkel afbraak en vernietiging.
  Geen mens wil, kán zo leven.
  Ik beschouw ze dan ook niet als mensen. Sorry, maar ik kan het niet.

  Like

 10. baksteen zegt:

  “Hoofdstroom media wezen erop dat de wet tegen ‘bekering’ dateert uit het Gaddafi tijdperk”
  De vileine smerigheid van de NOS, dagelijks te beluisteren en te zien.

  Like

 11. Wachteres zegt:

  En links blijft maar volhouden dat de ‘Arabische lente’ in aantocht is.

  Volgens Samson kan het nog wel even duren, we moeten geduld hebben:

  Rome is ook niet in één dag gebouwd en de communistische landen in Oost-Europa worstelen ook nog met de democratie.

  Hij en zijn kornuiten WILLEN eenvoudig niet begrijpen dat de fundamentalistische islam alleen maar achteruitgang betekent. Terug naar de barre voor Middeleeuwen.

  En als het aan Samson en de meeste politieke partijen ligt, dan blijft er van onze democratie niets over. Dankzij Europa en dankzij de islam die mede door de welwillendheid van de PVDA (je moet wat doen voor je stemvee) steeds meer invloed en dus zeggenschap krijgt in onze vrije wereld.

  Jullie krankzinnige idioten, je hoeft alleen maar naar het Midden-Oosten te kijken om te zien wat de islam werkelijk inhoudt: een achterlijke barbaarse ideologie, die blijkbaar alleen maar door onderdrukking en wreed geweld zich weet te handhaven.

  Like

 12. Henk.V zegt:

  Een van de de lijfspreuken van wijlen mijn vader was “‘ Alles te weten maakt niet gelukkig.”
  Hij zelf was daar een voorbeeld van, een autodidact met een verbazingwekkend inzicht in twee zaken die hem zeer interesseerden,godsdienst en politiek.
  Deze twee thema’s vormden een groot deel van de gesprekken die thuis plaats vonden.
  Ons werd op het hart gedrukt vooral ZELF na te denken en nooit blindelings af te gaan op wat mensen ons voorhielden.
  In dat opzicht ben ik zeker in zijn voetsporen getreden, en ik ben blij dat hij niet heeft meegekregen wat wij nu in alle duidelijkheid zien. Zijn voorspellingen over de duistere doelstellingen van de ”Europese Gemeenschap ” blijken helemaal te kloppen, maar het afschuwelijke verraad dat zich nu voltrekt: een steeds inniger, hoerig samengaan met de islamitische wereld en de uitholling van onze cultuur en verworvenheden had hij nog niet scherp in beeld, wat ook maar goed was, omdat hij tijdens zijn analyses vaak zo boos werd dat hij dan de zeer gemeende wens uitsprak dat hij in het bezit was van een wapen dat ik niet nader wil benoemen..
  De zich langzaam aandiende aanwezigheid van de islam zag hij als bedreigend voor het leefklimaat van ons land.
  Wij leven in de meest duistere periode die ik mij persoonlijk kan heugen, omdat ik steeds scherper het besef heb gekregen, dat gewetenloze en/of totaal stompzinnige lieden hier kennelijk de dienst uitmaken.
  Bijna niemand die nog optreedt in het politieke circus kan nog als een redelijk en nuchter denkend wezen gezien worden, wanneer je de pikzwarte aard ziet van de processen die zich nationaal en internationaal voltrekken en de volstrekt inadequate reacties van politiek correct daarop..
  En dat in deze malaise ook de grote kerkgenootschappen die verenigd zijn in de PKN volkomen delen, is in dit verband diep beschamend, omdat kerkgenootschappen met enig gevoel van eigen, krachtige geloofswaarden voor nadrukkelijk tegengas tegen de oprukkende islamisering had moeten zorgen. Juist zij. omdat het gruwelijke.gedrag van islamitische fanatici in Libië ALLES met hun godsdienst te maken heeft.!
  Iedereen die dit verband ontkent behoort in aanmerking te komen voor een ijzeren vuistslag in het gezicht.
  Maar ik vrees dat men in de PKN hoek in besloten kringen wat gebeden op zal zenden ”voor de vervolgden en gemartelden” en er verder op grotere schaal het zwijgen toe doet..En misschien bestaat er zelfs de aandrang om de ” Abrahamistische broeders die op een wat andere manier geloven” liefdevol in de armen te sluiten, al was het alleen al maar om aan te geven dat “” Wij zo NIET zijn.!!”.
  Het spreekt vanzelf dat de omhelsde broeders hierdoor zeer geraakt zullen zijn en van ”pais en vree gevoelens” zullen worden vervuld met betrekking tot de ”ongelovigen”.
  Het kwaad verspreidt zich het snelst wanneer de goeden er niets tegen ondernemen, lees je wel eens..
  Dat is waar, maar het kwaad verspreidt zich het allersnelst wanneer zij die beter hadden moeten weten, bijvoorbeeld onze politici en zeker ook de heer B.O te W in de Verenigde Staten, passief of actief medewerking verlenen aan de verwoestende krachten van de ”religie van de vrede”..

  En ondertussen lijden de vervolgde christenen, joden, ex- islamieten,homo’s ,en lesbiennes dubbel zo zwaar. omdat er nauwelijks iemand voor hen opkomt.
  Dat komt omdat niemand de krankzinnige paradox die de islam ZELF oproept wil benoemen!
  Men is te angstig geworden, te laf, te passief,verlamd van vrees voor gedram, sterke bedreiging, woede, represailles van fysieke aard, waaronder verminking, verkrachting en moord .
  Al deze zegeningen die de ongelovigen natuurlijk zelf over zich afroepen worden hun toebedeeld of toegewenst door de voortreffelijkste vertegenwoordigers van het menselijk ras .
  Zij zijn er zeker van dat hun religieuze opvattingen voor vrede staan .Wie dat niet zo kan zien en begint te kwetsen door vervelende opmerkingen te maken die VRAAGT gewoon om een harde hand.De islam doet alleen aan zelfverdediging.Wie “Nee’ zegt tegen de islam BELEDIGT de Profeet. Dan MOET er onderworpen worden.
  Wie dit allemaal nog logisch vindt hoort in westerse wereld niet meer thuis.

  Like

  • oogenhand zegt:

   Verminken is niet verstandig voor moslims. De islam verbiedt euthanasie en is dus kwetsbaar voor vergelijkbare vergelding. Hetzelfde geldt, in mindere mate, voor verkrachting.

   Like

 13. Henk.V zegt:

  Wie dit allemaal nog logisch vindt hoort in DE westerse wereld niet meer thuis.

  Like

 14. Piet Klont zegt:

  @Waitress:

  Kuisigt uwen taal, wilt u?
  Dat soort taal is meer voor mij weggelegd!
  😀

  Like

 15. Wachteres zegt:

  Piet, je kent toch het gezegde:

  “Wie met pek omgaat, wordt ermee besmet”? 😛

  Uit mezelf drukte ik me altijd heel netjes uit.

  Like

 16. marijke zegt:

  Bravo Henk.dat heb je even mooi op papier gezet.

  Like

 17. 2Crazy2bTrue zegt:

  De islamitische vrede is de vrede van het slachtveld waar zojuist de laatste soldaat is overleden.

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V 12.34. uur. Dan ben ik een van de uitzonderingen in mijn Protestantse Gemeente Henk. Ik ga er keihard tegenin, als men daar weer Israel van van alles beschuldigt, en ik laat mij ook daar de mond niet snoeren, ik voel mij een vrijdenkende christen, met heel veel liefde voor het dappere Israel. Gelukkig ontmoet ik op zondag daar ook nog meer kerkleden, die WEL oprecht van Israel houden, dat geeft mij de moed door te gaan. Trouwens als ik een voorganger hoor zaniken over wat Israel allemaal fout zou doen, gaat het mijn ene oor in en het andere eruit. Dat gezever hoor ik dan niet eens meer aan.

  Like

 19. delamontagne zegt:

  Precies over een week wordt hier herdacht dat een jaar geleden Mohammed Merah in Toulouse en Montauban mensen doodde, waaronder jonge kinderen van een Joodse school. Uit de kranten hier werd duidelijk dat hij het anti-semitisme thuis van zijn moeder “met-de-paplepel-ingegoten”kreeg.
  De vader verbleef (thuis) in Algerije. Een franse zender wil komende week aandacht schenken aan wat er een jaar terug is gebeurd. Maar er schijnt veel tegenwerking te zijn. Het fijne weet ik er niet van, moet nog opzoeken………….

  Like

 20. Henk.V zegt:

  Ongebreidelde terreur – daarbij inbegrepen uitzinnige vormen van moord, verkrachting, verwoesting van huizen en andere gebouwen en ontvoeringen – is juist verankerd in de oude islamitische geschriften en omdat die eeuwigheidswaarde hebben en niet bekritiseerd mogen worden, gelden die nog steeds!! Alleen kwaadwilligen zien dat niet in.
  Wat mij verbaast en met achterdocht vervult is het zwijgen van de zogenaamde gematigde gelovigen, die naar men zegt de overgrote meerderheid van de moslims uitmaken.
  Er zouden massale protesten uit die hoek moeten komen, om een einde te maken aan het overheersende gedrag van de fundamentalisten.Juist omdat overduidelijk blijkt dat moslims ook elkaar moeiteloos afslachten op een vreselijke wijze, waarmee zij grote aantallen onschuldige mensen in diepe ellende storten.
  Alles wat zij nodig hebben is de ontlastende verklaring dat degenen tegen wie zij zich richten ongelovigen zijn, die het lot verdienen dat ze ondergaan.Met andere woorden: de STEEDS terugkerende grondgedachte is dat IEDERE ”ongelovige” geweld verdient!
  Wij hebben op deze site daarvan afgrijselijke voorbeelden gezien: Standrechtelijke executies van burgers, verminking van lijken van ”ongelovigen”, wat een totale ontkenning van de menselijke waardigheid inhoudt, gebruik van zoutzuur tegen meisjes die zondigden ”tegen de eisen van de koran” toen ze onderwijs wilden en ga zo maar door.
  Overal waar de Arabische Lente zich ontwikkelde was dat op een manier die lijkt op het loslaten van leeuwen die in geen tijden hebben gegeten en tot pure moordlust vervallen en Allah danken dat ze weer een doelgroep gevonden hebben op wie ze zich in hun heilige psychotische woede kunnen uitleven.
  De islam bevat dus beslist sterke elementen van woede, haat, geweld en een drang om te doden.
  Natuurlijk lenen de meeste moslims zich daar niet meer voor, maar evenmin trekken zij tegen de genoemde symptomen massaal ten strijde.En dus vindt er ook geen blijvende bijstelling plaats in het denken, geen permanente verlichting van de menselijke geest, zoals onze leefwereld heeft gekend.Daarom blijft het gevaar van een enorm conflict tussen onze cultuur en de islamitische wereld meer dan levensgroot.
  Daarom ook is het multiculturalisme suïcidaal.
  En andermaal zeg ik dat politiek correct in feite de ALLERGROOTSTE boosdoener uit onze tijd is, omdat men, al flirtende met de islam, wegkijkt van alles wat DRINGEND aandacht verdient, en omdat men op die manier meewerkt en steun verleent aan lieden die in de zogenaamde democratiseringsprocessen van het Midden-Oosten moordenaars blijken te zijn en huichelachtige, haatdragende geweldenaars.
  Ik ben dan ook tot de conclusie gekomen dat ”politiek correct” volkomen op één lijn staat met alle communistische regimes die tientallen miljoenen(!) onschuldige mensenmassa’s de dood in joegen om wille van het slagen van het bouwen aan een nieuwe wereld!
  Ja, Joop van Riessen, lees maar eens goed!
  Door haar hoereren met de islam hult ook politiek correct links zich in de lijkenlucht van miljoenen slachtoffers die wereldwijd door islamitisch geweld uit het leven worden gerukt.Hun communistische voorlopers hebben zich nooit werkelijk kunnen ontdoen van de stank van de slachtoffers van hun aspiraties. Die stank verdween niet toen zij zich een ander politiek etiket opplakten…
  Dit zal ook opgaan voor politiek correct!
  En deze erfgenamen van geweld plegende idealisten, dit godvergeten tuig, dat zich vermengt met fascistische tendensen en zich inlaat met islamitische sympathieën gedraagt zich precies als degenen met wie zij zich verbonden hebben! Spreek hen maar eens tegen, zet maar vraagtekens bij hun opvattingen, uit maar eens wat kritiek.Ze beginnen meteen te SCHREEUWEN en te dreigen!!!! Dat gedrag kennen we zo langzamerhand maar al te goed..
  En deze zelfvoldane,verdwaasde machthebbers MOETEN hier over ONS beslissen???
  Nee! Die MOETEN uit ons bestaan verdwijnen, afgezet, weggevoerd,voor het gerecht gebracht en verbannen naar barre, donkere oorden ..
  Ze zullen het verschil nauwelijks nog merken, want in de bovenkamers van de linkse intelligentsia is het licht allang uitgegaan..

  Like

 21. Tom Hendrix zegt:

  @Henk V 19.05. u en 23. 31. uur. Dank je Henk, ik sta geheel achter de reactie van 23.31. uur!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s