Mijn waarschuwing aan GB: Waarom de linkse burgemeester van een Duitse stad graag wil dat jullie zien wat er gebeurde toen de Roemeense migranten Duitsland binnenkwamen

Screenshot_5

Bendes migranten verzamelen zich op een intimiderende manier in de buurt van de flatgebouwen in de stad.

• 400 Roemenen en Bulgaren zijn verhuisd naar een flatgebouw
• De omgeving is nu een trefpunt van misdaad en antisociaal gedrag
• De gemeente  Duisburg zegt tegen Groot-Brittannië om op zijn hoede te zijn als de migranten gaan verhuizen om te profiteren van ons uitkeringsstelsel.

De gepensioneerde Marlene Bothge, die op een vriendelijke, zachte toon spreekt, lijkt een niet voor de hand liggende eigenaar van een stroomstootwapen van 200.000 volt, maar nadat haar buren de lampen uit de gang van het zeven verdiepingen tellende flatgebouw waarin zij woonde, hadden gestolen, voelde zij zich er zonder niet langer veilig.

“Ik ben verdrietig dat het zover is gekomen”, zegt ze. “Dit is een wapen dat jonge mensen dragen, geen vrouwen van 65. Ik zou mij niet bedreigd hoeven te voelen in mijn eigen huis”.

Als we praten buiten het afbrokkelende flatgebouw, nu omringd door afval, afgedankte meubels en menselijke uitwerpselen, friemelt mevrouw Bothge nerveus aan haar lange grijze vlecht. Dit was18 jaar lang haar huis, tot zij en haar man in november uit hun flat op de vijfde verdieping verhuisden, toen het vuil, het lawaai en de criminaliteit ondraaglijk werden.

In de afgelopen 12 maanden zijn 400 Roemenen en Bulgaren verhuisd naar het gebouw van 46 appartementen in Rheinhausen, eens een respectabele buitenwijk van de Duitse stad Duisburg. Lokale ambtenaren beweren dat ze hier massaal naartoe verhuisden in afwachting van de sociale uitkeringen waar ze het volgende jaar recht op hebben.

Vanaf januari 2014 zullen alle 29 miljoen burgers van Roemenië en Bulgarije de volledige rechten krijgen om hier te wonen, te werken en aanspraak te maken op de uitkeringen onder de EU regels van de ‘bewegingsvrijheid’.

Veel van de nieuwe inwoners van de Duitse stad zijn Roma-zigeuners, die hier samen heen reisden van de dorpen in Fântânele, Roemenië, op zoek naar een beter leven. Die dorpen zijn nu verlaten, terwijl in Duisburg in de flats, die ontworpen zijn voor gezinnen van drie of vier personen, nu tot 15 personen geperst worden. Hiervoor betalen zij € 400,- per maand – terwijl zij blijkbaar de volgende tien maanden hun tijd afwachten.

Omdat ze niet in staat zijn om te werken en om Duits te spreken, en met scholen die al vol zijn, komen de Roemenen en Bulgaren elke dag met tientallen samen buiten hun flatgebouw. De wijk is nu een trekpleister voor misdaad en antisociaal gedrag.

Screenshot_6

Het flatgebouw – bekend onder het  adres 3-5 In Den Peschen – was nooit een van de meer luxueuze onderkomens van Duisburg geweest, maar al jaren werd het goed onderhouden door zijn keurig nette Duitse bewoners. Geleidelijk aan zijn ze bijna allemaal verhuisd toen de nieuwkomers erin kwamen. Er zijn nu nog maar drie Duitse families over.  Mevrouw Bothge, een huisvrouw, legt rustig uit hoe dat komt.

“Ze poepen en plassen in de gangen en in de trappenhuizen – de volwassenen zowel als de kinderen “, zegt ze van de Bulgaren en de Roemenen. “De mannen zitten te kaarten buiten de flats en als ze naar de wc moeten, trekken ze alleen maar hun broek naar beneden en doen daar hun behoefte. Ze hebben toiletten die goed werken, dus ik begrijp er niets van”.

“Het trappenhuis werd zo smerig dat ik niet meer wilde dat mijn kinderen bij mij op bezoek kwamen. Er waren overal ratten en het lawaai was ’s nachts zo erg. Ze ontdeden de gangen van alles. De schilderijen en planten die ik had gekocht, zodat het er mooi uitzag, waren verdwenen, zelfs mijn mop toen ik die 15 minuten buiten liet staan”.

Als zij spreekt, rennen kinderen rond op het terrein onder het flatgebouw en schreeuwen, terwijl groepen mannen – een man draagt ​​een koevoet –  op de muren zitten en rode wijn uit een fles drinken. De vrouwen schreeuwen naar elkaar vanaf hun balkon, af en toe gooien zij flessen en verpakkingen naar beneden op de grond. De kinderen zijn er zo aan  gewend dat zij door afval worden geraakt, dat ze hun hoofd afschermen als ze onder de balkons rennen.

Screenshot_7Een meisje van zeven of acht loopt langs een rij auto’s in de buurt en controleert van elke auto de deurklink. Misschien is het een onschuldig spel van een kind. Misschien niet. De stank van menselijke uitwerpselen hangt in de lucht.

Als we het flatgebouw naderen om een ​​paar foto’s van mevrouw Bothge te nemen, loopt een groep jonge mannen naar ons toe en roept: “Ga weg, bos grijs haar. Het is hier niet goed voor je. Je gaat! Nu!” We trekken ons snel terug.

De moeder van twee kinderen is te zenuwachtig om die dag een foto te laten nemen. Toen ze nog steeds in het gebouw woonden, leefden de Bothges in angst voor een inbraak of voor een overval. Mevrouw Bothge kocht het stroomstootwapen en de pepperspray om zichzelf te beschermen. Vier maanden geleden, toen een buurman probeerde het slot uit de deur van hun flat te halen, gaf het echtpaar het uiteindelijk op en verhuisden ze naar een ander huurappartement.

Toch zegt mevrouw Bothge dat ze het de Roemeense en Bulgaarse mensen niet kwalijk neemt, maar de Europese beleidsmakers. “Ze integreren niet in de Duitse samenleving, omdat ze geen werk hebben, niet de taal spreken en de kinderen niet naar school gaan”,  zegt ze.

 “We willen niet dat ze weggaan, we weten dat ze arm zijn, maar er moet geld worden besteed om hen te helpen integreren. We voelen ons in de steek gelaten door de EU. Ze had moeten beseffen dat dit zou gebeuren toen ze de deuren opende voor ​​dergelijke arme landen”.

De politie zegt dat sommige Roemenen en Bulgaren zich in de misdaad begeven, omdat zij geen enkele mogelijkheid hebben om geld te verdienen – of hun kinderen gebruiken om misdaden te plegen. Politieagente Hanna Beuckmann zegt dat zakkenrollerij en prostitutie nu plaatselijk ‘een groot probleem’ is, terwijl de gemeenteraad toegeeft dat enkele bewoners ‘twee of drie keer zijn beroofd en bang zijn om naar buiten te gaan’.

Vorige week veroorzaakte Soeren Link, de linkse burgemeester van de stad, wereldwijd krantenkoppen, toen hij zei dat de Roemenen en Bulgaren stapels rommel ‘groter dan ik ben’ dumpten en hun kinderen op ‘opdracht om te gaan stelen’ stuurden.

Hij is ‘er vrij zeker van’ dat de meesten van de 6.700 Roemenen en Bulgaren in Duisburg – met een populatie van 488.000 – zich bewust zijn van de uitkeringen waar zij  in het nieuwe jaar recht op zullen krijgen. “Ik verwacht dat de meesten van hen aanspraak zullen maken op de uitkeringen” zei hij.

Screenshot_10

Velen zijn onontwikkeld of ongeschoold en zullen moeite hebben om werk te vinden in een stad waar de werkloosheid op 16 procent ligt. Toch arriveren ze met een aantal van 200 per maand. De raad schat dat het hen vanaf het volgende jaar € 15 miljoen per jaar aan onderdak en voeding zal gaan kosten. De stad doet nu een beroep op de EU voor financiële hulp om de instroom te kunnen verwerken.

De heer Link denkt dat Groot-Brittannië – dat bekend staat om zijn eveneens royale verzorgingsstaat – ook zal lijden onder de ‘gevolgen van het openen van de EU voor deze staten’.

De gepensioneerde architect Hans Halle, 65, en zijn vrouw Helga, 63, wonen in een zes-kamer woning tegenover de ‘belediging voor het oog’  3-5 In Den Peschen. Vorige maand hoorden ze dat hun huis, na de komst van de Roemenen en Bulgaren, van € 230.000,- in waarde was gekelderd naar € 90.000,-

De familie Halle was van plan geweest om kleiner te gaan wonen, nadat hun kinderen uit huis waren gegaan, maar ze kunnen het zich niet meer veroorloven. Grootmoeder Halle zegt: “Een jaar geleden was dit een normaal gebied, maar het is nu een sloppenwijk. We voelen ons verslagen en we zijn boos op de EU”. De Halles zijn doodsbang in hun eigen huis en zijn bespuugd, bedreigd en hun auto is vernield.

“De vrouwen gaan hier ’s nachts niet naar buiten. Ik roep mijn man zelfs om me te begeleiden van de auto naar de voordeur. Het is geen leven meer”.

Screenshot_8

Het flatgebouw is eigendom van Branco Baresic, de eigenaar van het grootste bordeel van Duisburg, Sexxx Palace. De heer Baresic, een man met overgewicht, met een verzorgde baard en een zwarte trenchcoat, komt  een keer per maand bij de flats om zijn huur contant te halen bij het ‘hoofd’ van de gemeenschap.

Hij vertelde de ‘Mail’: “Ik verhuur het gebouw, en daarna maakt het mij niet uit wie er woont – hun tante, hun oom, hun broer”.  Hij weigerde de ‘Mail’ mee te nemen in het gebouw, want: ‘Ik zou uw veiligheid niet kunnen garanderen”.

Ambtenaren schatten dat de helft van de bewoners kinderen zijn. De heer Baresic lacht wanneer hem hierover een vraag wordt gesteld.

“Ze hebben veel baby’s vanwege het geld dat ze krijgen voor de kinderen”, zegt hij. Hoewel de Roemenen en Bulgaren nog niet in aanmerking komen voor een volledige uitkering, kunnen de bewoners, vanwege een maas in de EU-regels,  aanspraak maken op € 180,- per maand voor elk kind dat ze hebben, als ze zich als zelfstandige registreren.

Ook Bulgaren en Roemenen die zich in Groot-Brittannië registreren als zelfstandig (ondernemer)  – en dat telt lekker aan – komen in aanmerking voor een fiscaal nummer en een schat aan uitkeringen, met inbegrip van huisvesting, gemeentelijke belastingen en kinderbijslag.

Het Ministerie van Arbeid en Pensioenen zegt dat de gemiddelde aanvrager (het maakt niet uit welke nationaliteit je hebt) € 450,-  per maand aan huursubsidie ​​krijgt en € 75,- per maand aan fiscale uitkeringen van de gemeente. Ze kunnen eveneens aanspraak maken op € 100,- per maand voor hun eerste kind en € 67,- per maand voor elk kind dat erna komt. Het betekent dat iemand met drie kinderen € 760,- aan uitkeringen kan binnenhalen.

Al minstens 500 Roemenen en Bulgaren in Duisburg hebben zich geregistreerd als ‘zelfstandig ondernemer’. Mevrouw Bothge is van mening dat deze genereuze kinderbijslag helpt verklaren waarom 14 zwangere vrouwen het afgelopen voorjaar naar de flat tegenover haar verhuisden. Ze zegt: “Ik belde de politie toen ik geschreeuw hoorde en ze vertelden me dat het geluid van een 13-jarig meisje kwam, dat moest bevallen”.

Screenshot_9

“In Roemenië kreeg ik 10 euro per maand voor de kinderen, hier krijg ik 200 euro” zegt hij. “We voelen ons hier comfortabel”.

Vasile, een migrant uit Roemenië

Roberto, 46, die in een flat met drie slaapkamers woont, geeft toe dat hij een uitkering krijgt voor al zijn negen kinderen – € 1600,- per maand – maar houdt vol dat hij liever zou werken. De slanke,verweerde Roemeen staat in zijn verschoten keuken te roken, terwijl zijn kleindochtertje, een kleuter, zich vastklampt aan zijn benen.

Hij zegt: “Ik had in Roemenië niet genoeg geld om mijn familie te eten te geven. Ik verdiende slechts € 200,- per maand. Wij zijn naar Duitsland gekomen omdat het de economische motor is. Het is verkeerd om te zeggen de Roemenen hier komen vanwege de uitkeringen. We zijn een grote familie en we kunnen niet alleen van die uitkeringen leven. We willen dat de kinderen naar school gaan en ik wil werk vinden. Wij zijn niet zoals al die anderen. Er zijn goede en slechte mensen in elk land”.

In de nabijgelegen wijk Untermeiderich is een groep van 100 Roemenen en Bulgaren onlangs verhuisd naar een leeg flatgebouw.

Vasile, 23 jaar en vader van vier kinderen, komt uit Roemenië. Hij beweert dat hij beter af is in Duitsland, zelfs zonder een baan. “In Roemenië kreeg ik 10 euro per maand voor de kinderen, hier krijg ik 200 euro”’ zegt hij. “We voelen ons comfortabel hier”.

Hij heeft geen beroep, maar vindt ‘hier en daar’ werk. Wat voor werk? ‘Metaal verzamelen’. Als hij er volgend jaar niet in slaagt een baan in Duitsland te vinden, gaat hij naar Engeland. “Ik zou graag naar Groot-Brittannië gaan, want ik heb gehoord dat het daar leuk is en ze zorgen goed voor je”, zegt hij.

Twee deuren verderop hoopt Maria Marin, 35 jaar, een alleenstaande moeder met vier kinderen, ook dat zij naar Groot-Brittannië kan verhuizen. Ze verhuisde naar Duisburg met haar broer en zus en hun gezinnen en betaalt € 460,- per maand aan huur voor haar drieslaapkamer appartement. Als zij praat pronkt ze met een reeks glanzende gouden tanden.

“We leven van een uitkering maar het is heel weinig, dus verzamel ik metaal om mijn huur te betalen. Ik vind het hier niet leuk, het is een ellendige stad”, zegt ze. “Ik zou graag het volgend jaar naar Engeland gaan, want ze hebben daar goede sociale voorzieningen voor de kinderen”. Een derde deel van de auto’s dat geparkeerd staat op de weg bij 3-5 in Den Peschen heeft een Engels kenteken, wat aangeeft dat veel van de bewoners een deel van het jaar al in Groot-Brittannië wonen. Andere auto’s hebben Spaanse en Italiaanse nummerborden.

Screenshot_11

Mevrouw Halle zegt: “Ze verplaatsen zich door heel West-Europa op zoek naar een beter leven. Zij zullen ook naar het Verenigd Koninkrijk komen, ik heb nu al medelijden met jullie”.

Roemenen en Bulgaren die met de ‘Mail’ spraken, zeiden dat ze al vrienden en familie in Engeland hebben, voornamelijk werkzaam als arbeiders.

De woordvoerder van de gemeente, Frank Kopatschek, zegt dat het probleem van Duisburg binnenkort het probleem van Groot-Brittannië zal zijn. Hij zegt: “Ze zijn eerst naar ons gekomen, omdat we dichter bij zijn, maar het is bekend dat het Engelse systeem van uitkeringen ook goed is. Ze zijn armer dan je je kunt voorstellen, zodat elke vorm van leven hier beter is dan het leven dat zij kennen. Ze zullen naar rijke landen gaan, waarvan ze weten dat ze er geld zullen krijgen”.

Het zou volkomen onjuist zijn – en dit moet worden benadrukt – om de Roemenen en Bulgaren te karakteriseren als profiteurs. Het is duidelijk dat velen van hen willen werken. Maar  het zou net zo verkeerd zijn om te ontkennen dat de spanningen tussen de nieuwkomers en de lokale bewoners in Duisburg stijgen.

Op dinsdag zal er een optocht, die georganiseerd is door de Duitse equivalent van de ‘English Defence League’, door Duisburg trekken. Burgerrechtengroeperingen organiseren een contra-mars en de politie verwacht problemen.

Karin Sommer, 57 jaar en moeder van twee kinderen, is een van de weinige Duitsers die is achtergebleven in 3-5 In Den Peschen. Ze verlaat zelden haar huis en is uitgescholden door de Roma bewoners, omdat ze de media toegestaan heeft om de chaos vanaf haar balkon te filmen. Ze kijkt naar beneden als twee jongens op de binnenplaats eronder spelen met een afgedankte band, ze stoppen alleen om hun middelvinger naar haar op te steken.

Ze zegt bedroefd: “Ze mogen hier volgend jaar komen werken, maar waar kunnen ze werken? Er is niet eens genoeg werk voor het Duitse volk. Er zullen veel meer komen en waar moeten ze allemaal wonen? De EU heeft tegen iedereen gezegd: ‘Kom binnen, kom binnen’, maar ze hebben niets voorbereid en wij zijn degenen die met het probleem blijven zitten”.

“Wij moeten ons er maar mee redden en we voelen ons helemaal alleen”.

Video:

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2290480/Romanian-migrants-blamed-rise-crime-German-town-Duisburg.html

Auteur: Louise Eccles

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Verrijking", Bulgarije, Criminaliteit, Duitsland, EU, Groot-Brittannië, Immigratie, Roemenië, Roma en Sinti. Bookmark de permalink .

22 reacties op Mijn waarschuwing aan GB: Waarom de linkse burgemeester van een Duitse stad graag wil dat jullie zien wat er gebeurde toen de Roemeense migranten Duitsland binnenkwamen

 1. marijke zegt:

  Dat zooitje in Brussel is totaal van de pot gerukt.Het is toch niet te geloven.Zo krijg je nog eens een burger oorlog.Het word met de dag gekker.

  Like

 2. Martha zegt:

  Wat een vreselijk verhaal.
  Pure horror!

  Ben je niet erg down, Wachteres, tijdens en na het vertalen van dit stuk uit de Engelse
  pers?

  Like

 3. petra555 zegt:

  Marijke, helemaal mee eens, en lang zal het, naar mijn gevoel, niet meer duren.

  Like

 4. Avidia zegt:

  Marijke, om misselijk van te worden, willens en wetens worden we gedwongen om te leven zoals de EU dat voor ogen heeft. Ze willen ons down krijgen, net zolang tot we niet meer tegenstribbelen, en ze volkomen macht over ons hebben, we zijn te mondig, dat mag niet. Onder de knoet moeten we. Werken, je geld overmaken (of misschien wordt het straks automatisch overgemaakt naar de EU) naar de EU en je krijgt een zakcentje terug, werken en je mond houden. Wij van de EU maken het wel voor U uit, wij weten wat goed is voor jullie, kom op met je centen.

  Like

 5. rommel zegt:

  Misschien is het wat voor Laarmans om daar te wonen? Die schijnt nogal gelukkig te zijn met die culturele verrijking.

  Like

 6. Petrossa zegt:

  Gister op de franse tv, een tranentrekkend ‘interview’ met een Roma meisje dat zich ‘ontworstelt’ had van de illegale Roma kampen tot universiteits student. De strekking was dat Roma’s ook gewoon mensen zijn en omdat er 1tje is gevonden die het verder heeft geschopt ze dus allemaal wel goed zijn.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Gloeiende, gloeiende vinketering. En het POLITIEKE GESPUIS in BRUSSEL HEEFT ONS DAT ONS WILLENS en WETENS aangedaan! Het is gvd. toch niet te geloven zeg, en de RODE en andere LAFFE POLITICI maar ROEPTOETEREN HOE GOED DE EU IS VOOR ONS. Neen, vuile schoften NIET voor ONS, maar voor JULLIE. Eerst duwen ze ons HALF MAROKKO en ARABIË door de strot, en NU HEEL het voormalige OOSTBLOK, stelletje KLOOTZAKKEN. Ik ben zo giftig, ach laat verder ook nog maar…deze politici ongezien de tyfus voor HEN!

  Like

 8. Wachteres zegt:

  @ Marijke, het is inderdaad gruwelijk.

  Een paar jaar geleden zei Lubbers al dat we toch wat vriendelijker moeten zijn voor de import, omdat we nog tienduizenden, en over Europa gerekend honderdduizenden, zouden binnen krijgen.

  In de jaren negentig was er een documentaire over appartementen in Utrecht, waar de mensen heel gelukkig woonden, omdat die ruim waren, erg geschikt voor grotere gezinnen. De gebouwen stonden in een groene parkachtige omgeving, dus ideaal voor gezinnen met kinderen.

  Tot er de beruchte instroom van de islam kwam. Oude matrassen en rotzooi werden zo naar beneden gegooid. Kinderen renden ’s avonds laat tot ’s nachts nog schreeuwend over de galerijen. Klachten hielpen niet, ze moesten maar begrip op brengen en samen leren leven, volgens Lubbers en de woningstichting.

  Een broer van mij maakte het zelf mee in het Noorden van het land. Hij woonde met zijn gezin in een ruim appartement van twee verdiepingen. Tot … nu ja …. we begrijpen het al.

  In het weekend, als hij thuis was, kwam er tot ’s nachts een klerelawaai van boven. Kinderen die o.m. met staven langs de centrale verwarming ratelden. Klachten hielpen niet.
  Toen op een gegeven ogenblik bij hen het bloed en de rotzooi vanuit de wc en de badkamer naar boven kwam, omdat men in de badkamer aan het slachten was, heeft hij, met spijt, zijn conclusies getrokken.

  En onze ‘elite’ zegt dat we ‘er maar aan moeten wennen’. Onbenul Pechtold sneerde zelfs dat we niet tegen een ‘ander, vreemd kookluchtje’ op de gang konden.

  In de steden waar vanuit de moskee het dagelijks geloei over de stad davert, zegt de, vaak PVDA burgervader, niet zeuren, wen er maar aan. Idem met de achterlijke boerkini’s en de nog achterlijker boerka’s. Wij moeten het ‘normaal ‘vinden dat onze ‘elite’ ons terugdringt naar de voor-Middeleeuwen.

  Het empatisch vermogen van onze ‘elite’ is nul komma nul, maar ondertussen zorgen ze wel dat zij daar wonen waar ze zelf er het liefst helemaal geen last van hebben.

  Dan kunnen ze vast blijven houden aan hun ideaalbeeld van een multiculturele samenleving.

  @ Martha, als ik aan het vertalen ben, dringt de inhoud van de tekst niet zo tot me door, omdat.je bezig bent met ‘hoe vertaal ik zo goed mogelijk’. Wat op zich een intensieve klus is.

  Als Henk en ik de tekst nog eens doornemen, ter controle, dan gaat de inhoud tot je doordringen en worden er wel eens lelijke woorden geuit, de meeste richting onze linkse elite.

  Je zou als mens zo ver komen, dat je eigen volk, waar je je voor zou moeten inspannen omdat je daarvoor je niet geringe salaris krijgt, je in feite geen lor interesseert.

  Onvoorstelbaar, ter vergelijking, een leraar die totaal geen interesse heeft voor de ontwikkeling van zijn leerlingen en alleen maar voor de klas staat om maandelijks een salaris te innen.Dan kunnen de ouders nog gaan klagen, maar onze klachten komen voor een dichte deur. Wat zeg ik, nog even en we mogen geen klacht meer uiten.

  @ rommel, Laarmans komt blijkbaar nooit deze situaties tegen in zijn leven. Hij is het prototype van links: ‘Niet willen horen, niet willen zien en zwijgen’.

  In feite is hij behept met een vorm van egoïsme waar velen aan lijden: ‘Zolang ik er nog maar geen last van heb en als het dichterbij komt, knijp ik een oogje dicht. Het zal toch wel niet zo erg zijn als die ultra rechtsen van de PVV van Wilders zeggen’.

  In en in triest voor de mensen die het meemaken. Je koophuis geen cent meer waard, omdat niemand er nog wil wonen. Daardoor gedwongen worden om er zelf te blijven, terwijl je in feite, als oudere, doodsbang bent.

  Het MISDADIG gedrag van al diegenen die ‘over ons gesteld zijn’ moet worden afgestraft. Zij mogen hier niet zonder kleerscheuren van afkomen. Om het maar eens eufemistisch uit te drukken.

  Like

 9. jowitteroos zegt:

  Ik zie veel overeenkomsten met de gezinnen van de muzelmannen. Hele straten met flats in verschillende wijken zijn uiteindelijk gesloopt en is er opnieuw gebouwd om de middenstand ( die geen inkomen meer kreeg) en de wijk weer te laten floreren via het zogenaamde gevarieerde wonen middels gevarieerde bouw. Maar vele van dit soort gezinnen zijn gewoon naar een andere wijk verhuisd ook in een flat en daar zijn dan ook de problemen ontstaan.
  Vuilniszakken werden van balkon gegooid, veel prostitutie en drugs, krijsende kinderen tot diep in de nacht op straat, verwaarlozen van de buitenruimte en algehele ruimten in de flat etc etc. Eenzelfde beeld als hierboven geschetst.

  Armoede is geen oorzaak, maar mentaliteit van die gasten ( met en zonder “geloof”) die maling hebben aan alles en iedereen.

  In dit geval zal ongetwijfeld de uitkering spreken…………………Het gaat hier ook steeds erger worden………….

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Vertel mij nou nog één keer waarom het ook alweer z’n zegen was om in de Europese Unie te wonen, ik vergeet het iedere keer weer !!

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Ik ben halverwege gestopt met lezen, gestopt op het punt waar het woord beleidsmakers in de tekst verscheen. Dat zijn in feite de aanstichters van deze en toekomstige ellende, want reken er maar op dat we dat Roemeense en Bulgaarse UITSCHOT hier ook op ons dak krijgen.
  En dat niet alleen. Als dat UITSCHOT volgens de idioten van Brussel recht heeft op een uitkering zal dat grote gevolgen hebben voor de reguliere uitkeringen in ons land, inclusief de AOW en de pensioenen. Of zijn jullie dat alweer vergeten? Hebben jullie geen inschattingsvermogen of vooruitziende blik.???
  Mijn woede is alleen maar erger geworden, wees daar zeker van.
  Ik heb reeds de nodige tegenacties ondernomen. Waar jullie, analoog aan Blonde Mevrouw, nog over moeten nadenken of ’t wel kan, heb ik allang in daden omgezet.
  Want ik ben het gelazer al jaren zat.

  Like

 12. Makropoelos zegt:

  De Volkeren Zwendel werkt op volle toeren en dat in voortzetting van het nazi-dom. Lees op Google: “Benelux gekaapt voor voortzetting derde rijk”.
  In Brussel zijn de Bilderberg Lakeien heel bewust bezig, om dat wat Hitler niet heeft af kunnen maken, via chaos en elende door te drukken totdat 500 miljoen Europeanen in dictatuur moeten leven.
  Hier helpen alleen nog massa demonstraties en opstand.

  VERGEET NIET !!! SAMEN ZIJN WE STERK !!!!

  Like

 13. marijke zegt:

  Wachteres je weet ik geef niet veel comments,maar lees wel alles.En dat wat je vetaalt had maakte me zo vreselijk kwaad want ik heb het zelf zien gebeuren.Eerst Amsterdam en nu waar ik woon.En jij weet waar ik woon.Aan de andere kant van de stad in een tijd van een paar jaar een hele buurt zien veranderen in een puinwijk.Kennisen van ons zijn uit nood verhuist.Zomers bankstellen voor de deur.Gillende kinderen tot laat voor de deur en troep op straat .Onvoorstelbaar dat je een wijk in zo een korte tijd naar de klote kan krijgen.Zeg je er iets van dan ben je een racist.Nou die vlieger gaat bij mij niet op.Aangezien ik zelf met een buitenlander ben getrouwt.Ik heb verleden week met het mooie weer me voorkant staan te schrobben en plantjes geplant dat het er weer schoon en vrolijk uit ziet.Zou er niet aan moeten denken dat ik aan beide kanten een bankstel er bij krijg en een zooitje vuil.Ik vind het vreselijk wat ik aan jou verhaal lees dat vrouwtje dat er zo lang woonde en een schilderijtje op de gang hangt en alles doet om het er netjes uit te laten zien en dan word je omringt door een soort tuig.Ja want als ze pissen en poepen in een portaal hoe noem je zo iemand.En ja Lubbers he die grappenmaker klets nog steeds het zelfde verhaaltje.Zelf stinkent rijk en woont in een mooie buurt.En zo zit het hele zooitje in elkaar.In Brussel en in den Haag.Ik heb nooit gehaat in mijn leven.Maar ik zit er dicht tegen aan…Als ik die Verhofstad hoor preken dan kan ik wel kotsen en zo zijn er velen wat ze ons aangedaan hebben.Maar wij laten het wel gebeuren.Wij zijn ook een slap volkje geworden.Kijk eens hoe lang het geduurt heeft om zo veel stemmen te krijgen voor dat burger forum.heel veel mensen vinden het wel best.Lekker thuis zitten klagen en verders niks doen.Daar om wardeer ik jou en Henk voor al dat werk wat jullie doen.Want ik weet dat het een heel karwei is.Dank daar voor.Hopelijk gaan er vele ogen open.Want het zal tijd worden.Let it rock

  Like

 14. marijke zegt:

  En by the way Wachteres je weet ik kan niet schrijven en houd er ook niet van.Maar lees alles en zeer goed.En daar kan je heel wat van leren/En als mensen zig meer zouden verdiepen wat er gaande is in Brussel dan piepen ze wel anders.Ik ondervind zo vaak dat er heel wat mensen zijn die er geen bal van af weten..Triest

  Like

 15. Wachteres zegt:

  http://tinyurl.com/bkfgdn5

  Luxemburgse premier waarschuwt voor Europese oorlog.

  Juncker ziet overeenkomsten met de periode voor de Eerste Wereldoorlog – Foto: EPA

  De verhouding tussen landen in Europa lijkt volgens de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker op de situatie voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog.

  Like

 16. friki zegt:

  En dan krijgen die elites de nobel prijs voor de vrede. Het is niet te bevatten.!!

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 12.56. uur. Inderdaad Gerrit, ik ben het nu ook meer dan zat met dat RODE TUIG, en de zgn. GUTMENSCHEN van het soort LUBBERS, annex de billenknijper, deze FIGUREN hoeven nooit te WONEN tussen deze ONAANGEPASTEN, net niet als onze leugenaar en VEILINGMEESTER PEGGOLD, de KWAL! Dat hele zich over het paard getilde politieke zooitje, is in mijn ogen het kapot schoppen nog niet meer waard. Ik heb het HELEMAAL gehad, met dat hele laaienlichterszootje in DEN HAAG! Oké op 1 uitzondering na, de PVV met Wilders. De rest HUILT gewoon mee met de wolven- RUTTE en SAMZWAM- mee!

  Like

 18. Catherine zegt:

  Gadverdamme, ik word er gewoon misselijk van. Het vreemde is dat we het dat oostblokschorem niet eens zo kwalijk kunnen nemen, die lopen ook het gratis geld achterna. De ware schuldigen zitten in den Haag en Brussel, maar dit tuig blijft zoals altijd buiten schot.

  Like

 19. louis-portugal zegt:

  Weer goed werk Wachteres.
  De stapel ellendige verhalen wordt elke dag dikker.
  En Brussel inclusief wat nederlandse €urofielen vinden dat we het moeten begrijpen.
  Schoften zijn het om mensen die er niets aan en tegen kunnen doen met zoveel ellende op te schepen en als ze er iets van zeggen ook nog te kapittelen.

  Like

 20. Wachteres zegt:

  @ Marijke, bedankt voor je lieve woorden.

  Goed dat je af en toe nog schrijft, dan weet ik zeker dat je er nog bent. Houd je taai! 😉

  Like

 21. daiyu-ninja zegt:

  Net zoals je een leeuw niet in een hok kunt zetten met een antilope kun je totaal verschillende culturen ook niet bij elkaar in EEN hok stoppen.

  Like

 22. Martien Pennings zegt:

  Wij hebben al Marokkanen.
  Who needs Roma?
  Drie lichtgetinten beroven Opa bij de pin-automaat:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/laf_drietal_berooft_scootmobie.html

  Like

 23. Rommedoe zegt:

  Kennelijk is de omloopsnelheid van het geld niet hoog genoeg. Daarom laten ze die lui binnen; die laten het geld tenminste rollen en wapperen. 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s