Seminar over vreedzame co-existentie eindigt in stenen gooien

Screenshot_6

Een groep Arabische scholieren uit de stad Sakhnin in het westen van Galilea heeft een groep joodse scholieren met stenen bekogeld, nadat ze beide hadden deelgenomen aan een seminar over vreedzame co-existentie van Joden en Arabieren.

De joodse scholieren kwamen uit de stad Yokneam en ondervonden aan den lijve wat “co-existentie” voor hun Arabische buren betekent – en wel onmiddellijk na een seminar waarbij beide zijden zou moeten worden bijgebracht om in harmonie met elkaar te leven.

Bij het incident raakte niemand gewond, maar enkele joodse ouders verklaarden tegenover Israëlische journalisten dat zij hun kinderen niet nog een keer aan zo´n project zullen laten deelnemen.

De directeur van de school in Sakhnin schreef daarop een excuusbrief aan zijn collega uit Yokneam, waarin hij er op wees dat de stenengooiers een week zouden worden geschorst en bij terugkeer een spreekbeurt zouden moeten houden over “co-existentie” voor hun medescholieren.

Bron:

http://www.israelheute.com/Nachrichten/Artikel/tabid/179/nid/25497/Default.aspx?ref=newsletter-20130313

Auteur: Michael Selutin

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Arabieren, Hypocrisie, Islam, Israël, Joden, Jodenhaat, Moslims, Racisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Seminar over vreedzame co-existentie eindigt in stenen gooien

 1. Martien Pennings zegt:

  Mijn standaardreactie vanaf maart 2013: in kokende olie verzuipen!
  In dit geval: ook de ouders.
  Of eigenlijk negen-tiende van de bevolking van het Midden-Oosten.
  Ho-ho-ho, Pennings!
  Dat is oproepen tot negentiende-genocide.
  Dat kan dus echt niet.
  Webmaster!
  Ingrijpen!
  Maar ik word er zóóóó schijtziek van.
  En nog schijterzieker word ik van de linkse collaborateurs in het Westen.
  Maar moeten die een dan nóg erger straf krijgen dan verzuipen in kokende olie?
  Nou ja, voor hen gebruiken we gewoon olie die verhit is tot honderd-en-tien graden.
  En voor we ze in de olie flikkeren, hangen we ze eerst op.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Gelukkig dat ik het zelf als eerste opmerk, maar olie kookt dus pas bij 170 tot 180 graden.
   Dus als ik zeg “voor hen gebruiken we gewoon olie die verhit is tot honderd-en-tien graden” dan is dat wat dubieus.
   Je kunt het opvatten als extra wreed: ietsje koudere olie zodat de doodsstrijd en de pijn langer duren.
   Maar ook als onnadenkend: Pennings had zich even niet gerealiseerd dat het kookpunt van olie hoger ligt dan dat van water.
   Het laatste is de waarheid.
   Stom-stom-stom!

   Like

 2. Het stond natuurlijk ook hier in de krant. Een ander triest bericht sloeg op een Arabische dame die werkte in de organisatie voor National Service. Deze service is om jongelui de gelegenheid te geven om gedurende een jaar iets te doen voor hun gemeenschap. Zo zijn er bijv. veel vrome Joodse meisjes die niet in het leger gaan, maar wel een jaar of soms wel twee jaar hun tijd en energie voor de gemeenschap geven.

  Het is bekend dat onder de Arabische bevolking van Israel het idee van “vrijwillig iets doen voor de ander” niet wijd verspreid is. De Arabische dame hierboven vermeld slaagde er in om iets als 360 Arabische jongeren warm te maken om in het kader van de National Service iets te doen voor hun eigen gemeenschap. Daarop heeft zij zulke agressive reakties en bedreigingen van andere Arabieren gekregen, dat ze op heeft gehouden met haar werk. In het bericht stond niet of die Arabische jongeren wel of niet als vrijwilliger zijn gebleven.

  Het is onbegrijpelijk dat zo veel Arabieren er zo een punt van maken om een jaartje iets goeds te doen voor hun eigen gemeenschap, in het kader van de National Service. Ze krijgen er crediet voor, het staat mooi op hun c.v. en het komt allemaal hun eigen omgeving ten goede.

  Like

  • Henk.V zegt:

   Beste @Dorith,
   Eigenlijk geeft u de kern van het probleem zelf al weer : (islamitische) Arabieren kunnen eigenlijk niet voor een bepaalde tijd UIT ZICHZELF hun medemensen hulpvaardig, met een open, oprecht gemeende en positieve instelling tegemoet treden en dan hebben we het nog alleen maar over de eigen gemeenschap, zoals u zegt.

   En we kunnen nog een stapje verder gaan en vaststellen dat het meerdere malen voorkomt dat één segment van een islamitische bevolking opstaat tegen hun land- of volksgenoten, omdat men denkt dat die er een verkeerde opvatting met betrekking tot hun ideologie op na houden.Het gevolg zien we: extreme vormen van geweld, waarvan vele onschuldige burgers de dupe worden.
   Nu we na bovenstaande analyse toch eenmaal zijn aangekomen op een hellend mentaal vlak, moeten we onze weg omlaag maar even vervolgen en opnieuw vaststellen dat de graad van instabiliteit in gedrag alleen maar toeneemt wanneer moslims hun gedrag moeten bepalen tegenover mensen die in hun ogen een ”lagere status behoren te bezitten”, omdat ze geen islamieten zijn. De excessen die wij dan kunnen zien zijn nog ingrijpender: geweldpleging, verkrachting, brandstichting van huizen en kerken, ontvoering van meisjes en gedwongen bekering en huwelijk, verdrijving van mensen (christenen) of gewoon: moord.Al deze gevallen zijn meer dan voldoende gedocumenteerd vastgelegd.
   En dan zwijg ik nog over de laagste trede in de verwording: de haat tegen Israël en de joden, die er systematisch wordt ingehamerd vanaf de vroege kindertijd en hoe die haat moet worden gekanaliseerd laten de statuten van Fatah ,Hezbollah en Hamas wel zien.
   Er zit dus -als gevolg van de straffe opvoeding tot islamitisch denken- iets ernstig mis in de denk – en gevoelswereld van de islamitische bevolkingen.Dat is afschuwelijk.

   Het verschil met de westerse manier van denken en handelen laat zich met dit voorbeeld gemakkelijk verduidelijken.
   Stel eens dat er een grote catastrofe ergens op de wereld plaats vindt, een enorme natuurramp bijvoorbeeld. In onze wereld is het dan totaal voor de hand liggend, dat er een grote mate van spontane betrokkenheid met de getroffen bevolking in het rampgebied ontstaat. DAARBIJ IS DE VRAAG NAAR HUN POLITIEKE OVERTUIGING, OF HUN GODSDIENSTIGE OPVATTINGEN TOTAAL ONBELANGRIJK. Je ontfermt je gewoon over de mensen die het zwaar hebben.
   Je doneert geld en goederen en hoopt dat de slachtoffers zo gauw mogelijk hun leven weer kunnen oppakken.

   Deze joods/christelijk,humanistische reactie lijkt volstrekt ondenkbaar in de islamitische wereld.
   Eerst dacht ik nog dat het ontbreken ervan misschien te maken had met de selectie die men eventueel toepaste: help ik moslims, of moet ik mensen helpen die geen moslim zijn?
   Na uw verhaal moet ik concluderen dat er (nog) helemaal niet zoiets bestaat als een algemeen ontwikkelde vorm van medemenselijkheid die zich over iedereen wil ontfermen in de islamitische cultuur.

   Dat is een treurig stemmende constatering, vind ik, want dan geldt dit zware manco hoogstwaarschijnlijk ook voor de parallelle moslim gemeenschappen die zich overal in de westerse wereld hebben kunnen ontwikkelen, dank zij de verdwazing van de heersende politiek correcte elites.
   Het vermogen tot oprecht mededogen is een van de bouwstenen van onze mens-vriendelijke maatschappij. Overal waar de elites in het westen de vorming van ”meedogenloze bevolkingscellen” hebben toegestaan,zal de positieve houding die de mensen tegenover elkaar aannemen binnen enkele decennia ook hier totaal zijn verdwenen en zullen we in de jungle zijn aanbeland.

   Like

   • oogenhand zegt:

    “ontvoering van meisjes en gedwongen bekering en huwelijk”

    De hieruit geboren kinderen worden uiteraard islamitisch opgevoed en zelfs als Turken, Marokkanen etc. beschouwd. Juist het gegeven dat bv. skinheads het niet in hun hoofd zouden halen om de kinderen van ontvoerde en bekeerde Marokkaanse meisjes als Nederlanders te zien, zorgt ervoor dat moslims vrezen dat ze met wortel en tak worden uitgeroeid. Dit patrilineaire en polygyne beginsel van de moslims leidt er overigens wel toe dat iedere dode moslimman meer vrouwen voor de overige moslimmannen betekent.

    Like

   • Martien Pennings zegt:

    Vandaar, Henk, dat als ik een nieuwe politieke partij zou oprichten die door het leven zou gaan met de afkorting MIA: Mentaliteit Is Alles.

    Like

 3. PS ~ Ik wil de lezers die een Facebook account hebben, voorstellen om een kijkje te nemen op Face the Bridge. Daar kan men allerlei voorbeelden vinden van samenwerking tussen Joodse Israelies en Arabieren. Het kan best! Met een beetje goede wil!!

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ja, Dorith: met een beetje goede wil kan het.
   En ik ben zelfs bereid bij sommige Arabieren een beetje goede wil te veronderstellen.
   Maar die meerderheid die van kwade wil is?
   En die naar schatting 30% die van kwade wil is en bereid is geweld te gebruiken?
   Dat zijn degenen die de agenda bepalen!
   Heb geen illusies, Dorith!

   Like

 4. BigLJohn zegt:

  Alweer een actie van de gematigde Moslims. Vreedzame co-existentie ! Die wolven in schaapskleren. Eerst aan een bijeenkomst deelnemen, en dan toeslaan. Allemaal wel een beetje TE toevallig ! Islam is vrede zeggen ze dan. En ondertussen vermoorden ze in de wereld ook nog eens talloze Katholieken, branden hun kerken plat en belagen ze ook nog eens de Joden. Het zoveelste geval. Het volgende doelwit zijn wij Europeanen. Een mogelijke volgende slogan van de Islam; Hamas Hamas, Europeanen aan het gas ? In ons eigen belang wordt het eens tijd dat wij hard terugslaan, en niet meer de andere kant opkijken via de befaamde struisvogel mentaliteit !

  Like

  • oogenhand zegt:

   Vergast worden de Europeanen uiteraard niet, want ze hebben slaven nodig. Voordat je terug kunt slaan, dien je een goede ideologie te ontwikkelen. Zowel het Christendom als het gangbare “racisme” (Stormfront en zo) hebben zwakke kanten.

   Like

   • BigLJohn zegt:

    Die Moslims hebben gewoon, wat de moffen noemden, lebensraum nodig. Die meenden de moffen gevonden te hebben in Rusland. De Moslims hebben die in Europa gevonden. Ze willen de plaatselijke bevolking verdringen via het begrip; De baarmoeders van onze vrouwen……terwijl de Koran zegt toch dat alle ongelovigen, andersgelovigen mogen worden gedood van Allah. Bovendien werken de Europeanen goed mee. Ze zijn erg naief, meegaand met de Islam, alsmede beoefenaars van de struisvogel politiek. De doelstellingen van de Islam zijn heel helder, en de resultaten zullen helaas niet uitblijven.

    Like

 5. wim van rooy zegt:

  In de islam bestaat het principe van wederzijdsheid of wederkerigheid niet. Jij mag iets voor hen doen, nooit willen zij iets voor een ander doen, op die enkele uitzondering na, maar die wordt dan door de eigen gemeenschap uitgestoten (zie de Turk die antisemitische jongeren interviewt en daarna mag gaan lopen). Hun principe is supremacisme. Daar kan nooit empathie uit groeien.

  Like

 6. Avidia zegt:

  Commentaar overbodig, lees mijn reactie in vorig artikel. Om gek van te worden, zucht!!! Wat een rot wereld. Ik steek mijn hoofd onder de dekens, wil eigenlijk niets meer lezen, maar ja, ????

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s