Analyse. Het broeit bij de Turken

Screenshot_13Turken. Die hebben we ook. Ongeveer 400.000. Ze hebben niet zo´n slechte reputatie als hun gelijktijdig geïmporteerde medegastarbeiders De Marokkanen. Bontkraagjes zorgen voor veel zichtbare overlast en zijn veelal Marokkaans, daar zal het door komen. Turken hebben een gunstiger reputatie. Ondernemende types, in de steden niet zelden neringdoende als kleermaker, dönerboer of süpermarkteigenaar. (Enige obligate “ü” in dit topic, moest even). Turken zitten al bijna in de EU. Turken zijn beter geïntegreerd dan Marokkanen. Toch? Hmmjaa. Ja en nee. Veel Turken zijn goed geïntegreerd maar zoals wij straks gaan zien is dat niet altijd een voordeel. Goed de weg weten in Nederland maar qua ideologie nog geheel Turks zijn, dat kan een brisante combinatie vormen. Er is namelijk van alles aan het handje onder de Nederturken, zaken die maar matig het daglicht kunnen verdragen en die recentelijk her en der hun lelijke kopje opsteken.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Analyse. Het broeit bij de Turken

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Ter herinnering…!!!!
  http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index294b.html?pagina=12911
  Erdogan & achterban: jullie kletsen uit je onaangepaste nek inzake islamofobie..!!!
  http://tinyurl.com/cjw7aj4

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Ik heb bijna, niet helemaal, spijt ervan dat ik mejuffrouw Nanninga zo hard ben gevallen, ooit, toen, een keer:
  http://martienpennings.wordpress.com/2012/03/28/geen-stijl-breekt-alle-corpsballengebralrecords/
  Want ze wordt met elke column beter.
  Qua compacte informatie-voorziening beter, qua stijl beter, maar vooral qua morele insteek beter.
  Goed zo, mejuffrouw Nanninga!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Turken, ga terug naar jullie Turkije, neem jullie HAATHUTTEN, jullie HAATBOEK en jullie INTOLERANTIE mee a.u.b.

  Like

 4. Rudi zegt:

  Heel goed artikel. In België zitten ook aardig wat van die eigen-Turkse-volk-eersters, in zowat alle politieke partijen en alle geledingen van de maatschappij.
  Het artikel bracht een uitzending van Pauw & Wittenman in herinnering waarin de Turkse ‘cabaretière’ Nilgun Yerli zat. Op de vraag waarom ze haar man in Turkije was gaan zoeken antwoordde ze iets in de trant van ‘Tja, het is toch je eigen bloed, je eigen grond, je eigen cultuur’. Fascistoïde praat, zeg maar, Blut und Boden. In het fragment hieronder krijgt ze nog gelijk ook van de kale naast haar wiens naam ik niet ken.
  Op de vraag waarom zij dan niet in Turkije ging wonen, klonk het dat dat niet kon. Jeroen bleef wel aandringen, ere wie ere toekomt.
  Wat vooral verontrustend is, is dat zij dan naar voren wordt geschoven als ‘modern, goed geïntegreerd’. Dan vraag ik me toch af hoe het zit met die honderdduizenden anderen.
  Daar geeft dit artikel wel een, zij het dan geen geruststellend, antwoord op.

  Uitzending P&W 22/11/2011, hier een fragment, de hele uitzending vond ik niet terug, er was iets met de plug-in, sorry.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Vergeet de belegering van Wenen niet; het waren de Turken die dat deden.Wenen was waarschijnlijk gevallen als toen niet Jan Sobiesky met zijn dragonnders verscheen was, en de Turken de dodelijke angst hebben geleerd.

  Like

 6. Seculiere zegt:

  Ik hoor hier stemmen van ” Turken ga aub terug naar Turkije”. Dit is eigenlijk al op grote schaal aan de gang,er keren meer Turken terug dan dat er komen en op wikipedia staat dat Turkse bevolking niet meer stand zal houden wegens de lage kinder geboorte.

  Zou dit waar zijn?
  http://www.nujij.nl/algemeen/minister-roept-joden-en-christenen-op-terug-te.22145801.lynkx

  Like

  • Rudi zegt:

   @Seculiere
   Het zou best kunnen wat je zegt, maar die minister die christenen en joden oproept om terug te keren… dat lijkt me nogal met spek schieten.
   De Amerikaanse filosoof George Santayana zei ooit: ‘Als je wil weten wat mensen werkelijk denken, moet je niet luisteren naar hun woorden, maar kijken naar hun daden.’
   Dat is wat Turkije betreft, zeker op zijn plaats: daar worden christenen (of toch de 0,1% die de Turken hebben overgelaten) dagelijks de duvel aangedaan, priesters worden in hun eigen kerk vermoord, mensen die in het openbaar over Jezus praten vliegen de bak in, kerken worden vernield of tot moskee omgevormd, niet-moslims kunnen in sommige delen van Turkije zelfs geen eigendom bezitten.
   En wat antisemitisme betreft, ‘Mein Kampf’ van ene A.Hitler is het meest gelezen boek na de Koran. Dat zegt genoeg, denk ik.

   Dat stemt toch voldoende tot nadenken om het zoutvat binnen handbereik te houden.

   Like

 7. Seculiere zegt:

  In Belgie b.v is de Turkse bevolkings groei op 10 jaar tijd van de 3de grootse etnische groep naar de 9de plaats verkaats en het daalt nog steets op een razend snel tempo

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s