VIDEO: De andere realiteit op de “West Bank”

Screenshot_6

(Door: Missing Peace)

Over de “West Bank” is alles al gezegd en geschreven zou men denken.  Het beeld dat de media doorgaans schetsen over de situatie in het gebied is echter verre van compleet.

Ten gevolge van deze incomplete- en selectieve berichtgeving is er een simplistisch beeld ontstaan dat zich het beste laat vergelijken met een klassieke ‘Western’.  In dit scenario is sprake van  strijd die dag in dag uit plaatsvindt tussen de Palestijnen (‘good guys’) en de ‘bad guys’ (De Joodse bewoners van de “West Bank” en de IDF).

Dit beeld wordt versterkt door de Palestijnse media die desinformatie verspreiden en door pro-Palestijnse groeperingen die termen als ‘Apartheid’ gebruiken wanneer het over de situatie op de “West Bank” gaat.

Het resultaat van deze desinformatie campagne is ook zichtbaar in de politieke besluitvorming. Frans Timmermans, de nieuwe Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, zei bijvoorbeeld onlangs dat hij voor een vorm van boycot van producten uit ‘nederzettingen’ is, omdat deze niet in Israël zouden liggen.

Op de “West Bank” is echter een andere realiteit waarneembaar die duidelijk maakt hoe absurd de Apartheid bewering  is en die laat zien dat de Palestijnen niet geïnteresseerd zijn in een boycot in welke vorm dan ook. Dit werd eerder ook duidelijk uit het negeren van de boycot die de Palestijnse Autoriteit wilde instellen op het werken voor Israëlische bedrijven op de “West Bank”.

Om  u een beeld te geven van die andere realiteit op de “West Bank” besloot Missing Peace een documentaire te maken over een supermarkt die gelegen is aan de hoofdweg tussen Jeruzalem en Hebron, in een gebied dat wordt aangeduid als Goesh Etzion.

In dit gebied, waar al lang voor het ontstaan van de staat Israël Joden woonden, zijn vele bedrijven waar Israëli’s en Palestijnen samenwerken of handel drijven. Dit is een situatie die ook elders op de “West Bank” en in Jeruzalem  is waar te nemen.

De eerste opnamen voor deze documentaire, die  later dit jaar zal worden gepubliceerd, zijn nu bewerkt tot een tien minuten durende videoclip met de titel “Vrede is afhankelijk van de mensen”.

U ziet een interview met Rami Levy, de eigenaar van de supermarkt, en gesprekken met de Joodse en Arabische werknemers en klanten.

Video:

 

Bron:

http://missingpeace.eu/nl/2013/03/video-de-andere-realiteit-op-de-west-bank/#content

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op VIDEO: De andere realiteit op de “West Bank”

 1. vandaag stond dit artikel in de volkskrant http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3410539/2013/03/16/Nederland-moet-het-voortouw-nemen-in-het-weren-van-producten-uit-Israels-nederzettingen.dhtml Ik had een reactie geschreven dat dhr hamburger even fout zat. er is nl een goede samenwerking tussen de palestijnse en Israëlische tuinders.
  Ik had ook ook geschreven was dat geen één Nederlandse media aandacht had geschonken aan dit artikel. http://www.hortibiz.com/detail/article/israel-en-gaza-growers-join-for-export/
  Palestijnse en Israëlische tuinders waren gezamenlijk hier in Nederland om kennis op te doen.
  Ik had geschreven: waarschijnlijk was dit niet interessant genoeg was voor de NL pers aan gezien er geen stenen werden gegooid. Helaas ze hebben het niet geplaatst.

  Like

 2. Rudi zegt:

  Mooi filmpje. Rami Levy slaat de spijker op de kop, zowel wat betreft vrede, dat de nederzettingen daar geen hinderpaal voor zijn, dat de politiek zich vaak met onzinnige dingen bezighoudt om te tonen dat ze iéts doen en dat de ‘Palestijnen’ (mijn aanhalingstekens) worden voorgelogen door hun machthebbers.
  Toch één bedenking over die mevrouw op minuut vier: Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat zij even hard zou juichen als alle anderen in Gaza of Ramallah als er tijdens de rammadan een aanslag werd gepleegd op deze supermarkt. Vooral dat doordrammen over de ‘Palestijnse zaak’ en dat ‘Palestijnen’ geen terroristen zijn, lag er wat mij betreft ietsje te dik op om voor lief te nemen.
  Die kassajuffrouw klonk veel oprechter dankbaar voor de job en de mogelijkheden, die de joden al sinds de negentiende eeuw gecreëerd hebben in het gebied om jobs en welvaart te brengen.

  Nog een filmpje van Andrew Klavan, satire, maar wel to-the-point als je het bovenstaande filmpje gezien hebt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s