VK vol op het orgel: Marokkanen zijn slachtoffer

Screenshot_1

Ho, stop maar met benoemen en aanpakken. FOEI. Moeten wij niet willen, criminele Marokkanen zijn slachtoffers. Is onderzocht. In een één-tweetje (1 nieuwsartikel, 2 pagina’s interview met de onderzoekster, een reportage én een commentaar) tussen de Volkskrant en de boterzachte emotie’wetenschap’ psychologie krijgt de lezer weer even een duwtje in de goede richting: Marokkanen zijn slachtoffer. Dit mantra wordt er via de kolommen van de Azijnbode stevig ingestampt door psychologe en victimologe (Staat. er. echt. Victimologe. Bul behaald aan de Breedveldacademie in het schoolkrantredactielokaal) Esma Lahlah. Ook de sosjaalwenselijke musthaves ‘lagere sociale status’ ‘lage opleiding’ en ‘tussen twee culturen’ worden van stal gehaald. En zo galopperen de stokpaardjes van het correcte wensdenken de lezer tegemoet vanuit het ochtendblad. Chef wetenschap Maarten Keulemans vuurt kritische en beslist niet sturende vragen af op de onderzoekster: “Uw onderzoek laat zien: Marokkaanse jongeren zijn zelf slachtoffer” Conclusie van het redactionele commentaar: “Ouders kunnen veranderen, door voorlichting, ondersteuning en vooral door emancipatie uit een maatschappelijke achterstand.

Lees verder…

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Linkse Kerk, mainstream-media, Nederland. Bookmark de permalink .

17 reacties op VK vol op het orgel: Marokkanen zijn slachtoffer

 1. Martien Pennings zegt:

  Ik herinneren aan dit recente stuk op deze site: http://bit.ly/WzlKSy
  ‘Antisemitisme onder jonge moslims is fundamenteel en diepgeworteld’
  En daaruit deze passage:
  “Daar komt nog bij dat de onderzoekers concluderen dat moslims een hoog niveau van antisemitisme hebben ‘ongeacht hun persoonlijke kenmerken, opleiding van hun ouders, onderwijsvorm, taalgebruik, mediagebruik, inkomen van het gezin of de stad waar zij wonen’. En uit het lage percentage jodenhaat onder autochtone jongeren uit kansarme gezinnen blijkt dat het veelgehoorde argument van ‘achterstelling’ een slag in de lucht is.”

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Je verwacht het niet hé! Maar het PARTIJORGAAN van de communisten der Partij van den Armoede heeft gesproken. Precies in de lijn van der Stürmer, van Julius Streicher van de oud zusterpartij der PvdA, de NSDAP! Altijd maar het omdraaien in het voordeel der rifbewoners, zoals het de AZIJNBODE betaamt!

  Like

 3. baksteen zegt:

  En zo gaat het maar door tot er geen jood in Europa meer over is, in de Arabische wereld zit er al geen enkele meer. Het begint dus op te schieten in het samenwerkingsverband tussen de neo-nazi’s en de Islamieten, wat zullen Hoesseini en Hitler zich verkneukelen.

  Like

 4. jowitteroos zegt:

  Krijg zo onderhand een punthoofd van dat zieligheidsgehalte- gedoe…………….wegkijken………….Pak verdomme Islam aan….DAAR zitten de problemen van criminaliteit, Jodenhaat, Israel-haat, homohaat en alles- en- iedereen- haat, incest, inteelt, criminaliteit, eerwraak, vrouwenbesnijdenis, diermishandeling, vrouwonderdrukking, kindverkrachting, onaangepastheid en noemt u maar op……..het klinkt allemaal heel slecht van mij weet ik maar LAK aan………………

  Like

 5. Wel eens van mentaliteit gehoord? Je kunt een roofdier niet aanleren om vegetariër te worden!

  Like

 6. Petrossa zegt:

  Heb maar niet op ‘lees verder’ geklikt. Kan het zo wel invullen. Boterzacht DiederikStapel onderzoek, wollige taal, arme kindertjes, moeilijke jeugd. BlahBlah.

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Ja,Ja, ze zullen wel weer zielig zijn. De bontkraagjes kraaien van plezier over al die naiviteit.
  Linkse gutmensch halve zolen !!!

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Eine gute Regierung….
  http://tinyurl.com/6v4z43c

  Like

 9. Piet Klont zegt:

  Victimologe ??
  Fucktumorloge zeker ?
  Wat ’n giller!

  Like

 10. BigLJohn zegt:

  Vanavond gehoord op radio 5 Middengolf 747 Khz. De criminaliteit onder Marokkaanse jongeren zou voortkomen uit hun opvoeding. Ze zouden als kind mishandeld zijn door hun vader, cq veel slaag gekregen hebben. En alweer is er een uitmaak uitgevonden om deze jongeren de hemel in te prijzen. Want deze etterbakken kregen niet de dader, maar de slachtofferrol toebedeeld van Radio 5. Het is toch wel in en in triest, dat ik alleen op Internet nog nieuws kan bekomen dat niet is voorgelogen en of negatief is bewerkt. Ja, en de gezinnen waar deze jongeren uit komen zouden begeleid moeten worden door maatschappelijk werk. Islamieten die zich willen laten begeleiden, ziet u het al voor u ? Ze kennen maar een leidraad waar ze nooit van afwijken, en dat is de Koran. Diezelfde Koran die ons allen nog eens de kop gaat kosten, letterlijk !

  Like

 11. Martien Pennings zegt:

  De laatste tijd was mejuffrouw Nanninga van GeenStijl erg op dreef.
  Moreel en intellectueel en amusantueel erg goede columns over belangrijke onderwerpen zoals antisemitisme en Marokkanen.
  Maar nu over Erdogan is ze minder: http://bit.ly/WDTP5f
  Volgens mij had ze een borrel of een joint op, toen ze het schreef.
  Een jointje denk ik, de tekst heeft iets zweverig-klef-softs.
  En wat ik hier in hoofdletters zet, kan echt niet:

  “Je schaart antisemitisme gelukkig keurig onder het kopje ‘misdaad tegen de menselijkheid’, maar in één adem pleur je ook zionisme onder die noemer. Gast. Komop. Láát ze nou. Kan jou die zandstrook daarginder verrotten. Je bent van Turkije! Jullie hebben álles! Blauwe zee, woeste bergen, blitse steden. DE TIEFUS VOOR DIE ZANDBAKFITTIE. Maar ja, het zijn je geloofsbroeders he. Komen we bij het puntje ‘islamofobie.‘ Vinden we fascismofobie een ‘misdaad tegen de menselijkheid?’

  En dan heb het nog niet over die verkeerd geplaatste aanhalingstekens , die achter “islamofobie” verkeerd staan en ook achter “menselijkheid”.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  @G.Deckzeijl 07.10. uur. Gerrit voor mij ook, en allemaal een maagd van 70, of een geit, maakt de haatbaard toch niet uit. Ben het zo zat met dat extreme grafvolk!

  Like

 13. De voorbeelden: doodschoppen grensrechter, doodslaan jongen in discotheek, kickschoppen jongen met 5 man, 15-jarige het ziekenhuis inschoppen, enz.enz. is slechts het topje van de ijsberg! Iedereen die dit goedpraat of een excuus hiervoor zoekt wens ik dezelfde behandeling toe!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s