De EU adviseert een boycot tegen de Israëlische aanwezigheid in Judea en Samaria

Screenshot_58

De Europese Unie heeft haar 27 lidstaten officieel aanbevolen de Israëlische activiteiten in Judea en Samaria te ‘verhinderen´ door een economische boycot van de Joodse gemeenschappen in die regio’s. Het laatste boycot advies van de EU is aan het licht gekomen met de publicatie van het ‘Jerusalem Report 2012’ van de EU, dat op woensdag werd vrijgegeven, waarbij het Europese orgaan haar leden adviseert om af te zien van financiële transacties met de Israëlische gemeenschappen in Judea en Samaria, zo meldde het AFP (een persbureau).

In het rapport stelt de EU haar lidstaten voor om “te verhinderen, te ontmoedigen en de bewustwording te vergroten betreffende de problematische implicaties van de financiële transacties, met inbegrip van de directe buitenlandse investeringen vanuit de EU, ter ondersteuning van de nederzettingen, de infrastructuur en de diensten”. De aanbeveling volgde een intern rapport, dat beweerde dat Israël de bouw in Oost-Jeruzalem en Judea en Samaria had gebruikt om de mogelijkheid van een twee-staten-oplossing te voorkomen.

In het nadrukkelijk geformuleerde 15-pagina’s tellende rapport roept de EU ook op om “ervoor te  zorgen dat de invoer van de producten uit de nederzettingen niet zal profiteren van voorkeurtarieven (kortingen op de basisprijs)” en er ook voor te zorgen dat al deze producten duidelijk van een etiket worden voorzien waarop staat dat die afkomstig zijn uit de door Israël bezette gebieden”.

Screenshot_57

De stap komt als een duidelijke steunbetuiging aan de poging van de Palestijnse Autoriteit om ongeveer een half miljoen Joden uit hun huizen te verdrijven en om het hele gebied op te eisen voor de onafhankelijke, soevereine staat waarop men hoopt, zonder door Israël te worden lastig gevallen met onderhandelingen over de definitieve status. Dit gaat voorbij aan het feit dat, volgens elke legale parameter, Israël het gebied, dat tot geen enkele soevereine staat behoort, niet bezet houdt.

Een geslaagde eerste stap in dat proces werd in september vorig jaar door de Verenigde Naties gezet, toen de PA een opgewaardeerde status verkreeg, via de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), als een waarnemerstaat die geen lid is. Door deze stap verkreeg de PA door de internationale organisatie de facto erkenning als een soeverein land en droeg deze ertoe bij dat  de noodzakelijke definitieve besprekingen met Israël over de status van het gebied over een groot aantal onderwerpen, zoals die zijn voorgeschreven door de internationaal erkende Oslo-akkoorden, konden worden omzeild.

Screenshot_55

De Palestijnse Autoriteit – en een groot deel van de internationale gemeenschap – definieert de ‘nederzettingenactiviteiten’ – in zeer algemene termen, soms zo algemeen dat het repareren van een gebroken hek voor een privé woning in een bestaande gemeenschap of de bestrating van een oprit erbij worden betrokken. ‘De bouw van nederzettingen’ is een term die even losjes gedefinieerd is en die activiteiten omvat zoals het toevoegen van een pergola aan een bestaande voor- of achterkant van een veranda of een terras of zelfs het omsluiten van een bestaand balkon op een huis, in een gemeenschap die tenminste 25.000 inwoners heeft en al meer dan 35 jaar bestaat.

Ondanks de bereidheid van Israël om te onderhandelen, weigeren de PA leiders echter om deel te nemen aan gesprekken zonder voorwaarden vooraf en elke keer als er onderhandelingen zijn voorgesteld, hebben zij categorisch elke poging verworpen om het proces een duwtje in de rug te geven, tenzij Israël eerst instemt met alle PA-eisen – primair voor hen is een volledige stopzetting van alle ‘nederzettingenactiviteiten’, het ‘recht op terugkeer’ voor meer dan vijf miljoen buitenlandse Arabieren die ooit in het gebied hebben gewoond en hun generaties nakomelingen en de overgave van bijna de helft van Israëls heilige hoofdstad, Jeruzalem, om die te kunnen gebruiken als de toekomstige hoofdstad van de PA staat ‘Palestina’ waarop men hoopt.

Op dit moment zijn de twee hoofdsteden van de Palestijnse Autoriteit de in Samaria gevestigde stad Ramallah en de in Gaza gevestigde stad Gaza-stad, omdat de twee belangrijkste groeperingen van de PA, Fatah en Hamas, zelfs nu nog overeenstemming moeten bereiken over het aanstellen van een regering van nationale eenheid.

Screenshot_54

Bron:

http://virtualjerusalem.com/news.php?Itemid=9317

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", EU, Golanhoogte, Israël. Bookmark de permalink .

17 reacties op De EU adviseert een boycot tegen de Israëlische aanwezigheid in Judea en Samaria

 1. Theodoor zegt:

  We hebben het al eerder meegemaakt, de Jodenster.
  Voor mij een reden om zoveel mogelijk producten te kopen uit die regio als dat door zou gaan.
  Vreselijk om onder het socialisme gebukt te gaan.

  Like

 2. wim van rooy zegt:

  Het is wat Pierre-André Taguieff ‘la nouvelle Judéophobie’ noemt, de gedemocratiseerde vorm van het oude antisemitisme. De afschuw die men daarover uitsprak vanaf de jaren zestig en zeventig van de 20ste eeuw is nu opnieuw omgeslagen in een postmoderne en dus iets beschaafdere terreur t.o.v..de Jood. Maar we moeten ons daar geen illusies over maken: binnen de kortste keren is het ook met die beschaving gedaan, zeker nu in onze scholen het spreken over de judeocide vaak verhinderd wordt door moslims en de islam zijn dodelijke antisemitisme vrijelijk kan verspreiden in het Westen.

  Like

 3. Piet Klont zegt:

  Ik heb dit kwalijke nieuws gezien op de laat-latere uitzending van het NSB-journaal vannacht.
  Met verwondering, omslaande in verbazing en daarop verachting mijn inmiddels ‘verbouwde’ keuken nog eens verbouwd.
  Ik ga binnenkort toch verhuizen, dus dat kon er wel van af.
  Maar wat een inténs-smerige, hypocriete toestand!!!

  Like

 4. Jan zegt:

  Lees ik dergelijke artikelen komt de naam Breivik bij mij bovendrijven.

  Like

 5. Piet Klont zegt:

  En weet u, ik was niet eens ‘geschokt’….
  Het viel zóóó te verwachten immers, van die laffe EU-fascisten, en natuurlijk voorop ‘ons’ aller Fransje Timmermans.

  Like

 6. Pingback: Samsom koestert de Jodenhaat van zijn moslim-electoraat | E.J. Bron

 7. likoednederland zegt:

  Knap dat Nederland al schijnt te weten hoe de grenzen komen te liggen in een definitief vredesverdrag.

  Like

 8. ron zegt:

  tijd voor een tegenreactie;kom met een plan.
  steun door israelische waar te kopen,waar?

  boycot halalvoer

  Like

 9. Pingback: Timmermans koestert de Jodenhaat van zijn moslim-electoraat | E.J. Bron

 10. Jan zegt:

  En weer vallen de BDS’ers door de mand, dat zij maar op een ding uit zijn: vernietiging van Israël.
  Nu kruipt antisemiet Linas Linkevicius, minister van buitenlandse zaken van Litouen onder zijn steen vandaan:
  If products grown or manufactured in settlements are not properly labeled as such, it could spark moves in some European countries to boycott all Israeli goods
  http://www.jpost.com/National-News/Lithuanian-FM-to-Israel-Heed-settlement-goods-label-issue-313937

  Aan tradities moet je vasthouden zal Linkevicius wel denken:
  From 1941 to 1944, Lithuanian militias participated with the Nazis in killing around 95 percent of the country’s Jewish population, the largest percentage in any country during the Holocaust. Today, Lithuania is again distinguishing itself from the rest of Europe in a less murderous but still terrible way — through its tolerance for anti-Semitism.
  the most hateful articles over the past year have been written by former and present members of Lithuania’s parliament, newspaper editors, and other opinion elites.
  http://www.adl.org/press-center/c/lithuania-must-stand-up-against-anti-semitism.html

  Like

 11. Jan zegt:

  Hitlerstaat EU zal vanaf 19 juli alle Israëlische producten voorbij Groene Lijn van 1949 boycotten tot de zionistische staat is vernietigd

  De Europese Unie heeft vandaag 16 juli 2013 een decreet uitgevaardigd dat contracten tussen om even welke van de 28 lidstaten van de Europese Unie en Israël een clausule moet bevatten waarin wordt vermeld dat Oost-Jeruzalem en de West Bank geen deel zijn van de Staat Israël en daarom geen deel uitmaken van het contract.
  http://brabosh.com/2013/07/16/pqpct-qyl/

  Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  @Jan 17.57. uur. Dat is toch om te janken. De vuile gore SCHOFTEN van politici van de EUSSR, verraden de enige democratie in hetr Midden-Oosten, enkel om de moslims te kunnen pleasen! Zum kotzen!

  Like

 13. Jan zegt:

  Antisemiet Timmermans voert hetze tegen Israël

  Ophef Israël over negatief Nederlands advies
  Israël heeft maandag verontwaardigd gereageerd op het bericht dat de Nederlandse regering ingenieursbureau Royal HaskoningDHV heeft geadviseerd te stoppen met de bouw van een waterzuiveringsinstallatie in Jeruzalem, omdat dit project in door Israël bezet gebied zou staan.
  ‘Dit is waanzin. De meer dan 200.000 mensen die in dit gebied wonen – en dat zijn vooral Palestijnen – hebben vreselijk veel last van de ernstige vervuiling van de Kidron-rivier’, zegt Naomi Tsur, locoburgemeester van Jeruzalem. ‘Waterverontreining is een probleem dat geen grenzen kent. Ik zit al 5 jaar met de Palestijnse Autoriteit om de tafel om te werken aan een oplossing die alle bewoners ten goede komt, waar de toekomstige grenzen ook komen te liggen. Het project waar Royal HaskoningDHV aan werkt, is in ieders belang.’
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3498842/2013/08/26/Ophef-Israel-over-negatief-Nederlands-advies.dhtml

  Like

 14. Tom Hendrix. zegt:

  @Jan: 23.23. uur. Het is toch om te kotsen Jan! De RODE en GROENE en de policor politici, zij hebben niets anders te doen dan Israel te treiteren en te sarren. Al dit GAJES, is geen haar beter, maar juist slechter als de NSB ooit is geweest. En wel, omdat deze ploerten van politici heel goed weten wat de Joden hebben moeten lijden tussen 1933 en 1945. Geen kwartier voor deze schoften wat mij betreft!

  Like

 15. Jan zegt:

  Van Rompuy: “Hitler was een groot staatsman met unieke ideeën, die wij volgen”

  Potential Economic Sanctions Really Anti-Semitism
  On January 1, the European Union could punish a Middle East country with sanctions. No, it’s not over nuclear weapons in Iran; the E.U.’s target is Israel.
  New economic guidelines would prohibit money going from E.U. member nations to Israeli communities beyond what’s called the green line, also known as the West Bank.
  In order to receive funding, a private Israeli entity must prove it has no ties to the West Bank (Judea and Samaria), the Golan Heights and east Jerusalem. The economic impact could run into the millions.
  http://www.cbn.com/cbnnews/insideisrael/2013/December/Potential-Economic-Sanctions-Really-Anti-Semitism/

  Like

 16. Jan zegt:

  Europese Unie weigert binnenkort Joden uit Judea en Samaria

  While the diplomats say they are only at an early point in planning their diplomatic “warfare,” one move they are threatening to take is imposing a travel ban on Jewish residents of Judea, Samaria and eastern Jerusalem who have any criminal history.
  “The paperwork has been done but it is frozen for now,” one official said. “It is basically a blacklist of violent settlers who have been accused of or convicted of crimes. It would prevent them from traveling to Europe.”
  Such a move would likely prevent roughly 100 to 200 people from entering the EU, but may have legal complications given that some of those affected hold European passports.

  EU foreign ministers are set to meet in Luxembourg next Monday, where they possibly will discuss the various moves against Israel – one move that has been raised is subverting the free-trade agreement with Israel.
  Such a step would involve strictly applying regulations in the Association Agreement signed between the EU and Israel in 1995.
  In Article 83 of the agreement, it is stipulated that the agreement applies to the territory of the state of Israel, which one official said may mean banks operating in Judea and Samaria that the EU does not consider part of Israel could be targeted.”
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/186163#.VD6xu6JImEs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s