Nordrhein-Westfalen: onderzoekers verliezen controle over politieke extremisten

Screenshot_52

Veiligheidsinstanties in Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen waarschuwen voor een toenemende radicalisering.

De veiligheidsinstanties in Nordrhein-Westfalen maken zich grote zorgen vanwege de ontwikkeling van het politieke extremisme. Omdat onberekenbare kleine groepen en individuele daders steeds radicaler worden, neemt het gevaar van aanslagen toe. De binnenlandse veiligheidsdienst en de politie hebben het moeilijk om de fatale ontwikkelingen onder controle te houden.

Zowel in het radicaalislamitische kamp als in de rechts-extremistische scene zouden er steeds meer “uiterst agressieve personen komen die op ieder moment bereid zijn om toe te slaan”, zei Burkhard Freier, leider van de binnenlandse veiligheidsdienst in NRW, in Bensberg op een studieconferentie over het thema geweld. “We moeten zelfs rekening houden met” het nadoen van de vreselijke serie moorden die door het Zwickauer terreurtrio van de Nationaalsocialistische Ondergrondse (NSU) werd gepleegd, zei Freier.

Hij zou zich vooral grote zorgen maken over het feit dat er zowel aan de rechter rand als onder tot geweld bereide radicale islamieten over “nieuwe actievormen” zou worden gediscussieerd, die niet meer van tevoren gepland worden. Het spontane, onberekenbare verzet zou gepropageerd worden. Dit zou tot doel hebben om aanslagen te plegen en de democratische samenleving te destabiliseren.

Bovendien zou er op het gebied van het politieke extremisme nu sprake zijn van “een heel ander soort rekrutering”, zei Freier. Op internet zou “eindeloze propaganda”te vinden zijn, maar men zou “driemaal moeten kijken” om de werkelijke achtergronden en bedoelingen te herkennen. Tot geweld bereide neonazi´s en Salafisten zouden “steeds moderner” in hun reclame worden. Hun films en YouTube-optredens zouden “op de jeugd gericht, interactief en op belevenis georiënteerd” zijn. Heel handig zou de behoefte van jonge mensen tot rebellie worden opgepakt om ze voor de jihad (heilige oorlog) of de nazistische ideologie te winnen.

In de Salafistische scene zouden “hele kleine tot geweld bereide groepen” bestaan, die zich effectief camoufleren en verstoppen, zei Freier. Individuele personen zouden “binnen enkele maanden” in chatrooms en op internetforums radicaliseren. Zelfs de binnenlandse veiligheidsdienst zou daarom “nauwelijks kans hebben” om dit allemaal bij te houden.

Een nog verwoestender conclusie trok de politieman Frithjof Kral uit Wuppertal, een erkend deskundige op het gebied van Salafisme en jihadisme. “We hebben dat nauwelijks nog in de hand”, zei hij. De Salafistische scene zou op dit moment een “extreme toestroom” laten zien. Individuele leden zouden vanuit Duitsland naar Syrië, Pakistan of Irak zijn gevlogen om daar te vechten. “Als ze terugkomen, zijn ze nauwelijks nog te re-socialiseren”, vreest Kral.

Volgens de binnenlandse veiligheidsdienst zijn er op dit moment ongeveer 100 tot geweld bereide Salafisten in Nordrhein-Westfalen. Enkelen van hen zouden zich “volledig hebben afgekeerd”, constateerde Kral. “Actie gaat bij hen voor religiositeit.” Er zouden individuele passages uit de koran worden misbruikt. “Doe wat je wilt, maar doe het goed”, luidt de volledig nieuwe grondregel bij dit “onbezonnen geweld”.

Volgens informatie van deskundigen hangt het bijna van het toeval af of jonge mensen in het politieke extremisme terechtkomen of niet. De veiligheidsinstanties kunnen het probleem daarom niet alleen oplossen, zei de leider van de binnenlandse veiligheidsdienst van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen, Burkhard Freier. Dit zou een uitdaging zijn voor de hele burgerlijke samenleving.

Bron:

http://www.nwnews.de/owl/8025341_Fahnder_verlieren_Kontrolle_ueber_politische_Extremisten.html

Auteur: Hubertus Gärtner

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", Cultuurstrijd, Duitsland, Fascisme, Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, islamofascisme, Justitie, Overheid, Salafisten, Terrorisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op Nordrhein-Westfalen: onderzoekers verliezen controle over politieke extremisten

 1. Jan zegt:

  Duitsland’s Gazastrook

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En niet alleen in Duitsland. In ons land, hebben we deze klootzakken ook, zij worden kanskanjers genoemd- zijn echter overwegend FINNEN-bontkraagjes-die willen gaan vechten in Syrië. Let maar op de RODEN vinden dat ” een strak plan”.

  Like

 3. oogenhand zegt:

  Afreizen naar Syrië vergroot het geweld tussen moslims onderling. Overigens maakt de Duitse geheime dienst te weinig verschil tussen Jodenhatende Duitsers, en moslimhatende Duitsers.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Zulke zwarte handschoentjes had jullie konnegin ook aan, toen ze die “paradijsjes” in het verre-oosten vorige jaar bezocht. Je gelooft je ogen toch niet als je zo,n foto ziet…………..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s