De EU is insolvent: 217 miljard euro openstaande rekeningen

Screenshot_8

Voor de groten van de EU vinden er steeds opnieuw aangename gebeurtenissen plaats, waarbij gelukkig anderen de rekening betalen. Hier een gala-ontvangst met symfonieorkest in Tallinn naar aanleiding van de EU-toetreding van Estland

Al jarenlang stapelen de openstaande rekeningen zich op in de EU. De lidstaten weigeren al jaren om kapitaal af te staan. De “schuldenberg” ter hoogte van 217,3 miljard euro vormt de feitelijke toestand van een te zware schuldenlast.

Als je de niet betaalde rekeningen als maatstaf neemt, is de EU insolvent: iedere normale debiteur is insolvent als hij zijn openstaande rekeningen niet betaalt.

De EU heeft een hele berg rekeningen nog niet betaald. Dit is vooral opmerkelijk, omdat de EU immers net een verordening heeft uitgevaardigd volgens welke alle autoriteiten in de lidstaten hun rekeningen binnen een bepaalde periode moeten betalen (meer hier).

De afgelopen jaren hebben zich massaal onbetaalde rekeningen opgehoopt, omdat de lidstaten weigeren om zowel voor lopende als nog openstaande rekeningen uit de afgelopen jaren voldoende geld ter beschikking te stellen. De niet betaalde rekeningen werden doorgeschoven naar het volgende jaar. De jaarlijkse begrotingen bevatten namelijk geen financiële middelen om rekeningen uit voorgaande jaren te betalen. Eigenlijk zouden de landen vennoten geld moeten geven – wat ze niet doen.

Daarmee is er bij de EU duidelijk sprake van de feitelijke toestand van een te zware schuldenlast. Daarbij is het, zoals iedere startende ondernemer weet, volledig onbelangrijk of de vennoten (in dit geval de EU-landen) zich niet houden aan hun toezeggingen betreffende de financiering. Iedere directeur van een besloten vennootschap is verplicht om in dit geval insolventie aan te melden. Als hij dat niet doet, maakt hij zich strafbaar en kan rekenen op een gevangenisstraf.

Bij de EU zijn de openstaande rekeningen astronomisch hoog – en er gebeurt niets. Tot eind 2012 zou de hoogte van de “nog uitstaande verplichtingen de nog nooit voorgekomen hoogte van 217,3 miljard euro hebben bereikt” en zou dit jaar zelfs nog verder dreigen te stijgen, aldus in een resolutie van het Europees Parlement. Daarom verlangt het Europees Parlement nu van de Europese Commissie om een verbeterde begroting voor te leggen, “om de rekeningen van vorig jaar uiterlijk aan het eind van deze maand te kunnen betalen” en zodoende te garanderen dat de begrotingsonderhandelingen voor volgend jaar niet belemmerd worden.

Het begrotingsdebat in de EU gaat verder, nadat het Europees Parlement de nieuwe begroting heeft afgewezen (hier). Het parlement eist meer flexibiliteit bij de herverdeling van de financiële middelen in andere opgaventerreinen en een invoering van directe belastingen.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/03/14/eu-ist-insolvent-217-milliarden-euro-offene-rechnungen/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR. Bookmark de permalink .

8 reacties op De EU is insolvent: 217 miljard euro openstaande rekeningen

 1. Pingback: BOINNK!!! | Je zal de EU als klant hebben, ‘gezegend’ ben je dan !

 2. Tom Hendrix zegt:

  Een gat zo groot, als een “zwart gat”, in ons heelal! En iedere nuchtere mens weet, dat zo een zwart gat, alles op zijn weg verslindt. Maar onze o zo intelligente-proest-en integere- regeringsleiders -Rutte-proest, komen ons met een stalen gezicht vertellen, dat het allemaal nog beter gaat als we nog maar meer bevoegdheden aan Brussel overdragen.
  O tempora, o mores!

  Like

 3. En dat ondanks die meerdere grepen uit de pensioenfondsen kisten? Ongelooflijk! Is zeker de bedoeling dat WIJ dat allemaal ophoesten?

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Dit kan in feite nooit lang stand houden. De E.U. laat ook al sinds jaar en dag voor fortuinen aan ongedekte Euro’s bijdrukken. Het is voor mij een raadsel dat dit in en in rottige systeem van E.U. en Euro, al zovele jaren achter elkaar kon blijven voortbestaan. Eens breekt de situatie toch aan dat de inflatie zo hoog word, dat mensen met een kruiwagen volgeladen met Euro’s naar de bakker gaan om een brood te kopen. Net zo’n situatie als met de oude Reichsmark. En op zo’n moment van grote armoede is de kans op internationale conflicten (oorlog) ook niet uitgesloten. Europa wordt EEN zonder oorlog heette een van de doelstellingen van de E.U. Maar het tegendeel zal bewaarheid worden !

  Like

 5. josie zegt:

  eu eu is dus platzak en wat doet men met bedrijven die platzak zijn ? dus ,,,,,

  Like

 6. Joop Klepzeiker zegt:

  Die schulden zijn betekenisloos ze worden nooit afgelost, het wachten is op een nieuw wereldwijd bank systeem, even geduld hebben eerst moet het voorwerk verricht worden voor algemene acceptatie, dus even een grote perversie veroorzaken zodat we allemaal gaan roepen dat nooit weer en in alle zaligheid het nieuwe systeem inglijden, waarom denken jullie dat obamadrama zich geen zorgen maakt in de usa over de schulden .

  Even geduld hebben het nieuwe systeem komt eraan, je mag het ook wel de nieuwe wereld orde noemen hoor, uiteraard met de daarbij behorende nieuwe spiritualiteit.

  Lang leve de nieuwe paus, let maar op !

  Voor velen een geschenk en voor velen een straf.

  Niets meer aan te doen anders dan u geestelijk voorbereiden op wat komen gaat dan is de schok wat minder.

  Chrislam het ultieme stuk gereedschap voor de controle van de goegemeente !

  Like

 7. Pingback: Nederland weigert betalingen aan de EU | E.J. Bron

 8. Pingback: Nederland weigert verhoogde EU-rekening – wat doet het land b? | Golfbrekers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s