Deutsche Bundesbank onderdrukt bericht: Zuid-Europeanen zijn rijker dan de Duitsers

Screenshot_40

Uit een enquête van de Europese centrale banken zou blijken dat de Zuid-Europeanen gemiddeld over meer vermogen beschikken dan de Duitsers. De Bundesbank wil houdt het bericht achter slot en grendel uit angst voor negatieve effecten.

De “Frankfurter Allgemeine Zeitung” bericht dat de centrale banken van de eurozone rijker zijn dan de Duitsers – in ider geval gemiddeld. Dit is niet in de laatste plaats terug te voeren op de ongelijke verdeling van de rijkdom in Duitsland.

De Bundesbank wil niet dat het bericht in Duitsland wordt gepubliceerd, vermoedt de FAZ. De reden daarvan zou erin gelegen kunnen liggen dat Weidmann & Co. Bang zijn voor een ontaardend eurodebat in Duitsland. De Bundesbank wil het bericht pas eind maart publiceren, de ECB zou verantwoordelijk zijn, bericht de krant.

Screenshot_38Het beslissende punt zou in het feit kunnen liggen dat de zogenaamde mediaanwaarde ten gunste van de Duitsers uitvalt. Deze gemiddelde waarde geeft aan dat de ene helft van de bevolking over meer, de andere over minder vermogen beschikt dan de gemiddelde waarde.

Dientengevolge ligt de gemiddelde waarde in Italië bij € 164.000,- Duitsland zou slechts op € 76.000,- komen. Dat zou ongeveer overeenkomen met de waarde van Oostenrijk.

De Bundesbank bevindt zich al langere tijd op een stiekeme confrontatiekoers met de ECB: Jens Weidmann, de chef van de Bundesbank, is een vastberaden tegenstander van het drukken van geld (hier zijn Draghi-Mefisto vergelijking). Het is zeer wel mogelijk dat de Bundesbank erop wacht dat het debat van buitenaf op Duitsland overslaat. Het onbehagen van de Bundesbank met de euro en vooral met de Target 2-saldi kwam ook tot uitdrukking in het feit dat de Bundesbank al langere tijd heel stilletjes de Duitse goudreserves terughaalt (hier).

Duitsland wil, mocht het tot een verval van de euro komen, absoluut niet de Zwarte Piet toegeschoven krijgen.

Screenshot_42

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/03/08/bundesbank-unterdrueckt-bericht-suedeuropaeer-sind-reicher-als-die-deutschen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Eurocrisis. Bookmark de permalink .

4 reacties op Deutsche Bundesbank onderdrukt bericht: Zuid-Europeanen zijn rijker dan de Duitsers

 1. bobzelf zegt:

  Dus hoppa, bel de Jager en vraag waar we die miljarden met rente terug kunnen halen !
  HET TOTALE INSTORTEN VAN HET GEDROCHT EN GEKKENHUIS EU gaat beginnen !
  Nou nog effe het adres van balkenende erbij zetten , dan kan het afrekenen beginnen !!

  anders werden we een derde wereldland en ging het licht uit , mooi voor op een
  tegeltje in Uw toilet.
  DE KLOOTZAKKEN , nee u moet vooral niet naar de burgers luisteren 62.9 % NEE !!!!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @Bobzelf 19.09. uur. Bob ze zullen met alle macht door gaan met hun waanzin, al moet het ten koste van 500 miljoen burgers in heel europa. Deze MOSLIMLIEFHEBBERS en EUROFIELEN zijn de GROOTSTE LANDVERRADERS die er bestaan, erger als de NSB ooit geweest is!

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  Die Frankfurter Allgemeine Zeitung is tenminste eerlijker dan de Frankfurter Schule. Die kent geen rust eer de hele E.U. is doordrenkt met communistische principes. De E.U. is een aanhanger van die Schule. Liegen en bedriegen van Europeanen is hun handelsmerk. Zelfs een referendum, waar het burgerforum mee bezig is, zal volgens mij door Den Haag met zwaar geschut getorpedeerd worden. Mijn vrouw en ik deden onze plicht door mee te stemmen. Maar niemand is er wel zeker van of er wel een referendum zal komen.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  De belasting moraal is van oudsher in de zuidelijke landen van geheel andere kwaliteit dan in noordelijke landen. Lijkt vrij logisch dat de gemiddelde Griek, Italiaan en Spanjaard in het kader daarvan meer persoonlijk vermogen bij elkaar heeft weten te sprokkelen dan de Noord Europeaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s