Nederlanders drijven af: “EU wordt een dictatuur”

Screenshot_16

Barosso, Van Rompuy en Schulz accepteren volgens de Nederlandse denktank “Teldersstichting” geen “nee” m.b.t. hun politiek

Brussel is geen echte democratie, maar lijkt veel meer op een dictatuur, zegt een Nederlandse denktank. De EU wil alleen maar dat de burgers jaknikken tegen haar politiek. Als de EU-burgers echter nee zeggen, dan verklaart Brussel dat ermee door te zeggen dat de Europese integratie te gecompliceerd is voor de burgers.

“Democratie in Brussel betekent blijkbaar dat de kiezers het met de politiek van de politieke elites eens moet zijn”, bekritiseert Patrick van Schie, de directeur van de denktank Teldersstichting, die gelieerd is aan de VVD, de partij van de Nederlandse minister-president Mark Rutte. Want als de kiezers het niet met de EU eens zouden zijn, zou Brussel deze uitspraak afwimpelen met de uitspraak dat de Europese integratie gewoon te moeilijk voor de burgers zou zijn. En de politieke elite zou dan altijd net doen alsof de burger niet tegen de Europese politiek zou zijn, maar alleen maar aan Europa hebben laten zien dat hij deze niet begrepen zou hebben, aldus Van Schie.

Het zou echter juist het wezen van de democratie zijn dat de burgers de mogelijkheid hebben om “nee” te zeggen tegen hun politieke leiding. Maar in Brussel zou dat niet echt worden geaccepteerd, schrijft Van Schie in het Nederlandse dagblad “Trouw”. Dat is volgens hem echter niet het juiste begrip van democratie. Want het alleen maar applaudisseren voor politieke besluiten door de kiezers zou niet de ware democratie zijn. Dat zou namelijk iets zijn dat de mensen in communistische en andere dictatoriale systemen doen – behalve het gejubel, de optochten en het gezwaai met vlaggen, aldus Van Schie.

Van Schie neemt als voorbeeld voor het volgens hem foutieve democratiebegrip van Brussel de stemming van de Ieren over het Verdrag van Lissabon. In 2008 stemde de Ierse bevolking tegen het Verdrag van Lissabon en ondanks het “nee” van de bevolking zou er nog een stemming volgen. Bij deze tweede stemming, aldus Patrick van Schie, zou de druk van Brussel zo groot geweest zijn dat de Ierse bevolking met “ja” stemde.

Hoe ver Brussel in werkelijkheid van een democratie verwijderd is, zou volgens de directeur van de denktank ook duidelijk zijn geworden bij de verkiezingen in Italië. Toen Monti, waarop de politieke elite in Europa al zijn hoop gevestigd zou hebben, de 10%-horde niet te halen, “verplaatsten de Brusselse eurocraten hun hoop op Pier Luigi Bersani”, schrijft Van Schie en komt aansluitend tot de conclusie: “Wie daadwerkelijk een communist als redder bezweert, toont aan hoe weinig hij opheeft met democratie.”

Het zou weliswaar duidelijk zijn dat de politieke elite het niet fijn vindt wanneer de bevolking ook een keer van de mogelijkheid gebruik maakt om “nee” tegen de politiek te zeggen. Maar juist in dit geval zou het noodzakelijk zijn dat de politici zich aan de beslissing van de burgers zouden houden en niet omgekeerd. “wie hier anders over denkt, heeft de democratie niet echt begrepen”, aldus Van Schie. En zolang men hier in Brussel anders over zou denken, “is dit alleen al reden genoeg om niet meer macht aan EU-instellingen af te staan.”

Screenshot_17

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/03/14/niederlaender-driften-ab-eu-wird-eine-diktatur/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, EU, EUSSR. Bookmark de permalink .

20 reacties op Nederlanders drijven af: “EU wordt een dictatuur”

 1. Tom Hendrix zegt:

  Van Schie heeft gelijk, maar dat zal zijn chef, de nep liberaal en eurofiel Rutte worst wezen. Deze pinokkio heeft vorig jaar al via het esm verdrag, onze zelfbeschikking verraden. En waarom, voor tzt. een baantje in Brussel!

  Like

 2. Jan zegt:

  Was het al vanaf het begin.

  Like

 3. Theodoor zegt:

  Rutte heeft de ware aard laten zien waar de VVD voor staat. De leugen is een geaccepteerd middel om de macht te verkrijgen bij de VVD. Vrijheid van leugen snap ik maar het past niet bij democratie.

  Like

 4. Piet Klont zegt:

  Een omslachtik stuk gezwets en gezever van deze mijnheer Van Schie om te zeggen waar het gewoon op staat: De burger wordt de mond gesnoerd en heeft maar te betalen voor de corrupte maffiabazen van de EU.
  Meer is het niet, mijnheer Van over-Schie!

  Like

 5. Piet Klont zegt:

  ‘omslachtig’ dus…

  Like

 6. Jan zegt:

  NEE is NEE !!

  Is dat zo moeilijk te begrijpen voor Barosso, van Rampuy , Schulz en die Rutte van ons ?
  En moet Rutte daarom van die Hitlertjes in EP meteen maar de teugels hier ook aantrekken ? Onder het mom van meer veiligheid rond die kroning zou dat natuurlijk best kunnen en heb je meteen ook minder kans op EU-gerelateerde rellen. Dat de EU knel komt te zitten , merk je nu , gaan ze vervelend worden in Brussel en Mark hier in Nederland . Sodemieter maar op met die EU ..Rap graag !

  Like

 7. Deze enorme over het paard getilde Nitwits, die zelf geen greintje verstand hebben van de wereldeconomie, doen net alsof ze het over moleculaire biofysica hebben! De Europese integratie is te gecompliceerd, dus we moeten onze mond hierover houden en gewoon doen wat zij bevelen: DOKKEN!

  Like

 8. toetssteen zegt:

  Ah ja, het moet het domme volk nogmaals uit worden gelegd. Nee is arbitrair als wij, de elite, ja zeggen. En als wij, de elite, er uiteindelijk naast zitten, dan ligt dat aan u. Immers u weet niet wat goed voor u is en als u nu ja zou hebben gezegd, dan had het niet uitgemaakt, want immers, wij, de elite, zitten straks veilig in Argentinië.
  En ik ben blij dat ik de hoedjes en de toeters straks niet hoef te zien.

  Like

 9. J.A. Kapteyn zegt:

  Ben het eens met Klont 00:59. Omslachtig taalgebruik, veel onnodig gebruik van de woorden “zou” en “zouden”. Om te bevestigen dat Brussel eist: “Mond houden stomme burger, wij doen wat goed is voor onszelf (dus niet voor u) maar we laten u wél betalen!”

  Jammer dat een directeur van een denktank zo’n duidelijke boodschap niet kort en bondig kan verwoorden. Met het veelvuldig gebruik van het woord “zou” bouwt de heer Van Schie een soort verontschuuldiging in. “Ik schrijf dit nu wel op, maar ik heb het ook maar van horen zeggen. Dus neem me het maar niet kwalijk”.

  Zijn denktank lijkt meer op een giertank.

  Like

 10. s breget zegt:

  Maar laat er eerst eens gezocht worden wie de echte leiders zijn ,zeker zijn het niet deze kakelende hanen zonder hersenen .

  Like

 11. Tom Hendrix zegt:

  @Toetssteen 02.17. uur. De elite, beste toetssteen, heeft voor zichzelf al de tickets klaar liggen, als de pleuris gaat uitbreken hier. En het oranje cocktail trio feestje, boeit mij voor geen meter, daar ben ik ook klaar mee!

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Kijk eens aan, hier en daar wordt onze elite toch wakker.

  Is het niet verbazingwekkend, wat zeg ik ijzingwekkend, dat het nog steeds niet tot de ‘intellectuele’ breinen van de rest van onze ‘elite’ is doorgedrongen, dat wij in een dictatuur leven?

  Zijn zij nu zo dom of leiden zij ons willens en wetens de communistische EUSSR binnen?

  Zouden zij heel goed beseffen wat er aan de hand is, maar staan er voor hen misschien andere, grotere belangen op het spel? Gaat het mogelijkerwijze om geld en macht?

  Is het niet om razend van te worden dat we verkocht en verraden zijn door het tuig dat door een groot deel van het volk is gekozen om ‘over ons te regeren’?

  Wordt het geen tijd dat het Nederlandse volk de ogen open gaat?

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Beste Wachteres. De ogen van het volk gaan pas open als het te laat is. Dat was 75 jaar geleden al, en nu weer. Zolang het volk niets wil leren, blijft de geschiedenis zich herhalen !Toen was het; Laat die Duitsers nou maar. En Minister president Colijn bezwoer ons; Gaat u maar rustig slapen landgenoten, er is niets aan de hand ! En wat proberen onze huidige leiders ons te zeggen; Blijft u maar rustig doorslapen beste landgenoten, want er is niets aan de hand. En wat maakt het verschil; De Duitse soldatenlaars, of het kromzwaard van de Moslims ?

   Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  CHAOS, DISCORD and MISERY for MILLIONS..!!!! Daar stevenen we met z’n allen op af.Kijk maar in Griekenland en Spanje. Of is iedereen dat nu alweer vergeten??

  Like

 14. Eén ding hebben ze goed gezien: In communistische landen reageert het volk met gejubel, optochten en het gezwaai met vlaggen, Wat doen wij hier op Koninginnedag???

  Like

 15. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 15.33. uur. Een kerel uit een stuk. Nigel heeft volkomen gelijk, onze eigen politieke leiders hebben onze ondergang gefinancierd. Wij de gewone mensen, zijn verraden en verkocht, aan de rode bojaren van de communistische eussr. Geld schapen uit het niets, dat doen deze criminelen-politici- met het grootste gemak van de wereld. We moeten wakker worden, de ellende is nu volop aan de gang in zuid-europa maar gaat ook hier komen, daar hoeven we niet aan te twijfelen.
  Het is een groot complot van aartsleugenaars van politici, de bilderbergkliek, de banken onder aanvoering van goldman sachs, en op de achtergrond de heulers van de nwo.
  We zitten in een oorlogssituatie! Nigel Farage heeft volkomen gelijk!

  Like

 16. baksteen zegt:

  Hoezo wordt een dictatuur? is een dictatuur, en al vele jaren!

  Like

 17. toetssteen zegt:

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/2539-van-rompuy-we-zijn-allemaal-jezuieten.html en het communisme….. Oh, maar elk volk heeft per slot het recht op zijn eigen stommiteiten.

  Tje, elke keer begrijp ik het waarom van de geschiedenis beter.

  Like

 18. friki zegt:

  De elites weten verduveld goed waar ze mee bezig zijn, al heel erg lang, maar dat mag de bevolking niet weten. Even off-topic.:

  Het is b.v. ook een bewuste keuze geweest om de Europese identiteit in de uitverkoop te doen. Volgens Bat Ye, or, zijn de hoge immigratieaantallen en de slechte integratie van moslims in Europa niet het gevolg van naieve politiek. Bat Ye,or laat zien dat er al jaren sprake is van een uitgebreid patroon van politieke,economische en wetenschappeijke samenwerking tussen het linkse Europese establishment, en de Arabische overheden.” Eurabia” zeer de moeite waard om te lezen.
  Nu tekent de waarheid zich af op alle gebieden in heel Europa. Maar de elites proberen met alle macht zo snel mogelijk weer allerlei verdragen er door te jassen, zonder dat we als volk daar maar iets aan kunnen doen. Ze zijn natuurlijk doodsbang dat alle plannetjes in duigen vallen nu.

  Like

 19. @friki, dat klopt! De geleidelijke overname van Europa is al begonnen met het grote (geheime) Bilderbergcomplot !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s