Hoe Michelle Obama bijna een Jodenhaatster eerde

Screenshot_35

Samira Ibrahim

De Egyptische Samira Ibrahim zou op Internationale Vrouwendag onderscheiden worden voor haar inzet voor vrouwenrechten. Maar toen doken  op het laatste moment haar haatcommentaren op Twitter op. Ze citeerde Hitler zelfs.

De laatste drie Amerikaanse Ministers van Buitenlandse Zaken waren vrouwen. Geen wonder dat het State Department zich al jarenlang intensief voor de bevordering van vrouwenrechten in de wereld inzet. Daarom zouden vandaag op Internationale Vrouwendag tien moedige vrouwen uit de hele wereld onderscheiden worden met de “Women of Courage Award”, persoonlijk overhandigd door First Lady Michelle Obama en de nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry.

Uiteindelijk waren het er maar negen en het State Department ontsnapte ternauwernood aan een schandaal. Want bijna in de laatste minuut kwam aan het licht dat een van de te onderscheiden vrouwen, de Egyptische Samira Ibrahim, een van haat vervulde antisemiet en anti-Amerikaan is, die veel van de clichés verkondigt die in haar samenleving de ronde doen over Joden en Amerikanen.

Screenshot_37Hitler-citaat getwitterd

Samira Ibrahim was een van de zeven activisten die in maart 2011 door het Egyptische leger onderworpen werden aan een vernederende “maagdelijkheidtest”, wat als afschrikwekkend signaal bedoeld was om het protest van de vrouwen tegen het regime in te dammen. Op grond van haar openbare betrokkenheid werd ze door “Yime Magazin” in 2011 tot een van de 100 invloedrijkste mensen ter wereld gekozen en door Oscar-prijswinnaar Charlize Theron gewaardeerd.

Maar hoewel het State Department zelf heel trots is op zijn “Twitter-diplomatie”, had blijkbaar niemand het nodig gevonden om eens te kijken wat Ibrahim behalve regimekritische uitlatingen nog meer op Twitter schrijft. Zo schreef ze bijvoorbeeld op 18 juli vorig jaar, nadat er vijf Israëlische toeristen in het Bulgaarse Boergas door een islamitische aanslag werden vermoord: “Explosie in een bus vol Israëli´s op het vliegveld van Boergas aan de Zwarte Zee. Wat een prachtige dag, wat een fantastisch nieuws!”.

Over de in Saoedi-Arabië heersende familie al-Saud schreef ze op 4 augustus dat zij “smeriger dan de Joden” zou zijn. Zeventien dagen later twitterde ze een citaat van Adolf Hitler, volgens welke er “niets immoreels plaatsvindt en er geen misdaad tegen de samenleving wordt ondernomen zonder dat de Joden hun hand in het spel hebben”.

Haar haat richtte zich echter niet alleen tegen Joden, maar ook tegen Amerika. Toen de Amerikaanse ambassade in Cairo op de elfde herdenkingsdag van de aanslag van 9/11 door een woedende meute werd aangevallen, die een vlag van Al Qaida bovenop de ambassade hesen, schreef Ibrahim: “Vandaag is het de herdenkingsdag van de 11e september. Moge Amerika ieder jaar branden”. Dat klonk toch echt niet naar iemand die een prijs van de Amerikaanse regering verdiend had. Zij heeft de tweet weliswaar later gewist, maar hij is als screenshot bewaard gebleven.

Eerst probeerde ze de schade te beperken

De pijnlijke aangelegenheid werd blijkbaar ontdekt door liberale Egyptische activisten, die intensiever hebben gekeken naar de uitlatingen van Ibrahim op Twitter dan het Amerikaanse State Department. Volgens Jeffrey Goldberg van “The Atlantic” hebben de activisten midden deze week het nationale Holocaust Museum in Washington gealarmeerd, dat van zijn kant het State Department inlichtte. Tegelijkertijd had de conservatieve “Weekly Standard” het verhaal opgepakt en uitvoerig uit de tweets van Ibrahim geciteerd.

Ibrahim probeerde donderdag eerst nog de schade te beperken en beweerde dat haar account gehacked zou zijn, “geen van de tweets over racisme en haat is van mij”. Dat was heel duidelijk een leugen. Want nadat het State Department haar huldiging eerst had uitgesteld om de zaak te onderzoeken, nam Ibrahim geen blad meer voor de mond: “Ik weiger om mij onder druk van de Amerikaanse regering bij de zionistische lobby voor mijn vroegere zionistenvijandige uitlatingen te verontschuldigen, waarop ze de prijs hebben ingetrokken.”

Men vraagt zich af hoe het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken zich door zo´n van haat vervulde vrouw om de tuin kon laten leiden. En of de Amerikanen in de Arabische civiele samenleving echt naar de juiste bondgenoten gezocht hebben.

Screenshot_36

Bron:

http://www.welt.de/politik/ausland/article114266003/Wie-Michelle-Obama-fast-eine-Judenhasserin-ehrte.html

Auteur: Clemens Wergin & Eva Marie Kogel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", "Nuttige idioten", antisemitisme, Egypte, Jodenhaat, Moslims, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Hoe Michelle Obama bijna een Jodenhaatster eerde

 1. wim van rooy zegt:

  Het is toch bekend dat de Jodenhaat in die regio endemisch is, zélfs bij seculiere liberalen. Men krijgt er van bij de geboorte via koran en ahadith een anti-Joods raster over het hoofd geschoven en alleen een erg moedig, verstandig en belezen man of vrouw slaagt erin dat te verwijderen. Maar je schiet er helaas niks mee op, want je kunt je mening daarover nooit uitspreken zonder gemolesteerd of erger te worden.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Valt dat nog te verwonderen met het MOSLIMECHTPAAR en VERRADERS OBAMADRAMA, de MUZELMAN bij uitstek.

  Like

 3. Jan zegt:

  Filmpje

  Ik geloof geen barst van het excuus, maar het laat zien dat de ‘islamofoben’ beter op de hoogte zijn van wat gaande is in de wereld en wat voor vunzige mentaliteit dergelijke figuren hebben dan de ‘elite’.
  http://patdollard.com/2013/03/oreilly-disturbing-report-on-michelle-obama-and-kerry-honoring-anti-semitic-muslim-woman-who-cheered-on-911/

  Like

 4. M. Devrindt zegt:

  Jammer dat ze er iets te vroeg achter zijn gekomen.
  Ik had het de Obama’s van harte gegund dat ze voor heel de wereld op hun bek waren gegaan door een jodenhaatster als deze Egyptische dame te decoreren.

  Like

 5. Een moslim kun je nooit vertrouwen. Zelfs al wordt ie een christen. Dat zie je aan Obama (Mobama)!

  Like

 6. marijke zegt:

  M Devrindt helemaal met je eens.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Foto 2 zegt me genoeg: een typisch voorbeeld van een islamitische intrigantenharses!!!

  Like

 8. Trucker zegt:

  @ Tom Hendrix zegt:8 maart 2013 om 18:14

  Valt dat nog te verwonderen met het MOSLIMECHTPAAR en VERRADERS OBAMADRAMA, de MUZELMAN bij uitstek.

  Juist, HUSSEIN barack een moslimbroeder zijn vrouwmens zal wel niet veel beter zijn, anders zou het tegen zijn woestijnculttur indruisen.

  Like

 9. oogenhand zegt:

  “Over de in Saoedi-Arabië heersende familie al-Saud schreef ze op 4 augustus dat zij “smeriger dan de Joden” zou zijn.”

  Dat is een zeer moedige opmerking. De al-Saud familie is de smerigste familie op aarde.

  Like

 10. Jan zegt:

  Reactie van Samira Ibrahim nadat zij door de mand viel als antisemiet:
  “I refuse to apologize to the Zionist lobby in America regarding my previous anti-Zionist statements under pressure from American government therefore they withdrew the award.”
  Tax Dollars of Courage By Mark Steyn
  http://www.nationalreview.com/corner/342571/tax-dollars-courage-mark-steyn

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s