Spreektekst Geert Wilders bij het debat over de economische crisis

Screenshot_41

Nederland gaat naar de knoppen. Dit kabinet bezuinigt Nederland kapot, dit kabinet belast Nederland plat.

Alles wordt gesloopt. De economie, de koopkracht, de consumptie. Elke maand sluiten 1000 bedrijven de deuren, elke maand keren 20.000 mensen naar huis terug met de boodschap dat ze hun baan kwijt zijn. Duizenden jongeren kunnen geen baan meer vinden. De woningmarkt wordt gesloopt, de arbeidsmarkt wordt gesloopt, de pensioenen worden gekort. Allemaal het gevolg van een bezuinigingsbeleid dat onze economie verstikt.

Vz, we zeiden al eerder. Ik zeg het nog een keer. Ik blijf het zeggen: de belastingen moeten omlaag, en niet omhoog.

We moeten de economie stimuleren en dat kan maar op 1 manier: door de lasten voor de burgers te verlagen.

Want hoe hoger de belastingen, hoe minder economische groei, hoe minder banen, hoe meer ellende voor al die hardwerkende Nederlanders, voor al die ouderen, al die zieken, al die jongeren, al die werklozen.

Iedere cent die burgers en bedrijven aan de Nederlandse staat moeten overmaken, is een cent minder om uit te geven in de winkel, een cent minder om te consumeren en te investeren in de Nederlandse economie.

Vz, er is maar 1 manier om de economie en de welvaart te laten stijgen, en dat is door het vertrouwen te herstellen en banen te creëren. En dat doe je door de lasten te verlagen!

Vz, Mark Rutte vond dat ook vroeger. Hij zei in september 2009, ik citeer: “Belastingen zijn gif voor de economie, belastingen zijn slecht voor de werkgelegenheid in Nederland.”

Kan hij vandaag eens uitleggen waarom hij een beleid voert dat gif is voor de economie, dat slecht is voor de werkgelegenheid in Nederland?

Want wat wil dit kabinet? Wat doet dit kabinet? Na een Kunduzakkoord en een regeerakkoord vol lastenverzwaringen, wordt nu opnieuw voorgesteld om de lasten te verhogen, om onze verpleegkundigen – de hardwerkende helden in de zorg – op de nullijn te zetten, om de belastingschijven te bevriezen zodat we met zijn allen meer de belastingen moeten betalen.

Het kabinet gaat in de crisis veroorzaakt door belastingverhogingen door op een heilloze weg, de weg van belastingverhogingen, en duwt de economie een mes in de rug.

De Kunduz-partijen huilen nu krokodillentranen, want ook zij zijn medeverantwoordelijk. Zij hebben hun handtekening gezet onder een Kunduz-akkoord met miljarden aan lastenverzwaringen.

Vz, ik kan het niet genoeg herhalen: Het beleid moet om. Zonder belastingverlaging zal de kleine groei die het CPB nog voorspelt voor 2014, verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Met name de VVD moet zich kapot schamen. De puinhoop die deze partij van ons land maakt is ongekend. Eerst de kiezer van alles beloven – belastingverlaging – en dan precies het tegenovergestelde doen – belastingverhoging.

Alle beloftes worden opgeofferd op het Brusselse altaar.
Het resultaat is nu al voorspelbaar: De economie zal nog meer stilvallen, de koopkracht nog meer verdampen. Nederland zal in sneltreintempo verarmen.

Nederlanders wordt alle hoop op een betere toekomst ontnomen. De ouderen die onze welvaart hebben opgebouwd, verliezen het vooruitzicht op een goede oude dag. Ze krijgen van de heer Samsom te horen dat ze de rijkste groep zijn in de samenleving en dat het dus maar normaal is dat ze grote offers moeten brengen.

Jongeren die aan de slag willen om een eigen toekomst op te bouwen, vinden geen baan. De jeugdwerkloosheid is dramatisch hoog. En ook hier komt het kabinet niet met concrete oplossingen.

Vz, er is een alternatief voor het kabinetsbeleid. De belastingen moeten omlaag en er moet slimmer bezuinigd worden. We hebben in ons verkiezingsprogramma al laten zien dat dit kan.
Maar laat ik vandaag een concreet voorstel doen: Ruim 4 miljard gaat in 2013 naar ontwikkelingshulp. Laten we daarmee ophouden. Laat Afrika de eigen boontjes doppen en laat ons die 4 miljard in Nederland besteden. 4 miljard betekent 500 euro extra voor elk Nederlands huishouden. En dan heb ik het maar over één maatregel.
Met dat soort maatregelen stimuleer je de economie. Met dat soort maatregelen krijgen mensen weer koopkracht. Met dat soort maatregelen komen er weer banen.

Vz, vijf maanden geleden kondigden Rutte en Samsom aan dat ze een brug gingen slaan. Nooit eerder is een brug zo snel ingestort.

Uit de CPB cijfers van vorige week blijkt dat hele constructie niet deugt.
Rutte en Samsom zoeken nu in paniek naar draagvlak voor een bouwsel dat op instorten staat. De Polder moet er zijn schouders onderzetten. Het is maar de vraag – we zullen het de komende weken zien – of dat gaat lukken.

En ook de oppositiepartijen worden verleid. Ze staan bovenaan het bangalijstje van het kabinet. Voor een breezertje of twee mogen ze het kabinet aan een meerderheid helpen, zogenaamd in het landsbelang.

Vz, mijn partij, de PVV, doet daar niet aan mee. Kan ik nog helderder zijn? We doen niet mee aan dit afbraakbeleid dat Nederland kapot maakt met een gifbeker aan lastenverzwaringen.

Wij tekenen verzet aan. En met ons – ik verzeker het u – heel veel Nederlanders. De burgers zijn het zat om als citroenen te worden uitgeperst.

Het is tijd voor een ander beleid, het is tijd voor een beleid van belastingverlagingen, het is tijd voor een beleid waarmee ons land sterker uit de crisis komt, een beleid dat niet sloopt maar opbouwt, een beleid van hoop voor jong en oud – een beleid dat zorgt voor economische groei, voor banen en voor meer geld in de portemonnee van hardwerkend Nederland. Voor dat beleid en voor niets anders zullen wij tekenen.

Screenshot_40

Door:

Geert Wilders

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Nederland, PVV. Bookmark de permalink .

20 reacties op Spreektekst Geert Wilders bij het debat over de economische crisis

 1. Nu is de vraag wat zou de PVV doen? oppositie voeren is altijd gemakkelijker. Het wordt tijd dat PVV ook met concrete zaken naar buiten komt. Dat geeft de burger ook meer moed om zich achter de PVV te scharen.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  Sorry mensen, heb even geen zin meer in politiek GEZEIK en KLOTE-moslims!!!
  A.s.vrijdag, Nederland 1, 21:45… GOLDEN OLDIES..!!!
  http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/215854

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Nou grapjas , wat zou de PVV doen ??
  Lees dan voordat je weer iets stoms in een reactie zet , om te beginnen een keer
  het partij programma !!!
  en het verkiezingsprogramma , alleen is Geert iemand die zich aan zijn woord houdt !
  Volgens alle doorberekeningen had/ heeft de PVV het beste programma !!!
  En dat zonder net als onze Pinokkio ook nog euro 1000 aan iedere werkende nederlander te geven !!
  Wat moet deze kanjer met ruggengraat nog meer doen , VOORDAT FIGUREN ALS U OP HEM GAAN STEMMEN ????
  Deze kanjer met zijn PVV is de enige , IK HERHAAL DE ENIGE in Den Haag
  die voor de nederlanders is , voor ons allemaal dus !!!!!!!!!!!!
  Wil onze mooie gulden terug !!
  Wil de grenzen dicht !!
  nederlanders eerst !
  En stoppen met het gedrocht EU dan wel brussel !!
  En stoppen met dat geld weggooien als Ontwikkelingshulp !!
  Zeker voor de zekerheid de laatste keer nog maar een keertje STRATEGISCH
  gestemd ???

  EN NU SPIJT ALS HAREN OP JE HOOFD ???

  Like

 4. Jade zegt:

  Prima toespraak weer…, het roer moet om !!!
  Het enige wat ik jammer vind, is dat je geen lid kan worden van de partij.
  Ik zou daar namelijk best een paar euro in de maand voor over hebben…

  Like

 5. luckybee zegt:

  Dit was het programma dat de PVV in het begin heeft beloofd.
  1 Baas in eigenland.
  2 Minder betalen (Stop forenzentaks, Kwartje van Kok terug BtW omlaag,Geen ontwikkelingshulp,kunstsubsidi’s, windmolens, Geen geld voor Brussel.
  3Zorg op orde (Geen verhoging eigen risico 12000 zorgmedewerkers er bij.)
  4Massa Immigratie staken.(Nederland beslist zelf wie binnen komt.Immigratie stop uit Moslim landen,Niet werken? weg wezen.
  5 Veilige straten.
  Van al deze punten, is volgens mij niets veranderd.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Bobzelf 21.53. uur op 6/3. Inderdaad Bob, Wilders had geen speelruimte in het eerste kabinet Rutte. Wat kon hij anders doen, je kunt pas iets bereiken, als een partij als de PVV bij wijze van spreken 75 zetels haalt, dan kunnen ze NIET om de PVV heen. Maar dat is de moeilijkheid, veel nederlanders laten zich in slaap sussen door, “ons gesmolten pakje boter Rutte”, en slikken alles wat deze lachebek flikt. Neen, de nederlander wordt pas wakker als er geen vreten meer gekocht kan worden. Ze kunnen zeggen van de Grieken en Spanjaarden wat ze willen, maar DIE gaan WEL DE STRAAT OP! Wat een KLOTELAND is NEDERLAND GEWORDEN dankzij LINKS!

  Like

 7. Martien Pennings zegt:

  Ik heb er lang over zitten piekeren wat die lettertjes “Vz” zouden kunnen betekenen die voor een aantal zinnen staan.
  Ik dacht aan: volgende zin, volgende zaak, vieze zak en verregende zomer.
  En toen ging me een licht op: voorzitter!
  Maar waarom laat je dat staan als je zo’n tekst publiceert?
  En als je het dan laat staan, schrijf het dan voluit.
  Zo staat het lelijk en irritant.
  Ik begrijp, webmaster, dat het ook zo op de site van de PVV staat, dus ik snap het wel, maar . . . . . . . . . . . . . . enfin, het irriteert me genoeg om het op te schrijven.

  Like

 8. DonnaDolce zegt:

  PVV heeft tot op heden het beste programma. Als men eens stopt met het bashen, verguisen, bedreigen en negeren van meneer Wilders en zijn programma eens doorneemt, zal men inzien dat dit zo gek nog niet is. WAKKER WORDEN SUKKELS……………………..

  Like

 9. Henny Clemens zegt:

  Luckybee@
  Je zegt wat ik ook wide zeggen, dus hoef ik het niet nog een keer te doen.
  Wilders heeft gelijk.
  Jade@
  Ook ik vind het jammer dat we geen lid kunnen worden van de PVV, maar zolang hij doet wat hij doet is het in elk geval wat.

  Like

 10. friki zegt:

  Mits de PVV groot genoeg wordt krijgen we ons eigen land terug. Dus PVV blijven steunen.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   En dat moeten wij westerlingen allemaal goed en normaal vinden…
   De griezelige islam denkbeelden worden ons door de strot gewurgd.
   Ik voel me net een gans in een ganzenleverpastei-fabriek (vreselijk voor die dieren, overigens!) want de islamitische zooi wordt mij tot misselijkmakend toe opgedrongen!
   Ik wou dat we verlost werden van die haatbaarden en die lappenpoppen die op straat konijnenhokken…. o pardon: ik bedoel natuurlijk die vriendelijk ogende boerka’s moeten dragen!

   Like

 11. henk schroemges zegt:

  Echt niet te bevatten dat er nog horden snurkers zijn in dit land die nog steeds niet op de PVV willen stemmen maar weer op hun eigen favorieten zoals er zijn: PvdA, CDA, GL, CU, VVD.
  Kennelijk lezen zij niets hierover in de kranten, op tv of anders. Kunnen die meelopers slechts 1 argument (wel steekhoudend dan) noemen waarom niet op de PVV stemmen? Ben benieuwd.

  Like

 12. Henny Clemens zegt:

  henk schroemges@

  Dat is de kudde en hét schaap volgt blind die kudde, helaas durven ook weinig mensen erover te spreken, als ik het dan ronduit zeg dat ik op de PVV stem, zijn er wel enkele die er dan ook voor uit durven komen, tsja, de angst wordt geregeerd door de leugen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s