Onheilsprofeet: Brusselse euro-expert Juncker waarschuwt voor oorlog in Europa

Screenshot_16

Jean-Claude Juncker

Eigenlijk zouden vele kennissen en vrienden deze waarschuwing bekend moeten voorkomen, want deze hebben wij ook al zo vaak geformuleerd. Wij zeiden steeds opnieuw zoiets van: het is niet normaal dat de mens in vrede leeft. Normaal waren de oorlogen, in alle tijden en in alle geografische leefgebieden. Nauwelijks een generatie heeft een leven zonder oorlog gekend. Wij waren misschien de eerste gelukkigen. Maar dat was niet normaal en een oorlog zou wel eens sneller kunnen komen dan we ons willen voorstellen. Zo snel ging het destijds in het voormalige Joegoslavië, in het begin van de jaren-90. We werden op zekere morgen wakker en hoorden op het nieuws: het is oorlog in Europa. En we moesten het geloven. Van de ene op de andere dag bestond er een andere realiteit: die van de oorlog loste de realiteit van de vrede en het optimisme na de val van het IJzeren Gordijn af.

Net zo´n ontwaken vormde de terreuraanslag van 11 september. Tot dan toe dachten we allemaal dat alle culturen naar iets hogers streven, dat de culturele evolutie een ijzeren wet zou hebben: om van een lagere, oorlog hitsende cultuurstand naar een hogere, ethisch hoger ontwikkelde culturele stand te tenderen; dat de culturen verlangen naar rijpheid, waarin ze verantwoordelijkheid voor zichzelf en voor de humaniteit – ja, de hele humaniteit, de hele schepping, de hele aarde – kunnen/willen overnemen. De islam heeft ons met een brutale knal bewezen dat dit niet zo is, dat hij verslaafd is aan primitiviteit. Hogere ontwikkeling, rijpheid, verantwoordelijkheid zeggen de moslims niets. Ze wilden alleen maar Allah: voor Allah leven, voor Allah sterven, voor Allah moorden! Niets anders dan Allah, ook al leidde Allahs weg hen naar de hel. Ze controleren niet, denken niet na, ze gaan de afgrond in zonder achterom te kijken en te controleren.

Dit alles en veel andere informatie waarschuwden ons ervoor dat een oorlog in Europa niet onvoorstelbaar is. Al 5-6 jaar geleden waren er oorlogswaarschuwingen en wij zelf herkenden destijds al dat de weg die Europa is ingeslagen met enorme stappen naar oorlog leidt. Europa is sindsdien niet van deze weg afgeweken en wij zagen de oorlog steeds dichterbij komen. Ook veel deskundigen waarschuwden er voor.

Jean-Claude Juncker is maar eentje van velen:

Drastische waarschuwing van de voormalige voorzitter van de Eurogroep: Jean-Claude Juncker zei tegen “Der Spiegel” dat de conflicten in Europa zich gevaarlijk zouden kunnen toepsitsen. “Wie denkt dat de vraag van oorlog en vrede nooit meer gesteld zal worden, zou wel eens bedrogen uit kunnen komen.”

In het debat rondom de toekomst van de monetaire unie waarschuwde Juncker er in “Der Spiegel” voor dat het conflict in Europa zich gevaarlijk zou kunnen toepsitsen. “Wie denkt dat de vraag van oorlog en vrede nooit meer gesteld zal worden, zou wel eens bedrogen uit kunnen komen. De demonen zijn niet weg, ze slapen alleen maar.”

Hij zou opvallende parallellen zien met het jaar 1913, toen velen dachten dat er nooit meer oorlog zou komen in Europa. “Ik vind het frappant hoezeer de Europese omstandigheden in het jaar 2013 lijken op die van 100 jaar geleden.” Eerste signalen ziet Juncker in de verkiezingsstrijd in Griekenland en Italië. “Plotseling kwamen er ressentimenten naar boven waarvan men dacht dat die definitief afgedankt zouden zijn.”

Ja, we hebben voor jullie enkele artikelen uitgezocht uit het jaar 1933, die je bijna volledig zou kunnen overdragen naar het nu. (hier, deel1, en hier; deel 1 en deel 2). Als Juncker dus de situatie van nu met 1913 vergelijkt, zou hij nog verder kunnen gaan en deze ook met de jaren-30 kunnen vergelijken.

En nog iets, wat we ons ook al hebben afgevraagd bij het terugtreden van andere politici:

“Ik sluit de opvolger van Van Rompuy te worden”, zei Junker tegen “Der Spiegel”. In 2009 zou hij bereiod geweest zijn de functie over te nemen, aldus de 58-jarige, “maar enkelen wilden mij blijkbaar niet”, onder wie ook de toenmalige Franse staatspresident Nicolas Sarkozy en bondskanselier Angela Merkel. “Hoezo zou ik nu iets moeten worden wat ik in 2009 zou hebben kunnen worden?”, zegt de Luxemburger. “Dat vind ik, eerlijk gezegd, te gek voor woorden.”

Der Spiegel

Welnu, we hebben ons destijds al afgevraagd, toen een golf van terugtredingen Europese toppolitici teisterde, of het niet daarmee te maken zou hebben dat menig politici bang was voor deze situatie. Dat waren o.a. de Finse minister-president, de Duitse president Köhler, de minister-president van de Duitse deelstaat Hessen, Roland Koch, om maar enkelen te noemen. Het is heel goed voorstelbaar dat menigeen, die de toekomst al zag, er bang voor was.

We willen de hoop niet opgeven dat we er ook zonder oorlog vanaf komen. Daarom proberen we constant te waarschuwen en te informeren. Maar al te gemakkelijk mogen we niet aan deze mogelijkheid voorbijgaan.

Bron:

http://www.kybeline.com/2013/03/10/boses-unken-brusseler-euro-experte-juncker-warnt-vor-krieg-in-europa/#more-43087

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Elite, EU, Eurocrisis, Europa. Bookmark de permalink .

15 reacties op Onheilsprofeet: Brusselse euro-expert Juncker waarschuwt voor oorlog in Europa

 1. marijke zegt:

  Gos wat fijn dat hij ons wil waarschuwen.Als ik me niet vergis was het een mannetje van d66als we tegen stemde dan zou het licht uitgaan.Nu dat ze de onrust voelen en meer en meer mensen van zig laten horen beginnen ze over oorlog.Nou er zijn mensen in spanje en italy die dagelijks zelfmoord plegen.Alleen hoor je er niets van.Allemaal uit de bittere ellende.die mensen zien geen uit weg meer.Nos laat niet zien hoeveel mensen dagelijks de straat op gaan.O het is zo fijn in Brussel te zijn.Brrrrrrr

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  En deze Juncker, deze salonsocialist en huichelaar, man ga toch koken. Het was deze vent nota bene, die met zijn EUROFIELE HOUDING ons nog verder in de “stront “, heeft laten zakken. Deze clown heeft NIETS op met DEMOCRATIE en SOEVEREINITEIT van landen, deze joker heeft er keihard aan meegewerkt dat we nu met denderende vaart richting afgrond gaa. Het is zoals @ Marijke zegt, dat verdomme mensen in Griekenland zo zijn uitgeknepen, dat ze hun vaste lasten niet meer kunnen betalen, geen eten meer voor hun kinderen, werkeloos zijn geworden en masse, en dan komt deze LAAIENLICHTER wat zeiken en zeuren! Schaam je heel diep Juncker, voor wat jij samen met KOHL en MITTERAND gedaan hebben. Ons LAND afgenomen, en een COMMUNISTISCH MONSTER geschapen de EU!

  Like

 3. Ja Marijke,
  en nu de ‘elite-NWO’ de grootste slagen heeft binnengehaald is het de beurt aan hun klaar gestoofde mensen die tot nu op de achtergrond bleven, die de indruk wekten aan de kant van de burger te staan, hun vertrouwen hebben gewonnen met mooie praatjes waarin ze de politici en de banken de schuld gaven en die nu komen vertellen hoe we uit de crisis geraken.
  Natuurlijk door een fonkelnieuwe NWO-dictatuur en totale controle……..!

  Like

 4. Louis H. Ruijtenbeek zegt:

  Vandaar dat Erdogan z’n kromzwaard divisies komt inspecteren.

  Like

 5. 2Crazy2bTrue zegt:

  Als hier oorlog komt hebben we dat volledig aan de PvdA te danken die ons leger heeft afgeschaft net als in de jaren 30. Dat werkt namelijk zeer drempel verlagend. Nieuw is dat we nu een vijfde colonne islamieten in huis hebben, ook een cadeautje van de PvdA.

  Socialisten maken meer kapot dan u lief is.

  Enige weken terug hebben we kunnen zien hoe een land zonder verdediging door een enkele jihadisten in een paar dagen tijd werd overlopen. Bij ongewijzigde politiek staat ons hetzelfde te wachten. De heer Endocan zal ons komende maand alvast een voorproefje komen brengen en onze politici weer eens flink laten buigen met zijn multiculturele viool. Misschien dat Nederland alvast een kolonie van Turkije wordt verklaart? Persoonlijk heb ik geen hoge pet op van eenoog Endocan of Turken in het algemeen. Maar zodra ze zich in het land der blinden (de EU) begeven voelen ze zich terecht al bijna koning.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Linsky 18.38. uur. Dat zit er dik aan te komen Linsky. Wereldwijd zie je de situatie verslechteren, en de dreiging van oorlog wordt ook steeds meer gevoeld en waargenomen. Uiteindelijk is de EUSSR en de ISLAM onderdeel van het grote complot, net als het feit dat de MUZELMAN OBAMA geinstalleerd is in het Witte Huis.

  Like

 7. Kijk eens! Komt mijn vermoeden van een totale uitroeping van de noodtoestand dan toch uit? Het lijkt wel of ze er op aan sturen om zo de definitieve dictatuur uit te spreiden over het vaste land van Europa!
  Wat we helaas niet vernemen uit de MSM is dat in Spanje en Portugal inmiddels flinke onlusten zijn uitgebroken. Een voorbode en dan is dit de reactie van de EUSSR? Brrr…

  Like

 8. marijke zegt:

  Linsky zo helemaal met je eens Maar dat wisten we al he.Lijkt dat ze toch een beetje in paniek gaan raken.Las net in trouw een stukje dat er zijn wat knappe koppen die een partij willen oprichten.En ze zijn tegen de euro.Gelijk werden ze weer afgeschildert als een stelletje gefrustreede mannetjes.Het begint eng te worden.Als je maar naar Brussel hun pijpen draait is het goed zo niet dan ben je gek of je weet er niks van je bent een tokkie racist en zo kan ik nog even door gaan.Dan vertelt kereltje Verhofstad je hebt gekozen en daar na jebek dicht houden.Ja nou als je op Rutte hebt gestemt ben je moooi in de aap gelogeert.Hij heeft al zijn beloftes gebroken maar dan ook alles.Maar dan moet je toch je bek dicht houden.,Foei foei.En dan begrijpen ze nog niet waar om de mensen zo kwaad zijn.Lijkt verdomme wel een poppenkast.Te triest voor woorden.Goed je trouwens weer te zien Linsky .Heb je gemist

  Like

 9. Geen zorgen Marijke.
  Uit het oog is nog niet uit het hart hoor.
  Trouwens mijn kop zit nog steeds niet in het zand, hè.. 🙂

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Nederlanders vergeten snel, hier ook..!!! Klik de link maar aan dan wordt duidelijk wat de reden van mijn vaststelling is. http://tinyurl.com/dxucmvt

  Like

 11. Peter Klaasing zegt:

  Maar natuurlijk, verbaast mij niet.Hij beschermt toch ook alleen maar zijn pluche zetel in Brussel. Dat zo’n boef toegelaat word om zulke opruiende taal te uiten, is misdadig en dient hard afgestraft te worden.

  Like

 12. Joannes den Hollander zegt:

  Wereldwijd worden de moslims de hand boven het hoofd gehouden door de autochtone regeringen. Dit alles ten koste van de oorspronkelijke bewoners. De gewone man met een beetje algemene ontwikkeling ziet een (burger) oorlog al enkele decennia aankomen. Waar willen die teringlijers naar toe, wat willen ze nu eigenlijk, hun eigen volkeren verraden?

  Het lijkt me heel voorspelbaar dat die komt. Gelet op de huidige situatie zal volledige anarchie de boventoon gaan voeren. Het volk zal de macht in de diverse landen gaan overnemen. Dat de regeringsleiders die hoogverraad pleegden als eerste voor het vuurpeleton komen te staan lijkt me onoverkomenlijk.

  Het is niet onze aard, maar als je lang genoeg getergd word kan dat niet uitblijven.

  Dat de dames en heren en dames “leiders” geen enkele vorm van bescherming krijgen zoals nu bij Geert Wilders het geval is, zal inmiddels bij de grote massa wel duidelijk zijn.

  E.U. en andere klootzakken die nu de kop in het zand blijven steken, stop de islamisering nu het nog kan. Ga als het te laat is niet zielig lopen doen en zeggen: wir haben es nicht gewusst.

  Pugna pro Patria.

  Like

 13. luckybee zegt:

  Is hij een nakoomling van de Jonkers die Duitsland gegermaniceerd heeft?Je weet wel Mecklenburg Voorpommeren, Brandenburg,Silesien, Oost Pruisen, hebben ze de Sorben met het zwaard gechristianiceerd, in tegenstelling met de wil van Jezus Christus, dat de evangelisatie alleen vreedzaam mag gebeuren.

  Like

 14. Rick zegt:

  OK. Ik zou het niet meer doen; maar dít “nieuws” is te mooi om waar te zijn. Kunnen we eindelijk die kliek van ongeveer 3500 regenten, die in feite NL besturen/gegijzeld houden, letterlijk over de kling jagen. Tevens kunnen de etnische zuiveringen dan beginnen: Mijn Nederland weer helemaal, niet Westerse, allochtoon vrij!! Joepie. Ga gauw mijn spoorboekje pakken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s