Draghi kan crisis niet stoppen: “Er is weinig wat de ECB kan doen”

Screenshot_16

Mario Draghi kwam donderdag moe, afgemat en prikkelbaar over: winnaars zien er anders uit

De ECB schijnt aan het eind van haar Latijn m.b.t. tot de crisisoplossing. Bij de routinematige persconferentie kwam Mario Draghi radeloos en prikkelbaar over. De ECB zou alles gedaan hebben. Nu zou de bal bij de regeringen en de banken liggen.

De taak van de Europese Centrale Bank (ECB) zou erin bestaan om de “balansen van de banken op te ruimen”: Mario Draghi kon donderdag ook niet verklaren waarom de kredietuitgifte van de banken aan de reële economie nog steeds niet functioneert. De ECB zou het liquiditeitsprobleem hebben opgelost. Het probleem van het eigen kapitaal van de banken zou de ECB niet kunnen oplossen. De banken zouden nog steeds zeer bang zijn om risico´s te nemen en daarom niet graag geld lenen aan de ondernemingen. De ECB besloot het percentage voor de basisrente onveranderd te laten.

Draghi zei niet dat de banken extreem veel risico nemen wat betreft de financiële producten en derivaten: dankzij de onbeperkte globale geldstroom vindt er zoiets als een financiënpolitieke Crack-Up-Boom plaats. Datzelfde geldt voor de aandelenmarkten, waar de Dow Jones woensdag een nieuw record vierde.

Tegen de werkloosheid, de zwakke groei en de politieke onzekerheden zou de ECB niets kunnen doen, zei een zichtbaar prikkelbare Draghi. Anders is de chef van de ECB meestal hoffelijk, deze keer werkten de vragen van journalisten meerdere keren opvallend op de zenuwen – vooral wanneer de journalisten hem vragen stelden over zijn vaderland Italië, waar het immers een kwestie is van erop of eronder.

Daarom trok Draghi zich terug in de rol van geldpolitieke notaris, las verveeld teksten voor in plaats van eigen antwoorden te geven en maakte hij de indruk alsof de ECB de crisis absoluut niet aan zou kunnen. Op dit punt ageerde Draghi uitgesproken authentiek.

Screenshot_17

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/03/07/draghi-kann-krise-nicht-stoppen-es-gibt-wenig-was-die-ezb-tun-kann/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis. Bookmark de permalink .

7 reacties op Draghi kan crisis niet stoppen: “Er is weinig wat de ECB kan doen”

 1. guusvelraeds zegt:

  De werkelijkheid slaat altijd keihard en genadeloos toe. Zoals de natuur genadeloos is, zo is ook het kapitalistisch systeem dat zich geleidelijk door de eeuwen ontwikkeld heeft genadeloos. Het door de tijd gewaarmerkte kapitalistisch systeem zal zich gaan herstellen als het met rust gelaten wordt. Met directe ingang zal gestopt moeten worden met plan economisch handelen en denken. Elke vorm van banken protectionisme en groot kapitaal protectionisme moet gestaakt worden. Bescherm alleen de kleine hardwerkende burger zodat zijn spaarcentje veilig is en laat de banken en nationale staten maar over de kop gaan en gun ze alle ruimte hun oude munt weer in te voeren. De EU ideologie heeft gefaald zoals elke ideologie tot nu toe in de geschiedenis heeft gefaald. Blijft de elite vasthouden aan de EU ideologie dan zal deze op een later tijdstip alsnog ten onder gaan. Alleen dan in een orgie van geweld. Dit laatste zal er waarschijnlijk toch van komen want er is willens en wetens een groot probleem gecreëerd. De nationale staten zijn vergroeid met de banken waardoor de staat de bank is geworden en de bank de staat en dit probleem zal ongetwijfeld gaan cumuleren tot een grootschalig slachtveld.

  Like

 2. dwz zegt:

  Hoog tijd om een ander systeem in te voeren inplaats van het bestaande bankensysteem.Waarom lenen mensen
  elkaar eigenlijk niet geld om bv een bedrijf te starten.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @GuusVelraeds 20.24. uur. Heel goed verklaard waarom de EUSSR ons uiteindelijk de vernieling in zal jagen. De grootste misdaad uit de geschiedenis, is in het begin van de 20 ste eeuw geweest, toen een amerikaanse president, in de valkuil trapte, om de OVERHEID zelf GELD te laten drukken. GELD UIT HET NIETS, precies het kenmerk van GOLDMAN SACHS en de hele BOEVENBENDE van POLITICI en BANKIERS!

  Like

 4. Jan zegt:

  Komt ervan als men van verrotte bedrijven, kadavers, een vol functionerend lichaam meent te kunnen maken. Draghi Frankenstein.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Draghi kan niets meer doen omdat alle mogelijkheden opgebruikt zijn via garanties en onderlinge schuldverhoudingen.
  LTRO 1 en 2 nog ongeveer 1000 miljard schuld aan de ECB en enkele banken blijven al in gebreke.
  Target 2 ongveer 1000 miljard te vangen door de noordelijke landen voor exporten.
  Onze afgegeven garantie aan de ESM, EFSF de ECB.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Zo lang als de Mafia in Italie heerst kan je Italie niet helpen.De RKK moet herformd worden.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Louis-portugal 09.36. uur. En zo beste Louis, worden de 500 miljoen burgers van europa vakkundig uitgeknepen, aan de bedelstaf gebracht, en tot slaven gedegradeerd!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s