Crisis in de leiding in Brussel: Van Rompuy kondigt zijn aftreden aan

Screenshot_10

Het EU Dream Team pakt zijn biezen

De voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, beëindigt zijn ambtsperiode eind 2014. De bekendmaking juist nu, op een nieuw hoogtepunt van de eurocrisis, doet vermoeden dat de crisis veel erger is dan naar buiten toe bekend. Omdat ook Barroso in 2014 aftreedt, wordt de EU nu door twee “lamme eenden” geleid.

Van Rompuy heeft genoeg van de voortdurende stress. Van Rompuy zei zondag tegen de Vlaamse televisiezender VRT: “Mijn ambtsperiode eindigt op 1 december 2014. Eind 2014 is het einde van mijn politieke loopbaan.”

Van Rompuy wil ook niet meer werken voor de christendemocraten van Vlaanderen, maar gewoon in alle rust van zijn welverdiende pensioen genieten. Van Rompuy is 65 jaar oud. Hij was de eerste voorzitter van de Europese Raad van de 27 EU-landen. Nog een keer kandideren voor de functie zou niet mogelijk zijn. Ook Europe´s Next Top-Model, de hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid van de EU Lady Ashton, voelt zich overwerkt en treedt af.

Screenshot_9

Van Rompuy heeft in Europa steeds opnieuw voor verbazing gezorgd: de ene keer gaf hij met Kerstmis een boekje een boekje over positief denken cadeau (hier), daarna beloofde hij als trotse winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede de Europeanen een periode van de honderdjarige vrede (hier). De Britse eurosatiricus Nigel Farage heeft Van Rompuy ooit met een natte dweil vergeleken – en moest daarvoor enkele duizenden euro´s als straf betalen (hier).

Het aftreden is het eigenlijk niet waard om vermeld te worden. Van Rompuy heeft een functie die weer snel zou moeten worden afgeschaft. De voor- en na tijd compleet onbekende Vlaamse provinciepoliticus heeft het slechtste gemaakt van een slechte functie.

Interessant is echter het feit dat Van Rompuy nu zijn aftreden bekendmaakt. De EU heeft – samen met de ECB en het IMF – met de bankroof in Cyprus de “final countdown” voor de euro ingeleid (hier). Blijkbaar is de crisis inmiddels zó erg, dat Van Rompuy liever vlucht in zijn door de belasting gefinancierde pensioen.

Screenshot_7

Daardoor ontstaat er een vacuüm aan de top van de eurobureaucratie. Zoals gebruikelijk zal het nu tot een maandenlange machtsstrijd komen wie de begeerde functie mag overnemen.

Er zijn talrijke politici die vanwege vernietigende verkiezingsnederlagen in hun landen verzorgd moeten worden en daarom uitstekend voor de functie gekwalificeerd zijn.

De psychologische werking van de aankondiging zou niet onderschat moeten worden. De EU – sowieso vanwege de verschillende centrifugale krachten bijna nauwelijks te leiden – kabbelt de komende twee jaar nu zonder leiding een beetje voort. Ook de president van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, treedt in 2014 af. Om hem op te volgen draait de sympathieke Rijnlander Martin Schulz zich al in allerlei bochten (hier).

Door de aankondiging van Van Rompuy wordt het alle deelnemers aan het euro eindspel duidelijk: de beslissende strafschoppen voor de EU worden genomen door twee personen, die allebei in de ene hand een glas bier en in de andere een rokende sigaar hebben.

Midden in de hardste bestaanscrisis van de euro verklaren de twee belangrijkste leiders zichzelf tot “lamme eenden (“lame duck”).

Het nieuwe motto van de EU is: Kwak!

Screenshot_8

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/03/18/fuehrungs-krise-in-bruessel-eu-praesident-van-rompuy-kuendigt-seinen-abgang-an/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, EUSSR. Bookmark de permalink .

26 reacties op Crisis in de leiding in Brussel: Van Rompuy kondigt zijn aftreden aan

 1. DE RATTEN VERLATEN HET ZINKENDE SCHIP!

  Like

 2. Ad de Koning zegt:

  Je zou haast zeggen “de ratten verlaten het zinkende schip”, ik hoop althans dat dat waar zou zijn, dan kan de euro weer worden afgeschaft en de grenzen voor de gelukszoekers worden gesloten. Maar misschien ben ik wel te hoopvol en pakt het toch weer anders uit want ze laten zich die goed betaalde baantjes natuurlijk niet zomaar afpakken.

  Like

 3. bobzelf zegt:

  Nou die von Rompuy , was daar al neergezet als onbeduidende marionet , want ook onze eigen Harry Potter , BalkEllende , de man die ons in 2005 dit EU moeras ingetrokken heeft , NA 62.0 % NEE van de nederlandse burgers stond voor deze job op de nominatie !!!!
  Wat niet inhoudt natuurlijk, dat deze heren van de Neurenberg / Malieveld 2.0 lijst af zijn !!
  En die Engelse T= muts , die had van haar hele leven nog geen dag gewerkt , en is zeker weten nog te stom om staande te neuken , dus die gooien we wel uit een kerktoren , ( per ongeluk , natuurlijk !!! )

  Like

  • Rick zegt:

   Nou je het zegt. Waar hangt die BakEllende eigenlijk uit? Zit hij permanent ondergedoken of zo? Zou me niet verbazen, want “we” hebben zo langzamerhand een flinke appel te schillen met deze landverrader!!

   Like

 4. Rudi zegt:

  Ach, de arme dutsen voelen zich overwerkt. Kan je als politicus een grotere neerbuigendheid aan de dag leggen voor de burger die hij geacht wordt te dienen?
  Wat ambitie niet met een mens kan doen. Van Rompuy was vroeger onder Dehaene een erg bekwaam minister van Financiën. Maar zodra mensen het in hun knikker krijgen om de staatsman te gaan uithangen, veranderen ze opeens van Dr. Jeckyll in Mr. hyde… Kijk nou bv naar die andere minkukel Guy Verhofstadt, heeft zich acht jaar lang op de borst geklopt als premier van België, bij gratie van de Waalse socialisten, alle problemen voor zich uit geschoven en nu hangt-ie de grote jan uit in Europa.
  Ik ben er wel niet rouwig om dat die maoïst van een Barroso en Palestijnenlieveling Ashton er ook de brui aan geven.
  Blijft echter de vraag:
  Wie kan dit onzalige tij doen keren?

  Like

 5. ruud beijer zegt:

  Geachte lezers,ik geef u zoals altijd gelijk in uw opvattingen over de E.U.Toch moet ik u er wel even op wijzen dat het overgrote deel van de Nederlanders VOOR de E.U ssr hebben gestemd.
  Het overgrote deel van mijn collega,s is ervan overtuigd dat we in de E.Ussr moeten blijven.
  Het maakt mij uitermate droevig om te zien dat wij trotse Nederlanders ons land en geld blijven weggeven aan de Multiculti en aan de tweede plaag de E.Ussr.
  p.s Bent u al lid van Popned?Doe het nou,dan krijgen we een stem,een stem die op een eerlijke manier de dingen verteld en uitlegt.

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Het is niet te begrijpen dat mensen heel graag hun halve salaris willen afstaan aan een groepje zelfbenoemde dictators, psychopaten en sociopaten.
   En zich als financiele slaaf willen laten gebruiken opdat een illusie is stand gehouden kan worden.
   De illusie van het nieuwe rijk.

   Like

 6. peter selie zegt:

  De ratten verlaten het zinkende schip. Zou het tot december 2014 drijvende blijven?
  En haal u centjes van de bank, want voor je het weet ben je ze kwijt!!

  Like

  • BigLJohn zegt:

   @peter selie@ Bij velen heerst nog steeds niet het besef wat er werkelijk speelt. Alles draait om het ESM verdrag wat o.a ook door Rutte getekend is. Dit verdrag druist in tegen onze grondwet. Rutte zou dus in principe een landverrader zijn. Roerende en onroerende goederen kunnen, volgens dat ESM verdrag, door de E.U. opgeeist worden als de geldnood voor de E.U. onbeheersbaar groot word. Het blijft niet bij de gelden van de pensioenfondsen en de spaargelden van de Cyprioten. In feite is uw onroerend goed (huis) alsmede uw spaargeld nu al eigendom van de E.U. Door dat smerige ESM verdrag. Als het er om gaat spannen, staat ons volgens mij nog heel wat te wachten !

   Like

   • Rick zegt:

    “Rutte zou dus in principe een landverrader zijn” Dus in principe kan hij op bijltjesdag geslachtofferd worden!??

    Like

   • Lucie zegt:

    Op bijltjes dag al die hufters in Den Haag voor het tribunaal,met Bea en haar konijnenhok voorop.

    Like

 7. Jade zegt:

  Kunnen ze niet per direkt opdonderen???
  Ik citeer “die ene van daarzo” | 18-03-13 | 08:45 op Geenstijl
  De EU is aan het zinken. De band speelt door.

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  Zie toch die foto van die drie personen helemaal bovenaan het stuk. Die arrogante cq verdwaasde blikken. De foto zou zo in het gekkenhuis genomen kunnen zijn. Vooral van Rompuy lijkt 100% kierewiet. En we hoeven ons vooral geen illusies te maken, want hier geld ook de aloude wet; de ene rotzak stapt op, en een andere rotzak neemt zijn taak over. Eind 2014, ook dat duurt nog een tijdje, en in de tussentijd kan er nog heel veel gebeuren ! Net als bij een onderneming die over de kop gaat. Iedereen denkt dat het afgelopen is, en plots is er weer een gegadigde die er kapitalen in steekt en het zaakje weer rustig verder laat draaien.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  @BigLJohn 20.59. uur. Gekken zijn het John, maar dan wel criminele gekken. Dat is de gevaarlijkste categorie. En het deert ze niet dat we met de EUSSR de afgrond in donderen!

  Like

 10. Ik ben benieuwd wie de opvolger wordt van Al Capone!

  Like

 11. luckybee zegt:

  Mischien is het de hoogste tijd dat in Brussel en Strassburg de Geest van Jezus Christus regeert?

  Like

 12. daiyu-ninja zegt:

  De DUIVELS verlaten het zinkende schip en gaan nu op een veilige plek een luxe leven leiden van het geld, dat zij van de hardwerkende belastingbetaler gestolen hebben.

  Like

 13. louis-portugal zegt:

  Een ding hebben ze gemeen: Ze zijn alledrie lelijk en voor de rest hoe vlugger weg hoe liever hoewel het niet zoveel zal uitmaken want hun opvolgers zullen nauwelijks anders zijn.
  Ik begrijp zelfs dat kapo Schultz zich al aan het warmlopen is.

  Like

 14. henk schroemges zegt:

  Mijn keuze voor de opvolger van Barosso is de Hongaarse minister-president en voor van Rompuy kies ik Berlusconi! Als zij dit zouden accepteren ga ik in ieder gevbal alle debatten in de EU volgen.

  Like

 15. Tistochwat zegt:

  “De voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, beëindigt zijn ambtsperiode eind 2014”

  “Interessant is echter het feit dat Van Rompuy nu zijn aftreden bekendmaakt”

  Zijn dit geen leuke vacatures voor Rutje en Didi Samsam?

  Like

 16. Tistochwat zegt:

  Mijn excuses; dit is natuurlijk de tweede vacature:

  “Ook de president van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, treedt in 2014 af”

  Like

 17. Ik kies voor Nigel Farage! 🙂

  Like

 18. koddebeier zegt:

  De roverhoofdmannen vertrekken, nu hun vazallen nog !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s