EU een monster: president Schulz waarschuwt voor “Frankenstein Europa”

Screenshot_43

Martin Schulz, SPD-man en president van het Europees Parlement, beschouwt de Europese Commissie als een ondemocratische instelling. Ze zou handelen als een regering, maar zou niet door het volk zijn gelegitimeerd. Er zou geen sprake zijn van een scheiding van machten, waardoor de EU een “Frankenstein Europa” zou worden.

De president van het Europees Parlement Martin Schulz heeft op een bijeenkomst maandag in Hamburg de veel te grote macht van de Europese commissie bekritiseerd: het zou onacceptabel zijn dat de Europese Commissie het enige orgaan in de EU zou zijn dat wetten zou mogen uitvaardigen. In Europa zou de nationale soevereiniteit van de landen zijn opgebouwd op een scheiding van de machten, tussen de wetgevende, de uitvoerende en de rechterlijke macht. Er zou een regering zijn, die door het parlement naar huis gestuurd zou kunnen worden en justitie zou bewaken dat men zich aan de regels houdt.

Volgens een bericht van EU-Observer vindt Schulz dat de hervormingen in Europa niet ver genoeg gaan. “Wat we nu doen is dat we delen uit de concepten van nationale democratie breken en deze overdragen op EU-niveau. Maar zonder de overdracht van de scheiding der machten is het resultaat, zoals ik het noem, Frankenstein Europa.”

Daar zou nog bij komen dat er in de Europese Commissie geen uniforme lijn zou worden gevolgd. Schulz: “Er bestaan ontwikkelingen in de Europese Commissie, die de mensen verbazen. Er bestaan twee denkscholen in de Europese Commissie. De ene rust niet totdat niet alle begraafplaatsen in Europa geprivatiseerd zijn. En de ander is niet tevreden totdat we een EU-regulering voor begrafenissen hebben.”

Screenshot_44

Schulz wil daarom een fundamentele hervorming van de EU, die de rol van de Europese commissie en ook die van de EU zou beperken. De EU zou zich moeten beperken tot de onderwerpen handel, milieu, geldpolitiek, financiële regulering en migratie. Daarvoor hebben we een regering op EU-niveau nodig, die door het parlement is gelegitimeerd.” Andere competenties zouden kunnen worden teruggegeven aan de nationale staten.

De achtergrond voor Schulz´ duidelijke woorden is echter niet dat hij is bekeerd. Schulz is de socialistische topfavoriet om Barroso op te volgen als president van de EU. Zijn woorden zijn de show voor de meest begeerde baan in de EU. Schulz heeft een uitgesproken instinct voor waar de wind vandaan komt. Niet alleen de Britten dringen aan om uit de EU te stappen. De verkiezingen in Italië zijn alle politici niet in de koude kleren gaan zitten, zodat er de komende maanden meer rekening moet worden gehouden met nationale gevoeligheden.

Daarom spreekt Schulz de nationale regeringen aan en wil hen een minder machtige Europese commissie aanprijzen. Tegelijkertijd richt hij zich tot het Europees Parlement en belooft de parlementariërs meer macht.

Zodoende bereikt Schulz al diegenen die er uiteindelijk over beslissen of hij de functie krijgt of niet. De vertrekkende EU-president José Manuel Barroso doet niet meer mee – per slot van rekening heeft hij tien jaar geregeerd en gaat vanaf september 2014 met een aardige zakcent met een meer dan verdiend pensioen. Daarom houdt hij aan het einde van zijn ambtstijd vast aan zijn ervaring dat het centralisme beter is dan het federalisme.

De president van de Europese Commissie wordt door de Raad van Europa genomineerd en door het Europees Parlement gekozen. Hij verdient € 24.874.62 per maand en is vijf jaar in functie.

Screenshot_45

De president van het Europees Parlement, Martin Schulz

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/03/06/eu-ein-monster-praesident-schulz-warnt-vor-frankenstein-europa/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR. Bookmark de permalink .

22 reacties op EU een monster: president Schulz waarschuwt voor “Frankenstein Europa”

 1. E.J. Bron zegt:

  Ik volg het doen en laten van deze man al een tijdje. Deze linkse Duitser is volgens mij uiterst onbetrouwbaar en islamofiel. Partijen tegen elkaar uitspelen, marchanderen, de onschuld spelen. Kortom: een “waardig” eventueel opvolger van Barroso. Het blijft in de communistisch/socialistische familie.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  Nou als onze vriend berlusconi , deze man de tip al gaf om kampbewaarder te worden in een film over concentratiekampen , Wat moet ik dan nog over deze
  SSer Herrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr SCHULTZ zeggen !!
  Ik zou zeggen kijk ( google ) nigel Farage, die ook al aardig wat keertjes deze man op zijn tenen is gaan staan !!
  1 van Nigels aardigste opmerkingen tegen Herrrrrrrrrrrrrr Schultz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:
  DEMOCRATIE KOMT NIET IN UW WOORDENBOEK VOOR GELOOF IK ???

  Like

 3. Trucker zegt:

  Wat lees ik, de Nationaal Socialist wauwelt over “…ondemocratische instelling…”, precies of hij met zijn vriendjes President PROZAC en de Zonnekoning barosso ook maar iets voorstellen dat naar democratie ruikt.
  Hoop echt dat Silvio Berlusconi slaagt waar de grieken, spanjaarden en andere zieltogende staten faalden; eurabia en de verfoeilijke euro kraken.
  E. J. Bron deze verpersoonlijking van duitse arrogantie gepaard met geslijm bij haatbaarden en neerkijken op Rechtsen en islamofioben getuigd van een sujet dat ik rangschik onder de noemer : qauntité négligable.
  In mensentaal weg ermee en in de gelijke tijd de euro buitendonderen, de islamieten, de sovjets en de luiwammes staten, blijft over het oude Europa dat nimmer een eurabia kan worden in tegenstelling tot nu met de dictators die geilen op mannen in vrouwenjurken (liefst met een baard).
  Het doet denken aan het gezegde “boer let op uw ganzen als de vos de passie preekt”.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik vertrouw die vent ook helemaal niet

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Hij is al te laat met waarschuwen want ik en met mij velen vinden dat dat Frankenstein er al is en het wordt alleen maar erger.
  Zeker met hem aan het roer.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Trucker 00.14. uur. Inderdaad ” boer let op je kippen, als de vos de passie preekt”. ” En een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken”. Deze gezegdes zijn zeker van toepassing op deze Herr Schultz. Ik kan maar niet vergeten, hoe hij daar stond met 2 HAATJURKEN, en flink slijmde met de ISLAMISTEN annex SOEPJURKEN.

  Like

 7. friki zegt:

  Even zoete koekjes bakken, want het wordt te heet onder zijn voeten, dit noem ik ook taqqia. Nigel Farage heeft gelijk.

  Like

 8. friki zegt:

  En dan de zeggenschap over immigratie en financieen, hiermee kan hij zijn doelen grotendeels bereiken, een complete rampspoed.

  Like

 9. baksteen zegt:

  Een beproefde methode van kampbeulen, iemand verrot slaan afwisselen met aardig doen.

  Like

 10. M. Devrindt zegt:

  Een linksom denkende socialist heeft een heel andere definitie van Democratie dan een normaal denkende mens.
  De communistische DDR was in hun terminologie de Duitse Democratische Republiek.
  En wel omdat de bevolking om de zoveel jaar de eerder genomen besluiten mocht achteraf mocht goedkeuren.

  Like

 11. Wachteres zegt:

  Het tuig is niet zo dom dat ze door krijgen dat het volk aan het morren is.

  Timmermans deed ook al een duit in het zakje en sprak zijn ‘bezorgdheid’ uit over Europa en nu komt de heer Schulz er met een gelijksoortig duitje achteraan.

  Wat een compassie, wat een gevoel voor de medemens. Daar kunnen wij nog wat van leren.

  Of zou dit afspraak zijn? Wij begrijpen waar jullie mee zitten en we gaan er iets aan doen?
  Niet dus……

  En zou het mogelijk zijn dat Schulz aspiraties heeft naar een bepaalde functie die hem nog meer geld en invloed oplevert?

  Is dit niet dezelfde man die met een paar haatbaarden in vol ornaat naast hem zijn excuses aanbood vanwege de ‘verschrikkelijke’ film die er over Mohammed was gemaakt?

  Ik walg van deze nép elite, dit schorrie morrie.

  Like

 12. henk schroemges zegt:

  Denk eerder dat Cohn-Bendit Barosso zal gaan opvolgen. Je hoort niet veel van deze socialist maar hou hem wel in de gaten.Wat Schulz nu met zijn mond heeft beweerd komt echt niet uit zijn hart. Puur zijn streven om mede-concurenten voor het baantje van Barosso onder te schoffelen. Eenmaal op die stoel van Barosso gaat hij gewoon verder op zijn oude manier.

  Like

 13. Richard zegt:

  Toen ik begin las kon ik mijn ogen al niet geloven. Was die niet de man die iedereen voor enge nationalist uitmaakte als hij de hierboven geschreven 4 eerste alinea’s hardop durfde te spreken in het eu parlement? Dit kan inderdaad alleen maar een pr stunt zijn. Wij trappen er niet in, maar was doet onze “onafhankelijke” nederlandse pers?

  Like

 14. Jan zegt:

  De grote bek van Schulz

  De Slowaak Sulik (voormalig parlementsvoorzitter) wilde dat alle staten zich aan de regels van de EU zouden houden. Dus geen bail-out, niet betalen voor andermans schulden enz. Sulik zei ook dat hij niet begreep waarom zijn land zou moeten opkomen voor Griekse schulden, terwijl de salarissen van de grieken hoger zijn, Griekenland er een leger op na houdt dat 10x groter is dan het Slowaakse leger (gerekend per aantal inwoners van het land) enz enz. Allemaal zinnige dingen maar Schulze is totaal niet geïnteresseerd. Het ontbrak er nog maar aan dat hij niet ‘was erlauben Sie sich da, so eine Frechheit’ te schreeuwen.
  Fragment met autist Schulze bij Maybritt Ilner

  Richard Sulik vs. Martin Schulz SPD – 02.02.2012 – die Bananenrepublik

  Let op wat deze totaal doorgedraaide imbeciel, krankzinnige en idioot op minuut 1:00 waagt te zeggen: “Sie repräsentieren eine verschwindende Minderheit Ihres Landes”
  Niet en dan ook niets heeft hij met iemand te maken die de regels van de EU wil handhaven. Die zijn er om te breken volgens deze salon socialist.

  Op minuut: 7:23 noemt Schulz Sulik een ‘achterbaks’ figuur (zo kennen wij die uitschot weer. het laagje dat civilisatie heet bij hen is flinterdun)

  Richard Sulik attackiert den Präsidenten des Europaparlaments Martin Schulz

  Schulz wegens zijn grote bek tegen Ierland en Groot Brittannië uitgemaakt voor nazi

  UKIP’s Godfrey Bloom calls Martin Schulz an ‘Undemocratic Fascist’

  en dan te bedenken dat Nordrhein-Westfalen volledig failliet is, schulden ruim 230 miljard, ‘Tendenz steigend’, zoals Duitsers dat noemen. Volgende stap is korten op salarissen.

  De SPD-sectie van Schulz staat er om bekend dat zij wel geld incasseren terwijl zij de vergadering niet bijwonen: “Das sind Sofort-nach-Hause-Flieger.”
  http://www.welt.de/print-welt/article307812/Martin-will-Betrugsvorwurf-belegen.html

  En over hun zeer luxe pensioenen betalen de haien slechts 15% belasting terwijl wij gekort werden door de roden in den Haag.

  Like

 15. henk schroemges zegt:

  lafhartig en huichelachtig addergebroed die Herr Schulz en consorten daar in Brussel.

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 14.54. uur. Beste Jan, ik ben het geheel met je eens. Ze kunnen van Berlusconi zeggen wat ze willen, maar toen hij SCHULTZ capo di tutti capo noemde, kampcommandant, kan ik alleen maar zeggen BERLUSCONI HAD GELIJK, met deze uitspraak. Ik zie die ROOIE ROTKOP nog VOL HAAT kijken, als Nigel Farage aan het woord is, en duidelijk maakt hoe vilein, ondemocratisch en satanisch de EUSSR is. En de RODEN in DEN HAAG, ja ook de VVD zijn geen HAAR beter!

  Like

 17. Pingback: Voorzitter EP Schulz kritisch over EC in sollicitatiegesprek | Lang Leve Europa!

 18. Jan zegt:

  Meer EU-gekte:

  Mensenleven niet belangrijk, mogen verbranden en stikken, klimaat heeft voorrang, aldus EU
  Daimler boykottiert Kältemittel für Auto-Klimaanlagen
  Entgegen den Vorschriften der EU-Kommission will Daimler in den Klimaanlagen seiner Autos nicht das umstrittene neue Kältemittel mit dem sperrigen Namen „R1234yf“ einsetzen. Das kündigte der Konzern völlig überraschend am Dienstagmorgen an.
  Die EU-Kommission dürfte sich über Daimlers Entscheidung ärgern. Sie hatte das neue Kältemittel vorgeschrieben, weil es wesentlich umweltfreundlicher ist als das bisher verwendete: „R1234yf“ trägt fast gar nicht mehr zur Klimaerwärmung bei – im Unterschied zum alten Kältemittel.
  Auch wenn die Autoindustrie lange Zeit abwiegelte: Die Substanz in dem neuen Kältemittel steht in dem gefährlichen Ruf, sich – wenn sie zum Beispiel bei einem schweren Unfall in Brand gerät – in hochgiftige Flusssäure zu verwandeln.
  http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/brandgefahr-daimler-boykottiert-kaeltemittel-fuer-auto-klimaanlagen-11902107.html

  Like

 19. Jan zegt:

  Links hoe de EU zichzelf ziet, rechts hoe de burger de EU ziet

  Like

 20. Pingback: EU: strijd om het geld escaleert – parlement wijst begroting af | E.J. Bron

 21. Jan zegt:

  Meningendictator Schulz laat op youtube filmpje weghalen die de reacties laat zien van Duitsers die te horen krijgen dat onderwerpen als religie, immigratie en corruptie verboden zijn om in openbare aangelegenheden te bespreken:
  http://www.zukunftskinder.org/?p=40233#more-40233

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s