EU onteigent bankklanten: wet op zondag, op maandag is het geld al weg

Screenshot_2

Zaterdag: een gesloten bank in Limassol, Cyprus

Het snijden in de schulden in Cyprus is de blauwdruk voor de verdere euroredding: vrijdag vroeg in de ochtend wordt in Brussel besloten om te onteigenen. Daarop wordt het online bankieren geblokkeerd. Zondag volgt de formele wet op nationaal niveau. Maandagmorgen is de verplichte heffing al van de rekening afgehaald.

Opdat er in Cyprus een bankroet kan worden vermeden, worden klanten delen van hun spaartegoeden afgepakt. Onder de € 100.000,- wordt 6,75% van het spaartegoed ingehouden, bij hogere sommen is dit zelfs 9,9%. Deze onteigening moet ongeveer 5,8 miljard euro opleveren, zei de chef van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem nadat de EU-ministers van financiën het zaterdag in Brussel eens waren geworden.

Zo ging het slag op slag: vrijdag verklaarde EU-commissaris van Economische en monetaire Zaken Olli Rehn: “Cyprus is systeemrelevant.” Zaterdag deelde de Franse Minister van Financiën, Pierre Moscovici, via Twitter mee: “De Eurogroep heeft zijn missie volbracht.” De man van de Europese Centrale Bank, Jörg Asmussen, over de uitvoering: “voordat de banken weer opengaan, zal de heffing van de rekeningen zijn gehaald.”

De bankklanten worden gewoon onteigend: ze kunnen niet ontkomen aan de solidariteitsheffing. Het bedrag zou met onmiddellijke ingang automatisch van hun rekening worden afgeschreven, zei Asmussen. De burgers zouden over de rest van het geld op hun rekeningen vrij kunnen beschikken. Voor de kleine spaarders, die zich iedere euro uit de mond moeten sparen, en niets met de crisis te maken hebben, is het een boze verrassing.

Dijsselbloem zei dat de lastenverdeling heel zorgvuldig zou zijn gecontroleerd. Het hulppakket, dat Cyprus nu zal krijgen, heeft een omvang van tot 10 miljard euro. Zonder de ondersteuning van de eurolanden en het IMF zou het bankroet voor Cyprus gedreigd hebben, zodat het land uiteindelijk instemde met de onteigening van bankklanten.

Asmussen probeerde tegelijkertijd ook de Europeanen in het zuiden gerust te stellen: in andere eurolanden zou geen sprake zijn van zo´n optreden.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/03/16/eu-enteignet-bank-kunden-gesetz-am-sonntag-am-montag-ist-das-geld-schon-weg/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Cyprus, EUSSR. Bookmark de permalink .

20 reacties op EU onteigent bankklanten: wet op zondag, op maandag is het geld al weg

 1. E.J. Bron zegt:

  GORE BOEVEN!! 😦

  Like

 2. Volledig eens alleen ze maken een zeer grote fout vanaf maandag is er een grote bankrun iedereen gaat in zuid europa zijn geld in veiligheid brengen en ik denk ook in noord europa.
  het wordt weer als vroeger geld bewaren in een oude sok

  Like

 3. Rudi zegt:

  Zijn er dieptes waartoe die bureauc-ratten in Brussel NIET bereid zijn te zinken?

  En ondertussen schuift ieder EU-parlementslid iedere maand zo’n 12000 euro in zijn zak.

  In een van haar voordrachten legt Ann Barnhardt haarfijn uit dat als je er niet voor kan gaan staan om het met een geweer te verdedigen, dan is het slechts fictieve rijkdom. Geld uitgedrukt in nulletjes en eentjes op een computerserver bestaat niet echt en kan op eender welk moment geconfisqueerd worden. En dat zien we nu dus gebeuren…

  Google maar eens: ‘ann barnhardt the economy is going to implode’

  Like

 4. Jade dat hadden we ook in wereldoorlog ll al die nullen

  Like

 5. Pingback: BOINNK!!! | Dit soort wetgeving begint zeer verontrustend te worden!

 6. Jos zegt:

  +Denk wel dat dit ook in Nederland komt , Nederland was als eerste met bankencrisis in Europa , of is dat men al vergeten ?
  En de Nederlandse banken krijgen ook nog jaarlijks subsidie , al jaren ! Brussel weet dat !

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21102463/___Banken_krijgen_indirect_miljardensubsidie___.html

  en:

  http://www.argusoog.org/onze-regering-mag-alles-van-u-afpakken/#

  Like

 7. Ron zegt:

  Het is tuig van de eerste orde die EU-dictators! Nu pikken ze geld op Cyprus van de bankklanten, straks is de rest van Europa aan de beurt. Pensioen inleveren en dan ook nog beroofd worden van je spaargeld! Het is een roversbende daar in Brussel waar we zo snel mogelijk vanaf moeten!

  Like

 8. Piet Klont zegt:

  Eén grote satanse nachtmerrie…. en Rutte en Dijsselbloem spelen de vermoorde onschuld.
  Het vuile roversrapaille!!

  Like

 9. Dirk zegt:

  Deze foto is niet van de vergadering waarover het bericht spreekt. Na de hetze van rechts en extreemrechts tegen de arbeidersbeweginng en de Minister Vanackere heeft deze eervol ontslag genomen. De nieuwe minister van financën heet sedert meer dan een week Geens

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Hier valt niks te halen voor de Brusselse Graaiers: Sta ROOD. Laat ze allemaal naar de donder lopen met hun “reddingsplan”, ze zijn enkel bezig zichzelf te redden, over uw en mijn rug.
  Wat u moet weten over Dijsselbloem en de banken:
  http://tinyurl.com/a7xeh5m
  En als u te lui bent om de link aan te klikken is dat helemaal uw eigen stomme rotschuld.

  Like

 11. luckybee zegt:

  PvdA (Partij van de Duivelse Allah) Heeft ons al altijd beroofd dus niet nieuws

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Het zijn gewoon een stelletje ordinaire dieven !!!
  Rovend en stelend tuig !!
  Zijn wij de volgende ???

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Vroeger noemden wij deze kliek roofridders, zelf vinden zij zich democraten. Laat me niet lachen, DIEVEN zijn en blijven het.

  Like

 14. E.J. Bron zegt:

  @Dirk

  Dank en vervangen!

  Like

 15. Pingback: De maskers vallen af, nog eens. | Nageltjes

 16. Nico Omen zegt:

  Zolang de burgers dit soort berovingen nog kritiekloos blijven pikken, blijven de criminelen gewoon doorgaan met van ons te pikken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s