Na bankroof in Cyprus: analisten verwachten paniek bij spaarders in Zuid-Europa

Screenshot_14

Wolfgang Schäuble en Christine Lagarde wilden de bankklanten in Cyprus eigenlijk een heffing van 40% afhandig maken. Hier de beide tijdens de topontmoeting vrijdag samen met de chef van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem en de Ierse Minister van Financiën Michael Noonan

De op een overval gelijkende gedwongen heffing voor de kleine spaarders in Cyprus zal in de eurolanden van het zuiden tot paniek leiden. Er zijn meer bankruns te verwachten.

De onteigening van de spaarders in Cyprus zal verstrekkende gevolgen hebben voor de eurozone. Marktanalisten waren zaterdag net zo geschokt als de burgers in Cyprus, bij wie nu  zonder waarschuwing automatisch een bankbelasting van hun spaartegoeden wordt ingehouden.

Annalisa Piazza van de Newedge Group zei dat de actie tot “enige paniek in het hele eurogebied zal leiden, die een kapitaalvlucht zou kunnen veroorzaken”. De euro zou daardoor verzwakt worden. De burgers van Europa zullen heel onzeker zijn, omdat zijn niet zouden kunnen uitsluiten dat dezelfde actie niet op ieder ander moment elders zal plaatsvinden.

Alberto Gallo van de Royal Bank of Scotland verklaart de actie van de EU als compleet overbodig, omdat de Cypriotische banken vermogens bezitten die zeven maal groter zijn dan de economie van het land. Een deelname van investeerders zou ineffectief zijn, omdat de banken slechts leningen van twee miljard hebben uitgegeven. Ook hij verwacht een kapitaalvlucht naar andere landen.

Holger Schmieding van de Berenberg Bank verwacht dat de ECB de situatie onder controle zal houden. Het risico dat de hele actie “een averechts effect kan hebben, is echter nul.”

De euroredders hebben in de vroege ochtend van de 16e maart besloten om een belasting op te leggen aan alle eigenaren van bankrekeningen op hun spaartegoeden: bij bedragen onder de € 100.000,- gaat het om een belasting van 6,75%, bij hogere bedragen om 9,9%.

(waarom de hele actie de euro desondanks niet redt – hier).

Bron:

http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2013/03/50853/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Cyprus, Eurocrisis, EUSSR, Graaien. Bookmark de permalink .

14 reacties op Na bankroof in Cyprus: analisten verwachten paniek bij spaarders in Zuid-Europa

 1. Martien Pennings zegt:

  Die foto spreekt via de lichaamstaal van de Prominenten BOEKDELEN.

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  En halsstarrig, tegen beter weten in blijven deze zwakbegaafde autocraten ons zowel de euro en de EU door de strot persen.
  Ik overweeg ook om mijn spaargeld, hoe gering ook van de bank ga halen. Het rendement is toch al in de min, dus daar hoeft men het niet voor te doen. Dan maar in een oude sok bewaren. Kunnen ze het in ieder geval niet jatten. Ik ben al genoeg bestolen in de 45 jaar dat ik werk

  Like

 3. Liesje zegt:

  https://www.hollandgold.nl/100-vragen-over-goud/mag-de-overheid-goud-opeisen

  Mag de overheid goud opeisen (confisqueren)?

  In beginsel moeten we deze vraag bevestigend beantwoorden. Allereerst is het goed om een onderscheid te definiëren tussen confisqueren en ‘nationaliseren’. Bij confisqueren neemt de staat het goud in beslag en staat hier geen vergoeding tegenover.

  http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/laatste-nieuws/hier-is-ie-dan-de-noodwet-financieel-verkeer-1978.html
  Hier is ie dan: de Noodwet financieel verkeer 1978

  Gepubliceerd op vrijdag 22 juli 2011 07:07

  Hoeveel waarde kan en mag u hechten aan gelden die u bij banken als spaargeld geparkeerd heeft? Is dat vermogen wel van u?
  Als ik de noodwet goed lees, kan de minister op ieder door hem gewenst moment bepalen dat uw geld niets meer waard is en dat hij zal bepalen wat of u er voor terugkrijgt.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Deze schurken zullen in de geschiedenis gebrandmerkt worden als de grootste misdadigers uit deze en de vorige eeuw:

  Ze ontnemen ons onze vrijheid en stichten in plaats daarvan de EUSSR, waar wij gedwongen in moeten leven. Allerlei regels en voorschriften waar wij niet om hebben gevraagd, worden ons opgelegd en wegsturen kunnen we dat tuig niet

  Ze brengen ons terug naar de voor Middeleeuwen, want ze verkwanselen onze cultuur en laten een achterlijke ideologie hier de overhand krijgen. Daar werken zij bewust aan mee.

  Zonder zelfs maar te vragen wordt ons geld ons afgenomen. Het begin van een verregaande dictatuur, waarin zij alles kunnen doen en laten wat hen maar voor ogen komt.

  We mogen straks alleen maar ‘Ja’ knikken, als we nog een baan willen hebben die een beetje fatsoenlijk betaalt. Onze ‘niet politiek-correcte mening’ moeten we dan heel diep begraven.

  Het ‘klootjesvolk’ mag dag en nacht werken voor een habbekrats.

  Ons mooie Europa wordt omgevormd tot iets wat zo verschrikkelijk is, veel erger dan de voorstelling die we er nu al van kunnen maken.

  Geweld zal als een orkaan door heel Europa razen.

  1984; Brave New World en Animal Farm zijn wel erg actueel geworden.

  Zouden Geert Wilders en de PVV dan toch gelijk hebben?

  VOLK VAN NEDERLAND, WORD WAKKER!

  Like

 5. Pingback: Cyprus over de EU-deal: “We werden voor voldongen feiten geplaatst” | E.J. Bron

 6. Petrossa zegt:

  laten we niet vergeten dat het een belasting paradijs is (was) dat vol met witgewassen geld zit. Wat mij betrefdt hadden ze van de russiche accoutns wel 100% mogen onteigenen. Maar ja, politici zijn ook mensen en als je dat doet dan komen diezelfde russen hardhandig verhaal halen en daar verbleekt iedere moslim gruwel bij. Dus doen ze het zo. De cyprioten hebbben er flink van genoten, al dat ‘vreemde’ geld. Maar als jullie liever hebben dat de EU de hele mep voor zijn rekening neemt moet je het maar zeggen.

  Want wordt het echt de russen gratis geld toegeven.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  @Wachteres 14.20. uur. Helemaal met U eens wachteres! Ik vervloek de Top van Maastricht uit 1992, waar we verraden zijn door toedoen van de 2 schurken, te weten de toenmalige Duitse Bondskanselier Helmut Kohl en de toenmalige Franse President Mitterand. Deze hebben dit WANGEDROCHT de EU erdoor geduwd, en alle daar aanwezige laffe en verraderlijke REGERINGSLEIDERS stemden ermee in. Voor het zover was in 2002, heeft menige econoom gewaarschuwd TEGEN het INVOEREN van de EURO, en wat deed men als regeringen, men veegde er z’n reet mee af. Schande, ik hoop op Neurenberg versie 2.0!

  Like

 8. Tienus Plotseling zegt:

  Te lezen in de link hierboven gegeven.

  Citaat

  Artikel 4
  2. Het is verboden om tegoeden, welke ten behoeve van bepaalde doeleinden worden vrijgegeven, voor andere doeleinden aan te wenden. Einde citaat.

  Dus de staat mag de tegoeden van anderen, die bedoelt zijn om van te genieten, gewetenloos vorderen om daar naar eigen goeddunken gaten mee te kunnen vullen? EN DAT IS DAN GEEN DIEFSTAL?

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @Tienus Plotseling 03.28. uur. Dat is LEGALE DIEFSTAL Tienus. Let op het woord -legale- de rovers zullen zich erop beroepen democratisch gekozen te zijn. Hitler was ook democratisch gekozen….

  Like

 10. Pierre zegt:

  Het einde naders steeds sneller voor het gedrocht ( Euro). Nu enkel nog maar wachten tot alle europeane hun spaargeld van de banken afhalen en het einde is daar. Wat een stelletje mislukkelingen ( zie foto)

  Like

 11. Tienus Plotseling zegt:

  Ik heb niet voor die zakkenvullers, die momenteel het pluche warm houden, gekozen. Ook heb ik geen stem gehad in de verkiezing van degenen die in Brussel hun billen warmen. Maar één ding scheelt hier in Nederland en de rest van Europa, je hoeft nergens voor te kiezen, want het klootjesvolk is te dom om te kiezen, dat wordt wel voor ons gedaan. Geert, sta op en kom naar voren toe!

  Like

 12. louis-portugal zegt:

  Dit is weer een nieuwe vorm van het gezegde:
  Als de burger steelt van een bak krijgt hij gevangenis straf.
  Als de bank steelt van de burger krijgt hij een bonus.

  Like

 13. Liesje zegt:

  @Tienus Plotseling
  http://www.groene.nl/2011/48/democratie-was-nooit-de-bedoeling
  30-11-2011
  Democratie was nooit de bedoeling.
  Europa en de crisis.
  ( Denk maar aan de uitspraak van Neelie Kroes: “Europa is tè belangrijk om aan politici over te laten”, dit zegt genoeg.)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s