Frankrijks president Hollande impopulair als nooit tevoren

Screenshot_9

Frankrijks socialistische president François Hollande bevindt in de ogen van de Franse burgers in een vrije val. Zijn populariteit, die in juni 2012 nog bij 63% lag, is meer dan gehalveerd naar 30%. Daarmee nadert de Franse president al de peilingresultaten van zijn impopulaire voorganger Nicolas Sarkozy. Dat deze val in nog niet eens tien maanden heeft plaatsgevonden, komt voor veel waarnemers niet als een verrassing. Te broos was het bondgenootschap dat Hollande vorig jaar bij de verkiezingen had gekozen. Deze kiezers – van het linkse midden tot aan de dogmatische communisten – werden door de reële politiek tot nu toe van de socialist Hollande veelvuldig teleurgesteld.

Ontmoetingen met het volk worden een spitsroedenloop

Ontmoetingen met het volk worden voor president Hollande een spitsroedenloop. Overal waar de president komt, confronteren voormalige kiezers en aanhangers hem met niet gerealiseerde verkiezingsbeloftes uit het voorjaar van 2012. In de campagne van de presidentsverkiezingen in 2012 en de eerste weken in functie als president was Hollande voor de media nog “le président des bisous”, de president van de kusjes, omdat hij zich graag door vooral oudere vrouwelijke aanhangers liet omhelzen. Binnen enkele weken en maanden is dit beeld radicaal veranderd. Bij ieder optreden bij het volk heeft de president persoonsbescherming nodig.

Ook in de binnenlandse politiek gaat het niet goed. De flessenhals is de Senaat, de Tweede Kamer van het Franse Parlement. Daar is Hollande op communisten en centristen aangewezen als hij een wetsvoorstel zou willen doorvoeren. Deze hebben in het jongste verleden, bijvoorbeeld bij belastinghervormingen, al meerdere malen gehoorzaamheid geweigerd. Nu wil de socialist Hollande blijkbaar van de volledige macht van zijn ambt gebruikmaken en parlementaire “blokkades”, zoals de regering dit noemt, door het uitvaardigen van verordeningen te breken. De rode fractievoorzitter in de Senaat, François Rebsamen, zegt daarover heel duidelijk: beslissingen zouden te lang duren en in het parlement bediscussieerd worden.

Bron:

http://www.unzensuriert.at/content/0012065-Frankreichs-Pr-sident-Hollande-unpopul-r-wie-nie

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Socialisten. Bookmark de permalink .

8 reacties op Frankrijks president Hollande impopulair als nooit tevoren

 1. E.J. Bron zegt:

  Ja, ja, een democraat in hart en nieren, deze socialist Hollande….

  Like

 2. luckybee zegt:

  Hij bleek de bondgenoot te zijn van Extreme moslims.En wil dat de Aleviten vernietigd wordt.En met ze ook de Christenen en Drusen.

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  De ware aard van een socialist. Democratie, daar hebben machthebbers alleen maar last van.

  Like

 4. Petrossa zegt:

  net zoals die andere socialist, Obama. De meeste executive orders van alle presidenten ooit. Dat lastige volk ook.

  Like

 5. Jan zegt:

  Sarcozy stond nog op 37% na vergelijkbare periode (had hij volgens mij alleen te danken aan Carla Bruni*)
  Hollande’s populariteit steeg even toen hij oorlog ging voeren in Mali (klinkt bekend en doet ‘onze’ gestoordenkliek in Den Haag ook in Oost-Turkije)
  Frankrijk: momenteel 3.017.000 miljoen werkelozen en de verwachting is dat binnen zeer afzienbare tijd 10,7% van de Franse bevolking werkeloos zal zijn. Dan is het percentage ruim verdubbeld.

  Kenmerkend voor de roden: de waarheid niet willen horen (en natuurlijk de eigen zin doordrijven (huwelijk tussen homoseksuelen).
  Toen iemand uit het publiek Hollande in Les Grésilles (Dijon) toeriep waar zijn beloftes nu waren, werd hij door de lijfwachten hardhandig verwijderd terwijl het bezoek bedoeld was om zijn ‘populariteit’ op te vijzelen en om ‘beter contact te hebben met de bevolking’. Ook anderen die protesteerden werden verdreven of uiteengejaagd. Wat een charme-offensief moest worden liep uit op een regelrechte ramp.
  http://www.spiegel.de/international/europe/popularity-of-french-president-francois-hollande-in-steep-decline-a-888568.html

  * zelfde mallotig gedrag (kenmerkend voor socialisten) ziet men momenteel in de VS waar Michelle Obama zich overal mee bemoeit, vooral met eten en zich niet geneert (volgens mij heeft zij het niet eens zelf door, zo over het paard getild is dat element) om zich als een hoer te kleden bij de Kids’ Choice Awards
  De belastingbetalers moesten bijna 1 miljoen dollar neertellen voor deze ‘hooker’ (citaat media)

  Like

 6. Petrossa zegt:

  Wat ook niet helpt is dat het fransen zijn natuurlijk: https://dl.dropbox.com/u/1828618/titan.jpg

  Like

 7. Jan zegt:

  Hollande: “Ik ga van Frankrijk een armenhuis maken”

  Bedrijven moeten 75% belasting betalen als het aan deze communist ligt
  French President Francois Hollande hits businesses with 75 percent tax
  http://www.washingtontimes.com/news/2013/mar/29/french-president-francois-hollande-hits-businesses/

  Like

 8. Jan zegt:

  Hollande wil het gebruik van het woord ‘Résistance’ verbieden. Mag alleen gebruikt worden ivm verzet tegen de nazi’s niet in verband met verzet tegen homohuwelijk.
  Hollande vergeet natuurlijk dat ieder woord door socialisten misbruikt wordt: eer, recht, gelijkheid, broederschap enz.
  http://www.kybeline.com/2013/05/27/frankreichs-sozi-prasident-will-der-konservativen-widerstandsbewegung-gegen-die-schwulenehe-den-gebrauch-des-wortes-widerstand-verbieten/#more-45469

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s