EU: strijd om het geld escaleert – parlement wijst begroting af

Screenshot_15

President van het Europees Parlement, Martin Schulz: bezig in eigen belang!?

De machtsstrijd tussen het Europees Parlement en de Europese Commissie gaat verder: met absolute meerderheid stemden de afgevaardigden vandaag tegen de begroting. Tot aan het einde van nieuwe onderhandelingen in de zomer is de EU daarmee in feit handelingsonbekwaam.

In totaal stemden 506 van de 690 EU-afgevaardigden tegen de begroting, waarover de regeringschefs van de EU in moeizame onderhandelingen hadden onderhandeld. De stemming vond precies een dag voor de topontmoeting van de nationale regeringen in Brussel plaats.

Hoewel de nieuwe begroting voor de eerste keer in de geschiedenis van de EU lager is, eisen de parlementariërs meer flexibiliteit bij de ombuiging van de financiële middelen naar andere uitgaventerreinen en de invoering van directe EU-belastingen, bericht Open Europe.

Vermoedelijk zullen de nieuwe onderhandelingen tot de zomer duren. Zo lang blijft de EU theoretisch niet in staat te betalen. Het valt echter te verwachten dat de technocraten een oplossing zullen vinden om ook zonder formele toestemming van het parlement door te kunnen gaan.

De Duitse president van het Europees Parlement, Martin Schulz, heeft van de Europese Commissie gewonnen: voor Schulz gaat het om veel meer dan alleen een begroting in de rechtsvrije ruimte. Schulz werkt aan zijn campagne om gepromoveerd te worden tot de nieuwe president van de Europese Commissie. Daartoe profileert hij zich als de wreker van de onterfden: onlangs sprak hij van “Frankenstein Europa” (hier). In het ZDF kreeg hij een platform voor zijn persoonlijke verkiezingsstrijd (hier).

Hoe het functioneert om zonder rechtsbasis miljarden uit te geven, heeft onlangs nog de rood-groene regering in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen voorgedaan: zij negeerde meerdere vonnissen van het constitutionele hof. Uiteindelijk was het geld toen uitgegeven, gewoon illegaal (hier).

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/03/12/rot-gruener-schulden-haushalt-in-nrw-steht-politik-ueber-dem-recht/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR. Bookmark de permalink .

9 reacties op EU: strijd om het geld escaleert – parlement wijst begroting af

 1. Anneke zegt:

  Hoe meer escalatie’s, hoe eerder dit schone schijn project is weggezonken…Een redding dus voor de EU-burger. Wij verdienen een CORRECTE leiding; zo’n doodzieke EU (met al ‘z’n’ omgekochte marionetten) is letterlijk een levensgevaarlijke PARASIET. De resultaten ‘zeggen’ meer dan genoeg…komende herfst ‘zitten’ we alweer VIJF-jaar in een ‘tigste’ crisis….Deze is wel heel intens, maar gelukkig we hebben nog voedsel en kleding!!!

  Like

  • Anneke zegt:

   Máár voordat het EU-schip wegzinkt, zal er zeker nog een keiharde WEDloop plaatsvinden; een gevecht tussen de verschillende ‘afdelingen’ en – personen in deze Babelse ‘toren’. Veel burgers zullen hier dan weer de dupe van (kunnnen) worden; zeer zeker diegenen die letterlijk afhankelijk zijn van de politieke-parasieten. En wie zijn dat merendeels??? Véél, héél veel allochtonen…..!!! En natuurlijk de velen ‘schijn-rijken’, binnen de EU-maatschappijen…

   Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Wilders zal nu op meer borden tegelijk moeten gaan schaken. De EU is vleugellam en kan nu het beste bestreden worden. Een referendum eisen is voor de hand liggend.
  Als de Commissie handelingsonbekwaam is, is dus ook die tang van een Malstrom niet in staat de moslims te bevoordelen en is het de gelegenheid om immigratiebeperkende maatregelen af te dwingen.
  In verband met de financiële kwestie zullen zeker meer partijen in Nederland bereid zijn om de EU aan te pakken. Tactisch optreden is nu geboden om op het juiste moment de EU een spaak in het wiel te steken.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Om op het juiste moment een spaak in het wiel te steken ???????????
  Wat had u gedacht om een bom naar binnen te gooien ?
  heeft dit gekloot nu nog niet lang genoeg geduurd ?

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Hoe eerder de communistische eussr afzinkt, hoe beter. Ons hebben ze nooit iets gevraagd, dat gore stelletje linkse bojaren. Maar ik vrees, dat ze wel een truc in de zak hebben zitten, waardoor het feestvieren in brussel gewoon doorgaat!

  Like

  • Anneke zegt:

   Beste Tom….denk eens aan Sodom en Gomorra…die twee dwazen-steden hielden eveneens GEEN stand !!! Een mooier voorbeeld kun je hebben….

   Like

   • Anneke zegt:

    Correctie: ….een mooier voorbeeld kun je niet hebben…. En vrees is niet bepaald een luxe, brengt alleen maar depressieve gevoelens met zich mee…Dus: UITBANNEN die vrees en of angstgevoelens.

    Like

 5. Pingback: De EU is insolvent: 217 miljard euro openstaande rekeningen | E.J. Bron

 6. Pingback: De EU heeft 217 miljard euro onbetaalde rekeningen | Golfbrekers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s