Tientallen Vlaamse jongeren vechten in Syrië aan zijde van radicale moslims

Screenshot_33

BRUSSEL – Honderden Europese jongeren strijden in Syrië tegen het regime van Bashar al-Assad. Ze doen dat vaak aan de zijde van radicale moslims. Dat zegt Eurojust-voorzitter Michèle Coninsx donderdagavond in een interview met de VRT-radio.

Onder die honderden jongeren zouden ook enkele tientallen Vlaamse jongeren zijn. Coninsx noemt de stijging van het aantal jongeren dat naar Syrië trekt “zorgwekkend”.

Het EU-agentschap Eurojust, dat de samenwerking tussen de gerechtelijke autoriteiten in de hele EU ondersteunt in onder meer de strijd tegen terrorisme, is ingelicht door verschillende lidstaten die merken dat een stijgend aantal jongeren heen-en-weer reist tussen Europa en Syrië. “Op basis van die signalen gaan we zeker verder werken”, zegt Coninsx.

Voor Eurojust is die stijging zorgwekkend omdat die jongeren in Syrië in contact komen met radicale terreurbewegingen die vaak gelinkt zijn aan Al Qaida. Bij hun terugkeer in eigen land vormen zulke jongeren volgens Eurojust een potentieel gevaar.

De Vlaamse jongeren zouden vooral uit Antwerpen, Mechelen en Vilvoorde komen.

Screenshot_34Bron:

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20130307_00495883

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Al Qaida, België, Europa, Islamitisch fundamentalisme, Moslims, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

29 reacties op Tientallen Vlaamse jongeren vechten in Syrië aan zijde van radicale moslims

 1. Joop Klepzeiker zegt:

  Direct het paspoort afnemen wegens dienst in vreemde krijgsdienst en het land uit trappen

  Like

  • luckybee zegt:

   Dat zegt ook punt 5 in het Programma van Wilders.Criminele niet Nederlanders,meteen het land uit.Keel doorsnijden is een criminele act egaal waar dat gepleegd wordt.

   Like

 2. Jade zegt:

  Zeker ervaring opdoen in het doorsnijden van kelen…
  Ik mag hopen dat ze allemaal kapot geschoten worden.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  @Jade 17.01. uur. Daar ga ik helemmal mee in. Van onze laffe regeringen in België , Nederland en de rest van de EUSSR hoeven WE niets TE VERWACHTEN, zij zien deze muzelmannen als kansenkanjers KOTS- mag ik een teiltje!

  Like

 4. daiyu-ninja zegt:

  En NOG beseffen die linkse idioten niet wat ze binnengehaald hebben.
  OORLOGSSTRIJDERS!!!
  Het probleem is zo makkelijk op te lossen.
  Iedereen die naar Syrie is geweest om mee te vechten het paspoort afnemen en het land uit zetten.
  Inclusief de hele familie.

  Like

 5. jowitteroos zegt:

  Citaat: “Voor Eurojust is die stijging zorgwekkend omdat die jongeren in Syrië in contact komen met radicale terreurbewegingen die vaak gelinkt zijn aan Al Qaida. Bij hun terugkeer in eigen land vormen zulke jongeren volgens Eurojust een potentieel gevaar.”

  whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa voor die radicale terreurbeweging hoeven ze niet eens te reizen, die zitten overal in landen en steden in moskeeën in buurhuizen in zogenaamde gematigde moslimfamilies.

  Maak jullie je maar eens zorgen over Islam en over de islamisering en over hoe het toch mogelijk is dat jongeren zich daarmee verbonden voelen……………………………….Eurojust. ( stelletje naïevelingen)

  Like

 6. luckybee zegt:

  Ik ben een van onze helden die tegen een overmacht van de islam hebben geknokt en gewonnen, bijna vergeten te noemen. Onze eigen held Jan Pieter Zn Coen.Dat zonder hulp uit Holland te kunnen krijgen, het leger van Sultan Pakubuwonno van Mataram vernietigend geslagen heeft, toen deze geprobeerd heeft Ford Batavia te veroveren.Daar naast heeft hij ook Banka’ s probleem met de Sultanen van Ternatee opgelost. Geweldige vent deze gouverneur.Alles opgelost met een handelsposten bezetting van een paar honderdtal Compagny soldaten. Hij heeft gewoon Marheus 7 vers 13-23 De Smalle weg opgevolgd.Moeten wij ook doen.Anders laat God ons in de steek dat gebeurd naar mijn mening ook met de Christenen in het MO Die in verschillende Concilie’s met de RKK overeen waren gekomen, en daar door de bestien geloofden.En nu regelmatig door deze duivels bezocht worden, om ze zo op peil te houden.Niet vergeten de Heer heeft ze de rug toegekeerd.

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Ik durf de voorspelling aan dat bij ongewijzigd beleid betreffende moslim immigratie binnen nu en 10 jaar onze stedelijke straten eveneens geteisterd worden door jonge jihadisten van gelijk kaliber. Het toestaan van massale moskee bouw in onze steden en dorpen zal zijn vruchten gaan afwerpen. Men wil maar niet begrijpen dat een moskee binnen de islam een geheel andere betekenis en functie heeft dan alleen maar gebed. Binnen de islam staat het vechten voor het ware geloof gelijk aan gebed. In Syrië worden de Alawieten (waartoe Assad behoord) bestreden. Deze strijd heeft niets van doen met brengen van democratie en het afzetten van tirannen. De strijd in Syrië is niet meer en minder dan een godsdienst oorlog. De Europese burger van de nabije toekomst gaat het gelag betalen van de ideologische waan van de 1968 generatie.

  Like

 8. Bewijst uitsluiten dat ze geen europeanen zijn en in hart en nieren m,oslem allochtoon zijn gebleven die hier een etnische apartheidsgroep vormen en niet wil integreren. Ze huwen onderling of met een partner uit het thuisland en ze willen ook vechten voor jihadistische groeperingen gelieerd aan AlQueada en gesteund door de Salafisten van Saoudie-Arabie en Qatar. De politiek correcte linkse politieke leiders hebben Europa verraden en verkocht met de import uit de Islam wereld want ze hebben nu een voet tussen de deur en dmv meer voortplanting en import breiden ze hun aanwezigheid immer uit en blijven ze steeds meer eisen stellen aan het publieke domein tav kleding, moskeeen, minaretten, oproep tot gebed. Daarnaast, en dat is nog het ergste willen ze (liever) niet voor een blanke werken, zitten ze daarom veel meer in uitkeringen en in de crimnaliteit en zo breid de parallelle samenleving zich meer uit en dwingt ons te Islamiseren want zij stammen uit een oorlogszuchtige ideologie die niet rust tot ze de overhand hebben,

  Like

 9. Jade zegt:

  In 1939/1940 hadden we tenminste nog verdedigingslinies:
  Ijssellinie, Grebbelinie, Peel-Raamstelling en vesting Holland.
  Dat we capituleerden was door dat laffe bombardement in Rotterdam
  en de dreiging Utrecht plat te gooien.
  Maar nu hebben we niks, ze staan zo in je achtertuin…
  En zo`n beetje alle wapens zijn verboden.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Ja, de bevolking is systematisch door onze eigen regeringen ontwapend. Met steeds strengere wapenwetgeving, waardoor je tegenwoordig al met een beetje gelijkend klapperpistool gearresteerd kan worden.
   Ook allerlei zelfverdegigings artikelen zijn hier tenstrengste verboden(dus jezelf verdedigen mag ook al niet).
   Dit komt vooral omdat de zgn. politieke elite de eigen bevolking niet vertrouwd !!
   In echte democratieen is een stuk makelijker voor de volking om wapens te kopen .
   Alleen zijn dat er niet bijster veel.

   Like

 10. koddebeier zegt:

  Met een beetje geluk sneuvelen ze allemaal..

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Jade 18.23. uur. Daarom zou ik willen, dat vrije burgers in nederland, net als in Amerika en Zwitserland het recht zouden moeten hebben een wapen te hebben. Waarom denkt U dat onze fijne overheden-kots- zich het alleenrecht op wapenbezit hebben toegekend, denk aan leger en politie!

  Like

 12. Jan zegt:

  Dat zij allen daar mogen blijven (onder de zoden, ehh, onder het zand)

  Like

 13. benny zegt:

  dit artikel zegt veel over welke gevaarlijke figuren zich hier op ons continent bevinden dankzij de naiviteit van onze regeringen van de laatste 40 jaar.hoogtijd om eens grote kuis te houden in het belang van toekomstige niet-islamitische generaties,dit is geen must maar een noodzaak.
  de tijd van zich weg te steken achter mensenrechten en dergelijke om hun verantwoordelijkheid te ontlopen moet maar eens voorbij zijn,NOOD BREEKT WET!

  Like

 14. OVER 25 JAAR VECHTEN WIJ HIER OOK MENSEN
  LET MAAROP ……………………………

  Like

 15. Laten de moslims in Syrië en andere islamitische landen elkaar maar lekker afmaken! Doen ze al jaren (eeuwen). En dat allemaal in de naam van Allah (Satan).

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Jack Terrible 21.10. uur. Hierop zeg ik volmondig AMEN Jack! Ik hoop dat al deze kameelpiloten zich onderling de hersens inslaan.

  Like

 17. Jan zegt:

  Dit soort lieden doet mij denken aan Nederlandse SS’ers die in de tweede Wereldoorlog naar het oostfront gingen om de moffen te ondersteunen in hun veroveringsdrift van Rusland. De politiek praat wel, maar doet niets hiertegen. Veel te druk bezig met bezuinigingen, om onze portemonee leeg te roven voor de E.U. Dat is veel belangrijker vinden ze. En laten dan een stelletje Islamitische oorlogsmisdadigers maar hun gang gaan. Met alle gevolgen vandien en nadien !

  Like

 18. winnie zegt:

  dat gevaar vormden ze ook al voor ze vertokken, mevr.coninsx

  Like

 19. DonnaDolce zegt:

  Kunnen ze ook gelijk daar blijven dan???

  Like

 20. oogenhand zegt:

  Mogen ook blanke bekeerlingen meevechten, of worden die in Syrië als mogelijke spionnen meteen gedood?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s