De weg naar Syrië

Screenshot_13

(Door: Sylvain Ephimenco)

Van AIVD-berichten over djihadisme, islamisme en terrorisme op Nederlandse bodem, ben ik nooit echt onder de indruk geweest. Die berichten zijn meestal vaag, niet controleerbaar, maar pretenderen wel een recente tendens weer te geven. Soms krijg je zelfs het idee dat sommige berichten bewust alarmistisch zijn opgesteld om het bestaan van deze geheime dienst te rechtvaardigen.

Ze belanden meestal in een hoekje van de krant waar je kunt lezen dat ‘volgens de AIVD in Nederland nog steeds rekening moet worden gehouden met de mogelijkheid van een terroristische aanslag’. Wat kun je hiermee? Precies: helemaal niets. Het kan vriezen of het kan dooien en als je in de supermarkt nog steeds geen wandelende bomgordel bent tegengekomen, dan heb je misschien geluk gehad.

Ik moet eerlijk bekennen dat de laatste mededeling van AIVD-topman Rob Bertholee me in hoge mate heeft verontrust. Volgens hem hebben in de afgelopen maanden tientallen Nederlandse jongeren zich in Syrië aangesloten bij radicale moslimgroepen. Ze strijden daar tegen regeringstroepen van Assad. Het is vooral dat woord ‘tientallen’ dat sensationeel klinkt. Vaag blijft het zoals altijd wel, maar als men de laagste optie in ogenschouw neemt, betekent dit dat minstens twintig Nederlandse moslims zich op het ogenblik in de Syrische vuurlinie hebben gepositioneerd.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering, islamofascisme, Nederland, Syrië. Bookmark de permalink .

4 reacties op De weg naar Syrië

 1. koddebeier zegt:

  Wij eisen maatregelen van de Overheid !!!!!!
  Ontneem ze hun Nederlanderschap. Verklaar ze tot ongewenst vreemdeling en laat ze niet meer toe in Nederland !!!!!

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  Citaat: “Volgens Bertholee ‘krijgen de uit Nederland afkomstige strijders in Syrië gevechtstraining en ideologie aangeleerd die ze mee terugnemen naar Nederland’. ”

  Die ideologie dreef ze naar Syrië, dus in Nederland mee geconfronteerd door o.a. moskeeën, imams, geloofsgenoten, ouders en de knuffelaren die ze alhier op “watjes” laat lopen en hun zogenaamde religie van vrede laten verkondigen en vermenigvuldigen door maatschappelijke eisen te stellen als b.v. apart zwemmen, bidruimtes, mogelijkheid tijdens werk/studie te mogen bidden, halal ( zum kotzen!!) voeding, eerwraken en andere vreselijke overtredingen die met de mantel der gekte ( in verband met culturele achtergrond wordt eer nog wel eens een oogje dichtgeknepen) etc. etc.

  Overheid dat is nu islamisering!!!

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Ik ben het helemaal met Sylvain eens.
  Die kleine 100 komen hier terug en gaan dan weer in de vervelende alledaagse sleur meelopen.
  Idd. levengevaarlijk.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  De ISLAM moet uit EUROPA, te beginnen in Nederland. Deze gasten passen zich NOOIT aan, en vormen een ACUUT GEVAAR voor ons ALLEMAAL.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s