Extremisten verdrijven Libische christenen (+ video)

Screenshot_13

Inspecteurs bezoeken de afgebrande Koptische kerk in Benghazi

Een brandaanslag op de Koptische kerk in de Libische havenstad Benghazi is het jongste incident in een serie gewelddadige overvallen op christenen in het land. Ze belasten ook de betrekkingen met het buurland Egypte.

Gewapende onbekenden hebben afgelopen donderdag de Koptische kerk in het stadscentrum van Benghazi in brand gestoken. Het gebouw, de inrichting en de iconen werden beschadigd. Er waren geen gewonden. De veiligheidsautoriteiten gaan uit van een wraakactie voor de protesten van Egyptische christenen voor de Libische ambassade in Cairo. Zij waren woedend vanwege de dood van een Egyptische christen in een Libische gevangenis. Deze was een van de ongeveer 100 Egyptenaren geweest die waren gearresteerd op beschuldiging van missiewerk. De demonstranten in Cairo geloofden de autoriteiten niet dat hij een natuurlijke dood gestorven zou zijn. Na een interventie van het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken werden er 55 personen vrijgelaten; 20 konden in Libië blijven, 35 werden gedeporteerd, omdat ze geen geldige papieren hadden.

De kerkbrand in Benghazi is het jongste voorval in een lange serie overvallen op christenen en hun instellingen in de afgelopen maanden. In december stierven bij de explosie van een gebouw van de Koptische kerk in een dorp in de buurt van de stad Misrata twee Egyptenaren, anderen raakten gewond. De apostolische vicaris van Tripolis, Giovanni Innocenzo Martinelli, zei dat de situatie in Cyrenaika, het oosten van het land, kritiek en de sfeer gespannen zou zijn. De christenen zouden worden verdreven door de radicale islamieten. De kerk zag zich genoodzaakt om in de buurt van Derna de gebouwen van een orde van Franciscaner zusters, die al bijna 100 jaar bestaat, te ontruimen. Sinds enige tijd zouden radicale islamieten de beslissingen in Libië nemen, zei Martinelli tegenover de nieuwsdienst van het Vaticaan, “Fides”.

Voor de revolutie in het jaar 2011 was ongeveer 3% van de 6,3 miljoen Libiërs christen. Tijdens de Gaddafi-dictatuur ondervonden ze geen problemen vanwege hun religie. Nu zijn er nog maar enkele duizenden overgebleven. De meesten van hen zijn buitenlanders, vooral Egyptenaren, maar ook Filippino´s en Europeanen. Als religieuze minderheid en buitenlanders worden ze dubbel bedreigd. Militante islamieten hebben de afgelopen maanden echter niet alleen kerken en een Commonwealth-oorlogsbegraafplaats, maar ook islamitische soefi heiligdommen verwoest, omdat zij in hun strikte uitleg van de religie iedere heiligenverering afwijzen.

De zwakke centrale regering veroordeeld deze incidenten weliswaar, maar staat machteloos tegenover de vele gewapende milities, waarvan velen hun regio als vorstendommen regeren. Islamitische hardliners bepalen steeds duidelijker politieke beslissingen en zorgen ervoor dat de sharia, het islamitische recht, in een strikte interpretatie wordt uitgevoerd. Onlangs werden bijvoorbeeld beperkingen bij de polygamie opgeheven en een absoluut verbod op rente uitgevaardigd.   

Video:

 

Bron:

http://www.nzz.ch/aktuell/international/extremisten-vertreiben-libysche-christen-1.18047777#

Auteur: Astrid Frefel

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Arabische Lente", christenhaat, Christenvervolging, Islam, islamofascisme, Libië, Moslims. Bookmark de permalink .

13 reacties op Extremisten verdrijven Libische christenen (+ video)

 1. Tom Hendrix zegt:

  Jawel hoor, snotverdomme en hier pampert de Partij van de Allahtonen de haatbaardsekte. En hier eisen de mossels dat ze mosketen kunnen bouwen, en hier eisen mossels dat Sinterklaas geen kruis meer op de mijter mag, en hier vreten moslims onze hele spaarpot op. Flikker toch op moslims, liever vandaag tot morgen, grafvolk dat jullie zijn!

  Like

 2. louis-portugal zegt:

  Idd. Tom grafvolk is het maar er lopen er nog veeeeeeeeeeeel teveel rond.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Ja en wij laten ons land vol bouwen met hun HAATHUTTEN !

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  @Jade 16.53. uur. Ik kan uw reactie nu zeker begrijpen. Bedankt nog @koddebeier voor reactie.
  Het is bij de moslims altijd EENRICHTINGVERKEER, deze primaten wensen overal hun zin door te drijven, en krijgen ze hun zin niet, dan gaat het beginnen met; zeiken, zaniken, bedreigen, discriminatie roepen, en de opperturk erdogan voor hun karretje spannen, zie het gedoe met het jongetje van turkse afkomst Yunus.

  Like

 5. Pingback: BOINNK!!! | Korte Nieuwsfeiten voor u verzameld

 6. Avidia zegt:

  Hulde aan ejbron, had ik al veel eerder willen zeggen, wat wij hier allemaal te weten komen is geweldig. Dan EJBRON in hoofdletters. Iedere dag lees ik ALLES. Ik ga vaak witheet naar bed, maar de volgende dag kan ik niet afwachten wat er geschreven wordt. Dank je EJBRON, je bent een bron voor ons dorstige mensen.

  Like

 7. Pingback: 180.000 Libische christenen etnisch gezuiverd | Likoed Nederland

 8. Pingback: Paus Franciscus gaat voor in paasmis | eJumo

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Jan 19.38. uur. Beste Jan, dan ben ik het ook. En met ere. En laat de gek obama maar de tering krijgen, misschien niet echt christelijk van mij, maar ik ben het verraad aan israel wel zo zat….

  Like

 10. Pingback: 180.000 Libische christenen etnisch gezuiverd - Likoed Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s