Dreigingsniveau terrorisme verhoogd

Screenshot_8

Het is voorstelbaar dat Nederlandse jihadstrijders die terugkeren uit Syrië een aanslag willen plegen in Nederland. Hoewel er geen concrete aanwijzingen zijn voor een aanslag, heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) Dick Schoof woensdag het dreigingsniveau voor terrorisme verhoogd naar het een na hoogste niveau.

Het is voor het eerst sinds 2009 dat het niveau ‘substantieel’ (niveau 3 van 4) van kracht is. Sinds november van dat jaar gold het niveau beperkt (niveau 2 van 4). De burgers op straat merken niets van de verhoging en ze hoeven zich geen zorgen te maken. Schoof zegt dat onder meer de geheime dienst AIVD en de politie „hun alertheid hebben verhoogd en hun inspanningen hebben geïntensiveerd”.

Het verhoogde dreigingsbeeld staat volgens Stoof volledig los van de troonswisseling op 30 april. Dat de NCTV heeft besloten het niveau aan te passen, heeft vooral te maken met de mogelijke dreiging die uitgaat van teruggekeerde jihadreizigers.

Een kleine 100 strijders uit Nederland zijn afgereisd naar oorlogsgebieden, voornamelijk Syrië, maar ook naar diverse landen in Afrika. Volgens de NCTV kunnen de jihadstrijders bij terugkomst door hun strijdervaring een veiligheidsrisico opleveren. Ze zijn bij terugkomst niet alleen radicaal in hun gedachtegoed, maar kunnen ook getraumatiseerd zijn en mogelijk bereid zijn om geweld te gebruiken.

Deze jihadgangers kunnen ook een risico vormen voor Westerse doelen in de gebieden waar zij naar toe reizen en „bestaat de mogelijkheid dat zij andere geestverwanten uit Nederland aansporen hen te volgen”, waarschuwt Schoof. Hij noemt het medeleven en het hulp bieden aan de Syrische burgers „begrijpelijk”. „Onze zorg zit op degene die gaan strijden.”

Hij zegt dat in Nederland signalen zijn die erop duiden dat jihadistische radicalisering van kleine groepen jongeren in ons land is toegenomen. „Ook blijkt dat de doorradicalisering naar geweldsbereidheid soms zeer snel kan verlopen.” Schoof constateert tegelijkertijd dat de aandacht van de politiek en in de samenleving voor radicalisering de laatste jaren juist is afgenomen.

De autoriteiten proberen te voorkomen dat jongeren naar jihadistische trainingskampen of strijdgebieden afreizen en houden teruggekeerde strijders in de gaten. „Het gaat daarbij onder meer om inlichtingen en onderzoek, opsporing en vervolging.” Zo verhoogt de marechaussee de controles aan de grenzen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Ivo Opstelten dat ook de burgemeesters van de 4 grote steden al op de hoogte zijn gebracht van de ontwikkelingen.

In Europa gaat het om vele honderden strijders. Andere Westerse landen hebben daarom ook hun zorgen geuit en hebben maatregelen genomen

Bron:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/21381358/__Meer_deiging_terrorisme__.html

(h/t Martha N.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, islamofascisme, Jihad, Nederland, Overheid, Terrorisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op Dreigingsniveau terrorisme verhoogd

 1. niet zo gek als je de islammers in alles hun gang laat gaan!

  Like

 2. Maja zegt:

  En nog steeds worden deze lieden vergoeilijkend “strijders” genoemd EN Nederlands ook nog. Terwijl het gewoon MOSLIM-TERRORISTEN zijn die NIETS met Nederland te maken hebben behalve dan dat ze een Nederlands paspoort hebben gekregen en uit de staatsruif vreten.
  De naïviteit van de overheid (ik ben persoonlijk van mening dat het pure kwaadaardigheid is want zó blind kan toch niemand zijn!!) zal het Nederlandse volk nog heel erg duur te staan komen.

  Die terroristen gaan maar met één doel naar Syrië: om te MOORDEN. Nou ik mag hopen dat bij alle 100 (als het er niet meer zijn), hun kop van hun romp wordt geschoten. Opgeruimd staat netjes.

  Like

 3. wim van rooy zegt:

  Toen een gewone Vlaamse niet-doorgestudeerde straathoekwerker in 2004 op dit soort omineuze verschijnselen wees, werd hij ontslagen door de politiek correcte elite. Hij schreef er in 2012 een dik en profetisch boek over dat misschien weleens door onze bewindslieden zou moeten geraadpleegd. Peter Calluy heeft immers meer gezond verstand in zijn pink dan al die academici en politici met hun karpatenkoppen. Hadden ze toen naar Peter Calluy geluisterd, dan was het misschien nooit zover gekomen. Maar ook nu nog kan er geen woord van verontschuldiging af. Het was toen pure broodroof en op de boodschapper werd heftig geschoten. Peter Calluy ‘Kroniek van een aangekondigd onheil. Ex-straathoekwerker getuigt over de opkomst van de radicale islam’ ‘(Academic and Scientific Publishers, 409 blz.)

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Zonder te schelden dan. Hoe is het in godsnaam mogelijk, dat deze junior salafisten met 2 paspoorten helaas, naar Syri”kunnen reizen, daar met de allahhakkebar malloten, dood en verderf zaaien, en vervolgens vrolijk lachend de retourreis te maken naar nederland, waar ze door links natuurlijk als helden zullen worden ingehaald. Nu moet Rutte en zijn intelligente bende mij dit maar eens uitleggen. In 1936 zijn diverse nederlanders vertrokken om in Spanje met de Internationale Brigades tegen Generaal Franco te vechten. Ondanks dat ik niet links ben, weet ik dat al DEZE NEDERLANDERS hun NEDERLANDERSCHAP is afgenomen, nu vraag ik aan Rutte cum suis, bent U nu ook zo konsekwent om deze terroristen terug te sturen naar hun zandbaklanden?
  Het antwoord weet ik al, NEEN, want mag niet van de Partij van de Allahtonen, deze partij is met afstand de meest perverse, huichelachtige en landverraderlijke partij van nederland. Ik heb gezegd!

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  “Syri” moet zijn Syrië uiteraard!

  Like

 6. JooJootje zegt:

  Er gaan al jaren moslims op jihad vanuit Nederland nu ineens code oranje.
  Code oranje grappig.
  Zou het iets te maken kunnen hebben met oranje en de aankomende gebeurtenissen.
  Jaren doen we niets en nu ineens code oranje wat de overheid meer vrijheid beperkende mogelijkheden biedt.
  Ik vind het maar verdacht die Nederlandse overheid wat zijn ze werkelijk van plan.

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  ‘Ja, ja’……,.
  Ook andere westerse landen hebben maatregelen genomen.
  Voor deze jihad-strijders, die opgefokt uit Syrie terug komen, zijn speciale maatregelen nodig.
  Maatregelen zijn op basis van de geldende situatie nodig WANT er zijn meer dan een miljoen moslims op ons grondgebied, die voor een aanzienlijk deel PRAKTISEREND moslim zijn.
  Dat wil zeggen dat ze de KORAN lezen, dat ze voor eveneens een aanzienlijk deel voorstander zijn van de invoering van de SHARIA en mogelijk elke vrijdag van hun IMAM te horen krijgen dat de leefwijze volgens de koran belangrijker is dan de westerse leefwijze volgens de westerse WET- EN REGELGEVING.
  De KORAN schrijft voor dat alle NIET-MOSLIMS gedood moeten worden. Tot nu toe is dat alleen toegepast op Theo van Gogh door Mohammed Bouyeri, die daarvoor nog een gevangenisstraf uitzit. De andere moslims wachten nog tot de tijd rijp is. Dat hangt af van de sterkte die ze vertegenwoordigen. Dat is in grote lijnen in een projekt vastgelegd.
  Het is niet bekend hoe zich dat zal gaan voltrekken. Of het een massale bijltjesdag wordt of dat eerst de betrokkenen de gelegenheid krijgen om zich er aan te onttrekken. Het schijnt dat de moslims enigszins van de opdracht af kunnen wijken op voorwaarde dat de ‘slachtoffers’ aan andere eisen van de moslims tegemoet komen. Afkopen o.i.d. Jaarlijks wordt wel door de moslims geoefend door het slachten van een schaap. Of ze een schaap de nek afsnijden of een mens is niet zo’n groot verschil.
  Er is maar één manier om hieraan te ontkomen en dat is tijdig de moslims uit het straatbeeld verwijderen. Dat had allang gebeurd moeten zijn maar de goegemeente en de overheid geloven niet in het naderende onheil.
  Alleen de PVV (de KAREL MARTEL PARTIJ) heeft hier regelmatig voor gewaarschuwd maar dat was aan dovemansoren. De waarschuwing van de coordinator terrorismebestrijding ten aanzien van de ± 10 jihadstrijders kan aanleiding zijn dat de ogen van meer mensen open gaan.
  HET IS TE HOPEN.

  Like

 8. over de achterlijke houding vd ned spreekbuis vr ongetwijfeld de linxe poco dhimmies heb ik hier iets heeeel simpels voor ze wellness centra gaan oprichten voor die arme getraumatiseerde jihadjes…

  Er wordt veel gespeculeerd over wat de wet zegt, zie hieronder.
  Artikel 7 lid 4 van de wet op het Nederlanderschap en Ingezetenschap zegt:
  Dat daar waar men zonder toestemming of verlof van de Nederlandse overheid zich begeeft in (Vreemde) Krijgsdienst- of Staatsdienst verliest men zijn of haar Nederlanderschap.

  Zij die vervolgens na het ontnemen van de Nederlandse nationaliteit nog een andere nationaliteit hebben kunnen m.i. dan vervolgens ook worden uitgewezen naar het land van hun dan geldende Nationaliteit!

  Opgeruimd staat netjes!

  Like

 9. Martha zegt:

  Laten wij denken aan Mohamed Merah, ook een jihadist, die teruggekeerd een bloedbad heeft
  aangericht.

  Myriam Monsonega, ik zal haar nooit vergeten.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Rijksgesubsidieerd WATJE tevens katuitdeboomkijker en NTCb-chef Dick Schoof houdt “ze” in de gaten, zegtie. Dat had ik je ook wel kunnen vertellen, Dick! Er is alleen een groot verschil tussen jou en mij, want ik had dat verdomde moslimtuig al bij voorbaat laten weten dat ze hun Ned. paspoort KWIJT zouden zijn als ze in vreemde krijgsdienst zouden treden. Maw: Tanja Nijmeijer(die al een aantal jaren lid is van de Colombiaanse FARC) schijnt haar Ned. paspoort ook kwijt te zijn, dus wie houdt je tegen om dezelfde onteigeningsprocedure op al die allahschreeuwers toe te passen?
  Angst kan nooit de reden zijn want jij wordt ook beveiligd, zo is ’t toch of niet??
  http://nos.nl/video/484127-dreigingsniveau-terrorisme-in-nederland-omhoog.html

  Like

 11. BigLJohn zegt:

  Tom Hendrix was mij al voor. Net voor de tweede wereldoorlog gingen Duitse soldaten naar Spanje om ervaring te krijgen in oorlogsvoering. Zij gingen Franco meehelpen in zijn strijd tegen de gevestigde regering. Wat een gelijkenis met de dag van vandaag. Moslims uit heel Europa die mee gaan strijden met Sharia strijders in Syrie en Afrika. En hoe zij terugkeren. Als ervaren soldaten cq terroristen die na hun hulp en oefening in Europa aan de slag kunnen. Nine Eleven zal hierbij nog eens gaan verbleken. Politici die gewetenloos Europa met al haar inwoners en cultuur overleveren aan een barbaren ideologie, Islam geheten ! En die bovendien in heel Europa middels de E.U. een dictatuur willen vestigen, al dan niet in combinatie met de Islam. Verlost van Hitler. Al die soldaten die voor niets gestorven zijn, komt er de volgende dictatuur weer aan. Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, maar een mens !

  Like

 12. Avidia zegt:

  Als je als Nederlander in een vreemd land gaat strijden dan strijd je toch tegen en met vreemde machten, dan mag je toch niet terug keren in eigen land? Ik hoorde dat men plannen zit te maken hoe het moet gaan als ze TERUG komen, ze mogen helemaal niet terug komen, hun Ned. paspoort moet worden afgepakt, weg wezen!

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  @Scarlatt Bombatti 19.08. uur. Beste Scarlatti, dat zou moeten gebeuren, maar gezien de aanwezigheid van de Partij van de Allahtonen, in de huidige regering, vrees ik dat men toch weer voor de moezelmensen een uitzondering gaat maken. Mark my words!

  Like

 14. Wern71 zegt:

  Het is toch niet te geloven. Ze weten wie die strijders zijn oppakken en richting quantanamo bay. Of gaan we weer een pvda politicus langs sturen en een kopje koffie met ze drinken in de hoop dat alles weer rustig is.
  Maar goed. laten we maar vertrouwen in onze politiek hebben, die zegt dat alles goedkomt en dat het allemaal wel mee valt met het muslim geloof. We moeten ons niet zo aanstellen en ons maar aan de muslims aanpassen. Als we dat doen dan zullen de muslims ons wer accepteren in nederland. Zo is het toch??? D66, PVDA, groen links, SP!!!!

  Like

 15. luckybee zegt:

  Dreiging alleen is naar mijn mening niet genoeg.Er moet duidelijk een paar prominente halsen open gesneden worden dan mischien help dat.

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Ja Luckybee, ze oefenen op schapen om naderhand ons – de ongelovigen – ritueel te slachten als voornoemde schapen. Theo van Gogh was heus de eerste niet die dit overkwam.

   Like

 16. henk schroemges zegt:

  Volledig eens met voorgaande schrijver.
  Wellicht dat we dus binnenkort weer eens horen dat de 2e kamer, 1e kamer het kabinet en alle overheidsinstanties weer eens een keertje geschokt zijn.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  @BigLJohn 14.50. uur. Inderdaad, de HAATBAARDEN zullen ons ongelovigen, met plezier de keel doorsnijden. Maar de RODEN zeggen dat het natuurlijk niet waar is! Rode klootzakken go to hell!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s