Asscher kritisch op brief Marokkaanse organisaties

Screenshot_20Vice-premier Asscher is ‘geschrokken’ van de brief namens verschillende Marokkaanse organisaties, dat ze de PvdA niet langer steunen als de partij instemt met het stopzetten van kinderbijslag en uitkeringen voor nabestaanden in Marokko.

In een reactie schrijft de minister van Sociale Zaken donderdag dat hij niet zozeer is geschrokken omdat de ondertekenaars van de brief ervoor zouden zorgen dat Marokkanen geen PvdA meer zullen stemmen, maar “vanwege het beeld dat u blijkens uw brief koestert van Marokkaanse Nederlanders”.

“Het is nogal een bevoogdende stelling om te beweren dat onze landgenoten van Marokkaanse komaf blijkbaar jaren op uw advies PvdA hebben gestemd en daar eveneens op uw advies weer mee zouden stoppen”, zo schrijft Asscher.

“Ik weet zeker dat veel Marokkaanse Nederlanders zich allerminst vertegenwoordigd voelen door dit soort zelfbenoemd leiderschap van de gemeenschap. Ik ken er vele die zich generen voor het dreigement dat u uit hun naam heeft geuit.”

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Asscher kritisch op brief Marokkaanse organisaties

 1. ruud beijer zegt:

  Hier zal wel weer een politiek goedgeformuleerd antwoord op komen .En dan is de kous af.
  Ik kan mij toch zo boos maken ,alleen al dat mijn belastingcenten al jaren naar die opfreters gaat.
  Wij worden al jaren door vele grote groepen mensen financieel uitgekleedt,maar zeg ik dat tegen mijn collega,s dan honen ze je weg.Want het is allemaal niet zo,en wat zou je je drukmaken?
  Ik MOET maar 6 jaar langer werken,en mag hopen dat het niet nog hoger gaat worden.Met dank aan D66 waar nog steeds vele mensen ,ook mijn collega,s op stemmen.Ik geef het zo langzamerhand op,.Gelukkig zijn ongeveer 1 miljoen mensen,veel heel veel Nederlanders maar ook sommige van mijn buitenlandse vrienden het met mij eens en stemmen alleen nog maar op de PVV.

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Leuke reacties van een zekere“James”op “de Joop”aangaande dit onderwerp en een verwant onderwerp: http://www.joop.nl/opinies/profiel/gebruiker/jamesessay/

  • vr 15 maart 2013 10:59, bij Asscher leest Marokkaanse clubs hard de les

  PvdA op ramkoers, wie had dat ooit gedacht.. ze zullen het wel zat zijn met hun achterban.. terecht lijkt me.
  Grappig, zodra het om poen gaat wordt het dreigen geblazen.. 10.000’den tieners zijn in aantocht/ de volksstammen worden opgeroepen tot het boycotten van de partij.. wat wordt de volgende stap.. rechtstreekse doodsbedreiging aan het adres van Asscher en consorten..?
  Maar niets aan de hand hoor.. geen problemen hier.. het zijn incidenten..
  Nou dank je de koekoek, als de zgn hoogopgeleiden en de succesverhalen, die hier zo op handen worden gedragen, ook blijk geven van feitelijke non integratie dan is de cirkel compleet volgens mijn inziens.
  Deze hele groep heeft helemaal niets met Nederland, buiten dan de centjes die op de rekeningen verschijnen elke maand.. of nee dat mag ik niet zeggen natuurlijk.. want ‘fobie’ ..sorry.. het spijt me..echt..

  • 2013 12:01, bij Lesbische pleegouders Turks kind duiken onder

  ..op deze onderwerpen zie of hoor je verrassend weinig Gutmenschen..
  ER IS EEN SCHRIJNEND TEKORT AAN ISLAMITISCHE PLEEGGEZINNEN.
  Dat is gek..
  Je zou denken dat na 40 jaar goed geïntegreerd te zijn deze mensen in rijen dik zouden staan te wachten om die pechvogeltjes uit hun vaderland met open armen te ontvangen.
  Maar niets blijkt minder waar. Want alle randverschijnselen rond dat geloof zijn belangrijker dan het geluk van zo’n kind, die in de harten van twee moeders (of vaders) terecht is gekomen en een geweldige toekomst heeft.
  Nu moet Nederland eens zijn rug recht houden, kom op voor deze mensen en hun kind!
  Ipv de eeuwig gelukzoeker zijn kas te spekken onder het mom van zielig, of de zoveelste kans aan de zoveelste draaideur crimineel te verlenen. [hoofdletters van mij M. P.]
  Laat nu maar eens zien hoe begaan je bent met het lot van de zwakkeren, de kanslozen.. ipv alleen de stemgerechtigden!

  Like

 3. Martien Pennings zegt:

  GeenStijl: “Lesbisch pleeggezin duikt onder voor Turkse woede”:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/lesbisch_onderduikgezin.html

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   En ook deze van GeenStijl is in ditzelfde kader interessant:
   “Asscher (PvdA) vlucht voor allochtone achterban”:
   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/ook_asscher_pvda_vlucht_weg_vo.html
   Klik op de link “video” in het bericht.
   Interessant.
   Één reeds héél erg vroeg van een luxe pensioen genietende zéér jonge en uiterste welgedane weduwe, die tot voor kort 5 keer het Marokkaanse minimumloon uit Nederland kreeg en nu nog maar ruim drie keer.
   En een polygame dubbelweduwe die ook ieder apart drie keer het Marokkaanse minimumloon als uitkering uit Nederland krijgt . . . . . eh . . . . krijgen.

   Like

 4. M. Devrindt zegt:

  Wat een verregaande onnozelheid en onwetendheid spreekt uit de reactie van die Asscher .
  Als hij tenminste meent wat hij zegt.
  Iemand die jarenlang in de Amsterdamse politiek heeft gezeten, moet toch weten hoe het in de Marokkaanse gemeenschap aan toe gaat.
  Ze hebben nota bene zelf al die organisaties in het leven geroepen, juist om de stemmenwerving die vanuit die organisaties gevoerd zou gaan worden.
  Wat een hypocriet, die Asscher.

  Like

 5. BigLJohn zegt:

  Hier komen de ware aard en bedoelingen van de Partij van de Allah overduidelijk naar buiten. De Pvd Allah kan alleen voortbestaan als maar genoeg Moslims hun stem erop uitbrengen. Dat ons land naar de verdoemenis gaat met al die Moslims, interesseert de Pvd Allah geen zier. Een politieke partij groot laten blijven door het bloed te drinken van autochtone Nederlanders. De Pvd Allah is gelijk Graaf Dracula. Hij kan immers ook alleen maar voort bestaan door het bloed van vele onschuldigen te drinken. Hoe eerder dat mens-onterende socialisme weg is uit Nederland en West Europa, hoe beter ! Het Oostblok ging al voor, waarom moet het dan in West Europa weer opgeld gaan doen ? Vele West Europese kiezers hebben zitten slapen !

  Like

 6. Jan zegt:

  Asscher: “Na ‘langdurig’ en ‘zorgvuldig’ fractieberaad zijn wij van de PvdA tot de conclusie gekomen dat wij inderdaad te haastig zijn overgegaan tot het korten van de uitkeringen van hen die toch zo hard hebben ‘meegewerkt aan de opbouw’ van onze vaderlandse economie na WOII en dat wij hen niet kunnen én alleen in de kou mogen laten staan, ook al wonen zij in een ander land, want ook daar heeft de recessie hard toegeslagen. Daarom zijn wij, sociaal-democraten van de PvdA bereidt, al de uitkeringen van deze in het verleden toch zo hard werkende groep, dit kan niet sterk genoeg benadrukt worden, door te laten gaan en ‘evenwichtig’ af te bouwen tot 2050 zodat uiteindelijk niemand slachtoffer wordt van ons enigszins overhaast besluit.”

  Like

 7. jowitteroos zegt:

  Citaat

  “het stopzetten van kinderbijslag en uitkeringen voor nabestaanden in Marokko.”

  En daar gaat het ze toch om…………………..

  Like

 8. tjonge zegt:

  goh, asscher is verontwaardigd.

  je ziet het ook niet aankomen met deze achterban, toch ?

  Like

 9. Hans Jacobs zegt:

  Martien… 100%,
  Addendum: De AUTOCHTONE stemgerechtigen zijn intussen ook verworden tot zwakkeren en kanslozen. Graaiers uitgezonderd.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Let maar op, als “puntje bij paaltje komt”, dan draait de Partij van de Arbeid, als een blad aan de boom om. Zoveel courage, ik moet het nog zien. O ja, gisteren was de Dhr.Spekman zo a-sociaal om medewerkers van de WSW voor jan joker te laten staan. Deze mensen hadden een afspraak met hem, maar meneer TRUIMANS was gevlogen, hoezo sociaal?

  Like

 11. luckybee zegt:

  Zijn al deze Marokkaanse Clubs hier bij ons bezig? dan is het telaat om ze op orde te roepen.

  Like

 12. topsporter zegt:

  Zou die brief door deze zichzelf noemende vertegenwoordigers van de maroc-gemeenschap
  halàààààl zijn.
  De tweede lettegreep -lààààl- kunt u uit vrije wil ahum uitbraken.

  Like

 13. Henk der Niederländer zegt:

  Maar hoe je het ook wend of keert.
  Ook de PVDA laat bij deze dus zien dat ze gechanteerd worden door een stelletje opvreters uit het Rifgeberchte, want je kunt er nou de klok op gelijk gaan zetten dat de PVDA binnen de kortste keren met een wetsontwerp komt die dit voorstel om de kinderbijslag te stoppen naar die apenlanden de nek om te draaien.

  Like

 14. marijke zegt:

  Ja dat krijg je als je vergift binnen haalt.Lees het stuk wat Joost schreef vanmorgen op dagelijkse Standaard..God o God wat hebben ze er een zooitje van gemaakt.Het is om te huilen..Het hele land gaat naar de kloten.En dan te bedenken dat dit nog maar het begin is..

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  Lees m’n laatste comments.
  http://www.amsterdampost.nl/turkse-schurk-gaat-nederland-de-les-lezen/#comment-92781
  Zouden we het dan toch nog beleven dat ze wakker worden in Den Haag? Dat zou werkelijk het 8ste wereldwonder wezen.
  Weg met alle islamitische zieligheidsimperialisten!
  NU!

  Like

 16. Jean zegt:

  Dezelfde ‘misdaad’ heeft ook plaats in België, ook hier onderhouden ze vreemdelingen in het buitenland.
  Kan het nog waanzinniger? Blijkbaar wel want niemand protesteert en wie protesteert wordt monddood gemaakt, zo werkt het systeem zowel in Nederland, België, Groot Brittannië, Duitsland en zéker in dat EU gedrocht, een verzameling linkse ratten.
  Wij zullen er in 2014, hopelijk sneller, werk van maken in België zodat er een definitief einde komt aan dergelijke wansmakelijke praktijken. Wij zullen er voor zorgen dat geen eurocent Vlaanderen nog verlaat richting vreemde landen zelfs niet als steun, steun zal enkel geleverd worden via goederen en mankracht maar géén geld want dat komt toch maar enkel in verkeerde handen en op verkeerde bankrekeningen.
  Daar in elk land de potjes leeglopen zal de einddatum er sneller komen dat die hersenloze lullers é zakkenvullers kunnen denken.

  Like

 17. henk schroemges zegt:

  Hopenlijk loo;pt de PvdA door het vertrek van de marocs nagenoeg leeg. Hun aanhang/stemmers bestaat hoofdzakelijk uit infuuszuigers uit die kringen.

  Like

  • tjonge zegt:

   waarom denk je dat ze driftig bezig zijn om telkens kinder/generaal pardons te laten gebeuren ?
   ze moeten ergens hun stemmers vandaan halen…

   Like

 18. Joannes den Hollander zegt:

  Een oplossing zou kunnen zijn om de dubbel bepaspoorten het stemrecht te ontnemen.

  Like

 19. Het is weggegooid geld in de zandbak!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s