Het verhaal achter een foto

Screenshot_17

Vorig jaar november ging de foto van de Palestijnse Jihad al-Misharawi met zijn dode baby in de armen de wereld rond (foto boven). Het jongetje zou bij een Israëlische aanval gedood zijn – aldus luidden de meeste krantenkoppen destijds. Nu hebben de Verenigde Naties vastgesteld dat de baby door een afgedwaalde raket Palestijnse raket werd gedood.

Het incident vond op 14 november 2012 plaats tijdens het Israëlische militaire offensief “Operatie Wolkenzuil” tegen de infrastructuur van Hamas in de Gazastrook. De elf maanden oude baby Omar Jihad al-Misharawi en de Palestijnse Hiba Aadel Fadel al-Misharawi kwamen door een raket in Gaza om het leven. De Palestijnen maakten onmiddellijk Israël voor de dood van de beide verantwoordelijk.

Omars vader werkt voor de Arabische dienst van de Britse nieuwszender BBC – volgens de onlinekrant “Times of Israel” een omstandigheid die blijkbaar voor nog meer aandacht in de internationale media zorgde dan anders bij de dood van Palestijnse kinderen het geval zou zijn.

De VN-mensenrechtenraad noemt nu in een vorige week gepubliceerd rapport over de gevechten tussen Israël en Hamas dat de baby en de vrouw door een afgedwaalde Palestijnse raket werden gedood.

Na het incident op 14 november was het tot heftige kritiek op Israël gekomen van de kant van verschillende mensenrechtengroeperingen. Human Rights Watch (HRW) schreef in een persmededeling: “Een BBC-journalist heeft getwitterd dat zich onder de doden bij een Israëlische luchtaanval de schoonzus en de elf maanden oude zoon van een journalist van de Arabische dienst van de BBC bevinden en dat de broer van de journalist zwaargewond raakte.” Onder verwijzing naar “mediaberichten en ooggetuigen” werd gezegd dat Israël verantwoordelijk zou zijn voor de doden.

Het Palestijnse Centrum voor Mensenrechten (PCHR) schreef: “Een Israëlisch gevechtsvliegtuig heeft een raket op een huis in het stadsdeel Situn in het oosten van Gaza afgevuurd, dat van Ali Nemer al-Misharawi is.” Daarbij zouden de vrouw en de baby gedood zijn.

NGO-Monitor bekritiseert vooringenomenheid tegenover Israël

De in Jeruzalem gevestigde mediawaarnemingsgroep “NGO-Monitor” verweet de mensenrechtengroeperingen en de media een eigen versie van de gebeurtenissen “bedacht” te hebben. “Deze beschuldigingen van de NGO´s waren op grond van de veelzeggende, wijdverbreide beelden van de om zijn kind huilende vader, die journalist is, bijzonder schadelijk. De NGO´s en desbetreffende media hebben samengewerkt om Israël voor de dood van een onschuldig kind te demoniseren.” In plaats van professionele standaards toe te passen en achter de feiten te komen, zouden de beschuldigingen van HRW en de PCHR vaak het resultaat zijn van speculaties en vooringenomenheid tegenover Israël. Als later gedetailleerde bewijzen deze beschuldigingen zouden ontkrachten, zouden beide organisaties het verzuimen om desbetreffende verontschuldigingen en ophelderingen te publiceren.

Zes Palestijnen door Palestijnse raketten gedood

De VN-mensenrechtenraad verwijt in zijn actuele rapport zowel Israël als de Palestijnen zich niet gehouden te hebben aan het internationaal recht. Volgens het document kwamen bij de “Operatie Wolkenzuil” 174 Palestijnen om het leven, van wie 168 bij Israëlische aanvallen. De VN gaan er van uit dat 101 van de gedode Palestijnen burgers waren, onder wie 33 kinderen en 13 vrouwen. Zes burgers zouden door raketten zijn gedood die Palestijnen op Israël afgevuurd hadden, maar insloegen in de Gazastrook.

Het volledige Engelstalige VN-rapport vindt u hier:

http://tinyurl.com/a8s7azm

Bron:

http://tinyurl.com/a9tl6ry

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, antizionisme, BBC, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, Islam, islamofascisme, Israël, Joden, Jodenhaat, lafheid, Linkse Kerk, mainstream-media, NGO, nieuw fascisme, Socialisten, Taqiyya, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

12 reacties op Het verhaal achter een foto

 1. Iznogoud zegt:

  Ik moet bij verhalen als dit altijd weer denken aan een video waarop een palestijn te zien is die onder het luid aanroepen van zijn maangod keer op keer een mortiergranaat in de buis liet zakken. Totdat Zijn maangod waarlijk groot was en de hele boel in zijn gezicht ontplofte. Dat was pas echt goddelijk.

  Like

 2. Daniel Deblaere zegt:

  “Er bestaat een ideale wereld van de leugen, waar alles waar is.”
  Stanislaw Jerzy Lec
  Met vriendelijke -geciteerde- groeten, Daniel Deblaere

  Like

 3. Urbanus zegt:

  Doen de Verenigde Nazies tocht iets goed maar ik vertrouw ze niet. Zover hebben ze het dus al laten komen…

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @IZNOGOUD 19.26. uur. Zeg was de SOEPJURK dan wel nog gaaf?

  Like

 5. Martien Pennings zegt:

  Raar dat in dit stuk, dat oorspronkelijk op 11 maart in het Duits werd geschreven, niet gemeld wordt dat met de World Press Photo 2013 – deze dus: http://bit.ly/ZhAiVN – precies hetzelfde aan de hand is.
  Want dat nieuws kwam óók op 11 maart naar buiten.
  En als die Duitser het niet wist, Bert, wist jij het dan ook niet?
  Want anders had je er toch wel een update bij gezet?
  Het was zelfs in het NON-journaal van gisteren, dat het ook bij die World Press Photo 2013 ging om “Palestijnse”” kinderen die gedood waren door een eigen raket die te vroeg was neergekomen.

  Like

 6. E.J. Bron zegt:

  Nee, wist ik niet. Ik kijk niet naar het NON-journaal.

  Like

 7. De Ekster zegt:

  Precies zoals indertijd in Joegoslavië; de Serven kregen standaard de schuld van alles wat er fout ging aldaar. Als later bleek dat een andere partij verantwoordelijk was hoorde je dat meestal niet en het kwaad was dan al gebeurd; in de hoofden van de mensen was het beeld geschapen dat de Serven de schuldigen waren en de anderen alleen maar slachtoffer. Hetzelfde gebeurt nu met Israël en de Joden.

  Like

 8. Pingback: Eva Brems: een onbekwame hoogleraar Mensenrechten belastert Israël | E.J. Bron

 9. Piet Klont zegt:

  ‘En soms is er per ongeluk echt nieuws op het NON-journaal’

  Waarom denk je dat ik mijn keuken konstant verbouw, Martien!?!!!

  Like

 10. Anneke zegt:

  Human-rights en al hun kornuiten zijn NIET te vertrouwen….Het zijn uiteindelijk de landen, organisatie’s die PUUR TEGEN Israel zijn !!! Het land Israel is helaas véél te lang door socialistisch gevoeligen bestuurd. Hebben decennia géén rechte rug gehad t.o. hun zogenaamde westerse – en oosterse broeders/- vrienden. Deze periode is gelukkig voorbij en Bibbi heeft een standvastiger beleid, dan zijn voorgangers. Men gaat meer en meer beseffen dat ‘vrede’ niet haalbaar is, puur alleen door de intense haat die de palestijnse lijders met zich meedragen. Het mooie van deze droevige grap is dat de vijanden zichzelf meer en meer in de fikken snijden. “Het hypocriete bekkie/gezichtsmasker valt steeds vaker af”. Er is (mijnsinziens) weer meer HOOP…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s