EU: landen kregen bonus om voor de EU-begroting te stemmen

Screenshot_19

De perfecte koehandel: via een verborgen landbouwsubsidiëring heeft de EU de toestemming van enkele landen voor de omstreden EU-begroting gekocht

Aan verschillende EU-landen werd in totaal 16 miljard euro beloofd voor hun toestemming aangaande de EU-begroting. De miljarden stromen via de structuurfondsen en de landbouwhulp naar vaak twijfelachtige projecten.

Trots verkondigde de EU het gekorte budget voor de komende jaren. Maar niet alleen waren de kortingen minimaal en bevatten ze nauwelijks hervormingen. Het financiële probleem van de EU is daarmee nog steeds niet opgelost, onlangs nog werd een nieuw gat in de begroting ontdekt van 17 miljard euro.

Nu blijkt: zelfs de niet solide uitwerking van het budget werd duur gekocht. Zoals een EU-document, dat in het bezit is van de Sunday Telegraph, aantoont, zullen naar bijna alle lidstaten extra betalingen van de EU van in totaal 16 miljard euro stromen. Betalingen, die de lidstaten mild zouden moeten stemmen betreffende hun toestemming voor het budget, maar tegelijkertijd ook aantonen hoe de EU-gelden gewoon tussen de instanties en landen heen en weer worden geschoven.

De meeste bonusbetalingen aan de landen worden door extra middelen van het structuurfonds en bij de landbouwhulp afgewikkeld. Beide potjes waren de afgelopen maanden in het vizier terechtgekomen van waarnemers. Er was regelmatig sprake van verduistering van EU-gelden. In totaal krijgen 25 van de 27 lidstaten desbetreffende betalingen, aldus het document. Groot-Brittannië, dat nog steeds rabat krijgt, en Polen uitgezonderd.

Zo krijgt bijvoorbeeld Frankrijk 200 miljoen euro voor het eiland Mayotte voor de Afrikaanse oostkust en nog eens 1 miljard voor de “ontwikkeling van het landelijke gebied”. Terwijl Portugal een miljard uit het structuurfonds krijgt, stromen er drie miljard naar Italië en 2,3 miljard naar Spanje. Een groot deel van de gelden voor Spanje dient volgens het EU-document in de infrastructuur van het land te worden gestoken. En dat, hoewel na het uit elkaar spatten van de onroerend goed bel de bouwbranche van het land als een van de belangrijkste problemen van de nationale economie geldt. Maar er werd ook de rijkste landen van de EU gedacht. België kreeg 133 miljoen euro en Luxemburg altijd nog 20 miljoen extra. De gelden voor Luxemburg zijn bestemd voor de ontwikkeling van het platteland, hoewel de landbouw maar 0,3% van het BNP uitmaakt.

De voorbeelden van deze extra betalingen tonen “de belachelijke omvang van de koehandel” aan, aldus Pawel Swidlicki van de denktank Open europa. Het neveneffect van deze geschenken zou veelmeer een belemmering van de groei dan een aanzwengeling zijn. De speciale verzoeken van de lidstaten leidden tot een “economisch irrationele en ineffectieve EU-begroting”, aldus Pawel Swidlicki.

Bron:

http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2013/03/50576/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Criminaliteit, EU, EUSSR, Graaien, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

6 reacties op EU: landen kregen bonus om voor de EU-begroting te stemmen

 1. Jade zegt:

  Wiens brood men eet diens woord men spreekt…
  Duitsland en Nederland betalen alles, en de rest hangt aan het infuus.
  We moeten dus zo snel mogelijk uit die verdomde EU !!!

  Like

 2. Philippine zegt:

  Is dit nu Agenda 21

  Like

 3. Jan zegt:

  Nog zo iets moois: Hoe de EU kleine partijen ede nek omdraait

  Bei der Parteienfinanzierung sorgt eine unscheinbare Änderung der Verteilerschlüssel für eine gewaltige Umschichtung zugunsten der großen Parteien. Nach den Berechnungen würde die EVP ihren Parteienzuschuss aus dem EU-Haushalt auf 1.5 Millionen Euro erhöhen. Auch die anderen großen Parteien verdoppeln nahezu ihre Zuwendungen.
  http://www.freiewelt.net/nachricht-12020/wie-das-eu-parlament-die-opposition-abschaffen-will.html

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Corruptie, liegen, bedriegen, graaien het KENMERK van de EUSSR. Eruit, en wel zo snel mogelijk.
  Wat een stelletje plaatboeven!

  Like

 5. Theodoor zegt:

  Heel lang denk ik kunnen deze maffia-praktijken doorgaan. De politici van weleer, toen alles er wat rooskleuriger voor stond, hebben zich laten knevelen zonder daar de bevolking over in te lichten over de eventuele gevolgen.
  Zie;
  http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2013/03/01/kamerbrief-over-bepalingen-grondwetsherziening-1983.html

  Like

 6. jowitteroos zegt:

  Ze krijgen niet alleen geld maar zijn dan ook verplicht die verrotte EU vlag uit te hangen …………..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s