Hamas: Wij zijn geen terroristen; We willen alleen maar Israël vernietigen

Screenshot_18

(Door: Khaled Abu Toameh)

Hamas wil worden afgevoerd van de lijst van Buitenlandse Terroristische Organisaties van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, niet omdat Hamas is veranderd, maar omdat Hamas vindt dat de wereld is veranderd, en dat veel naïeve westerlingen nu bereid zijn om zijn radicale ideologie en terrorisme te tolereren.

Leiders van Hamas werken er deze dagen hard aan om hun beweging uit de lijst van Buitenlandse Terroristische Organisaties van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken te laten verwijderen.

De Hamasleiders hopen dat zij er een aantal EU-landen van kan overtuigen hun voorstel te steunen.

Hamas wil van de lijst worden verwijderd zonder dat zij haar strategie of handvest verandert, waarin wordt opgeroepen tot de jihad [heilige oorlog] en dat het bestaansrecht van Israël niet erkent.

Hamas is ook niet bereid om haar gewapende groep, Izaddin al-Kassam, te ontmantelen, als onderdeel van haar poging om de VS en de EU over te halenhaar van de lijst van terroristische groeperingen af te voeren.

Screenshot_20

Ook is Hamas niet bereid om te stoppen met het smokkelen van wapens of om de duizenden raketten en mortieren, waar zij in verschillende delen van de Gazastrook over beschikt, op te geven.

En natuurlijk is Hamas is niet bereid om geweld af te zweren in het kader van haar inspanningen om legitimiteit te krijgen in de internationale gemeenschap.

Het initiatief van Hamas komt op een moment dat hoge ambtenaren van de beweging, met inbegrip van Khaled Mashaal, blijven praten over hun droom om Israël te vervangen door een islamitische staat. Daarnaast  blijven zij de Palestijnen oproepen om zich te houden aan het ‘gewapend verzet’ als enige mogelijkheid om hun doel te bereiken.

Ironisch genoeg valt het verzoek van Hamas om te worden verwijderd van de lijst van terroristische groeperingen samen met berichten over de betrokkenheid van de islamitische beweging bij terroristische activiteiten in het naburige Egypte.

Volgens deze verslagen zat Hamas achter het doden in de Sinaï van 16 Egyptische grenswachten in augustus 2012. De rapporten onthullen ook dat Hamas duizenden van zijn manschappen naar Cairo heeft gezonden om president Mohamed Morsi van de Moslimbroederschap te beschermen tegen zijn politieke tegenstanders.

Screenshot_22

Hoewel Hamas de rapporten ontkent, zijn er meer signalen dat de beweging samenwerkt  met andere islamitische fundamentalistische groeperingen in de Sinaï om het schiereiland te veranderen in een basis voor jihadisten uit verschillende delen van de wereld. Van sommige van deze jihadisten wordt verondersteld dat zij worden gekoppeld aan groepen die gelieerd zijn aan Al Qaida.

Hamas beweert dat zij geheime steun van een aantal EU-regeringen heeft gekregen – een bewering die door de EU  wordt ontkend.

Het verzoek van Hamas werd voor het eerst de afgelopen maand ter sprake gebracht door de premier van de beweging, Ismail Haniyeh, tijdens een bijeenkomst met Europese aanhangers in de Gazastrook.

Ghazi Hamad, een hoge Hamas-functionaris in de Gazastrook, zegt dat zijn beweging druk uitoefent op verschillende landen om hun standpunt te wijzigen in de richting van zijn beweging. Hij is van mening dat er al een ‘positieve verandering’ is gekomen in de geesten van de Westerse en Arabische samenlevingen naar Hamas toe.

Het is niet duidelijk waar Hamas haar optimisme op baseert. Maar bronnen dicht bij Hamas maakten bekend dat een aantal Arabische leiders, met inbegrip van Morsi van Egypte en Hamad bin Khalifa al-Thani van Qatar, heeft beloofd om te proberen de Amerikanen en de Europeanen ervan te overtuigen Hamas te verwijderen van de lijst van terroristische organisaties.

Volgens de bronnen hebben zowel Morsi als al-Thani in de afgelopen weken de kwestie bij de Amerikaanse en EU-ambtenaren ter sprake gebracht.

Screenshot_21De twee Arabische leiders hebben betoogd dat het verwijderen van Hamas van de lijst daadwerkelijk een matigend effect op de beweging zou hebben en de vooruitzichten op vrede in het Midden-Oosten een duw in de goede richting zou geven. Ze hebben – volgens de bronnen – ook beweerd dat als Hamas van de lijst zou worden verwijderd, dit de weg vrij zou maken voor meer eenheid tussen de beweging en Fatah.

De campagne van Hamas om te worden verwijderd van de lijst van terroristische groeperingen valt ook samen met een toenemende samenwerking tussen de beweging en andere radicale groepen in de Gazastrook, in de eerste plaats met de Islamitische Jihad.

Tijdens de laatste oorlog in de Gazastrook vormden Hamas en de islamitische militieleden van de Jihad een gezamenlijk commando om raketaanvallen tegen Israël te coördineren. Meer recent werd bekend dat in de afgelopen jaren de gewapende vleugel van Fatah, de Aqsa Martelaren Brigades, Hamas ook heeft geholpen om raketten op Israël af te vuren.

De Amerikanen en de meeste EU-landen zijn tegen de inspanningen van Fatah om eenheid te bereiken met een beweging die nog steeds op hun lijst van buitenlandse terroristische organisaties staat.

In het geheim zeggen Fatah-leiders echter dat zij ook tegen het verwijderen van Hamas van de lijst zijn, uit vrees dat een dergelijke stap de beweging zou legitimeren en de weg vrij zou maken voor de stichting van een aparte staat in de Gazastrook.

Hamas wil niet van de lijst worden geschrapt omdat zij is veranderd. Integendeel, Hamas wil van de lijst worden verwijderd omdat zij meent dat de wereld is veranderd en dat veel naïeve westerlingen nu bereid zijn om haar radicale ideologie en haar terrorisme te tolereren.

Iedereen die het verzoek van Hamas steunt, zou ook voor het verwijderen van Al Qaida uit dezelfde lijst moeten stemmen.

Screenshot_19

Bron:

http://www.gatestoneinstitute.org/3629/hamas-terrorists

Auteur: Khaled Abu Toameh

Vertaald uit het Engels door:

Wachteres

(voor www.ejbron.wordpress.com)

 

 

 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", antisemitisme, Europa, Fatah, Gazastrook, Hamas, islamofascisme, Israël, Jodenhaat, Taqiyya, VS. Bookmark de permalink .

12 reacties op Hamas: Wij zijn geen terroristen; We willen alleen maar Israël vernietigen

 1. Ad de Koning zegt:

  Is Israel van de kaart willen vegen geen terrorisme dan? Hoe uitgekookt kun je zijn om je zin te willen krijgen. Het is en blijft gewoon een terroristische organisatie. Waarom stonden ze anders te juichen bij het vernietigen van de Twin-towers in New York.

  Like

  • maria zegt:

   In de wereld van tegenwoordig heet dat geen terrorisme meer. Keurige politici beweren immers dat Israël de enige belemmering is voor “wereldvrede” en dat wordt tot in de schoolboekjes overgenomen! En nog even en 9/11 wordt ook officiëel aan “De Joden” toegeschreven, net als alle andere ellende…..

   Like

   • Martien Pennings zegt:

    Bestel deze docu eens, Maria:
    http://www.bol.com/nl/p/protocols-of-zion/1002004004468624/
    Want dat toeschrijven van nine-eleven aan de Joden is allang een feit:

    Productbeschrijving:

    Volgens hardnekkige geruchten zou er een verband zijn tussen de aanslagen van 9/11 en de beruchte ‘Protocollen van de Wijzen van Zion’ waarin de Joodse wereldheerschappij gepland zou worden. Documentairemaker Marc Levin trekt de straat op om de intolerantie die om zich heen grijpt te verkennen. Arabische Amerikanen, zwarte nationalisten, christelijke evangelisten, Arische skinheads en vredesactivisten passeren de revue, waarbij Levin een gezonde dosis scepticisme aan de dag legt. Op zowel serieuse als komische wijze verkent hij het hededaagse anti-semitisme en zoekt hij de confrontatie op. Is haat besmettelijk?
    Geluid/Taalkeuze: Engels DOLBY 5.1
    Ondertiteling: Nederlands
    Beeld: Anamorphic 16:9 (1.85)

    Like

 2. BigLJohn zegt:

  Natuurlijk wil Hamas van die lijst afgevoerd worden. Eenmaal afgevoerd van die zwarte lijst is Hamas in staat iedere tegenstander, vooral Israel, hard aan te pakken, en is de rest van de wereld monddood gemaakt. De wereld kan dan Hamas niet meer voor zijn daden aanspreken. Een zeer ongewenste situatie zou er dan ontstaan.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Het humorloze en irrationele Hamas zal nooit slagen het Joodse volk te verdrijven van Israëlische grond laat staan het Israëlische volk te vernietigen. Het Joodse volk groot in alles “”vooral in zelfspot en reflectie”” is juist hierom weergaloos superieur aan de van haat verblinde Arabische Volkeren en haar etterende steenpuisten Hamas, Al Fatah, Hezbollah en hoe ze verder ook mogen heten.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Geen overleg met gore muzelman terroristen! Maar met de muzelman Obama aan het bewind vrees ik, dat hij zijn matties wel zal tegemoet komen!

  Like

 5. luckybee zegt:

  Israel vernietigen is tegen de wil van God te willen gaan.Daaaaaaaaaat lukt ze nooit.Hoogstens dat ze zelf en al hun bondgenoten vernietigd.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Ik beperk me tot de titel boven dit stuk: moeten we dat geloven? Je moet wel lef hebben om dergelijke gore leugens te ventileren, of zie ik dat soms verkeerd??
  Iemand al in de smiezen gekregen hoe die mentaliteit wordt genoemd?
  Iemand nog onthouden welke standaard-info daarbij hoort..???

  Like

 7. Martien Pennings zegt:

  Tsja, weer goed gekozen en vertaald Wachteres.
  Ik geloof dat ik niet eens meer verbijsterd ben.
  Of beter: verbijsterd met een soort van verdriet achter mijn ogen, een half dichte strot en een kolkend razernij ergens op de loer in mijn borst.
  Het is niet gezond.
  Het links-islamitische conglomeraat pleegt niet alleen aanslagen met wapens, ze doen het ook zonder wapens op mijn gezondheid.
  Waarom zou ik eigenlijk niet gerechtigd zijn terug te slaan met echte wapens, gegeven het feit dat zij geestelijk niet te raken zijn?
  Te dom, te bot, te blind, te fanatiek, de looien plaat voor de kop te dik, het hart te huichelachtig, de wil tot het kwaad en Jodenhaat te sterk, de ziel te verrot.
  Kijk eens naar die foto van Haniyeh bij dit stuk http://bit.ly/WpmuJN (helemaal naar onderen scrollen!) waar hij een kinderlijkje in zijn armen houdt dat natuurlijk dan weer door een Israëlische bom om het leven zou zijn gekomen, wat natuurlijk weer gelogen is.
  En kijk dan naar die foto van diezelfde Haniyeh in bovenstaand stuk, terwijl hij verlekkerd naar een kleuter kijkt die als zelfmoordenaar is uitgedost.
  Ach ja: en kijk dan ook maar meteen naar deze foto met gifslang Dries Van Agt in intiem conclaaf met deze Haniyeh: http://bit.ly/YPBeSc .
  Ik hoop dat God bestaat en ook de hel en dat de rotzakken daarheen gaan.

  Like

 8. Henk.V zegt:

  Hamas en de andere terroristische groeperingen in het Midden-Oosten rekenen er op dat de meningen in de politiek correcte stromingen het Westen zover kunnen worden bewerkt en omgebogen, dat ELKE daad van agressie die moord en vernietiging beoogt (terrorisme dus!), gericht tegen de staat Israël en haar burgers, als gerechtvaardigd wordt gezien.

  Wat hier en op andere ‘politiek incorrecte’ sites keer op keer al is aangetoond, namelijk dat de wortels van de groeiende anti-Joodse/anti-Israëlische sentimenten veel verder terug reiken dan het conflict dat bestaat tussen de Palestijnen en Israël, wordt in de modieuze politieke flirt van de westerse ‘elites’ met alles wat met de islam te maken heeft BEWUST niet in de meningsvorming betrokken! Deze invalshoek wil men niet overnemen.

  Er zijn mensen, ook op deze site, die het probleem dat ons zo bezig houdt, willen terugbrengen tot een simpel gegeven: alle religie is flauwekul, want er bestaan niet zoiets als hogere machten en zodra men dat inziet dan zullen de intermenselijke verhoudingen zich fundamenteel kunnen wijzigen en gezond worden. Deze mening kan men in onze maatschappij er gelukkig in vrijheid op na houden! Maar zo los je het probleem waarvoor wij staan niet op.

  Een groot deel van de mensheid heeft aantoonbaar de behoefte om geïnspireerd te worden door iets dat aantoonbaar groter is dan zij zelf. Vandaar de aanwezigheid van vele religies EN de aanwezigheid van krachtige politieke stromingen die NIET in een religieus besef geworteld zijn!
  Er zijn samenlevingen (geweest) waarin men systematisch elke vorm van religie heeft willen verbannen. Kwamen de heersende regimes ten val dan zag je iets opvallends. De vrijer geworden bewoners van die gebieden bleken in een staat van ontreddering te verkeren en zij belandden moreel in een neerwaartse spiraal!

  In een confrontatie met de islam is een bestrijding van deze ideologie in de trant van ”jullie moeten inzien dat jullie Allah een gefingeerde figuur is. Daar wordt de wereld een stuk beter van” totaal in effectief!
  Elke heersende ideologie – hetzij religieus, hetzij niet-religieus – schept overduidelijk een geestelijk klimaat dat als een deken over een gebied komt te liggen en het hele menselijke gedrag beïnvloedt!

  Kijk maar naar Noord-Korea, waar mensen in marionetten zijn veranderd en zich als willoze kuddedieren gedragen. Afwijkende persoonlijke interpretaties van de van hogerhand verkondigde ideeën worden niet gewaardeerd. Alleen al de eerste tekenen van religieus besef kunnen tot gevangenschap voeren. Het communisme is een atheïstische macht die een religieuze uitwerking heeft. Een deken van gelijkschakeling ligt over het menselijke landschap.

  Evenzeer is het maar al te duidelijk dat als gevolg van het besluit van de Europese Unie om haar dienstbaarheid aan de islam nadrukkelijk te bevestigen, het huidige geestelijke klimaat, dat hier steeds meer ontstaat, een enorme uitwerking op de mentaliteit van de heersende politiek uitoefent en het hele denken, doen en laten in de maatschappij steeds meer nadrukkelijk zal beheersen! Ook hier worden geen tegenstemmen meer geduld. Geen kritische vragen, geen vraagtekens naar de aard van de deken die sluipenderwijs over ons gebied wordt gelegd! En voor ons, die niet onder zo’n letterlijk opgelegde deken willen leven, wordt het duidelijk dat onze westerse wereld belandt in een mist waardoor men niet goed meer kan zien!
  En wij moeten constateren dat er wel degelijk geestelijke krachten aan het werk zijn die de geest van de mens lijken te willen beïnvloeden en ONZE manier van denken permanent willen omvormen. Anders valt de bizarre omslag in het multiculturele denken niet meer te verklaren!

  Wij verwonderen ons dagelijks, omdat er in het gangbare denken geen sporen van Westerse, redelijke logica meer zitten. Onze elites lijken werkelijk gek geworden.

  Sta eens stil bij het volgende! Het Joodse denken bestaat al bijna vierduizend jaar! Het christendom heeft zich twee millennia kunnen handhaven en de islam is al veertien eeuwen bezig haar invloed uit te breiden en te consolideren. Deze stromingen kunnen geen eeuwen overbruggen, als zij alleen maar op fictie berusten.

  Daar zit een geestelijke gerichtheid achter, net zoals achter de humanistische benaderingen van de mensen een wereld van geestelijke krachten zit.
  Willen wij succes hebben in onze strijd voor het behoud van onze westerse waarden, dan zullen wij de krachten die door het verraad van ‘Europa’ voluit op ons worden losgelaten in hun diepste wezen moeten doorgronden en van daaruit alle intenties begrijpen die de islam koestert. Want deze ‘half religie’ is allesbehalve chaotisch of achterlijk. Men gaat zeer methodisch te werk en neemt daarvoor alle tijd.
  Wij, degenen die dat dat begrijpen, zijn getalsmatig nog verre in de minderheid en we MOETEN er hoe dan ook voor zorgen dat onze stem blijft gehoord.

  De politiek correcte elites, die door de islam volstrekt terecht als ‘nuttige idioten’ worden betiteld, zijn door de ‘geluidsbarrière van de redelijkheid’ heen gevlogen en verkeren verstandsmatig in een vacuüm.

  Ondertussen gaan de terroristen door met datgene wat zij steeds hebben gedaan; moord en geweld plegen.

  Maar er zullen steeds meer ‘nuttige halvegaren’ opduiken die de logica van de geweldplegers nog zo gek niet vinden.

  Zo is het toch, Dries?

  Like

 9. Wachteres zegt:

  http://tinyurl.com/cxfdm9w

  Preaching hate, just like his father: Abu Hamza’s son calls for holy war while praying in London mosque in series of jihadist-style videos

  Uthman Mustafa Kamal has built up a following at the An-Noor mosque
  Head of London mosque accepted speeches could be used by extremists
  Kamal is the second-youngest son of notorious hate preacher Abu Hamza
  Quilliam Foundation: ‘One video twists the meaning of the Qur’anic verses’

  Abu Hamza’s son has spoken of his support for holy war at a London mosque and backed a suspected Al Qaeda terrorist who tried to murder U.S. troops in Afghanistan.

  The hate preacher’s second-youngest son Uthman Mustafa Kamal has built up a following at the An-Noor mosque in Acton, west London, and videos show him praying for ‘mujahids’, or holy warriors.

  Farouq Malik, the An-Noor mosque head, told a newspaper today that Mr Kamal was in fact talking about Muslims fighting ‘occupying forces’ in overseas lands, but admitted that was not made clear.

  Like

 10. Jan zegt:

  Hamas jammert dat Joden vals zijn:

  Toen Obama Israël bezocht werden raketten vanuit de Gazastrook in Israël geschoten. Als strafmaatregel heeft Israël de visserijzone verkleind, van 6 naar 3 zeemijlen. Schande, roept Hamas, dit is een schending van de overeenkomst.

  Duidelijke vorm van Durah-journalistiek

  Hamas blames Israel for violating terms of truce
  Observers regard the revised Israeli restriction as a “real violation” of the truce, although there have been more than 100 occasions when Israel has in fact broken the terms since November…
  http://www.middleeastmonitor.com/news/middle-east/5579-hamas-blames-israel-for-violating-terms-of-truce

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s