Syrië en Soedan: volgens de VN voorbeeldlanden

Screenshot_11

Het Syrische regime, dat verantwoordelijk is voor meer dan 70.000 burgerdoden en honderdduizenden vluchtelingen, is door de Verenigde Naties (VN) herkozen als senior lid van het Dekolonisatie Comité van diezelfde VN. Dat ziet toe “op fundamentele rechten van de mens in het verzet tegen onderdrukking, overheersing en uitbuiting van volkeren”. Daarnaast is Syrië sinds november 2011 lid van tweetal UNESCO mensenrechten comités. Ondanks het vermoorden van 70.000 eigen burgers vindt de VN-gemeenschap blijkbaar dat Syrië daarin een voorbeeldfunctie heeft. Het huidige Syrië is dus onwaarschijnlijk genoeg door de VN uitgeroepen als mensenrechtenkampioen.

Voor de Syrische regering is dit uiteraard een enorme propaganda overwinning, die dan ook breed wordt uitgemeten door het Syrische staatspersbureau SANA. Maar wat een enorme slag in het gezicht van de nabestaanden van de slachtoffers en alle Syriërs die dagelijks lijden onder de wreedheid van het Syrische regime.

Soedan

Tevens is Soedan gekozen tot vicevoorzitter van de Economische en Sociale Raad van de VN, ECOSOC. Dit is het belangrijkste VN-orgaan dat zich bezig houdt met mensenrechten. Een wel heel bijzondere eer voor Soedan, dat door etnische zuiveringen volkerenmoord heeft gepleegd op 2 miljoen zwarten en christenen. De Soedanese leider Omar Al-Bashir wordt daarom gezocht voor genocide door het Internationaal Strafhof.

Uit hoofde van dit vicevoorzitterschap stelde de Colombiaanse voorzitter ook nog voor om Soedan de portefeuille voor humanitaire zaken te geven. Dat werd een aantal Westerse landen toch te gortig. Zij vroegen zich af of Soedan daar wel geschikt voor was, gezien de “verwoestende humanitaire situatie in Darfur, het gebied van de Blauwe Nijl en Zuid-Kordofan”. Dit besluit is daarom nog even aangehouden.

Opnieuw

Het zijn twee nieuwe voorbeelden hoe de VN in de greep is geraakt van (islamitische) dictaturen, die over een meerderheid van de stemmen beschikken.

In deze farce worden democratieën – zoals Israël – onophoudelijk beschuldigd van mensenrechtenschendingen en blijven de meest afzichtelijke dictaturen buiten beeld.

Hoe lang blijven Westerse democratieën nog meedoen aan dit absurde theater?

Screenshot_10

Bron:

http://likud.nl/2013/03/syrie-en-soedan-volgens-de-vn-voorbeeldlanden/#content

LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Appeasement, Dhimmitude, Hypocrisie, lafheid, Soedan, Syrië, UNESCO, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

6 reacties op Syrië en Soedan: volgens de VN voorbeeldlanden

 1. marijke zegt:

  Soedan houd mij al jaren bezig.Miljoenen mensen zijn vermoord in Darfur.Slaven handel is in volle glorie.Mia farow ,Cloony en zijn vader zijn er meerdere keren geweest en zijn er tegen in opstand gekomen.Aard Zeeman heeft het hier geprobeert.Het is een groot schandaal.Iedere dag hoor ik over hoe vreselijk het is in Syrie en de arme kinderen.What about Those kids in Dafur?Je hoorde er amper iets over en nog steeds niet.Het is nog vol op aan de gang.Timmermans moet zig rot schamen om zig druk te maken over een stickertje waar of wat vandaan komt.Op zouten dat hele zooitje Dat is wat je noemt hypocrisie.Walgelijk.En neem gelijk die betaalde journalisten mee,want die zijn ook nog eens gevaarlijk.Foei foei

  Like

 2. Anneke zegt:

  Kijk daar staan ze letterlijk voor het eigen gegraven massa-graf….Waar overigens al beenderen in-liggen. En dit graf zal op een zeker moment overvol ‘raken’. “Wie een ander de dood toewenst, zal deze wens met de dood moeten ‘bekopen’ “. Escalatie in de Islamitische regionen is nu zo’n twee-jaar gaande, het wordt heter en heter….Zoals ’t in Europa op financieel -, economisch – en politiek gebied heter en heter wordt….Bereiken de haatschurken het land Israel (het kernpunt), dan barst de veel te heet geworden bom met een NIET in te schatten KRACHT !!! “De wereld zal koken en beven van angst, velen zweetparels zullen van de lichamen afdruipen”.

  Like

 3. marijke zegt:

  En met die journalisten bedoel ik die betaalt worden doorr Brussel.En die mensen proberen te hersenspoelen.Schaam jullie.In de states zeggen we mony talks and bullshit walks.

  Like

 4. maria zegt:

  En over zo’n bericht hoor je de PO dus helemaal niet! Onze buitengewoon incompetente minister van Buitenlandse zaken spreekt vele talen, maar het beste is hij in dhimmi want dat spreekt hij accentloos. Ongelofelijk hoe de VN zich in rap tempo ontwikkelt van latent antisemitisch tot openlijk goedprater van islamitisch geweld.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  De VERENIGDE NAZIES, deze huichelbende, en opvolger van de VOLKENBOND. De Volkenbond was al een ” wassen neus”, bekijk de Spaanse Burgeroorlog maar, waarin de Volkenbond toeliet, dat Italië en Duitsland Generaal Franco massaal steun verleenden. Terwijl er een non interventie pact was afgesloten. En ondanks dat ik niet LINKS ben, vind ik het gewoon ongehoord hoe toen al met MEDEWETEN van de VOLKENBOND dit non interventie pact geschonden werd. Het is NU aan de dag nog precies HETZELFDE. VN laat me niet lachen!

  Like

 6. Jan zegt:

  Slavernij springlevend in Soedan

  En loony Moon vond het een voorbeeldig land wat mensenrechten betreft

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s