CITAAT: politieke correctheid

Screenshot_23

“Het gaat de politieke correctheid niet om het aantonen dat een afwijkende mening verkeerd is, maar om diegene die deze afwijkende mening verkondigt als immoreel te veroordelen. Men bekritiseert afwijkende meningen niet meer, maar haat ze gewoon. Wie tegenspreekt, wordt niet weerlegd, maar tot zwijgen gebracht.”

Prof. Dr. Norbert Bolz

Screenshot_24

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op CITAAT: politieke correctheid

 1. Daniel Deblaere zegt:

  🙂

  Like

 2. Peter Klaasing zegt:

  Natuurlijk, men noemt het ook wel cordon sanitair, zoals veelvuldig toegepast door de NOS en alle links-liberale Media.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Citaat is een WAARHEID als een KOE! Zo is het, en de RODEN accepteren vrijheid van meningsuiting, zolang het maar een LINKSE MENING is. Walgelijk volk.

  Like

 4. nicolazien zegt:

  Maar waarom? Wat is de oorzaak van die haat? Waarom zoekt men niet meer naar waarheid? Iedereen denkt alleen maar aan zijn eigen gemakkelijk leventje en wil daarbij niet gestoord worden, laat staan dat er nagedacht zou moeten worden, denkluiheid, gezapigheid en ´na mij de zondvloed´ dat is wat de meeste mensen tegenwoordig beheerst. Een afwijkende mening verstoort het eigen leventje en moet dus uit alle macht bestreden worden!

  Like

 5. Pingback: Nageltjes

 6. Martien Pennings zegt:

  Ja, en hoe reëel dit INFORMELE cordon sanitaire is, heb ik zelf ondervonden en ik heb het in mijn omgeving gezien.
  En hoe anders zou deze volstrekte monocultuur van islamofilie en Israëlhaat en EU-gekte anders hebben kunnen ontstaan?

  Like

 7. Jan zegt:

  @nicolazien zegt:
  7 maart 2013 om 22:07

  MACHT.

  Like

 8. Jan zegt:

  Voorbeelden uit Amerika
  * De NRA wil een rassenoorlog ontketenen.
  Links volk wil de Amerikanen ontwapenen hoewel is aangetoond dat meer dan 99% van alle moorden begaan worden door zwarte bendes, in steden ‘bestuurd’ door socialisten, met illegale wapens (zonder vergunning) en dat landelijk de meeste moorden begaan worden met hamers.
  * Wie tegen Obamacare is is een racist.
  De zogeheten ziektekostenverzekering is slechts bedoeld om ‘rijkdom’ te verspreiden en om belasting te verhogen.
  * Wie tegen goedkope hypotheken is is een racist.
  Zwarten zijn statisch de armste bevolkingsgroep (door eigen toedoen en toedoen van socialisten die hen wijsmaken dat zij door blank ‘rechts’ op de ‘plantage’ gehouden worden) en wie geen goedkope hypotheek aan hen verleent is een racist.

  En zo zaniken socialisten in Amerika eeuwig door, met allerlei varianten, maar de racistenkaart wordt door de bende van Obama dagelijks gebruikt.
  Obama als volgeling van Alinsky gaat het puur om de macht, niets anders, er is geen doel.

  Like

 9. louis-portugal zegt:

  De elitaire linkse gutmenschen hebben altijd gelijk en als jouw mening anders is ben je een untermensch een minderwaardig mens zou van DAM zeggen.
  Links gaat niet voor niets zo goed samen met de islam waar hetzelfde geldt.

  Like

 10. oogenhand zegt:

  Dat geldt ook in andere kringen. Als ik er op wijs dat een ideologie van raszuiverheid onvermijdelijk op moord op vrouwen en kinderen moet uitlopen, in plaats van alleen de mannen te doden, wordt men ongelofelijk boos, en verwijdert men mijn comments.

  Like

 11. koddebeier zegt:

  Wie tegenspreekt, wordt niet weerlegd, maar tot zwijgen gebracht.”
  Zoals Pim Fortuyn…………..De kogels die van links kwamen !!

  Like

 12. luckybee zegt:

  Tsia ik kijk bijna nooit meer TV. Waar om zou ik een nieuwe groot formaat TVtoestel kopen als alleen zulke mist wordt uitgezonden?Jammer voor het geld.

  Like

 13. Jean zegt:

  Zolang de burger een stem (lees: mandaat) blijft geven aan de linkse rode én groene ratten zolang zal het kwaad blijven woekeren en zal het barbaars geweld toenemen.
  Enkel en alleen de burger kan het roer omgooien, bye the way, het is reeds 5 minuten over 12!
  De eerste linkse rat moet nog geboren worden die in haar eigen staart gaat bijten als het op besparingen aankomt, ze gaan zoals dat al jaren gebeurd andermans korfjes leegvreten.

  Like

 14. Henk.V zegt:

  Dit citaat is correct en bovendien stemt het overeen met de essentie van…. de Sharia,,
  Deze berust op wils oplegging aan ieder mens.
  Daarbij wordt geen tegenspraak geaccepteerd..
  Kritiek op de islam is per definitie VERBODEN.
  De vraag is niet: is de kritiek gerechtvaardigd? Zijn de vragen die bij je opkomen gegrond?
  Nee, kop dicht en je onderwerpen! Je gaat gewoon niet tegen Allah in.Over en uit.
  Deze opvatting haalt de mogelijkheid tot vrije keuze totaal onderuit en tast de mondigheid van de mensen aan!
  Is zo’n systeem van dictaten een teken van zwakte volgens onze manier van denken?
  Me dunkt!
  Maar ondertussen hebben zowel de EU, als de regeringen in het westen, als iedere politiek correct individu toegestaan dat men is gelijkgeschakeld met het islamitische denken en geldt inderdaad de wet van : Jij bent niks en je weet niks, dus beslissen wij voor je., de sharia dus!
  Daarom zal in de toekomst politiek correct elk eventueel referendum willen uithollen en daardoor van haar kracht willen beroven.
  Het enige wat nog helpt is massaal op de PVV gaan stemmen. MASSAAL!!!!!

  Overigens ben ik met dit zittende kabinet natuurlijk van mening dat er niet zoiets bestaat als islamisering 🙂

  Like

 15. Tistochwat zegt:

  En zolang het domme dociele volk nog nog “oranje bóóóóóven” blaat, verandert er niets!!!
  Straks wéér een islam-gezind rood ‘staatshoofd’.
  Ik hoorde gisteren op tv dat heel Nederland kennelijk in de ban is van de komende ‘koningsspelen’.
  Zelfs kinderen worden er al mee gehersenspoeld. Ik hoorde al kreten als: “heel erg leuk, fijn voetballen”, enz., enz………………………….
  En schoolkinderen maken zelfs kans op een schoolbezoek van de ‘nieuwe koning en de nieuwe koningin die zelf ook erg veel van sport houden’ !
  Bwaèèèh!!!

  Like

 16. Wachteres zegt:

  “Wie tegenspreekt, wordt niet weerlegd, maar tot zwijgen gebracht.”

  Een wijs woord van een ongetwijfeld wijze professor. IK heb een lange tijd op de site van de Volkskrant gereageerd Toen je daar nog voluit kon schrijven, zonder de woordjes te hoeven tellen. Door de echte linksen werd wel op Wilders en de PVV gescholden, maar NOOIT heb ik ook maar één gedegen tegenargument gekregen.

  Wat in Noorwegen en Zweden gebeurde was allemaal de schuld van Wilders en meer van dat soort gevaarlijke onzin.

  Volgen mij mij zijn de meeste links denkenden grootgebracht met de gedachte dat het linkse denken goed is en dat er in feite niets anders bestaat dat waard is om in ogenschouw te worden genomen

  Ze willen niet aantonen dat een afwijkende mening verkeerd is, maar ze KUNNEN dat ook niet.

  De meesten zijn niet voorbij het linkse denken gestegen, omdat dit hun hele leven als het enige juiste en in feite het enige mogelijke, vanwege zijn hoogstaande normen, naar voren is gebracht.

  Al het andere is inferieur en dus niet waard om er je superieure gedachten over te laten gaan.

  Het is hierboven al gezegd, maar het is geen wonder dat zij goed op kunnen schieten met de fundamentalistische islam, die met hetzelfde primitieve denken is overgoten.

  Dat gaat pas ‘clashen’ als ze tegenover elkaar komen te staan en dan zal de meest gewelddadige winnen.

  Like

 17. Trucker zegt:

  @ Peter Klaasing zegt:7 maart 2013 om 21:45

  “…Natuurlijk, men noemt het ook wel cordon sanitair,…”

  Voor éénmaal niet akkoord met de mening van een (Rechtse islamofoob) reageerder.
  Bij ons in Vlaanderen bestaat de schutskring (het Nederlandse woord) al vele tientallen jaren en was (én is nog steeds) bedoeld om het Vlaams Belang (ooit waren wij Blok) uit te sluiten van elke deelname aan welk bestuursniveau ooit.
  Tussen haakjes heden ten dage is er het PSEUDO Vlaams partijtje nva die zichzelf claimt tot DE Vlaamse partij en nu al wauwelt over cordon sanitaire, maw dat zij reeds buitenspel mogen staan….
  Weet het Of Toppic de verwijzing naar de wever bart en zijn bende maar ik kan het niet laten wegens het achterbakse leugenachtige gezwam van die vent.
  De media is per definitie links én multikul, is altijd zo geweest en zal nooit wijzigen, daarom ook dat de media de pest heeft aan Silvio Berlusconi en de communist Poetin, zij hebben geen linkse opiniemakers nodig, integendeel daar is het precies andersom Berlusconi beslist waar hij wil verschijnen.
  Natuurlijk wordt dit in de lage landen afgedaan als hij bezit de media, ze eten uit zijn hand terwijl het in Vlaanderen zo is dat linksen bellen naar de media en ze mogen hun ei leggen…over eender wat over eender waar.
  En rechts denkt u….wel er is maar één rechtse partij in Vlaanderen en dat is het Vlaams Belang, al de anderen zijn links tot centrum of willen (jaja zoals het nva clubje) een copie zijn maar komen nergens dan tot banaliteiten en slechte copies van het origineel.
  Maar, maar aan de bak komen…is een ander paar mouwen want alles wordt in het werk gesteld om de multikul (diversiteit heten de linkse multikullers dit) in stand te houden en er is één partij die daar een “gevaar” voor vormt want ze doorprikken alle zeepbellen van het linkse mulrikulle zooitje één keer raden dewelke en de hoofdprijs is een vaatwasser.
  In Nederland is het optreden van de media dezelfde als de typische reflex van links multikul: we vegen het onder de mat en niemand weet het (we verzwijgen het en de modale burger weet het niet, als ze het al willen weten).

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  En de LAFFE GORE WETHOUDER VAN VVD HUIZE in DEVENTER, die schijt heeft aan de BEVOLKING van NEDERLANDSE AFKOMST, en de HAATBAARDEN TOESTEMMING GEEFT DAGELIJKS HAAT TE JENGELEN VANAF DE MOSKEET. Wat een land hierzo ik kots van dat hele verraderszooitje politici in Den Haag, buiten de PVV en de SGP dan.

  Like

 19. Trucker zegt:

  Natuurlijk past dit in het straatje van het linkse elitair cultureel (en ook nog eens multikul bovenop) clubje , we verbieden de mening van jan modaal wegens ons niet welgevallig.
  Denk vooruit en zie het in de context eurabia…geen bloot, geen afwijkende mening, kortom ieder in de (multikul) pas van President PROZAC, want uiteindelijk komt het uit zijn (tomeloze verwrongen) hersenpan, hij en het vriendenclubje de voorbereiders van het kalifaat eurabia…met allemaal brave meelopers die ja knikken als de dictators voorbijschrijden en minzaam het plebs begroeten.
  PROZAC zal dan wel iets meer vloeibare substantie in de hersenkoker over houden om niet zoals de minkunkel oud president sarkozy te zeggen tegen een niet tevreden kiezer : “casse toi pauvre con”, of likkebaardend voor de camera’s in een diep uitgesneden jurk van een bevallige dame te gluren (de minkunkel kon het niet laten).
  Nee President PROZAC zal en monkellachje te voorschijn toveren als hij zijn nieuwste medewerkster ziet die zijn secretariaat zal versterken, ingepakt als een tent zodanig dat hij niet opgewonden zal geraken van ook maar één vierkante millimeter vrouwenvlees…

  Like

 20. Jan zegt:

  Waaruit het wangedrag van Obama en zijn kliek vandaan komt. Wie dit doorziet weet waarom Hillary Rodham zei “What difference does it make that four Americans are death”. Het is de totale desinteresse voor de ander. Macht dient ten koste van alles in handen worden gehouden en daarom zegt de huidige Amerikaanse ‘regering’ dat zij Amerikanen op eigen bodem zullen liquideren als zij dit nodig achten.

  12 Ways To Use Saul Alinsky’s Rules For Radicals Against Liberals
  http://townhall.com/columnists/johnhawkins/2012/04/13/12_ways_to_use_saul_alinskys_rules_for_radicals_against_liberals/page/full/

  SAUL ALINSKY
  http://www.discoverthenetworks.org/individualProfile.asp?indid=2314

  Like

 21. Tom Hendrix zegt:

  OBAMA IS EEN SMERIGE VUILE RENEGAAT EN MUZELMAN. HIJ IS EEN SCHANDE VOOR DE HELE WERELD, EN EEN SMET OP DE MEER DAN 3000 SLACHTOFFERS VAN 11 SEPTEMBER 2001.

  Like

 22. Jan zegt:

  Nieuw woord in Handboek Soldaat van het Amerikaanse leger: Jihad is vervangen voor ‘gemeenschappelijke militaire verdediging’
  http://www.meforum.org/3485/us-military-islam

  Like

 23. Theresa Geissler zegt:

  @Jan 19.17u.Dit streven om bestaande begrippen niet langer bij de naam te noemen, maar te verschansen achter ‘wollig taalgebruik’is, kortweg gezegd, LEVENSGEVAARLIJK.
  Zeker in verband met de landsverdediging!,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s