Habemus Papam Franciscum: Jorge Bergoglio is paus Franciscus I. (+ video´s)

Screenshot_3

Paus Franciscus I.

Beslissing in de vijfde verkiezingsronde: de Argentijn Jorge Mario Bergoglio wordt het nieuwe hoofd van de katholieke kerk. Zijn naam als paus: Franciscus I. De mensen op het Sint Pietersplein jubelen. De rooms-katholieke kerk krijgt voor het eerst een paus uit  Latijns Amerika.

Jorge Bergoglio wordt de nieuwe paus. De 76-jarige aartsbisschop van Buenos Aires wordt als paus Franciscus I. het hoofd van 1,2 miljard katholieken. Na 13 dagen ledigstaan van de pauselijke stoel krijgt de wereldkerk daarmee een Jezuïet als nieuw hoofd.

Screenshot_2

In Rome luiden de kerkklokken, op het Sint Pietersplein jubelen de mensen. Na de vijfde verkiezingsronde was er witte rook uit de schoorsteen van de Sixtijnse kapel in Rome opgestegen.

Het conclaaf behoorde daarmee tot de kortste in de kerkgeschiedenis. Pas in de late dinsdagsnamiddag was de strikt afgesloten verkiezingsbijeenkomst met 115 kardinalen begonnen.

Video´s:

Bron:

http://www.sueddeutsche.de/panorama/pontifex-aus-argentinien-habemus-papam-jorge-bergoglio-ist-papst-franziskus-i-1.1623669

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Religie. Bookmark de permalink .

23 reacties op Habemus Papam Franciscum: Jorge Bergoglio is paus Franciscus I. (+ video´s)

 1. BigLJohn zegt:

  Alweer zo´n oude opa paus van 76 jaar. Franciscus I, hij kan toch nooit feeling krijgen met de moderne tijd. Bijvoorbeeld de aids problematiek met condooms. Hetzelfde geld bijvoorbeeld ook voor de gezinsplanning. Hoelang zal deze paus het weer uithouden, problemen met zijn gezondheid daar nog buiten gelaten. Als ik mijn opa herinner, kon die op zijn leeftijd van tegen de tachtig ook flink uitvaren tegen de in zijn ogen uitwassen van de moderne tijd. Het zij hem vergeven, daar kon hij niets aan doen. Die kardinalen daar in Rome konden daar wel iets aandoen. Een zo jong mogelijke kardinaal tot paus verkiezen. Wat men over zo´n jongere mag vinden is tot daar aan toe. Maar een veel jongere paus zou veel meer feeling krijgen met de problemen van zijn gelovigen. En ook te hopen valt dat hij niet vriendelijk voor de Islam is, zoals de vorige opa paus.

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Dat ze altijd van die oude knarren nemen begrijp ik niet.

  Hij schijnt wel een voorvechter te zijn van de bevrijdingstheologie, die radicaal de kant van de armen en onderdrukten kozen. Dat vind ik dan wel weer positief.

  Ik verwacht dan ook dat hij de leiders van de E.U. op zijn hand gaat krijgen. Met een beetje geluk voorkomt hij daarmee een fors aantal burgeroorlogen door op korte termijn de kruistochten weer in ere te herstellen.

  Like

 3. @Johannes den Hollander; Ja, laten we oprukken naar Jeruzalem en daar Jeruzalem gaan bevrijden van de heidenen (moslims)!

  Like

 4. G.Deckzeijl zegt:

  M’n comment van 21:39 was kennelijk de gekuiste YT-versie… (stakkers!)
  Hier is de complete versie met de opmerking, hij die door zijn orgaan slechts pist…

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Jack Terrible, wat mij betreft is het voldoende als die nieuwe paus opdracht geeft om deze “gasten” uit Europa te laten verwijderen.

  Like

 6. maria zegt:

  @G.Deckzeijl : De paus heeft alleen heel weinig met Jezus te maken. Sterker nog, hij zet zichzelf in de plaats “tussen God en mensen”. Echte Christenen hebben dus ook niks met de paus.
  @Joannes den Hollander : Die “bevrijdingstheologie” is het stokpaardje van de blanke elite en heeft nog nooit een arme geholpen. En die “onderdrukten” zijn niet de vervolgde christenen maar zielige palestijnen. De PLO heeft in de jaren zeventig fors gecasht op deze bevrijdingstheologie.

  Like

 7. Robbert zegt:

  Ik vind het alvast weinig goeds voorspellen als de raad van moslims de verkiezing van de paus positief beziet……

  Bij monde van voorzitter Ugurlu Semsettin onthaalde
  het Executief van de Moslims van België de verkiezing van de nieuwe
  paus woensdagavond positief. “Wij wachten uiteraard op de eerste
  woorden van Franciscus I gericht aan de moslimwereld maar wij
  begroeten de keuze van een niet-Europeaan tot paus. Dat is zeer positief”,
  verklaarde hij.
  De Moslimexecutieve houdt er in de eerste plaats aan de katholieke
  wereld en de 115 kardinalen te feliciteren met de snelle verkiezing van
  een nieuwe paus.
  “Het lijkt erop dat Franciscus I iemand is die dicht bij de armen
  staat, met een grote menselijke dimensie. Het is ook erg positief dat
  een kardinaal van een ander werelddeel verkozen wordt. Rome toont
  daarmee aan dat een paus van om het even welk continent kan komen.
  Die boodschap is belangrijk”, aldus Semsettin.
  Wat betreft de toekomstige relaties tussen moslims en katholieke
  gelovigen, kan enkel de tijd en het discours de toon zetten. “Wij
  houden de start van het pontificaat van Benedictus XVI in gedachte, die
  enkele ongelukkige woorden had voor de moslimwereld. Hij
  verduidelijkte nadien zijn uitlatingen en het incident werd vergeten. Voor
  ons is de rol van de paus primordiaal”, besluit de Moslimexcecutieve.

  Like

 8. Jan zegt:

  Dat de vorige paus tegen het gebruik van condooms was had een reden. Waar wil je in Afrika condooms kopen als je in de wildernis leeft? Er hangt geen automaat ergens bij een boom. Bovendien kan niemand die zich veroorloven. Dus moet men niet een promiscue leven leiden wat bovendien er toe leidt dat pa niet kinderen bij tientallen vrouwen heeft en vrouwen in de ellende achter laat zitten, die wij dan weer met ons belastinggeld ‘mogen’ steunen, ons door links volk uit de zakken gestolen. Dus de opvatting snijdt wel degelijk hout.
  Ik moet er niet aan denken dat een nieuwe paus een of andere dertiger is met ‘moderne’ opvattingen als lesbo- en homohuwelijk en adoptie van kinderen door dergelijke stellen. Zo’n ‘begripvolle’ linkse, zoals ‘moderne’ linkse godsdienstleraren in de jaren zestig en zeventig aan de middelbare scholen die eigentijds wilden zijn en ‘Jesus Christ Superstar’ in de klas promootten.

  National Catholic Reporter:
  “We live in the most unequal part of the world, which has grown the most yet reduced misery the least,” Bergoglio said during a gathering of Latin American bishops in 2007. “The unjust distribution of goods persists, creating a situation of social sin that cries out to Heaven and limits the possibilities of a fuller life for so many of our brothers.”

  Bergoglio is seen an unwaveringly orthodox on matters of sexual morality, staunchly opposing abortion, same-sex marriage, and contraception. In 2010 he asserted that gay adoption is a form of discrimination against children….
  http://ncronline.org/blogs/ncr-today/papabile-day-men-who-could-be-pope-13

  Like

 9. luckybee zegt:

  Deze Paus is een Jesuit. Ik ben bang dat met hem het kwaad meeregeert in het Vaticaan. De geest van Ignatius de Loyola is zo te zien uit de Hel uitgekropen.Ik hoop het beste. Hier over heeft Jezus Christus dit gezegd.Matheus 7 DE SMALLE WEG vers 13-23.
  16 Aan hun vruchten zult gij hen kennen. Leest men ook een druif van doornen, of vijgen van distelen?

  17 Alzo een ieder goede boom brengt voort goede vruchten, en een kwade boom brengt voort kwade vruchten.

  18 Een goede boom kan geen kwade vruchten voortbrengen, noch een kwade boom goede vruchten voortbrengen.

  19 Een ieder boom, die geen goede vrucht voortbrengt, wordt uitgehouwen en in het vuur geworpen.

  Like

 10. Tistochwat zegt:

  http://tistochwat.wordpress.com/2013/02/12/paus-treedt-af/

  Misschien vinden jullie de reactie van De Paus maart 14, 2013 om 1:31 am, wel interessant?

  Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  @maria: 13-3, 23:28 Weet ik ook wel, maar het ging mij enkel om Robert Long’s quote “hij die door zijn orgaan slechts pist, heeft over miljoenen beslist.”
  Die quote ONTBREEKT aan mij eerste YT-bijdrage, maar m’n tweede YT-bijdrage is compleet.
  Niet opgelet zeker?

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  De wereld wordt geregeerd door het kwaad…
  ____________________________________

  Hierop vroegen zij hem en zeiden: „Leraar, wanneer zullen deze dingen feitelijk zijn, en wat zal het teken zijn wanneer deze dingen zullen geschieden?” Hij zei: „Past op dat GIJ niet wordt misleid; want velen zullen komen op basis van mijn naam en zeggen: ’Ik ben het’, en: ’De bestemde tijd is nabij gekomen.’ Gaat hen niet achterna. Wanneer GIJ voorts van oorlogen en ongeregeldheden hoort, wordt dan niet verschrikt. Want deze dingen moeten eerst geschieden, maar het einde [komt] nog niet onmiddellijk.”
  Toen zei hij vervolgens tot hen: „Natie zal tegen natie opstaan en koninkrijk tegen koninkrijk; en er zullen grote aardbevingen zijn, en in de ene plaats na de andere pestilenties en voedseltekorten; en er zullen vreselijke schouwspelen en van de hemel grote tekenen zijn.
  (Lukas 21:7-11)

  Ook zullen er tekenen zijn in zon en maan en sterren, en op de aarde radeloze angst der natiën, die vanwege het gebulder der zee en [haar] onstuimigheid geen uitweg weten, terwijl de mensen mat worden van vrees en verwachting omtrent de dingen die over de bewoonde aarde komen; want de krachten der hemelen zullen worden geschokt. En dan zullen zij de Zoon des mensen zien komen in een wolk met kracht en grote heerlijkheid.Als nu deze dingen beginnen te geschieden, richt U dan rechtop en heft UW hoofd omhoog, omdat UW bevrijding nabij komt.
  (Lukas 21:25-28)

  Like

 13. Joannes den Hollander zegt:

  Maria 23.28 schreef
  @Joannes den Hollander : Die “bevrijdingstheologie” is het stokpaardje van de blanke elite en heeft nog nooit een arme geholpen. En die “onderdrukten” zijn niet de vervolgde christenen maar zielige palestijnen. De PLO heeft in de jaren zeventig fors gecasht op deze bevrijdingstheologie.
  **************************************************************************************************************
  Dan was ik mogelijk te enthousiast Maria. Ik bedoelde en hoopte ermee dat deze nieuwe paus ons in West-Europa zou verlossen van de islamisering die bijna een feit is. Eenkruistocht in afgeslankte vorm dus. Het zou me niet verbazen dat de afzonderlijke regeringsleiders wel naar hem zullen luisteren. En mocht dit niet zo zijn, dan zulen de Europeesche volkeren er naar mijn mening zeker gehoor aan geven.

  Like

 14. Tistochwat zegt:

  Ja, ze kunnen het goed met elkaar vinden, ‘Babylon de Grote’ en de ‘koningen der aarde’:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21391059/__Prins_naar_inauguratie_paus__.html

  Like

  • Maja zegt:

   De aanstaande koning van ons land verraadt daarmee de Reformatie. De Protestanten zijn immers door Rome vervloekt en die vervloeking is nooit herroepen, Dat tegenwoordig helaas een groot deel van de (linkse) Protestantse Kerken meehuichelt met Rome EN de islam, doet daar niets aan af.

   Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @Tistochwat 12.35. uur. Heel goed dat U daarop wijst. Ook ik denk dat we in een tijd zitten die verdomd veel lijkt op wat is voorzegd geworden. Maar ik denk dan aan het bekende Lutherlied, met de tekst:
  Een vaste burcht is onze God,
  een wal die het kwaad zal keren,
  zijn sterke arm houdt buiten schot,
  wie zich niet kan verweren.
  De vorst van het kwaad,
  de aatsvijand staat,
  geharnast in het veld,
  in list en in geweld
  kan geen hem evenaren.

  Gods heilig Woord alleen houdt stand,
  Gods waarheid zal ons staven,
  Hij leidt ons en met milde hand,
  schenkt hij zijn geestesgaven.
  Al rooft de tyran,
  ons wat hij maar kan,
  ons goed en ons bloed,-
  laat hem zijn overmoed!
  GODS RIJK BLIJFT ONS BEHOUDEN.
  Liedboek voor de Kerken: Gezang 401.

  Like

 16. Jan zegt:

  Pope Francis ‘a friend of the Islamic community’
  “He always showed himself as a friend of the Islamic community. He visited the At-Tauhid Mosque (located) in the neighborhood of Floresta and the Arab-Argentine Ali Ibn Abi Talib School strengthening our relations”

  By the time of the 2006 Lebanon War, I held an argument with one of his assistants. He received me and understood my position. He acted like a friend….

  Considering ties between the CIRA (Islamic Centre of the Argentine Republic) and now Pope Francis “excellent”

  “When Bergoglio attended the CIRA to have lunch with the board, he told us that in Rome, when he talked about the relation he had with Muslims saying that he came to the CIRA and that we congratulated him on Christmas, they just could not believe it, it shocked them,” Dr. Noufouri said and affirmed that “Argentina is a model of dialogue and coexistence that, God willing, could be exported to the world.”
  http://www.buenosairesherald.com/article/126369/pope-francis-a-friend-of-the-islamic-community

  Like

 17. Jan zegt:

  Special report: The damning documents that show new Pope DID betray tortured priests to the junta
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2294580/Special-report-The-damning-documents-new-Pope-DID-betray-tortured-priests-junta.html#ixzz2NlwvpCk9

  Het was dus niet bijster snugger van Maxima om geld te geven aan de paus. Ik had al nooit en hoge dunk van haar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s