Waarom “rechts” slecht is

Screenshot_46

Wat is eigenlijk “rechts” en wat “links”? De coördinaten raken in de war. Al in 2011 bekende de voormalige chef-redacteur van het Britse conservatieve dagblad “The Telegraph”, Charles Moore: “Ik begin erover na te denken dat links gelijk zou kunnen hebben.” Moore was een van de journalistieke metgezellen van Margaret Thatcher, toen zij in de jaren-80 Engeland bevrijdde van het juk van de vuurrode vakbonden.

Vrijheid, markteconomie, ondernemerschap – dat waren de gidsen waarmee Moore destijds marcheerde. En hij zou het, zoals hij bekent, nog steeds doen. Maar al zijn goede en juiste idealen zouden zijn “gekidnapt” door de internationale financiële oligarchie, door een klein netwerk globaal opererende, steenrijke rovers. Moore noemt de media mogol Rupert Murdoch als een voorbeeld voor de figuren die hij vroeger als bondgenoten in de strijd voor vrijheid zou hebben beschouwd. Murdoch kidnapte het begrip vrijheid alleen maar om zich te verrijken en de vrijheid uiteindelijk te vernietigen.

“Gekidnapt” is het juiste woord. Maar Moore gaat niet ver genoeg. Niet alleen de “rechtse” ideeën van vrijheid en markteconomie werden in het kader van de “grootste rooftocht van de geschiedenis” door gewetenloze figuren ontvoerd, die onder valse vlag hun smerige zaakjes uitvoerden. Het is hen zelfs gelukt om het socialistische idee van “solidariteit” voor het karretje van hun mateloze verrijking te spannen. Op de Duitsers wordt ingepraat dat zij “solidariteit” zouden moeten oefenen met hun Europese buren. Maar niets van het geld komt bij de mensen in nood aan. De financiële industrie leidt het naar hun schatkisten. Het etiket “solidariteit” is hier slechts gemene camouflage. Hetzelfde ging het met milieubescherming. Waar ooit idealisten om de natuur vochten, vorderen nu “Eco-energie”-concerns gigantische sommen geld in, misbruiken het groene vaandel voor hun miljardendeal met de zogenaamde “klimaatbescherming”. Ondertussen worden ideeën, die volstrekt niet te kidnappen zijn, als “rechts” gedefinieerd en voor slecht verklaard: volkssoevereiniteit, nationale identiteit of zelfbeschikking bijvoorbeeld. Daar is geen geld mee te verdienen, dus wordt het frontaal bestreden in plaats van stiekem in dienst genomen.

Zelfs Beppe Grillo, de zonder twijfel linkse Italiaanse politieke nieuwkomer, werd uitgescholden als “fascistisch”, racistisch” en “antisemitisch”. Waarom? Omdat hij de Italianen uit de wurggreep van de kidnappers wil bevrijden en hun soevereiniteit als zelf bepalende natie weer wil herstellen. Daarmee heeft hij de door Moore gehekelde grote rovers tot zijn vijanden gemaakt. Als “rechtsbuiten” geldt tegenwoordig iedereen die dichter bij de waarheid gekomen is dan de financiële magnaten lief is.

Bron:

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/warum-rechts-boese-ist.html

Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Graaien. Bookmark de permalink .

6 reacties op Waarom “rechts” slecht is

 1. Dus TOCH de Bilderberg maffia!!!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  @realpredictor 01.03. uur. Maar ook de EU, de verrader obama, en de hielenlikkers van de NWO, en last but not least de “bankensector”, waar Goldman Sachs domineert.

  Like

 3. Wachteres zegt:

  IK denk dat het en….en …..is.

  Iedereen, links en ‘het kapitalisme’ spannen ‘het nieuwe Europa’ voor hun eigen karretje.

  De kapitalisten (‘rechts’) willen zichzelf genadeloos verrijken, ten koste van het gewone volk dat straks voor een ‘grijpstuiver’ tot zijn dood mag blijven sloven en ‘links’ wil, ook ten koste van het ‘gewone volk’, zijn idealen van een ‘nieuwe samenleving’ over de ruggen van dat volk uitleven.

  Beiden zijn niet vies van een verregaande zelfverrijking, waarbij het ‘eerlijk delen’ volgens het socialistische principe een lachertje wordt (nietwaar Marcel van Dam?) en hun grenzeloos egoïsme, hun eigen volk interesseert hen geen donder, de eigen belangen gaan altijd voor, maakt dat het ‘klootjesvolk’ zowel van ‘links ‘als van ‘rechts’ het slachtoffer wordt.

  Het volk moet opdraaien voor zowel ‘de rechtse als de linkse idealen’, want beiden weigeren eventuele vervelende consequenties op hun eigen rug te nemen.

  Daarvoor zijn zij te licht gebouwd.

  Like

 4. Wachteres, Zo is het maar net! Als het in hun straatje past dan schuwen ze zelfs volksuitwisseling niet! Zolang er nog centen te roven zijn, mogen wij blijven, maar als er niets meer te halen valt worden wij afgeserveerd en ‘ingeruild’ door miljoenen andere volksgroepen!

  Like

 5. Margaret Thatcher, Rupert Murdoch, Helmut Kohl, Ronald Reagan, Gorbatchov waren onderdeel van het geslaagde project http://en.wikipedia.org/wiki/Team_B dat heeft bijgedragen aan de ondergang van de Soviet Unie met name door het debacle van het Rode Leger tegen de met stingers uitgerustte linkse Kadafdi style islam-socialistische Mudjahedeen (Afshin Elian).
  Om te voorkomen dat de Mudjahedeen Afghanistan weer in de invloedsfeer van de Soviet Unie zou laten glijden richtte de geheime dienst van Pakistan (ISS) de Pakistaanse Taliban op die weer de Afghaanse Taliban uitlokte en de Mudjahedeen verdreef.
  Op 9 sep 2001 vloog de onder bescherming van de Taliban Al Qaeda de New York Twin Towers binnen en voelde Michael Morell http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Morell zich compelled om George W. Bush aanwezig in een kleuterklas daarop te attenderen.
  Tony Blair vond het vrij snel niet meer opportuun om eenmaal op de grond in Afghanistan de heroine poopy fields plat te leggen.
  Later bekeerde hij zich tot het katholicisme en wilde hij nog recent in Zuid Afrika bemiddelen in wat ineens een grote Lonmin Anglo Platinum mijnwerkers opstand bleek te worden en voortgezet in onlusten tegen fruit telers http://nos.nl/video/460454-staking-zuidafrika-loopt-uit-de-hand.html onder instigatie van ANCer Marius Fransman.
  Inmiddels is fransman aangeklaagd door de Joodse Raad wegens opruiing wegens racisme.
  http://www.praag.co.za/index.php/nuus-magazine-402/suider-afrika-magazine-400/13172-joodse-raad-kla-fransman-aan.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s