Gedwongen onteigening in Europa: Was Cyprus slechts het begin?

Screenshot_34

Nu is het duidelijk, banksaldo´s zijn niet veilig. Hoewel de euroredders op ieder moment van de crisis het tegendeel beweerd hebben, is het nu gebeurd. In het kader van de hulpmaatregelen voor Cyprus moeten de bezitters van Cypriotische banksaldo´s een gedwongen heffing betalen. Deze heffing wordt gewoon van de bankrekening afgehaald en is ook niet meer beschikbaar. De burgers van de EU zijn nu in rep en roer, want wat er in Cyprus is gebeurd, kan namelijk overal elders ook gebeuren. Krijgen we maandag een bankrun?

Als het hard tegen hard gaat, dan gaat alles heel snel. De klant van de bank heeft geen enkele mogelijkheid om te reageren. Wat op vele forums en blogs al jarenlang wordt benadrukt, maar vaak niet geloofd werd, wordt nu bevestigd. Het banksaldo is niet veilig en was nooit veilig. Op dit moment brokkelt de façade af dat de spaartegoeden veilig zijn, dat de banken hiervoor garant staan of dat ook de staat de banksaldo´s garandeert. Dat was op ieder moment slechts schone schijn.

Al deze lippendiensten komen na de gebeurtenissen in Cyprus opeens in een heel ander licht te staan. Als de staat het voorzien heeft op het geld van zijn burgers, dan doet hij dat gewoon. De staat legitimeert zelf zijn eigen handelen. Dat is een erge ontwikkeling. Natuurlijk wordt alles positief geformuleerd, men zou dit alleen maar doen om Cyprus te helpen. Het zou slechts een eenmalige aangelegenheid zijn, een uitzondering zogezegd. Banksaldo´s met meer dan € 100.000,- worden belast met 9,9%, rekeningen met minder tegoed moeten 6,75% afstaan. In één klap werd het geld van de Cypriotische klanten afgepakt.

Screenshot_35

Je moet je eens voorstellen dat hetgeen hier klinkt als een actie van een corrupt, dictatoriaal regime van een of ander onderontwikkeld land in de Derde Wereld, midden in Europa plaatsvindt. De EU heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Ze wilde eigenlijk de overwegend Russische bezitters van bankrekeningen geld afnemen, maar ze heeft onbedoeld de Europese burgers laten schrikken. Plotseling is alles mogelijk. Plotseling zien ook de systeemgelovige burgers dat alles wat tot nu toe werd gezegd alleen maar ijdele holle frasen zijn als de EU het geld van haar burgers wil afpakken. Ze onteigent gewoon als ze dat wil.

Het begin van de week wordt nu bijzonder spannend of kun je beter zeggen hachelijk? Wat zal er in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje gebeuren? Wat zal er in Europa gebeuren als morgen de banken hun deuren openen? De kans bestaat dat de mensen zo snel mogelijk de loketten zullen bestormen om hun geld nog te redden. Daarmee zouden we een bankrun in Europa hebben.

Screenshot_32

Bron:

http://www.start-trading.de/blog/2013/03/16/zwangsenteignung-in-europa-war-zypern-nur-der-anfang/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Criminaliteit, Cyprus, EU, Europa, EUSSR, Graaien. Bookmark de permalink .

32 reacties op Gedwongen onteigening in Europa: Was Cyprus slechts het begin?

 1. bobzelf zegt:

  Enig idee , hoelang het nog duurt , voor 1 van deze rasklootzakken ,
  een kogel door zijn harsus krijgt ???
  Zouden er ook geen Russen boos worden door dit geintje ???
  Het zou om heel veel zwart geld gaan , dus de Russische onderwereld
  gaat dit gewoon goed vinden ??

  Whahahahaha, misschien hebben de klootzakken met dit geintje DE DOOS VAN PANDORA
  wel zelf opengemaakt !!
  So . go go go , for THE RUSSIAN UNDERWORLD !!! WHAHAHA
  Gaan de wijzen , de oplossers TOCH WEER UIT HET OOSTEN KOMEN !!!

  Geniaal !!!

  Like

 2. Nel Flipse zegt:

  Ik wil geen mails meer ontvangen!

  Like

 3. E.J. Bron zegt:

  Dan meld je je toch gewoon af?

  Webmaster

  Like

 4. Pingback: BOINNK!!! | Is Cyprus slechts het begin wat de EU met ons voorheeft?

 5. Jan zegt:

  Het zou best eens kunnen dat de EU hiermee zichzelf de doodsteek heeft toegebracht.
  Iedere bank stort direct in als allen hun spaargeld er af halen en dat is het einde van de EU

  Like

  • Hans Jacobs zegt:

   Hahahahehehehhe YESS, ik hoop het, ik hoop het.
   WANT DAN GAAN NAMELIJK DE ISLAMIETEN OOK WEER WEG ALS ER GEEN GRATIS GELD MEER TE HALEN VALT. Ik ga maar es een batterij waxinelichtjes aansteken…

   Like

   • Jade zegt:

    Als iedereen de spaarcenten in een oude sok op zolder heeft, krijgen we
    waarschijnlijk eerst een inbraakgolf van hier tot Tokyo, (door islamieten)
    en vervolgens hyper-inflatie…

    Like

  • louis-portugal zegt:

   Het is wel een goeie duw richting uitgang.

   Like

 6. Marcel zegt:

  Wel geinig …
  Heeft er iemand nog geprobeerd om zijn spaargeld op te nemen de laatste tijd ?

  Mijn zoon heeft nog een spaarrekening bij ABNAMRO. Een week of 4 geleden raadde ik hem aan om zijn spaargeld op te nemen.
  Antwoord van de bank : Uhhh, er is geprobeerd te frauderen met deze rekening. Daar doen wij onderzoek naar, en zolang dat onderzocht word is het saldo (dat vrij opneembaar hoort te zijn) geblokkeerd. U kunt het niet opnemen.
  Dat is nu al een weekje of wat zo. Meer mensen hier met gelijksoortige ervaringen ?

  Like

 7. Jos zegt:

  Geld wat je thuis hebt valt er ook onder , in Nederland moet je op het aangifte formulier voor de Belastingdienst ook opgeven hoeveel geld je in huis hebt.Dus het jaar erop krijg je dan een flinke naheffing . Mensen die dit spaargeld in huis hebben of op de bank hebben staan , en voor een of ander gereserveerd hebben , die komen meteen in de problemen , omdat ze geen geld genoeg hebben om die schuld of vordering te betalen. Stel U bent een verplichting aangegaan , en dit bedrag moet binnen zoveel tijd worden betaald , enz. enz.
  Let op ;DIT is nu als proef , hoe het in de rest van de EU zal gaan verlopen.

  http://www.welingelichtekringen.nl/economie/47545/rijken-verstoppen-zeker-17-000-000-000-000-euro.html

  EN:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/article21030344.ece

  De opzet zal zijn alle geld te onteigenen , ten koste van de hele westerse economie , om dan daarna weer een economie op te bouwen zonder inkoop van producten afkomstig van niet westerse landen die nu de euro’s aan de westere economie onttrekken.

  Europa is al lang failliet , het geldverkeer is net zoals bij een Monopolyspel waar bij de spelers onderling schuiven , omdat de bank geen geld meer heeft.

  Ongeveer 5 jaar geleden hebben de Duitse parlementsleden gevraagd om euro’s bij te drukken , maar dat heeft men afgewezen omdat dan dezelfde situatie zou ontstaan als bij de Weimar Republiek.

  Europa is allang Failliet !

  BERICHT UIT 2008 : met diverse links

  http://www.franklinterhorst.nl/Wereldwijde%20financiele%20chaos%20in%20aantocht.htm

  Like

 8. Julia zegt:

  Is het een optie om goud te kopen ? Of wordt daar ook belasting over geheven ?
  Wie weet het ?

  Like

  • Marcel zegt:

   Zolang je het niet opgeeft …
   Ook geen certificaten kopen van u bezit nu goud.

   Geld kontant opnemen. Naar de munthandel (ze bestaan nog) en daar fysiek goud of zilver kopen. U kunt in zo’n munthandel natuurlijk ook met de PIN betalen, maar …

   Like

 9. louis-portugal zegt:

  Wacht maar tot na de verkiezingen van Merkel in september.
  Ze zullen daarna wel gaan bijdrukken want op geen enkele andere manier kunnen ze de €urolanden nog verder uitzuigen zonder dat de boel volledig in elkaar stort.
  Met 6 tot 8.000 miljard komen ze al een heel eind voorlopig.

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @Jos 17.58. uur. Inderdaad Jos, we zijn al failliet. Het hele euro ponzi systeem was al verrot voor het begon. De criminelen van banken en politiek, gespeend van enig fatsoen, hebben ons bij “de ballen”. Pinokkio Rutte, en de kliek van 135 kamerleden, buiten de PVV, hebben in Juni vorig jaar nederland verkocht aan de communisten van de EUSSR, door aanname van het ESM verdrag. Ons eigen geld, is dus NIET VAN ONS, de schoften kunnen het ons zo afnemen. Ze barsten maar, ik stop met sparen want ik verdom het om te sparen voor de feestvierders in BRUSSEl, en voor het pamperen van de MOSLIMS over de hele wereld. Stik maar RUTTE en SAMZWAM!

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Volgens het ESM verdrag betreft het niet alleen spaargeld maar ook onroerend goed. Je huis kunnen ze ook onteigenen en je een topzware huur laten betalen.

   Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  Aan allen, update van het journaal van 20:00
  Let goed op wat E.Wiessing zegt, grote video, rechtsboven.
  http://nos.nl/artikel/485476-cyprus-stelt-stemming-euplan-uit.html
  Tip: reken tot op de cent uit wat je maandelijks aan vaste lasten kwijt
  bent en laat dat op je rekening staan. Niet meer.

  Like

 12. tjonge zegt:

  die zogenaamde bankenrun gaat niet lukken mensen !
  spaarders die grote bedragen uit hebben staan, dat staat meestal voor langere tijd vast (meerjarige deposito,s e.d.).
  want die spaarders gaan echt hun geld niet op een dagelijks opneembare rekening zetten tegen een belachelijke lage rente, dus die mensen die zogenaamd een “run” veroorzaken nemen alleen maar klein geld op, het grote geld staat dus vast waar je niet aan kan komen.

  Like

  • tjonge zegt:

   wat ik bedoel te zeggen, een bank zal niet ploffen van de mensen die hun salaris nu in eens volledig op gaan nemen, dat is maar klein geld voor een bank.
   het grote spaargeld staat vast (niet direct opneembaar) en blijft dus in de bank.

   Like

 13. Joannes den Hollander zegt:

  Marcel, het lijkt me niet verstandig om nu goud of zilver te kopen. De koers is bij mijn weten nog nooit zo hoog opgedreven als nu. Indien een aantal landen hun goudvoorraad verkopen zal de koers genadeloos dalen. De kleine beleggers zullen dan de dupe zijn.

  Like

 14. BigLJohn zegt:

  Dat er geld en ook goederen ingevorderd kunnen worden door de E.U. is voor mij oud nieuws. In het het ESM verdrag, een van de vele E.U. verdragen die Rutte ondertekent heeft, staat dat de E.U.
  behalve geld ook onroerende zaken kan opeisen van de burgers. Je huis is dus ook niet meer veilig.

  Hieronder een citaat uit het ESM verdrag, met daaronder de bron;

  2. Het ESM bezit volledige rechtspersoonlijkheid; het heeft volledige handelingsbevoegdheid om:

  a) roerende en onroerende goederen te verkrijgen of te vervreemden;
  b) overeenkomsten te sluiten;
  c) in rechte op te treden; en
  d) elke overeenkomst en/of alle protocollen betreffende de hoofdzetel te sluiten die nodig zijn om ervoor te zorgen dat zijn rechtspositie en zijn voorrechten en immuniteiten worden erkend en dat daaraan gevolg wordt gegeven.

  http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/esm-is-in-strijd-met-de-nederlandse-grondwet/

  Like

 15. Rick zegt:

  Joepie. Misschien wel de énige manier om de apathische NL’er eindelijk eens van zijn luie reet af te krijgen en tot actie te nopen. De dreiging; dat “men” aan zijn centjes zou kunnen komen!! Ja. Dan komt het ineens wel héél erg dichtbij en is onmiddellijke actie gewenst. De gemiddelde “apathische NL’er” is namelijk iemand die ad hoc reageert op zijn eigen belang van dát moment. Zie hiervoor b.v. het zgn. strategische kiezen van afgelopen 12-09 .

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  @Rick 00.40. uur. Dat mag U hopen Rick, ik zie het nog niet gebeuren. Helaas komt men pas in actie, als men de lasten niet meer kan opbrengen, geen eten meer kan kopen, en alle geld wordt afgepakt door de communisten der eu. We moeten eruit, dit gaat fout, en we kunnen eruit, artikel 50 van het verdrag van maastricht geeft de mogelijkheid hiertoe.

  Like

 17. Tistochwat zegt:

  Zouden alle achterlijke idiote ezels die NIET op Wilders hebben gestemd, nu eindelijk eens wakker worden? De zalvende praatjes van ALLE politieke partijen (de PVV uitgezonderd) ontaarden ALTIJD in smerige leugens zodra de gekozen heren op het pluche zitten. Daarna begint -zoals gebruikelijk- het leegroven van de burger, dat nu zeer ernstige vormen begint aan te nemen!
  Helaas bestaat het grootste gedeelte van de bevolking hier uit moslims, rooien en ‘koningshuis-aflikkers’, zodat het een hopeloze zaak is…
  Rutje en Didi zijn bezeten door vele demonen…

  Ik ben stomverbaasd dat men zich zo verheugt op de dag waarop onze water’prins’ op de ‘troon’ zal worden gehesen (op kosten van de belastingbetaler, want de ‘prins’ heeft zijn ‘eigen’ geld hard nodig voor de aankoop van leuke vakantievilla’s en andere plezierige niemendalletjes).

  Like

  • Rick zegt:

   Beste Tistochwat. Het feit dat de kroning van Prins-Pils zo buitenproportioneel wordt gepromoot; Het leidt de “domme burgers” zo lekker af van de dagelijkse realiteit. Nou ja; voor zover zij deze “realiteit” via de MSM naar buiten wensen te brengen natuurlijk.

   Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @Tistochwat 10.22. uur. Ben het met je eens, de nederlander is een “dweil”, geworden, de gemotiveerde reageerders en anderen die tegen de uitverkoop van ons land zijn, uiteraard niet!
  Helaas zijn de dweilen nog de grootste groep!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Juist, en die ‘dweilen’ zullen alles verpesten en kapot maken, samen met hun ‘strategisch gekozen’ handlangers die nu aan de macht zijn en die ons ongestraft kunnen plunderen!
   Ik ben het toch zó ontzettend beu!
   Als er écht een vurige opstand zou worden georganiseerd, met enkele miljoenen burgers die het ook helemaal zat zijn, wil ik graag voorop lopen.
   Het interesseert me totaal niet als ik daarbij dan zou worden neergeschoten!
   Ben ik er tenminste in één klap vanaf! Het is nl. veel erger om langzaam naar de verdoemenis te moeten gaan en dat gebeurt in dit land!
   Wie heeft er nu zin in om als hij straks bejaard en ziek is, in de goot te gaan liggen wegrotten terwijl de ‘bontkraagjes’ dan over ons -ongelovige honden- heen z**ken?

   Zo, dit wilde ik even kwijt…

   Like

   • Rick zegt:

    OMG. Doet mij aan Ché Guevara denken: “Vale más morir de pie que vivir arodillado” oftewel “Liever staande sterven dan geknield leven”.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    “Liever staande sterven dan geknield leven”.

    Geknield leven wil ik inderdaad niet.
    En ik wil zéker niet knielen om te worden onthoofd door de toekomstige islamitische bevolking van Nederland omdat ik bijv. geen konijnenhok…, pardon, ik bedoel natuurlijk een boerka, wil gaan dragen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s