Over mijn razernij en mijn schelden

Screenshot_23

(Door: Martien Pennings)

Het is nogal een dingetje, dat schelden van mij. Eindeloos is het gezeik, kosmisch is het gezeur daarover. Dat schelden komt voort uit gerechtvaardige razernij en is ook een middel om de aandacht te trekken. Ik heb er bewijs voor dat prominenten onder onze nep-elite die ik de tyfus heb gescholden inderdaad kennis hebben genomen van mijn teksten. Anders zou dat nóóit gebeurd zijn. Mijn schelden gaat trouwens altijd, altijd, altijd gepaard met argumenten, argumenten en argumenten. Bijvoorbeeld wanneer ik dit soort “prominenten” antisemieten noem.

Het is een soort razernij die mij ook in het persoonlijke leven wel eens aangrijpt. Mijn beste vriend Roelf-Jan Wentholt heeft het over zich heen gekregen in twee gevallen. Toen hij mij ooit zei dat het aan mijzelf lag dat ik ruzie had gekregen met onze medestrijder, Arabist Hans Jansen. En ook toen hij volhield dat “de Amerikanen” in Vietnam géén oorlogsmisdaden hadden gepleegd. Ik krijg die razernij dus  ook in het privéleven, maar ook dáár alleen als ik iets als ultiem onrechtvaardig en irrationeel beschouw. “Hitler in de bunker”, zei Roelf-Jan later over mijn schuimbekkende uitbarstingen, maar hij voegde er aan toe: “maar gelukkig om precies de omgekeerde  redenen.”

Een vriend van me, “Erik Mokum”, heeft een keer een stuk geschreven waarin hij me met een meisje vergeleek over wie Simon Carmiggelt ooit een column schreef. Carmiggelt vertelt hoe in de Tweede Wereldoorlog  op een Amsterdams perron tussen het zwijgend  toekijkende publiek een meisje de NSB’ers verrot begon te schelden die de Joden bij elkaar dreven. Dat meisje was natuurlijker moediger en deed iets wat veel gevaarlijker was. Maar in principe heeft Erik Bink gelijk: ik doe iets vergelijkbaars.

De laatste keer dat ik iemand de tering schold was onder een stuk van mij, toen er weer eens commenter was, ene “Ben”, die mij beleefdheidsregels wilde bijbrengen in de omgang met een helpster van massamoordenaars, de genotsverslaafde gekkin Samira Azabar. Ik ben toen héél boos geworden op “Ben” en er viel dus een onvertogen woordje.

En als je er goed over nadenkt: hoe zou jij, lezer, het gevonden hebben als er tussen het publiek op dat Amsterdamse perron van misschien 1943 een persoon had gestaan die dat meisje zou hebben toegeroepen: “Misschien heb je wel gelijk, maar moet je daarvoor zulke grove taal gebruiken?”

______________________________________________

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

65 reacties op Over mijn razernij en mijn schelden

 1. louis-portugal zegt:

  Ik ben inmiddels aan jou gewend Martien en ben het er helemaal mee eens dat je altijd argumenten hebt.
  Maar ik heb ook de indruk dat je iets rustiger geworden bent de laatste tijd.
  Dat bedoel ik zeker niet negatief.

  Like

 2. reageerbuis zegt:

  Heb ik goed begrepen dat Frans Groenendijk de lezing in jullie lezingencyclus in het midden van het land verzorgt? Hij tolereert namelijk ook geen intolerantie.

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  @louis

  Wellicht heeft de webmaster een rustgevende invloed op hem?! 😉

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Ik begrijp helemaal en volledig waarom Martien zo scheldt.

  Jaren bezig zijn met uitleggen welk gruwelijk gevaar ons dreigt en ook nog voor Israël opkomen.

  Dit alles met feiten staven en bij liberaal/links gaat het het ene oor in en het andere uit.

  Wat zeg ik? waarschijnlijk komt het niet eens in dat eerste oor terecht en vliegt het zo voorbij.

  En ondertussen gaat de ellende die Europa gaat vernietigen, daar is geen twijfel over mogelijk, onbekommerd door en wordt het zelfs gestimuleerd.

  Martien, naar mijn idee heb je met je artikelen het meeste succes als je je schelden enigszins op de rem zet.

  Maar in principe mag je het landverraderstuig uitschelden zoveel je wilt. Prima om vrouwen die moordenaars om de hals vallen voor ‘hoer’ uit te maken. Ze hebben niet beter verdiend.

  Ik denk dat het ook een deel van je karakter is, even flink aangebrand raken.

  Geliked door 1 persoon

  • Hans Jacobs zegt:

   Wachteres, u hoeft het niet uit te leggen.
   “Jaren bezig zijn met uitleggen welk gruwelijk gevaar ons dreigt en ook nog voor Israël opkomen.”
   Deze fora zijn aan het verworden tot een rem op de revolutie.
   Men schelt en uit het hier de godsganse dag (mijzelf incluis) als ik er de tijd voor heb. En noemt de politici naief. Dat ze het toch maar niet willen snappen dat de islam zo gevaarlijk is. (Jaren bezig zijn uitleggen, weet u wel)
   Wachteres en allen, I got some news; de politici weten het wel en ze willen het.
   Schuld van het internet, dat maakte ons mondig en zorgde ervoor dat we wereldwijd de nodige zaken konden koppelen en de boel massaal doorkregen.
   En dus hebben ze nieuw stemvee nodig, liefst in makkelijk stuurbare groepen, en waar vind je die? Precies! In het stenen tijdperk dat dankzij de islam up and rising is.
   De stomme islamieten zijn bovendien geen individuen meer (door generaties van zorgvuldig geplande inteelt) maar voor het merendeel laag opgeleid en liefst analfabeet. Met de rotzooi die ze hier veroorzaken (vrouwen verkrachten, door minachting gevoedde zware mishandlingen plegen, roofovervallen en het land uit te vreten door de hele dag qat te kauwen en thee te drinken) houden ze ons mooi bezig en leiden onze aandacht af van de corruptie en geldzucht van onze politici.
   Intussen fokken ze als konijnen en maken er in razendsnel tempo nieuwe islamieten bij.
   En wij maar welbespraakt en elitair doen op deze fora en het ook vooral trots laten weten dat we het weten. Want een beetje eergevoelig zijn we natuurlijk ook.
   En heel intelligent, terwijl we natuurlijk naast kritisch zijn gewoon kinderen moeten maken met z’n allen. Zit weinig anders op. Dat, of straks vechten in de burgeroorlog die eraan komt zogauw de islamieten zich naar de electorale meerderheid hebben gefokt.
   De politici zijn dus niet naief, ze zijn veel slimmer als wij en plannen gewoonweg veel meer zetten vooruit als waar wij op nu deze fora mee bezig zijn.
   Deze fora zijn hun beste vrienden, want uitlaatklep.
   Maar dit gaan we vanachter een toetsenbord niet winnen.

   Geliked door 1 persoon

 5. marijke zegt:

  Ik volg M Pennings voor een tijdje.Hij schrijft goeie stukken.En ik lees zijn stukken aandachtig.Waar ik moeite mee heb ,als er iemand het niet met hem eens is dat hij dan te keer gaat of zelfs om een ban vraagtEn dat vind ik minder.Dat hij vloekt ach so what.Heb ik hier ook wel eens gedaan als ik echt kwaad was.Hoe wel mijn man zegt het is een gebrek aan woorden.Aangezien ik met een Afro amrikaan ben getrouwt en hier ook wel eens rot opmerkingen heb gelezen.Bert wou toen die persoon ook een Ban geven.Niet doen.Free dom of speece daar geloof ik nog steeds in..Als ik er naast zit dan zie ik het wel

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik heb, beste Marijke, een gloeiende hekel aan censuur, maar er zijn twee gevallen waarin ik om een ban vraag en dat zal ik blijven doen:

   1) Als mensen gemakzuchtig zeiken en weigeren om met argumenten te komen.
   2) En al helemáál als het duidelijk wordt dat het gezegde zeiken alléén maar om het zeik-zuig-zeur-zeveren zelf is te doen, dus bij de zogenaamde “trollen”.

   Kijk maar wat ik die “Ben” meteen bij zijn eerste reactie toevoegde: http://bit.ly/WfqopX :
   “Zeg, stompzinnige lul met vingers, als je godverdomme niet gauw maakt dat je met argumenten komt, dan dien ik bij de webmaster een verzoek in om je een IP-ban te geven.”

   Ik werk me vaak een hele uitputting en een halve beroerte en dan gaat zo’n kakkerlak met inspannings-vrees mij géén eenregelige mekkertjes toevoegen.
   Ik sterf nog liever dan dat ik dát tolereer!

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Martien, je hebt groot gelijk. Ik ken dit gevoel ook, en dan scheld ik hier ook op het blog, van onze gewaardeerde web master Bert! En ook ik kook, als ik de ellende weer zie, de hatende haatbaarden, de heulende eu kliek, de feestvierende oranje kliek, terwijl in ons land onze “oudjes”, nog maar 1 keer per week kunnen douchen. Ja, DAN MAAK IK MIJ OOK KWAAD, uit dezelfde gevoelens waaruit Martien dat doet, het heeft te maken met MORAAL en RECHTVAARDIGHEID!

  Like

 7. Jade zegt:

  Het is mij al vaker opgevallen dat Martien zijn stukjes schrijft met een bijl.
  Maar met z`n argumenten maakt hij dat feit meteen weer goed…

  Like

 8. topsporter zegt:

  Ik lees ongeacht de vorm de inhoud en daar draait het om.

  Like

 9. Roelf-Jan Wentholt zegt:

  DIt is precies de clue: De keurige mensen die zich storen aan “de toon”, schijnen zich totaal niet te storen aan gruwelijke moord- en martelpraktijken.
  Maar gisteren, lieve vrienden, werd ik plotseling overvallen door het ongelofelijk prettige gevoel dat wij de strijd gaan winnen. De berg argumenten aan onze zijde is zo sterk, en met elke islamitische misdaad, groeit die berg verder aan, dat ik werkelijk geloof dat we het gaan winnen.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Roelf ik weet niet waarom je dat zegt maar het valt me toch op dat er al enkele uitzendingen van P&W geweest zijn met moslimmetjes en moslimas waarbij Jeroen Pauw toch redelijk vasthoudend bleef doorvragen en waar ik meende waar te nemen dat hij dat spul er niet mee weg liet komen.

   Like

 10. Linsky zegt:

  Schelden en tieren is voornamelijk door het linkse blok, – wat zich bij uitstek beschouwd als fatsoenlijk en beschaafd- altijd al gebruikt om zich af te scheiden en boven anderen te stellen. Volgens hen is het een verderfelijke bezigheid die volkomen onnodig is.

  Liever liegen ze, – daarin hebben zij zich gespecialiseerd- en hebben – aangeboren- hypocrisie hoog in het vaandel. Waarom? Wel, gewoonweg omdat zij daarmee hun werkelijke gevoelens en gehuichel verbergen.

  Om dit voor zichzelf te verantwoorden heeft de linkse kerk een term bedacht, politiek correct! Uit diezelfde hypocrisie dus ontstaan. In de praktijk blijkt dat echter gewoon een synoniem voor liegen en huichelen.

  Tegelijk is het een criterium voor toetreding tot hun ‘club’. Alleen diegenen die zonder blikken of blozen, met droge ogen in staat zijn tot liegen, bedriegen, huichelen en verraad, zijn geschikt om mee te helpen het volk te kleineren, te verraden en onder totale controle te brengen.

  Het onderdrukken van gevoelens, frustratie en verbieden van schelden en tieren is een heel bewust onderdeel van het programmeren van het volk. Onderdrukte gevoelens leiden onvermijdelijk tot nog grotere frustraties, die uiteindelijk tot uitbarsting komen, waarop men de volkswoede op ‘wettelijke’ wijze aan kan pakken.

  Schelden, tieren en het ventileren in eigen bewoordingen is m.i. bij uitstek onontbeerlijk en een heel gezonde en bevrijdende bezigheid….mits zij gepaard gaat met ter zake doende argumenten en onderbouwing.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Precies Linsky.
   Ze plakten tegenstanders altijd meteen een zegeltje op met a-sociaal kapitalist. te kort door de bocht enz.
   Gelukkig komen er steeds meer mensen die die taktiek doorzien.

   Like

   • Linsky zegt:

    Spontaan schelden, vloeken en tieren heeft in diepste wezen gewoonweg dezelfde functie als het fluitje op de ketel. Het is om je gevoelens te luchten en te ventileren, dat wil nog niet zeggen dat je geen argumenten en onderbouwing hebt hè.

    Maar het establishment heeft zich altijd al boven het ‘gewone’ volk verheven door haar terminologie en arrogantie. Het bewijst enkel dat zij heel goed in staat zijn hun gevoelens te onderdrukken en daar gezochte (hypocriete) woorden en termen voor te gebruiken, waar dan weer uit volgt, dat er van spontaniteit dus op geen enkele wijze sprake is.
    Vuile hypocrieten…. 😦

    Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik ben het zomaar helemaal en onverkort met je eens, Linksy.
   Vooral die observatie over de verplichting beschaafd te blijven terwijl onze quasi-elite ons materieel en cultureel aan het verkrachten is.
   En dan die fluitketel: ik ben – een sportjongen toch! – inmiddels aan de hogebloed-druk-pillen, de cholesterol-pillen en de bloedverdunners: nog véél te weinig van de fluit op de ketel gebruik gemaakt, denk ik.

   Like

 11. Ik weet een goede remedie en/of excuus voor “schelden”! Als je een scheldwoord gebruikt, zet daarachter dan de vertaling! Want vaak weet men niet eens de betekenis ervan!
  Bijv. “Nitwit” (betekenis: Leeghoofd, Nietskunner, Nietsweter, Onbekwaam persoon, Onbenul!)!
  Zo! Dit is dan een nette, maar veel effectievere verwoording van onze “bestuurders” !!! 🙂

  Like

 12. Paardestaart zegt:

  Hm – erg vleiende vergelijking, die van dat heldhafitge meisje op het perron.
  Maar over functioneel getier gaat het niet denk ik. Het gaat om persoonlijke, platvloerse en aanstootgevende agressie, de lillende fluimen en de stoten onder de gordel – het vertoon dat de toeschouwer doet vermoeden dat de drift permanent is, dat ‘ie zich ook doet voelen als er eigenlijk niet zoveel aan de hand is, ook in het persoonlijke leven of in een meningsverschil met vrienden en geliefden

  Die toeschouwer voelt namelijk de verdenking opkomen dat de strijdkreten de gerede, aangeboren en nijdige drift verbergen die sommige mensen eigenlijk permanent trappelend naast hun stoel hebben staan: ‘Geile Nijd’ noemde iemand dat ooit tegen mij.
  Het is een treffende omschrijving – er is inderdaad iets van liederlijkheid in de razernij, van wellust ook, en vooral ongelikte aanmatiging, éen die van anderen geduld en zelfbeheersing vraagt voor de toch een beetje lachwekkende theatraliteit ervan.
  “Zou zo’n op en neer springend en spugend ventje nou echt niet in de gaten hebben dat iederéen kwaad is!?” denk je dan als toeschouwer, hopend dat ‘ie gauw bedaart

  Je mag eigenlijk nog van geluk spreken dat mensen soms boos worden Martien, want de lach zit er gevaarlijk dicht naast en dan is al je monnikenwerk voor niets geweest.

  We hoeven er niet zoveel woorden over vuil te maken: het is gewoon een anger-management probleem, dat weet je zelf ook wel en wat jij nodig hebt is gewoon een inpandige redacteur. Een beetje minder kan geen kwaad, moet hij alsmaar tegen je zeggen, en: ‘minder lang’ en ‘minder luid’ en ‘iets meer decorum’
  Kijk nou alleen ‘s naar de kop boven je hartekreet..: je zíet bijna de Hoofdletters in de bezittelijke voornaamwoorden.. 😀
  Who cares, moet je je dan afvragen, want anders doet de lezer dat.
  En ik weet niet of jij er zelf beeld bij krijgt, maar ik zie figuurtjes uit Bommel voor mijn geestesoog op en neer springen.. Waarvoor ik je dan weer hartelijk dank Pennings, want daar moet ik altijd vreselijk om lachen..

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Móói, dat bedachtzaam-rustige “Hm” in de zin:
   “Hm – erg vleiende vergelijking, die van dat heldhaftige meisje op het perron.”
   Maar het was je in al je kalmte blijkbaar niet opgevallen dat ik zelf al had geschreven:
   “Dat meisje was natuurlijker moediger en deed iets wat veel gevaarlijker was.”

   Je suggereert dat ik niet zozeer kwaad ben om Israël of de islam, maar dat gewoon als excuus gebruik om mijn liederlijke gebrek aan zelfbeheersing weer eens te tonen, het er “geil” te laten uithangen.
   En je vindt me een figuur uit een Bommel-strip.
   Fijn voor je dat jij altijd beheerst bent, aan decorum hecht en dóórlopend aan anger management doet.
   Dan ben jij dus in jouw ogen een veel volwassener en rijper mens dan ik.
   Een béter mens.

   Ik denk inderdaad dat, als het allemaal waar zou zijn, er inderdaad nooit meer oorlog zou zijn met allemaal mensen zoals jij, een zindelijke en bedaarde burgerdame.
   Maar het IS niet waar.
   Want wat ik zei tegen dat zeikerdje “Ben”, mag jij je ook ter harte nemen:
   “Ik vind dat gebrek aan opwinding, die stropdassige kalmte in het aangezicht van deze gruwelen vaak aanstootgevend, maar ik leg me erbij neer. Monty Python en vooral John Cleese konden overigens de hysterie achter die stiff-upper-lip-with-bolder-and-umbrella feilloos bloot leggen.”

   Jammer, Paardestaart, ik dacht datje een redelijk intelligente bondgenoot was, maar je bent dus een kleinburgerlijk trutje.
   Succes met je permanente Wutbewältigung.
   Of misschien hoef je helemaal je best niet te doen daarvoor en ben je van jezelf koud van hart.
   Loop naar de hel.

   Like

   • Martien Pennings zegt:

    En nog wat: mij verwondert die móéite die je neemt om het mij allemaal eens fijn onder de neus te wrijven.
    Daar ben je dan weer heel erg warmhartig in.

    Like

  • Roelf-Jan Wentholt zegt:

   Wie iets waarneemt dat hem niet zint, begint met heel beschaafd uiteen te zetten wat hem niet bevalt. Dit noemen we het uitwisselen van argumenten. Wie merkt dat zijn argumenten niet worden gehoord, dat de logica die hoort bij het uitwisselen van argumenten niet wordt opgebouwd die verheft zijn stem. Als er dan ook nog niks gebeurt, begint een normaal mens te schelden. Dan vloeken en tieren, dan razernij en vervolgens, eindelijk, onvermijdelijk, geweld. Je kan je natuurlijk voorstellen, zoals ik begrijp dat Paardestaart dat ziet, dat je altijd heel beleefd argumenten aandraagt en dan opeens ze een geweldige knal voor hun harses geeft. Dat is strategisch misschien nog niet eens zo gek. Maar vergt een bovenmenselijke zelfbeheersing. Ik kan dat helaas niet opbrengen. Maar het idee vind ik schitterend. Ik stel me voor dat je heel beheerst en rustig staat te argumenteren met, laten we zeggen, van X of Y of zo’n andere *&)*%*(*&*!!! (oei, daar ga ik al) die net begint uit te leggen dat ‘intifada’ eigenlijk betekent lieve kusjes geven en ineens geef je hem een geweldige dreun voor zijn vuile verraderskop. Wat een heerlijk beeld.Een koekje van eigen deeg, zogezegd. Dat niemand denkt dat ik tot geweld oproep. Dat mogen alleen de islamieten en de Jodenhaters in dit land. Zo hebben we dat afgesproken met zijn allen en leve de democratie. Respect!
   Maar, luister: Het negeren van feiten, het sjacheren met de waarheid is een zwaar misdrijf, het is het zaaien van haat door het verspreiden van leugens. Iedereen die nu nog verdedigt dat islam vrede betekent en die de nu nog de term Bezette Gebieden gebruikt en die nog steunt dat Palestijns vluchtelingenschap erfelijk is en die nu nog pleit voor het “recht op terugkeer” verdient het kei- en keihard aangepakt te worden.

   Like

 13. koddebeier zegt:

  Ik heb er geen moeite mee Martien, de door jou geschreven stukken zijn de waarheid, het zal voor de daarin genoemde knuppels niet prettig wezen, maar hun achterbaks en onderkruipers gedrag ergert duizenden Nederlanders die van goede wil zijn.
  We worden dagelijks door hen verraden en waarom ???
  Ik hoop nog vele stukken van jou te lezen, dat geef de burger moed.

  Like

 14. oogenhand zegt:

  Met razernij en schelden ben ik redelijk terughoudend. Toch zijn mijn ideeën vaak zeer confronterend.

  Like

 15. maria zegt:

  Ik ben er inmiddels wel aan gewend dat de heer Pennings “met overslaande stem” schrijft. Meestal heeft hij daar een goede reden voor want de wereld om ons heen is goed gek geworden. Maar soms staat het de zeer goed gedocumenteerde inhoud in de weg. Voor eigen parochie kan dat geen kwaad, wij snappen wel wat hij bedoelt. Maar het weerhoudt mij er wel eens van iets aan een ander laten lezen voor wie deze logica en oprechte verontwaardiging nog niet zo vanzelfsprekend is.

  Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik ben van mening dat het mijn “zeer goed gedocumenteerde inhoud” juist versterkt en in elk geval zorgt dat ik door de betreffenden gehoord wordt.
   En als mijn stijl je weerhoudt wel eens iets aan een ander te laten lezen, moet je misschien een andere sociale omgeving zoeken, eentje die het meisje op het perron níét toeroept: “Misschien heb je wel gelijk, maar moet je daarvoor zulke grove taal gebruiken?”

   Like

   • maria zegt:

    Vergeet niet dat er helaas nog veel mensen zijn die helaas nog geen flauwe notie hebben van wat o.a. hier wordt besproken. Dat kun je ze kwalijk nemen, omdat ze wellicht te makkelijk de mainstream (linkse) media geloven. Deze mensen hebben baat bij goede voorlichting, gebaseerd op feiten en zonder emotioneel taalgebruik. Niet om de teerhartigen te sparen, maar om de feiten voor zich te laten spreken. Als je gelijk hebt HOEF je nl. helemaal geen grove taal te gebruiken.

    Like

  • Martien Pennings zegt:

   Ik had werkelijk gehoopt dat mijn woorden deze keer afdoende zouden zijn. Met name de laatste alinea:

   En als je er goed over nadenkt: hoe zou jij, lezer, het gevonden hebben als er tussen het publiek op dat Amsterdamse perron van misschien 1943 een persoon had gestaan die dat meisje zou hebben toegeroepen: “Misschien heb je wel gelijk, maar moet je daarvoor zulke grove taal gebruiken?”

   Maar de theekransjes-ethiek verbergt het gelaat achter een gehaakt kleedje en reserveert toch weer de grootste smart voor het onvertogen woord, niet voor de misdaad waarvoor het woord aandacht vraagt.

   Drie vrouwen in een boerka die worden afgeknald op een parkeerplaats in Afghanistan vermogen de burger en de burgeres niet te shockeren.

   Maar als je die gebeurtenis voor een paar Groenlinkse kakelhoeren van de boerka-moet-kunnen-lobby dichterbij brengt, dan staat het halve land op zijn kop en heb je ineens 18.000 (achttienduizend) hits op een artikel.

   Dán raken ze opgewonden, de kleinburgers.

   Like

   • maria zegt:

    U heeft gelijk. Islam-terreur is ook niet voor teerhartigen en als daar een onvertogen woord voor nodig is om het onder de aandacht te brengen dan sta ik daar vierkant achter! Overigens behoor ik niet tot de lieden die met opgeheven vingertje wijzen op “de toon van het debat” (waarmee Wilders altijd wordt weggezet als idioot) Dus blijf gewoon U zelf, mijnheer Pennings, dan weet ik zeker dat ik uw bijdragen zal blijven waarderen!

    Like

 16. Rudi zegt:

  Wat de vorm (schelden, tirades enz…) betreft, daar lees ik overheen, het is de inhoud die mij hierheen haalt.
  Overigens, het is mij al eerder opgevallen dat links en hun lakeien van de media, meer bezig zijn met scheldwoorden bedenken voor wie het niet met hen eens is (zoals louis-portugal ook al aangaf) dan met de werkelijke problemen. Het is altijd schieten op de pianist, in plaats van luisteren naar de melodie.

  @Martien Pennings (misschien off-topic, sorry daarvoor)
  ,
  Wat die vergelijking met een figuur uit Bommel betreft, sinds ik deze blog lees, nu zo’n jaartje of wat, moet ik steeds maar denken aan het verhaal ‘Het Lemland’, daarin gaat het ook om massa-immigratie en de problemen die eruit voortkomen. Marten Toonder was een visionair, als je begrijpt wat ik bedoel. En danken wij het heerlijke scheldwoord ‘minkukel’ ook niet aan Toonder?

  Like

 17. E.J. Bron zegt:

  @Maria

  De site staat bol van de artikelen met goede informatie die gebaseerd is op feiten. Dat er af en toe dan eens een, eigenlijk altijd uitstekend, stuk van Martien Pennings tussen staat, waarin hij op goed onderbouwde, emotionele wijze juist deze mensen aan het verstand wil peuteren dat ze zélf eens moeten gaan nadenken, heb ik absoluut geen moeite mee!
  Ik heb het eigenlijk al een hele tijd gehad met die politiek correcte prietpraat van de “boven ons gestelden”. Het wordt tijd dat ze flink op hun sodemieter krijgen!

  Like

  • maria zegt:

   Helemaal mee eens! Maar als dhr. Pennings zelf een artikel over zijn eigen taalgebruik schrijft lokt dat natuurlijk ook reacties uit van mensen die het niet met zijn stijl eens zijn.
   Maar gezien zijn antwoorden hebben zij die keus niet. Als je alleen maar bevestigd wil worden moet je het onderwerp niet ter discussie stellen.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Maria

    Je kunt het niet met zijn stijl eens zijn. Prima. Maar ze moeten hem niet op zijn stijl bestrijden, maar op zijn argumenten. En dat doen ze dus niet!! Er wordt geen enkel tegenargument aangedragen wat betreft de inhoud. Dat vind ik jammer.

    Like

 18. Nou, erg fraai zullen de meeste reageerders het wel niet vinden, maar ik kan er enorm van genieten als Martien er flink op los scheldt. Is meestal nog behoorlijk creatief ook. Het genot wordt enigszins beperkt door zorgen om zijn gezondheid. Terecht blijkt nu.

  Like

 19. E.J. Bron zegt:

  @Ronald

  “Terecht blijkt nu”….. Mis ik iets?

  Like

 20. @E.J.
  Kijk maar naar zijn reactie van 19:25:
  ‘En dan die fluitketel: ik ben – een sportjongen toch! – inmiddels aan de hogebloed-druk-pillen, de cholesterol-pillen en de bloedverdunners: nog véél te weinig van de fluit op de ketel gebruik gemaakt, denk ik.’
  Maar eigenlijk moet ik me dus pas zorgen maken als hij niet scheldt.

  Like

 21. E.J. Bron zegt:

  @Ronald

  Ik heb hem een half uurtje geleden nog even voor de zekerheid gebeld. Alles oké daar! 🙂

  Like

 22. maria zegt:

  Beste EJ, dit stukje ging toch juist over zijn stijl? Maar genoeg gedoe over niks. Dhr. Pennings heeft mij reeds overtuigd. De onderwerpen die hij aansnijdt zijn meestal “boosmakertjes” en daar hoort ook oprechte verontwaardiging bij…. Ik hoop nog veel van hem te lezen en te leren.

  Like

 23. E.J. Bron zegt:

  @maria

  Ja en nee. Inderdaad. Genoeg gedoe over niks. Morgen (vandaag ;)) is er weer een nieuwe dag. We zullen zien wat die brengt. Welterusten voor straks.

  E.J.

  Like

 24. Piet Klont zegt:

  Martien zonder schelden is als een blaffer met losse flodders.

  (?)

  Like

 25. Piet Klont zegt:

  Hij ziet er overigens niet úit op die foto boven…
  Had zich op z’n minst kunnen epileren.

  Like

 26. Avidia zegt:

  Ik lees het liefste de stukken van Martien, dan voel ik het gelijk, wat heb je aan het gezemel van andere stukjes, ik heb liever de volle waarheid, ik stem voor Martien!!!!

  Like

 27. Avidia zegt:

  Nog even dit Martien, laat je niet beïnvloeden door al die negatieve reacties, ga gewoon door met je scherpe analyses, ik geniet er van.En stuur je stukjes door aan iedereen die ik ken. Jij bent de persoon om ons te mededelen wat er allemaal gaande is, duizend maal dank daarvoor, ik waardeer je enorm!!!!!!

  Like

 28. Piet Klont zegt:

  ‘Maar als je die gebeurtenis voor een paar Groenlinkse kakelhoeren van de boerka-moet-kunnen-lobby dichterbij brengt, dan staat het halve land op zijn kop…’

  Whaahaaah….!!
  Die lijsten we in!

  Like

 29. Jan zegt:

  @maria zegt:
  17 maart 2013 om 00:33

  Als socialisten het hebben over de ‘toon van het debat’ bedoelen zij dat jij je mond dient dicht te houden. Zij zijn tegen ‘verbaal geweld’, maar aarzelen geen moment jou te laten liquideren als zij dat nodig achten om hun positie in de maatschappij te behouden, want dat is macht en macht is geld.

  Like

 30. heleen zegt:

  Martien, van mij krijg je tien op tien!
  10/10!!!

  Like

 31. rommel zegt:

  Fatsoensrakkertjes zoals Paardestaart zijn geen haar beter dan diegene die ze op korrel nemen over hun ongenoegen van het scheldwoordgebruik. De valse hypocrieten doen het alleen niet direct. Zeggen geen ‘Klootzak’ of ‘Ouwe hoer’, nee, gebruiken lange volzinnen met huichelachtig steekjes onder water om je op een voor hun beschaafde manier alsnog proberen te vernederen. Er zijn er weer meer op het net die daar een handje van hebben. En dan gaan janken als je ze als response op hun elitair vals dubbeltongige beledigingen effe lekker rechtuit voor zijn raap voor een hypocriete zeurkut uitmaakt. Dan is het huis te klein. Voelen ze zich zo zielig, en in hun drooggelegde kruis getast, kunnen ze niet mee verder leven. Dat onbeschaamde tokkievolk zegt even in 1 woord terug waar hun een hele roman voor moeten volschrijven. Ik zit liever met mijn koffie in een bouwkeet met stratenmakers of bouwvakkers dan ik met die schijnheilige farizeeër aan tafel moet schuiven.

  Like

 32. Vooràl zo door blijven gaan Martien! Het is mooi geweest! Ik vind dat er eigenlijk helemaal geen woorden meer aan vuil gemaakt moeten worden maar gewoon dwingen de mossels en hun aanhangers van hoog tot laag een spuitje te geven! Heb het helemaal gehad met het gepraat en het uitleggen en degenen die ‘het zgn. nog steeds niet weten wat de islam inhoudt en het toch nog goed bedoelen’ die zetten we in een of ander gebouw en dwingen ze de hele materie eigen te maken eer ze er weer uit gelaten worden! Als iemand het spuitje ‘te’ vindt denk dan aan die belachelijk lange processen waar de advocaten weer op zoek gaan naar de mazen in de wet om al die griezels vrij te kunnen pleiten, ‘moest anders geïnterpreteerd worden, niet alle teksten en beelden vanaf het begin te zien, was uitgedaagd’ etc etc… het zijn volk- en landverraders en dienen als zodanig bestraft te worden en aangezien het er zoveel zijn is misschien strychnine in een glas water wat verplicht METEEN léég gedronken moet worden een betere optie dan een spuitje! Ik ben er helemaal klààr mee en wil LEVEN zonder dag in dag uit aan die gore moordenaars te moeten denken en/of er mee geconfronteerd te worden of die poco misdadigers de grootste LEUGENS er uit te horen kramen en we kunnen er niets tegen doen? Gijzelen die hele idiote bende op een dinsdagmiddag wanneer het Vragenuurtje speelt, daar horen ze zich zo graag praten zonder iets te daadwerkelijk ook te DOEN! We moeten als EERSTE àf vd mossels en het zou fijn zijn als de eu imbecielen daarmee synchroon zouden kunnen lopen want beide feiten bedreigen ieder normaal mens! Het heeft al TE làng geduurd, GEEN flauwe kul meer moeten we pikken! Organiseren moeten we ons met goed doordachte plannen die tot daden kunnen leiden!

  Like

 33. Tom Hendrix zegt:

  @Scarlatti Bombatti 18.34. uur. Helemaal mee eens Scarlatti. Ook ik heb het gehad met onze verraders van politici die ons verkwanselen aan de communisten uit Brussel, en overleveren aan de weerzinwekkende islam. Geen genade voor EUROFIELEN en ISLAMOFIELEN!

  Like

 34. @ Roelf-Jan, 16 maart 2013 om 13:06
  Heeft je optimisme iets te maken met Asscher en/of Erdogan die zijn hand lijkt te overspelen?

  Like

 35. Pingback: Zondag-overdenking: verzuip Kathleen Cools in de kokende olie! | E.J. Bron

 36. Pingback: Aan de obscurantisten (1): zelfmatiging en zelfcensuur | E.J. Bron

 37. Pingback: AAN DE OBSCURANTISTEN (3): Als een hoofddoek een Jodenster is, wat is dan een boerka? | E.J. Bron

 38. Pingback: AAN DE OBSCURANTISTEN (4): Marokkanen | E.J. Bron

 39. Pingback: AAN DE OBSCURANTISTEN (5): Economie | E.J. Bron

 40. Pingback: AAN DE OBSCURANTISTEN (6): Pim Fortuyn en Ayaan Hirsi Ali | E.J. Bron

 41. Pingback: AAN DE OBSCURANTISTEN (7): Geert Maks domme lasterartikel in de NRC | E.J. Bron

 42. Pingback: AAN DE OBSCURANTISTEN (8): Abraham de Swaan over Ayaan Hirsi Ali | E.J. Bron

 43. Pingback: AAN DE OBSCURANTISTEN (9): Marcel Ten Hooven ontspoort | E.J. Bron

 44. Pingback: AAN DE OBSCURANTISTEN (10): Joël Vos, filosoof en psycholoog | E.J. Bron

 45. Pingback: AAN DE OBSCURANTISTEN (11): Wouter Bos, Maxime Verhagen, Jeroen Dijsselbloem, Markha Valente, James Kennedy, Joris Luyendijk, Bregtje van der Haak en anderen | E.J. Bron

 46. Pingback: AAN DE OBSCURANTISTEN (12): de eenzame schrijver, de islam en de komende catastrofe | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s