Nederland adviseert aanduiding van producten uit nederzettingen

Screenshot_45

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft winkeliers afgeraden om producten uit de Golanhoogte, van de Westelijke Jordaanoever en uit Oost-Jeruzalem als “Israëlisch” aan te duiden.

In een afgelopen woensdag gepubliceerd schrijven van het ministerie wordt gezegd dat op zulke waren de aanduiding “Made in Israël” vervangen zou moeten worden door ”Product uit Israëlische nederzettingen (Westelijke jordaanoever, Golanhoogte, Oost-Jeruzalem)”. Dat bericht het dagblad “Jerusalem Post”. Daarbij zou het om een aanbeveling gaan, niet om een voorschrift.

Het kenmerken van producten uit gebieden achter de wapenstilstandlinies van 1949 als “Made in Israël” zou verwarrend zijn, omdat het internationale recht deze gebieden niet als delen van Israël zou beschouwen. De actuele aanbeveling zou overeenkomen met Europese richtlijnen uit het jaar 2012.

Kritiek uit Israël

Israëls Minister van Binnenlandse Zaken Eli Jischai verklaarde volgens de nieuwsdienst “Arutz Scheva” donderdag: “Producten uit ondernemingen in nederzettingen achter de groene lijn (de wapenstilstandslinie van 1949) zijn net zoals die binnen de groene lijn trotse “blauw-wit”-producten. De staat Israël zal als eenheid tegen iedere boycotpoging van zijn producten staan.” Het zou merkwaardig zijn dat een land dat nog steeds geen volledige schadevergoeding voor gestolen joods eigendom in de jaren-40 zou hebben betaald, tijd zou hebben om joodse producten te kenmerken, aldus Jischai verder.

Screenshot_44

In een reactie van het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gezegd: Wanneer door zo´n aanduiding alleen de consument erover geïnformeerd moet worden dat de waren uit een omstreden gebied komen, dan zouden ook alle andere producten uit omstreden gebieden in Europa en de hele wereld gekenmerkt moeten worden.

De overkoepelende organisatie van joodse dorpen op de Westelijke Jordaanoever benadrukte: “” De productie in Jedea en Samaria vormt de bestaansbasis voor ongeveer 10% van de Palestijnse bevolking. Het kenmerken van producten en het schaden van de economische samenwerking in de regio zal ook tot ontslagen van Palestijnen leiden.” De Nederlandse regering zou veelmeer een koopaanbeveling voor deze producten moeten afgeven om deze brug van co-existentie in het Midden-Oosten te verstevigen.

Pas verleden week had de Catherine Ashton, de hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid van de EU, de lidstaten ertoe opgeroepen de Europese richtlijnen in de omgang met Israëlische producten van de Westelijke Jordaanoever, de Golanhoogte en uit Oost-Jeruzalem uit te voeren. Deze zouden niet dezelfde behandeling moeten krijgen als producten uit de gebieden die de EU als Israëlisch staatsgebied zou beschouwen.

Tot nu toe hebben al de regeringen in Ierland, Denemarken en Groot-Brittannië aanbevelingen gedaan voor het kenmerken van zulke producten.

Screenshot_43

Bron:

http://www.israelnetz.com/aussenpolitik/detailansicht/aktuell/niederlande-empfehlen-kennzeichnung-von-siedlungsprodukten/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Appeasement, Golanhoogte, Hypocrisie, Israël, Jeruzalem, Joden, Linkse Kerk, Nederland, Overheid, political correctness, politici, Socialisten. Bookmark de permalink .

17 reacties op Nederland adviseert aanduiding van producten uit nederzettingen

 1. R.A.F zegt:

  laten ze er dan Made by Israel of created by Israel

  Like

 2. marijke zegt:

  Ja ja de joden hebben heel veel medicijnen tegen kanker uit gevonden.Geen pilletje nemen he,En geen telefoons en zo kan ik nog wel even door gaan wat ze allemaal hebben uitgevonden.Hoop dat er een dag komt dat ze er om moeten smeken.Zooitje huigelaars.Bah

  Like

 3. M. Devrindt zegt:

  Een boycot kan tot ontslagen van Arabieren leiden, stelt de overkoepelende organisatie van Israelische dorpen.
  Dit zal wel de bedoeling zijn van de Europeanen als Ashton en Timmermans.
  Kunnen ze “de Joden”weer beschuldigen van discrimminatie en onrechtvaardige behandeling van arme arabiertjes + dat de economische achteruitgang van samaria en Judeea de Arabieren kan gaan aanzetten tot anti-israelische acties.

  Like

 4. Trucker zegt:

  Die timmerman is dat geen communist ? Bij ons is de pvda een bende onversneden extreem linkse communisten die NU NOG ALTIJD NIET de leer van de mao en andere massamoordenaars afzweren, integendeel ze vinden het nog altijd goed.
  En de media denkt u , wel die lust er wel pap van en laat ze graag horen of zien.
  Vermoedelijk is die timmerman ook zo’n links smeerlapje die het niet op Joden heeft begrepen maar wat graag mannen in vrouwenjurken met baarden opvrijt…zou me niks verbazen.
  Dit is dus een discriminatoire maatregel die een regering neemt onder het mom van : “…Timmermans benadrukt dat andere landen in Europa ook zo’n systeem hebben en hij streeft dan ook naar afspraken in Europees verband….” En ja wat is die rutte die mislukkeling van een halfzacht eitje een sukkel, eurabia doet het dus wij doen mee kreet hij uit. Los daarvan is het de mentaliteit die ik ken uit mijn jeugd : mama hij doet dat, meester hij doet zo, sergeant hij is met dat bezig en tenslotte was het …baas hij doet dat niet…
  Dat islamofiele zit er toch echt ingebakken bij het multikul soort en tot mijn niet geringe verbazing ook bij lieden (dat rutte piepeltje) van wie men genoegzaam denkt hé die zijn Rechts, nou blijkbaar zijn ze al bij de haatbaarden op de schoot gaan zitten voor misleiding te leren of driewerf helaas hebben ze Sun Tzu gelezen.
  OPZOUTEN met dat antisemietische gepeupel, maar jammer genoeg is de finale conclusie als vanouds : de kiezer heeft er niks van begrepen en denkt dat tegen Geert Wilders stemmen goed voor hem of haar is, tja stem poco en je krijgt islamieten en hun alsmaar groter wordende invloed op het beleid.
  Tenslotte dat dit een eurabia maatregel is verwonderd me niks, dat linkse vrouwmens die eurabia “minister van buitenlandse zaken” (ascroft of iets in die aard) voorstelt slijmt net als die merkel communiste wat al te graag met de haatbaarden en is een onversneden antisemiet net als PROZAC en zijn knechtjes…Peins dat die laaste in zijn kleerkast al een soepjurk heeft klaarhangen om de Nationaal Socialist de loef af te steken als er nog eens haatbaarden in het eurabia circus komen.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Voor mij in elk geval des temeer rede tot kopen van zo’n product over te gaan.

  Like

 6. Henk.V zegt:

  Inderdaad. @guusvelraeds, zoveel mogelijk Israëlische producten kopen, er naar vragen EN duidelijk maken in winkels dat je nooit zult accepteren dat men producten uit Israël boycot.
  Ik ben van plan alle zaken te boycotten die dat land dwarsbomen.

  Like

 7. Dit heb ik bij de FB Pagina van frans timmermans gezet,
  als eerste het mailtje wat ik aan Geert en Martin en Sietse Fritsma had gestuurd,
  alleen had ik daar toen ‘Geert’ erboven bij weggehaald zodat daar geen sneren over zouden gemaakt kunnen worden!

  “Geert!
  Hier moet ACTIE tegen ondernomen worden, ‘wat denkt die gruwelijke antisemiet timmermans wel! Bijltjesdag moet zsm komen en al die linxe dhimmie lui standrechtelijk gefusilleerd!’
  Laten we oproepen dat er, àls dat label er op gedaan wordt, wij ALLEEN nog die producten uit Israël mèt die labels kopen en NIETS anders!!!”

  https://www.facebook.com/frans.timmermans?fref=ts

  “Ach kijk eens aan, mijn reactie is al verwijderd… wie had dàt kunnen denken! Ik wil er nog wel even op wijzen dat het niet eens NEDERZETTINGEN ZIJN maar DORPEN!
  Ook zoiets waar mijn bloed van aan het koken gaat!
  Wacht maar, jullie trekken krijgen jullie nog wel thuis! Dat jullie je niet SCHAMEN!
  Eerst in de 2e WO en nu WEER verraden en dat voor een stelletje klaplopers die JULLIE naar het leven zullen staan zodra zij denken in de meerderheid te zijn! Schaar je maar bij de vanagts, bommels en timmermansen, het zal jullie niet helpen stelletje ignoranten!

  Eerst een Gele Ster en nu een label….
  Een klein landje, vol met intelligente mensen die heel veel goeds doen zelfs nog steeds voor die ‘beroeps gaza zitters’ ipv dat ze er net zo een welvarend stuk van maken als de Israëli’s hebben gedaan,
  Nee ‘beroepsslachtoffers’ moeten ze blijven vd hamas, leer toch eens de geschiedenis erover en laat je niet zo aan de hand nemen van dit soort ‘mensen’ als ‘de timmermansen’ van deze wereld!

  (Toen dit filmpje daar neer gezet!):
  EEN DUIDELIJKER UITLEG KAN IK NIET GEVEN HOE DE MOSLIM DUS TEGENOVER DE NIET MOSLIM STAAT, HET IS IN HET DUITS EN HOPELIJK IS DAT GEEN HINDERNIS!
  VERSPREID DIT AUB

  (Toen alle 5 delen van Gerrit Komrij er geplaatst):
  DIT VERHAAL, HET VERRAAD VAN 1968, ik was toen 19, WAS VOOR MIJ EEN OOGOPENER! LEES OOK DE COMMENTAREN OP DE PAGINA VAN E.J. BRON https://ejbron.wordpress.com/2013/01/12/gerrit-komrij-het-verraad-van-generatie-68/#comment-71452
  Gerrit Komrij: Het Verraad van generatie ´68
  Posted on 12 januari 2013 door E.J. Bron

  Lezing [video & tekst] door de schrijver en publicist Gerrit Komrij over een politiek rampzalige bestuurders generatie. “Ik spreek hier niet over de normale concurrentie en de gepaste nijd, ik spreek over een hele generatie die heeft gedeserteerd. Over verraad dat een einde heeft gemaakt aan een beschaving. Verraad dat de wereld een andere kant heeft opgestuurd.”

  De Ruigoord-lezing “ter viering van het 30 jarig bestaan van dit [Ruigoord] flowerpower Mecca”, is gefilmd door Levina Tameris en op youtube gepubliceerd door de Rotterdamse acteur Henri van Zanten.

  Update: De tekst van de lezing is onder de titel “Het verraad van mijn generatie” opgenomen in het in maart 2010 verschenen boek: Gerrit Komrij, “Morgen heten we allemaal Ali, Vrolijke bespiegelingen over de tijdgeest”;
  De Bezige Bij, Amsterdam 2010 [ISBN: 978 90 234 5424 3]

  (en toen als afsluiter dit filmpje nog):
  MOSLIMS HOEVEN NIET TE WERKEN, HOOR ZE LACHEN OP HET EIND!!!
  VIDEO: Anjem Choudary spreekt duidelijke taal – moslims hoeven niet werken
  Posted on 18 februari 2013http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RB9TDlNYhpU

  Like

 8. Jan zegt:

  guusvelraeds zegt:
  8 maart 2013 om 22:43

  Voor mij in elk geval des temeer rede tot kopen van zo’n product over te gaan. 🙂
  Yes … Ik laat nu ff een poosje de kebab en shoarmatenten links liggen ..zal ze leren 🙂

  Like

 9. Jan zegt:

  Kan je zien wat er gebeurt als Timmerfranzen het voor het zeggen krijgen .. gvd Een goeie rooie is een dooie rooie ..Kan het niet vaak genoeg zeggen , maar het is wel zo

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Scarlatti Bombatti 23.38. uur, op 8/3. Daar denk ik ook zo over beste Scarlatti. Ook de reacties van de overige reageerders, komen overeen met wat ik denk. DEZE VUILE RODE VERRADER EN PLOERT TIMMERMANS, staat synoniem voor de walgelijke VERRADERS der RODE/LINKSE KERK. Barst maar vuile rooien, ik koop als het kan net als U en anderen, produkten van ISRAEL, dat dappere landje, en verdomme de ENIGE DEMOCRATIE in het MIDDEN – OOSTEN. O ja, en deze rooien, zouden weer met gemak de JOODSE BEVOLKING verraden, roden/linksen komen overeen met de NSDAP van ADOLF HITLER! En muzelmensen hoeven niet te werken, klopt ook 5 maal daags met hun HOL omhoog in de HAATHUT!

  Like

 11. daiyu-ninja zegt:

  De Eu streeft vrede na, zeggen ze.
  Maar hoe wil je nou vrede krijgen als je volkeren tegenover elkaar ophitst?!
  Bovendien weten ze donders goed dat er geen palestijnse identiteit, geen palestijns volk en geen palestijnse cultuur bestaat.
  Kortom: ze zijn heel goed op de hoogte van het feit, dat de palestijnen een verzonnen volk is.

  Die Jodenhaters maken wel gebruik van hun uitvindingen tegen kanker.(zoals Marijke al zegt)
  Ja, daar zijn de Joden wel goed voor, he! ……………….om jullie in leven te houden en te genezen van dodelijke ziektes. BAH!

  Like

 12. Pingback: Samsom koestert de Jodenhaat van zijn moslim-electoraat | E.J. Bron

 13. likoednederland zegt:

  Knap dat Nederland al schijnt te weten hoe de grenzen komen te liggen in een definitief vredesverdrag.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @Likoed Nederland 12.23. uur. Helemaal met U eens. Een schande is deze “regering “, onder leiding van “het gesmolten pakje boter Rutte”, voor mij!

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Neurenberg2 zou een mooie oplossing zijn voor dit zooitje !!!

  Like

 16. Pingback: Timmermans koestert de Jodenhaat van zijn moslim-electoraat | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s